Op Urk was het alvast Nieuwjaar: ‘ME ingezet na gooien molotovcocktails en zwaar vuurwerk’

Op Urk hebben jongeren alvast laten zien wat we waarschijnlijk kunnen verwachten met Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag. Op notabene Pakjesavond moest het christelijke dorp de hulp inschakelen van de Mobiele Eenheid. Er waren groepen jongeren op straat die volgens een gemeentewoordvoerder met molotovcocktails en extreem gevaarlijk vuurwerk gooiden. Na een aantal charges van de ME keerde na middernacht de rust op straat terug. Een aantal jongeren werd aangehouden.

Het normaal zo rustige Urk gaat al wekenlang gebukt onder verveelde ontspoorde jongeren, maar als we denken dat dit typisch is voor het eiland hebben we het mis. Waarschijnlijk zijn ze op Urk zelf trendsetters, wat zoveel wil zeggen als: ‘We gaan een ontzettend onrustige Oud & Nieuw tegemoet’.

Op Urk werden dan ook meerdere jongeren gearresteerd vanwege “baldadigheid” en het illegaal afsteken van vuurwerk. Om hoeveel jongeren het precies gaat is niet bekend.

Tien mensen die in de afgelopen weekeinden betrokken zouden zijn geweest bij rellen in Urk, kregen eerder voor dit en komende weekenden een gedragsaanwijzing. Ze moeten op vrijdag- en zaterdagavond thuisblijven. Het Openbaar Ministerie beslist later of deze tien worden vervolgd voor hun gedrag op straat, aldus De Telegraaf.

De ‘trend’ die we nu op Urk zien zal waarschijnlijk wel overwaaien naar de rest van Nederland. Alleen al om die reden staat de politie paraat om in te grijpen tijdens Oud en Nieuw. Ga er maar vanuit dat Oud en Nieuw 2020 een stuk onrustiger zal verlopen dan in voorgaande jaren. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Monty

  Waarom bericht geving alleen van Urk? In meer plaatsen is het toch ook onrustig geweest.

  1. Cor Grijpstra

   @M
   ”Waarom bericht geving alleen van Urk?”

   Alleen daar al 2x inzet ME en dan de schijnheilige christen Urker die zaterdagavond om 12 uur begint met de zondagsrust.

   1. Thant Dolpfh

    Heb je hem weer met zijn stelling “alle Christenen zijn schijnheilig”…

   2. homefront

    corretje is van het type afgunst, maar dan selectief natuurlijk omdat corretje een antichrist is, en bloemkist die daar dan nog even een schepje bovenop doet, even zijn ware hart luchten..

    1. Thant Dolpfh

     Kun je eigenlijk wel goed Nederlands lezen, Homefrontje? Of zit er inmiddels een occult waasje voor je ogen? Als je me ergens van beschuldigt moet je wel eerst goed lezen…

     1. homefront

      Wat ik schrijf is precies wat jij bedoeld, je schermt alleen achter corretje

     2. Thant Dolpfh

      Nee blinde leesvink, ik zeg juist dat Cor niet zo moest generaliseren.

      Snap dat nou eens!!

    2. vandaag

     strónt vlé®k II verwijt anderen een leesprobleem

     😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

     1. Thant Dolpfh

      Ja en blijkbaar is het besmettelijk. Maar misschien is dat niet zo vreemd als het lijkt want jullie drie maatjes zullen elkaar nóóit in het openbaar afvallen. Ook al is de ene Christelijk en de ander een christenhater..

  2. Bolkestein

   En waarom de ME wel naar Urk? In Amsterdam West is het juist beleid om er geen politie op af te sturen, dus terugtreden in plaats van optreden, want dat noemt men dan deëscalleren. Vanwaar weer die selectieve wetshandhaving waarbij wèl tegen de autochtone bevolking wordt opgetreden, maar bij de allochtonen wordt teruggetreden?

   1. Loelap

    Dat klopt, valt mij ook op.

 2. Pauline Kummer

  Urk geldt als een van de voormalige Zuiderzee dorpen waar de Joods Christelijke signatuur het sterkst is geworteld. “Op Urk” worden geen grappen gemaakt. Het is hard tegen hard. Stoere vissers zijn heel wat gewend.

  1. Fascal

   Ernst Emma Kummer bestaat wel hoor, net als zijn honderden andere namen, hij wisselt naar believen en hangt hier al jaren rond. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is hij aan het zuigen en klieren. Zo doet Emma Stern dat. Soms wordt hij geband en dan komt hij weer terug met één van zijn reserve account. Ja hoor, zo doet deze viezerik dat al jaren. En iedereen weet het maar Quispel Code134 denkt dat de rest van de wereld gek is.

 3. vandaag

  nog veel meer verbieden en mensen ophokken. genoeg is genoeg

  wie gaat de fatsoenlijke bestuurder rutte vertellen dat hij het maximale behaald heeft en nu moet oprutten ?

 4. 56RdK

  “Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.”

  Inderdaad, alleen heeft dit land al decennia te maken met incompetent bestuur.
  Bestuur dat omvolking c.q. diversiteit en inclusie belangrijker vindt dan de realiteit waarin we moeten leven.

  Waardoor ook deze jaarwisseling weer zal uitlopen op ontelbare schade en veel geweld met vele gewonden en wellicht ook doden.

 5. josveraart

  DIT HEBBEN WE TE DANKEN AAN DE REGENTEN VAN NU RUTTE & CO

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.