In Staphorst hebben ze lak aan coronamaatregelen: “600 mensen in de kerk zonder mondkapje moet gewoon kunnen!”

‘Wat niet weet wat niet deert’ is een bijna Bijbelse uitspraak. Dat moeten ze ook in het christelijke bolwerk Staphorst hebben gedacht. Daar staat dit weekend namelijk een mega-event gepland, ondanks de dringende coronamaatregelen van de overheid…

Terwijl wij ons helemaal druk maken over een uit de hand gelopen bruiloft in Tilburg (+ 180 man), doen ze er in het christelijke Staphorst graag nog een Goddelijk schepje bovenop. Waarschijnlijk in de veronderstelling dat niemand enig oog heeft voor het geïsoleerde Overijsselse dorpje.

Mispoes! Want nu is uitgelekt dat de Bijbelse lieden letterlijk lak hebben aan de geldende coronamaatregelen des Vaderlands. Zo zijn ze in de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst doodleuk van plan om aankomende zondag een superspread-event te organiseren. Daarbij zouden er zelfs drie keer 600 bezoekers moeten komen in een dag tijd..

Dat kan ook allemaal volgens de huidige wetgeving. De overheid heeft deze week weliswaar de maximale groepsgrootte voor bijeenkomsten aangepast naar maximaal dertig personen, maar dat geldt niet voor religieuze bijeenkomsten.

Volgens de Hersteld Hervormde Kerk kan dat allemaal prima in tijden van corona. Ze hebben immers veel ruimte tot hun beschikking, dus zelfs het dragen van een mondkapje is niet nodig. Gelukkig gaat het in dit geval niet over katholieken, anders hadden we ook nog bang moeten zijn dat ze massaal de wijn aan elkaar zouden doorgeven…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. 56RdK

  Krijgt allen de Corona!

  1. Appelstroop

   ff dimmen, coronalijer

 2. Ritter

  Eerste tweet van Trump na opname in het ziekenhuis. Trump voelt zich zeer goed en volgens de dokters is Trump er goed aan toe.

  Doctors, Nurses and ALL at the GREAT Walter Reed Medical Center, and others from likewise incredible institutions who have joined them, are AMAZING!!!Tremendous progress has been made over the last 6 months in fighting this PLAGUE. With their help, I am feeling well!

  ht*ps://twitter.com/realDonaldTrump

  1. wesley bentley

   Daar gaat dit artikel helemaal niet over.

   1. DubbelZout

    Nee maar Ritter is helemaal into Trump
    Zelfs Kim Jung Un heeft niet zulke trouwe volgers

 3. Morgan4321

  De wijn aan elkaar doorgeven? Heeft de heer Steffers wel eens een katholieke mis bezocht? Tegenwoordig drinken alleen de priester en zijn helpers van de miswijn (en die vegen de beker ook nog eens demonstratief schoon met een doek na ervan gedronken te hebben), de rest krijgt alleen een hostie. Het echt nuttigen van een avondmaal in de kerk is iets uit de middeleeuwen.

  1. Appelstroop

   Ben meer dan eens in een kerk geweest waar gewoon zo’n heilige graal met wijn langs iedereen ging, wel met doekje. Al geef ik toe dat het geen katholieke kerken waren.

   Maar ik denk dat Kenneth gewoon een onschuldig grapje maakte.

  2. Cootje

   Doen ze dat nog steeds ,en misbruiken ze dan de missionair ?? Of de jongen van het koor , het is een tijdje modern geweest in die gebieden . Maar met Corona en God aanhing zijde moet het goed gaan

   1. M. Brandenburg

    Ach in anderen religies maken ze ze tot slaaf en misbruiekn ze dan, of kopen voor ene par kamelen ene klein kind en doen dan alsof ze daarmee getrouwd zijn om hun lusten te botvieren, verschil is, van de Katholieken woird het niet geaccpeteert.

    1. Mart

     O,je bedoeld de ”maan god ”aanbidders……zég dat er ff bij.

     1. Ernest Stern

      bedoelt

 4. Blondie

  Kijk in de Essalammoskee Rotterdam kunnen ca 1500 personen.
  In de Hoeksteen Barneveld (Gereformeerde Gemeenten) kunnen 2550 personen (zitten)
  In de GGiN Opheusden kunnen 2850 personen (zitten)

  De maximale groepsgrootte voor religieuze bijeenkomsten is vrij.

  Dus.

  1. Jack Flash

   Blondie@ Religieuze groepen zijn voor fascistoïde regimes makkelijker te beteugelen dan een vrijgevochten westerse meute.Hoe tegenstrijdig het ook moge klinken.
   Wie nadenkt heeft dit door.

  2. Ernest Stern

   De meeste epidemiologen en virologen op DDS weten zeker dat Corona niet gevaarlijker is dan een gemiddeld wintergriepje, dus er is geen enkele reden tot zorg.

   1. homefront

    Hier een bericht van 5-2-2016 uit het AD: ‘Griepgolf treft veel mensen die anders nooit ziek zijn Ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiënten. Hier zitten opvallend veel gezonde mensen tussen, die vaak al jaren niet ziek zijn geweest. Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. “Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen,” legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.’ Stel je voor dat zoiets nu zou gebeuren, wat zou de reactie zijn?

    1. Ernest Stern

     De befaamde viroloog homefront zegt het kernachtig: Corona is minder gevaarlijk dan het gebruikelijke wintergriepje en de mensen die zich er zorgen over maken zijn domme tokkies.

     1. homefront

      Nee joh ongelofelijke domme jongen dat je bent, jij als rasechte coronacomplotfetisjist leest zeer selectief, vertel waar staat dat?

     2. Ernest Stern

      Homefront weet van de hoed en de rand.

     3. Fascal

      Je liegt, smerige leugenaar!

   2. vandaag

    klopt stront vlek 150 bedjes op de I.C bezet, donder toch op met je paniek zaaien tar rel

 5. Robert75

  Waarom zouden ze lak hebben aan de coronaregels want daar houden ze zichzelf toch gewoon aan? Zoal je zelf beaamd

  ————————————————————————————————–
  Dat kan ook allemaal volgens de huidige wetgeving. De overheid heeft deze week weliswaar de maximale groepsgrootte voor bijeenkomsten aangepast naar maximaal dertig personen, maar dat geldt niet voor religieuze bijeenkomsten.

  ————————————————————————————————-
  Ze houden zich toch gewoon aan de regels die door de overheid zijn opgesteld dus wat is nu het probleem ?

  1. Jack Flash

   Ik beaam helemaal niets,mocht je het tegen mij hebben pipo. Boa’s gaan de kerken & moskeeën heus niet binnenvallen.
   Wel de kroegen en winkels waar het gewone volk zich ophoudt.

   1. Robert75

    Ik heb het niet tegen jouw Pipo maar tegen de schrijver van dit artikel. Ik plak niet voor niets een deel uit zijn artikel. Lezen is blijkbaar niet je sterkste punt.

    1. Jack Flash

     Pipo weet niet eens wat ik hier bedoel.

     Sukkel.

     1. Robert75

      Man kereltje doe gewoon normaal joh. Je reageert op mij alsof ik op jouw gereageerd zou hebben terwijl toch duidelijk is dat ik op de auteur reageer. Om dan vervolgens ook nog eens te gaan schelden. Wie is hier nu een sukkel.

      En lekker belangrijk jouw mening. De kop van dit artikel wil suggereren dat ze de regels overtreden. Want dat staat er toch? Ze hebben lak aan de coronaregels. Maar dat hebben ze niet aangezien ze volgens de regelementen niets verkeerd doen.

      Daar kan je niet mee eens zijn maar dan moet je gaan klagen bij de overheid want die hebben deze regels opgesteld. Maar ik denk dat je daar te dom voor bent om te begrijpen

  2. Morgan4321

   Het probleem is dat ze niet bij DDS mondkapjes gekocht hebben.

 6. SubTec

  Voor een griep die statisch gezien bewezen heeft niet anders is dan een normale griep te zijn is dit inderdaad volkomen acceptabel.

 7. Cootje

  In Staphorst hebben ze se.x met het licht uit , en wordt God geprezen en daarom hoor je in de slaapkamers oh God ik kom , maar gelukkig lach hij er op anders was ze mooi pleite geweest , ze kunnen maar een standje . je hebt in Nederland mannen vrouwen kinderen honden katten goud vissen en staphorsters En een kerk gebouw waar dan weer geen hond zou willen komen ze kunnen tegenwoordig het hele heelal in maar een hemelpoort zijn ze nog niet tegen gekomen , na de kerkgemeenschap allemaal 14 dagen thuis blijven

 8. Cootje

  Wonen in Staphorst dan mensen ?? .

  1. vandaag

   nope enkel geloofsidioten, een soort is-lam enkel veel minder gewelddadig en veel minder vertegenwoordigd in opsporing verzocht. Eigenlijk heb je weinig last van die geloofsidioten

   1. wesley bentley

    Die geloofsidioten werken tenminste nog een beetje door, vervullen hun dienstplicht wanneer het nodig us, mogen gewoon op politieke partijen stemmen en zijn bereid samen te werken met andersgelovigen waar dat nodig is.
    Heel wat nuchterder in ieder geval dan dat intolerantie genootschap waar jij lid van bent.

    1. vandaag

     blabla bladie blabla , je voorin genomenheid is weer eens van het niveau van een kind dat net vier is geworden. welk intolerant genootschap had je voor ogen stront vlek ?

     1. wesley bentley

      Zo te zien heb je het over over jezelf, infantiele strontzak.

      Zelfs nog doen alsof je neus bloedt ook. Hoog tijd om morgen in de Koninkrijkszaal verantwoording af te leggen van je rancuneuze hart.

      En natuurlijk vooral niet ingaan op de inhoud Schijngelovige zwarte ziel.

     2. wesley bentley

      Zo te zien heb je het over over jezelf, infantiele strontzak.

      Zelfs nog doen alsof je neus bloedt ook. Hoog tijd om morgen in de Koninkrijkszaal verantwoording af te leggen van je rancuneuze hart.

      En natuurlijk vooral niet ingaan op de inhoud Schijngelovige zwarte ziel.

     3. vandaag

      ken je nou werkelijk niets zelfstandig bedenken papegaai ?
      zielige instabiele onpersoonlijke flapdrol

     4. wesley bentley

      En weer geen inhoudelijk verweer….
      Het gaat niet goed met die jongen.

   2. homefront

    Vandaag, je liegt, de islam is een satanische ideologie en niet te vergelijken..

    1. Ernest Stern

     Ik dacht dat de islam volgens sommigen hier een politieke ideologie is, maar misschien doet de Satan ook aan politiek.

     1. homefront

      ernest is een zeer warme pleitbezorger van de islam dat is inmiddels wel duidelijk.
      ernest is echt te dom om te begrijpen….

     2. Ernest Stern

      Homefront is niet zo goed in begrijpend lezen maar daarentegen heeft hij een enorme virologische deskundigheid ter zake Corona.

     3. homefront

      ernest onze islamspecialist en coronafetisjist bewijst mijn gelijk met z’n stupidity, maar speciaal voor ernest dé warme pleitbezorger van de islam het volgende,

      De islam is een systeem, een ideologie met componenten:
      1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
      2 – justitieel (sharia, wetgeving)
      3 – militair (jihad)
      4 – economisch (uitlenen zonder rente)

     4. vandaag

      “satan in de is-lam ? jaja , neem je pilletjes even in

     5. Ernest Stern

      Dit ziet Dr. Homefront natuurlijk zeer scherp, maar hij beseft ongetwijfeld ook dat hetzelfde kan worden gezegd van het Jodendom en het christendom.

    2. vandaag

     dat zeg uj , ” Eigenlijk heb je weinig last van die geloofsidioten

     1. wesley bentley

      Je hebt er zelfs helemaal geen last van, omdat die mensen daar helemaal niets met het Islamgeloof van doen hebben.

 9. Cootje

  Deze mensen laten zich niet inenten als er een vaccin is , dus laat de zogenaamde God waar hun in geloven , die ze niet tegenkomen onderweg naar de maan geen hemelpoort te bekennen , zich zingend de kerk uit begeven en hopen op een wonder , terwijl je beter 1,5 meter afstand kan houden , en je handen wassen , je moet Maarn die ongein geloven

  1. Cootje

   Maar

  2. wesley bentley

   Wat is dit nou voor onsamenhangende lap tekst? Wat probeer je nou eigenlijk duidelijk te maken, dat je een hekel hebt aan alles wat met geloof te maken heeft??
   Dat kan maar laat dan al die onzin maar achterwege.

   1. vandaag

    Als de onzin achterwege moet blijven kruip dan weer onder je steen stront vlek

    1. wesley bentley

     Je bent al zover heen in je HAAT dat je het zelfs opneemt voor iemand die het geloof in de Christelijke God zit af te kraken.

