shutterstock 546255952

Op Urk was het alvast Nieuwjaar: 'ME ingezet na gooien molotovcocktails en zwaar vuurwerk'

Geen categoriedec 06 2020, 6:00
Op Urk hebben jongeren alvast laten zien wat we waarschijnlijk kunnen verwachten met Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag. Op notabene Pakjesavond moest het christelijke dorp de hulp inschakelen van de Mobiele Eenheid. Er waren groepen jongeren op straat die volgens een gemeentewoordvoerder met molotovcocktails en extreem gevaarlijk vuurwerk gooiden. Na een aantal charges van de ME keerde na middernacht de rust op straat terug. Een aantal jongeren werd aangehouden.
Het normaal zo rustige Urk gaat al wekenlang gebukt onder verveelde ontspoorde jongeren, maar als we denken dat dit typisch is voor het eiland hebben we het mis. Waarschijnlijk zijn ze op Urk zelf trendsetters, wat zoveel wil zeggen als: 'We gaan een ontzettend onrustige Oud & Nieuw tegemoet'.
Op Urk werden dan ook meerdere jongeren gearresteerd vanwege "baldadigheid" en het illegaal afsteken van vuurwerk. Om hoeveel jongeren het precies gaat is niet bekend.
Tien mensen die in de afgelopen weekeinden betrokken zouden zijn geweest bij rellen in Urk, kregen eerder voor dit en komende weekenden een gedragsaanwijzing. Ze moeten op vrijdag- en zaterdagavond thuisblijven. Het Openbaar Ministerie beslist later of deze tien worden vervolgd voor hun gedrag op straat, aldus De Telegraaf.
De 'trend' die we nu op Urk zien zal waarschijnlijk wel overwaaien naar de rest van Nederland. Alleen al om die reden staat de politie paraat om in te grijpen tijdens Oud en Nieuw. Ga er maar vanuit dat Oud en Nieuw 2020 een stuk onrustiger zal verlopen dan in voorgaande jaren. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten