Premier Rutte na Black Friday-debacle: plannen om kerstshoppen te ontmoedigen

Het kabinet wil het kerstshoppen zoveel mogelijk ontmoedigen de komende tijd. De oppositie drong vandaag ook al aan op harde maatregelen, dit achtten zij nodig omdat het bij Black Friday ook flink mis ging. Tijdens Black Friday was het veel te druk op straat, soms zelf zo erg dat winkels haar deuren moesten sluiten, dit wil voorkomen tijdens KerstTijdens Black Friday was het veel te druk op straat en in de winkels. Dit heeft mogelijk geleid tot een stijging in het aantal besmettingen wat we deze week zien. Om dit te voorkomen tijdens aankomende feestdagen wil het kabinet het kerstshoppen ontmoedigen.

Echter deed men dit ook al in de aanloop naar Black Friday, en dat werkte niet.

Ondertussen is de oppositie niet te spreken over het kabinetsbeleid, het is te warrig of het houdt te weinig rekening met alle sectoren.

Wilders eist een volledige vergoeding voor de horeca. Maar dit is gewoon niet haalbaar, waar gaat het kabinet dit geld vandaan toveren? Ja de horeca heeft het zwaar, en men kan terechte kritiek uiten op het beleid, maar we kunnen niet ineens overal geld vandaan toveren.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. gargamel

  Ik geloof al lang niet meer in sprookjes, net als de van regering en de oppositie. Ze hebben dezelfde salarissen, ze wonen in dezelfde wijken, ze hangen privé rond, en in het parlement denk je dat er een serieuze strijd zal uitbreken. Ik ben niet jaloers op het voor de hand liggende sociale onrecht, maar dit met beperkingen zal heel snel exploderen, ik denk dat het op Mars te horen zal zijn.

 2. AS210854

  Zelf in zo’n belangrijk debat als het coronadebat had het kabinet niks belangrijkers te zeggen als wilders af te zeiken. SCHANDE

 3. Jack Flash

  🎼 Komt allen tezamen, onder het sterrenblink’l’n 🎵 🎶

 4. Heinz

  Ze hebben allemaal dezelfde fiets…

  1. gargamel

   Ze hebben misschien niet dezelfde fiets, maar ze proberen de tonen aan te passen met betrekking tot de beperkingen. Het komt niet bij hen op om tot de kern te komen, en in het bijzonder dat in ieder geval de oppositie een standpunt inneemt, wat niet wetenschappelijk is bewezen met betrekking tot de pandemie. Persoonlijk zou het voor mij handiger zijn om commentaar te geven op de mondkapjes, waarvan we al weten dat het onzin is, de rest komt vanzelf.

 5. corenona

  natuurlijk moet ALLES ontmoedigd worden voor een verkoudheid virus.

  Ondertussen vullen de “experts” hun zakken met tv optredens bij de staatsomroepen en onzinnige adviezen geven als adviseurs aan het onzinnige OMT.

  Corona heeft een mortaliteit van 0,2 oliedomme oprutte !

  Stem sociaal , stem PVV

  1. gargamel

   Het spijt me, maar jullie allochtons van dit land zijn de schuld van alles. Je hebt dit land jarenlang zien instorten, je kon de redenen niet op tijd herkennen. Het spijt me dat dit gebeurt, aan de andere kant ben ik blij dat ik het crescendo niet zal ervaren.

   1. Thant Dolpfh

    Tja, vanuit ergens in Rusland is het allemaal wat gemakkelijker oordelen over de dingen die hier beter kunnen..

    1. corenona

     Het is heel makkelijk de fascistische noodwet te beoordelen uit eender welk deel van de wereld strónt vlé®k II

     1. Brenda Welsh

      U schiet weer vol vandaag. Zorgelijk om dit te ervaren. Zeer zorgelijk.

     2. corenona

      jij loopt weer leeg strónt vlé®k , zorgelijk zeer hinderlijk.

     3. Fascal

      Leugenaar!

  2. Brenda Welsh

   Het is de bedoeling dat juist u zich aan de voorschriften houdt. Het virus heeft een grotere impact. Of maken de IC’s zo’n heissa om niets als het om een “verkoudheidje” gaat. Mensen zoals u maken het ernaar dat de crisis aanhoudt. Ik las dat na besmetting van het Covid virus de patienten veelal immuun zijn. Dat is bij een verkoudheidje ook weer anders. Morgen zien we wel weer verder,

   1. corenona

    welke voorschriften mafklapper ? kerken en sekshuizen gewoon inbedrijf en de horeca op 1,5 meter dicht ?

    Je hebt vast een linkje over de immuniteit want voor als nog is dat bull shit

    Hoeveel mensen liggen op de I.C mafklapper ? een verkoudheid virus met gelijke kracht als een influenza virus laat de hele wereld op slot slaan door de media idioterie en paniek zaaierij. inderdaad , morgen vrolijk verder onder fascistische noodwet en de disproportionele maatregelen. Het volk zal gehoorzamen anders sturen we het nieuwe bruin.

   2. homefront

    “Mensen zoals u maken het ernaar dat de crisis aanhoudt.”

    Je wordt voorgelogen, op basis van welke feiten wordt beleid gemaakt? op basis van een pcr-test? die is niet betrouwbaar, eenzijdige informatie, geen succesverhalen neeee alleen maar ellende, en jij bent echt te dom om zelf na te denken…

   3. homefront

    “Mensen zoals u maken het ernaar dat de crísís aanhoudt.”

    Je wordt voorgelogen..

 6. Jan58

  “…en men kan terechte kritiek uiten op het beleid, maar we kunnen niet ineens overal geld vandaan toveren”. Sterk staaltje journalistiek!

 7. Emma Louise

  Onze minister-president Rutte zal broeden op een strategie die vruchten zal afwerpen rond de kerstdagen. Welke aansprekende woorden beklijven bij burger om diens gedrag ten goede te sturen? Wij wensen hem natuurlijk succes en vertrouwen, zoals zo vaak, op een goede ingeving.

  1. Fascal

   Nee hoor, Ernst de leugenaar!

  2. ervi

   “Welke aansprekende woorden beklijven bij de burger enz. ?”

   Dat is natuurlijk “Je moet gewoon je bek houden”.

  3. Robin Hoed

   Ik denk liever zelf na in plaats van gestuurd te worden door bedriegers die zelf niet de negatieve gevolgen van hun gestuur ervaren.
   Ze kunnen doen en zeggen wat ze willen. Zij zullen nooit de rekening ervan betalen.
   Zelfs als het positief uitpakt, dan nog betalen jij en ik die rekening, want geld kost het altijd.

 8. liefdevol rechts

  Als er wel geld voor de EU gevonden kan worden…… Wel dan???

 9. Adriaen van Bergen

  De middenstand moet en zal gesloopt worden ten faveure van de multinationals.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.