     Zelfs jouw geweten schakel je maar even voor het gemak uit om de zoveelste scheldpartij uit uit te braken.

     Enz

     1. vandaag

      ik ken geen haat fascist. Jij hebt geen geweten om uit te schakelen stront vlek

    2. wesley bentley

     En roep Fascal en Homefront ook maar vast.

     1. Ernest Stern

      God is getrouw,
      Zijn plannen falen niet.

     2. Fascal

      Psychopaat, pathologische leugenaar.

     3. Ernest Stern

      Ik ben altijd enorm onder de indruk van de gedegen inhoudelijke bijdragen van Fascal. Wat een kanjer in de inhoudelijke discussie is hij toch!

     4. Fascal

      Je liegt, zodra je ademt lieg jij.

     5. vandaag

      zeg stront vlek , ga lekker de trump draadjes bevuilen met je aperte leugens , absolute onzin en persoonlijke one liners. Je blijft een vervelende tar rel

 10. Sabreur

  Gewoon doen en na drie weken tellen hoeveel ziekenhuisopnames er (niet) zijn. Dan zijn we misschien een keer van de ellende af.

 11. JochemX

  Schitterend dat er een grote groep is die lak heeft aan die onzinnige regels. Laat de mensen zelf uitmaken wat ze wel of niet verstandig vinden. Ik vind het nogal onverstandig, maar dat doet er helemaal niet toe.

 12. Kretoloog

  Tja, zo gaat het daar in Staphorst en in andere plaatsen al 4 maanden lang. En tot op heden gaat het ook goed. Er zijn nauwelijks besmettingen in kerken vastgesteld door de GGD’s. Dus is er geen enkele reden om daar nu een eind aan te maken of dit aan strengere regels te verbinden.

 13. Steven Opti

  Bij de DDS zijn ze net zo idioot geworden als de NPO. Jullie vinden het nwe abnormaal blijkbaar ook normaal. Alles maar afkraken die zich niet aan die onzin maatregelen houdt. Ik ben niet gereforrmeerd maar ik geef die mensen gelijk. Zij doen wél normaal. Besef ook dat er vele honderden artsen en verpleegkundigen al een protest brief naar de overheid hebben gestuurd en dit niet voor niets doen.

  Ik begin steeds meer te walgen van DDS. Op een enkele journalist na.

  1. Ernest Stern

   Mogelijk knijpt de Heere Jezus een oogje toe en houdt Hij het virus in die kerk onder contróle.

   1. wesley bentley

    Pfff.

  2. homefront

   Precies Steven, het is abnormaal wat er zich afspeelt in Nederland en het ergste is nog de coronafetisjisten, als bv een ernest, gunnen het niemand om in deze vrijheid te leven…

 14. Meriadoc Brandebok

  In mijn gemeente mag men niet zingen en moet een deel van de gemeente verplicht thuisblijven. Wie binnenkomt dient eerst de handen te ontsmetten. Men mag niet naar het toilet, niet de jas ophangen en dient de anderhalvemeter-regel in acht te nemen: daartoe zijn diverse plaatsen afgesloten.

  1. JochemX

   Hebben jullie nog leden?

  2. wesley bentley

   Hier hetzelfde.

   1. Meriadoc Brandebok

    👍

 15. Heras

  @56dk:krijgt allen corona….nou dat hebben ze allemaal gehad. want dit is covid 19. volgend jaar covid 20.
  Ik vind ze verstandig en moedig.
  willen we hier uit komen dan moeten we dat zelf doen; zo min mogelijk een leugenkapje op, minder handen steriliseren.
  Over enkele jaren schamen wij ons omdat we ons zo hebben laten meeslepen door deze gekte.
  En weet je wat het leuke is, toen iemand het gebouw van de Kamer inliep; liepen alle kamerleden ZONDER mondkapje.

  1. Robert75

   100% mee eens. Mensen die tenminste nog helder na kunnen denken en gewoon hun ding blijven doen. Die laten zich geen angst en paniek aanpraten. Ik blijf het zeggen dat hele corona stelt niets voor. 99% van alle patiënten herstellen er gewoon van maar ze doen nu net alsof de pest is uitgebroken. Mensen laten zich leiden door angst en paniek. Mensen die daar niet aan mee doen steun ik alleen maar.

 16. Foxowo2774

  Good

 17. roodkapjelusttaart

  Bizar, wat een christenhaat van dat linkse tuig in dit land.

