Diederik Gommers is een HIT op Instagram nadat hij een corona-influence-duo vormt met Famke Louise

Diederik Gommers is een HIT op Instagram nadat hij een corona-influence-duo vormt met Famke Louise

Diederik Gommers en Famke Louise aan tafel bij Eva Jinek. Bron: Jinek / RTL Nederland

Diederik Gommers, vooraanstaand intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, lijkt rijp te zijn voor een nieuwe carrièremove als influencer op de sociale media. In slechts twee dagen tijd wist Gommers maar liefst 125.000 volgers te scoren op Instagram.

Voor het tijdperk Famke Louise was Gommers nog helemaal niet zo actief op Instagram, maar nu de kritische corona-influencer Louise en Gommers de handen hebben gebundeld, lijken er ook voor Gommers gouden tijden op de sociale media in het verschiet te liggen.

Na de veelbesproken (en zeer goed bekeken) uitzending van Jinek waarin Louise haar kritiek uitte op het huidige coronabeleid, ging Louise in de leer bij IC-arts Gommers om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat op de intensive care in tijden van corona.

Anderzijds kreeg Gommers een lesje 'social-media kunde' van Louise, en dat bracht hem zeker geen windeieren. In slechts twee dagen tijd stormde Gommers door tot een gerenommeerd influencer op Instagram.

Zelf is Gommers erg te spreken over zijn nieuwe nevenfunctie:

"Overweldigd door alle volgers hier op Instagram! Ik weet niet wat me overkomt… [...] Op mijn zoon na, krijg ik van veel mensen positieve en warme reacties."

Ondanks dat de ietwat onhandige uitspraken en de veelbesproken hashtag #IkDoeNietMeerMee veel kritiek en zelfs bedreigingen aan het adres van Louise te weeg brachten, kon de Instagram-diva ook rekenen op steun. Eerder nam Johan Derksen het al voor haar op en premier Mark Rutte nodigde het Famke Louise-kamp zelfs uit voor een gesprek in zijn torentje. Daar kunnen we Diederik Gommers nu dus aan toevoegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer