Op Urk en in Veen & Staphorst ‘vieren’ ze alvast een ‘knallend’ Oud en Nieuw, in de Vogelaarwijken heerst vooralsnog complete rust

Op Urk en in Veen en Staphorst zijn grote groepen doorgesnoven jongeren al enkele dagen druk bezig met het ‘vieren’ van Oud en Nieuw. Er worden auto’s in brand gestoken, de politie wordt uitgedaagd en het enige doel lijkt dan ook dat de dorpelingen rellend het oude jaar uit willen. In de Nederlandse Vogelaarwijken is het opmerkelijk genoeg nog rustig en het lijkt er dan ook op dat ze daar netjes wachten tot 31 december om hun zwaarste vuurwerk aan de hulpdiensten te demonstreren.

Nadat het eerder al dagenlang mis ging op het visserseiland Urk en in het Noord-Brabantse Veen, werd het afgelopen nacht erg grimmig onder jongeren in Staphorst. NU.nl meldt dat een groep van zo’n honderd jongeren de confrontatie met de politie opzocht en de dienstdoeners de halve nacht uit hun slaap hield. Die jongeren zullen vandaag dan ook wel met kleine oogjes op een van de vele kerkbankjes zitten in Staphorst.

Het was niet zo dat de jongeren bij elkaar kwamen voor een coronafeestje of om simpelweg te chillen met elkaar, iets wat jongeren nu eenmaal doen. Nee, de jongeren waren op voorhand al uit op een confrontatie met de politie en die kwam er dan ook. Rond middernacht verzamelden zich rond de honderd Staphorster jongeren onder een viaduct in het normaal zo rustige kerkdorp. Er werd fikkie gestoken, geschreeuwd en de politie was ook getuige van een ware (illegale) vuurwerkshow onder de brug.

Hoewel de jongeren er alles aandeden om de politie uit de tent te lokken, besloot deze niet in te grijpen om zodoende een ware beeldenstorm te voorkomen. Rond 02.30 in de nacht merkten de jongeren dat er weinig viel te halen bij de politie en dropen ze weer af naar huis.

Tegenover RTV Oost laat burgemeester Gerrit Jan Kok weten dat deze massale samenkomst van jongeren heel slecht is voor het imago van Staphorst. Maar laten we wel wezen: Staphorst had inmiddels al niet zo’n zuiver imago meer omdat ze daar elke zondag alsnog massaal de kerk bezoeken, coronatijd of niet.

En tja, die jongeren zullen ook wel hebben gedacht: ‘Als onze ouders elke zondag gezellig met z’n allen mogen zingen in de kerk, waarom mogen wij dan niet onder een goed geventileerde brug gaan staan?’ Daar valt natuurlijk ook wel iets voor te zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Zou het iets met de politieke ideologie van het christendom te maken hebben?

  😎

  1. usb3.0

   Waarom houd nicootje wel z’n bek als het over de islam gaat?

 2. stem weg

  Wat een bull shit , vanaf oktober vliegt het vuurwerk in de tuinsteden door de lucht. De daders altijd in wisselende vrienden groepjes. De abri’s zijn vaker ontdaan van glas dan voorzien van glas. De vuilnisbakken – welke er nog zijn – branden gewillig.

  Ook in de tuinsteden heerst spanning en onregelmatigheden. Als het zo stabiel blijft als nu teken ik. Immers oom agent spreekt van een rustige jaarwisseling met 10.000 incidenten en 400 aanhoudingen door het land,

  De genoemde jeugd gedraagt zich nog behoorlijk lettende op het geweld van de politie bij de incidenten. In plaats van contróleren en deescalatie weet het blauw – lees het nieuwe bruin – altijd de boel te laten escaleren met een overmacht aan machtwellustige gefrustreerde uniforms

  1. Cor Grijpstra

   @stem
   Staphorst, Urk, corona brandhaarden, waarom gaat men daar rellen.

   1. stem weg

    ook voor jou geldt , ga je huiswerk doen tomaat

   2. JochemX

    Coronabrandhaarden? Hoe dat zo? Landelijk bijna geen coronadoden meer.

    1. stem weg

     corona is een hoax maar u zult zich onderwerpen !

  2. Cor Grijpstra

   @stem

   ”De genoemde jeugd gedraagt zich nog behoorlijk lettende op het geweld van de politie bij de incidenten.”

   Haha @stem zit de christenjeugd een beetje te verdedigen met bullshit.

   1. stem weg

    domme arrogante tomaat heeft weer een leesprobleem , best zielig als je alles leest uit een sp gedachte

    1. Cor Grijpstra

     @stem is een gladde aal in een emmer met snot.

     Je moet de politiek in 🙂 🙂 🙂

     1. Appelstroop

      moge god het verhoeden

    2. Heinz

     Waarom geeft u zo af op een tomaat? U trekt het niveau van DDS naar beneden.