  1. Cootje

   Geen christenhaat maar een beetje realiteitszin , in deze moderne wereld kunnen ze naar de maan ze kunnen naar mars maar ze zijn de hemelpoorten nog niet tegen gekomen , en in een afgesloten wereld of in een sekte kunnen ze mensen nog sprookjes verkopen . Er staan niet voor niets van die oude gebouwen leeg in Nederland er zijn steeds minder mensen die niet geloven in die sprookjes , het enige voordeel is dat ze nog een paar vrije dagen opleveren. Al noemen de supermarkten het tegenwoordig feestverpakkingen en halal vetpakt

   1. Cootje

    Verpakt

   2. Ernest Stern

    “Geen christenhaat maar een beetje realiteitszin , in deze moderne wereld kunnen ze naar de maan ze kunnen naar mars maar ze zijn de hemelpoorten nog niet tegen gekomen”

    Daarmee is toch wel doorslaggevend bewezen dat God niet bestaat.

    😂

  2. DubbelZout

   Met de overweldigende Islam haat alhier moet een beetje Grrrristen haat wel kunnen toch ?

 18. A-BBa

  “In Staphorst hebben ze lak aan coronamaatregelen” Ik snap deze tekst niet. Als ze zich niet aan de wettelijk voorgeschreven maatregelen zouden houden zouden ze strafbaar zijn? Maar dat zijn ze niet dus houden ze zich wél aan de maatregelen. Toch?

 19. Piet51

  Als ik de Staphorsters goed begrijp, houden ze zich 100% aan de maatregelen. Volgens Rijksoverheid.nl:
  Mag ik naar de kerk, moskee of ander gebedshuis?

  U mag naar de kerk, moskee of ander gebedshuis als u een vaste zitplaats heeft. Als u 18 jaar of ouder bent moet u ook 1,5 meter afstand houden tot mensen buiten uw huishouden.

  Bij religieuze diensten mogen maximaal 100 personen per ruimte aanwezig zijn zonder reservering (exclusief personeel). Met een gezondheidscheck en reservering vooraf geldt geen maximaal aantal personen tijdens een dienst.
  Zangkoren mogen zingen als zij hierbij de richtlijnen van het RIVM volgen. Zingen als onderdeel van de belijdenis van een geloof is niet verboden. Mensen uit risicogroepen worden geadviseerd extra voorzichtig te zijn.

  Hoe ze dat doen? De kerk kent ongeveer 2500 zitplaatsen, waarvan er nu 600 bezet mogen worden, na reservering en gezondheidscheck. Ze houden zich m.i. heel creatief 100% aan de RIVM-voorschriften. Ik ben niet kerkelijk, maar kan hiervoor veel respect hebben.

  1. Blondie

   Kijk Piet51.

   Onze Lieve Heer kijkt mee.

   1. wesley bentley

    Waarom kijk jij zoveel

 20. saddy

  Volgens de kerkgangers zelf hebben ze dit eenmalig gedaan omdat ze ook met Gommers een dagje uit willen naar de IC.

 21. homefront

  Gewoon terecht en dit is normaal namelijk, elke zieke geest die dit abnormaal moet zich even lekker na laten kijken, absurde regels en verordeningen op basis van wat eigenlijk?

 22. DubbelZout

  Ik hoorde zo”n kerkganger reageren op de radio, zo in de trant van “De Heer beslist of u ziek wordt en/of dood gaat, dus je aan de coronaregels houden heeft toch geen zin”
  Ja, zo lust ik er ook nog wel 1

 23. DubbelZout

  Zo, 1800 man niet voor het zingen de kerk uit
  De verloskundigen gaan het nog druk krijgen over 9 maand

 24. toetssteen

  In deze kerk passen 4x zoveel mensen, dus de mensen zitten ruim uit elkaar. Oude kerken kennende is het met de ventilatie wel in orde, dus laat ze doen en eventuele gevolgen dragen.
  Maar, die lui komen m.i. niet echt vaak buiten het durp, dus wat er niet is…..

 25. Freba

  Je zult toch uit een “gat” van Staphorst komen. Die types heb ik in mijn familie. Als ze (zouden) komen, dien je je vrouw en drank te verstoppen. En Keesie uit de 2e Kamer verraadde in zijn diensttijd zijn maten.

  1. Vriend

   Azijnzeiker Febo heeft helemaal geen (voor)oordelen, dat u dat niet denkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.