     1. stem weg

      dds niveau ? 😂🤣😂🤣😂

  3. Nico Sibelijn

   “ De genoemde jeugd gedraagt zich nog behoorlijk lettende op het geweld van de politie bij de incidenten. In plaats van contróleren en deescalatie weet het blauw – lees het nieuwe bruin – altijd de boel te laten escaleren met een overmacht aan machtwellustige gefrustreerde uniforms”

   Zo had ik het nog niet bekeken, de rellen zijn veroorzaakt door de politie.

   😂

   1. stem weg

    heel goed strónt vlé®k , als het nieuwe bruin zich net zo terughoudend had opgesteld als bij de islamitische vrindjes had met men de-escalerend opgetreden.

    De vraag rijst dan al gauw waarom de islamitische vrindjes een andere behandeling krijgen toch ?

    De strónt vlé®k probeert te analyseren maar heeft nog veel hulp nodig. Vraag maar aan halasema hoe het nieuwe bruin moet optreden strónt vlé®k ?

 3. Pieter48

  Oorzaak en gevolg. Als hulpverlener of politie hoor je al jaren we gaan keihard op treden tegen deze straat terroristen. Afgelopen zomer is dat niet gelukt.Straattuig wat voor de rechter mocht verschijnen kreeg zoals gewoonlijk weer een flut strafje. Als er toen eens zwaardere straffen waren uitgedeeld was er nu misschien wat langer nagedacht voordat men de hulpverleners en de politie ging bekogelen met stenen of vuurwerk. Ook ouders die meer tijd en aandacht aan hun social media als aan de opvoeding van hun kinderen besteden zouden wat meer aandacht en tijd aan hun kroost moeten besteden.
  Ook de schade aangericht tijdens deze gezellige tijd van het jaar zou verhaald moeten worden op de daders. Dan moeten er wel meer arrestaties worden verricht worden dan nu het geval is. Als het een personeelsprobleem is voor de politie we hebben ook nog militairen die kunnen assisteren. Het is van de gekke dat nachten lang het straattuig de baas is en de politie en brandweer zich maar terug trekken. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  1. Heinz

   Het valt hard te verteren, maar het zijn geen Moslims. Anders was het kwalijker geweest. Hollandse traditie, daar blijf je vanaf.

   1. stem weg

    Kom dappere jongen , keppeltje op en hier twee keer door de wijk marcheren. Durf je het aan ?

    1. Heinz

     Staphorst en Rouveen kenden werkkampen waar Joodse dwangarbeiders tewerk werden gesteld. Ze waren werkzaam in de ontginning tbv de landbouw. Ik zou mij in Staphorst met een keppeltje niet gerust voelen.

     1. Flach

      Tsssss, wat een manipulatief bericht zeg. Walgelijk.

      Zet er wel even bij dat dit was gedurende de 2e wereldoorlog. De nazi’s.

  2. stem weg

   tja , een sloopauto in de fik steken is natuurlijk niet toegestaan. Het had de nieuwe auto van de buren moeten zijn.

   Het is van de gekke om alles maar onder straattuig en molest te benoemen. beetje een hype zo langzamerhand.

   1. Flach

    Oh natuurlijk, een sloopauto is normaal vermaak voor de verwende kudtkoters. En de rest van Nederland moet dat simpelweg accepteren. Smerig straattuig dat de troep in de fik steken omdat ze zich vervelen, is en blijft smerig straattuig. Straatschoffies die van brood het vervolg-product kunnen maken, maar dan ben je er ook wel.

    De ouders van dat tuig, een paar duizend euro bekeuring geven, en een boete voor milieuvervuiling, schade ah asfalt, de weg enz. en voor de inzet van politie en hulpdiensten. Ze zorgen maar dat hun asociale kudtkoters binnen blijven en anders de portemonnee maar trekken. Ongeacht wat voor afkomst ze hebben.

  3. Cootje

   ++++++++++++

 4. Cootje

  De kerkelijke dorpen lopen vooruit op hun bezigheden , in een bananen republiek waar de narcotica staat hoogtij viert waar wetenschappelijke organisaties van justitie alles proberen klein te houden zodat er geen vervelende vragen komen over onderwerpen en de Rutte doctrine de rest doen , zijn ze verbouwereerd dat er in Staphorst en Urk rel jeugd en zware criminaliteit voorkomt , want de eeuwen oude remedie is wegkijken en niet benoemen , onder de tafel vegen en het demoniseren en banaliseren van die feiten , en nu worden we er mee geconfronteerd staat ze op hun achterste pootjes , terwijl ze niet kunnen handhaven , hangen ze in Limburg zwaar vuurwerk aan deuren om iemand te waarschuwen dat ze in een bananen republiek wonen , waar minsters en bestuurders wegkomen met het was een bal die de ravijn in rolde het was een ongeluk die we niet zagen aankomen

 5. usb3.0

  Je hoort al die islamliefhebbers niet als de erasmusbrug volstaat, maar zodra het over christelijkheid gaat staan ze vooraan natuurlijk..

 6. C.A.Barstow

  Heel goed!
  Doe wat je ieder jaar doet!

  Stem PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.