‘Rutte moet niet alleen aftreden, hij moet strafrechtelijk veroordeeld worden én publiek functieverbod krijgen!’

Terwijl PvdA-voorman Lodewijk Asscher zwaar onder vuur ligt voor zijn rol bij de toeslagenaffaire, blijft premier Rutte grotendeels buiten schot. Onterecht, zo stelt onder anderen de gezaghebbende columniste Marianne Zwagerman. Rutte moet niet alleen aftreden, hij moet ook een levenslang verbod op het uitoefenen van publieke functies krijgen.

In een column bij Vrij Nederland stelt journalist Thijs Broer dat er nog maar één conclusie mogelijk is na het veelbesproken, keiharde rapport over de toeslagenaffaire: “Het kabinet moet collectief aftreden om het vertrouwen in de rechtsstaat te herstellen,” vindt hij. Telegraaf-columniste Marianne Zwagerman neemt echter een veel onverbiddelijkere stelling in.

De columniste en media-expert heeft geen goed woord meer voor Rutte over en zegt er het volgende over:

Voor Zwagerman heeft Rutte duidelijk helemaal afgedaan. Hij heeft zichzelf kapotgemanoeuvreerd, dus kan hij niet meer eventjes sorry zeggen, verantwoordelijkheid nemen, en over drie maanden doodleuk weer met een fijne glimlach op z’n gezicht en een frisse wind door z’n partij terug aan het roer staan. Zo werkt het niet.

Want laten we wel wezen: deze toeslagenaffaire is mede door zijn toedoen zo explosief geworden. Hij wist er genoeg van om de dramatische gevolgen van dit beleid te kunnen inschatten. Het enige wat hij en zijn kompanen echter hebben geprobeerd te bewerkstelligen, is damage control: zorgen dat de benodigde informatie om de regering te controleren niet bij de Kamerleden kwam; zorgen dat de gedupeerden nog steeds niet zijn gecompenseerd; zorgen dat de politieke verantwoordelijkheid op niemand kon worden afgeschoven, en vooral; zorgen dat hij buiten schot bleef.

Dit had allemaal voorkomen kunnen worden, dat is misschien nog wel het ergste. In plaats daarvan koos Rutte ervoor om te blijven wrijven in een vlek en nu moet hij daarvoor de prijs betalen. Mensen hebben hierdoor zelfmoord gepleegd, zijn dakloos geworden of kunnen hun leven niet meer opbouwen. En Rutte kijkt het nog even aan…

Marianne Zwagerman gaat er weliswaar snoeihard in maar wat mij betreft heeft ze gewoon gelijk. Dit valt toch op geen enkele manier meer goed te praten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Mariposa78

  Ooit van het Pikmeer -arrest gehoord? Dan kan je het wel vergeten wat er gewenst word.

  1. Fortiori

   Niemand zal zich de moeite gunnen zich hierin te verdipen alvorens nog een ractie te plaatsen.

 2. Meriadoc Brandebok

  Momenteel is er geen politicus die de stabiliteit in het landsbestuur zo goed zou kunnen handhaven (ook tijdens crisistijd) of genoeg gezag heeft opgebouwd om zo een stevige positie in de EU in te nemen als Rutte dat heeft en kam. Sommige regeringsleiders zijn op bepaalde momenten in de geschiedenis onvervangbaar en dat is nu zeker het geval.

  Het wordt een beetje irritant dat men niet breder kan zien dan “Rutte moet voor de rechter” of “Rutte moet een beroepsverbod”. Er staan grotere belangen op het spel.

  1. Cootje

   Hij mag gaan liggen waar hij wil , maar als hij blijft is Nederland een eerste klas bananen republiek , en dan mag hij nooit meer met het vingertje wijzen naar Erdogan

  2. Cootje

   Grotere belangen worden prachtig uitgediept hier en in dat ondemocratische europa Corona is met de tweede variant bezig en zijn mogelijkheden zijn nog niet uitgeput om het ondemocratische bende hier en in Europa feilloos te villen , er komen pijnlijke openbaringen te voorschijn in het Europese begroting beleid en de financiële zwakheden van de landen , dat wordt prachtig uitvergroot door zwalkende politici die zich geen raad weten hoe hier mee om te gaan . Engeland volledig dicht in de drukste tijd van het jaar gaat slachtoffers maken , en Rutte is ook daar verantwoordelijk voor , want hij loopt mee met de onfrisse Europese meute in brussel

  3. Duckday

   Wat een onzin verhaal.Hij ontrekt zich van alles

   1. Meriadoc Brandebok

    Wat bedoel je daarmee, Duckday?

    1. anti rutte

     probeer is zelfstandig te denken brandende bok ! ach laat ook maar , het onmogelijke wordt nooit verwezenlijkt

     1. Thant dolpf

      onzin.

      enz

     2. anti rutte

      ach gut , lorre , kom , lorre , kom dan , koppie krauw

      kom lorrie ga maar op stokje zitten , niet aan het touwtje trekken lorre

  4. anti rutte

   brandende bok vergeet gemakshalve dat kim jung rutte de man is van tekenen bij het kruisje. Het is een dweil en een pathologisch leugenaar. Fatsoenlijk en competent kan je hem niet verwijten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Competent kun je hem wel noemen en dat is zeker geen verwijt. Maar je nieuwe nickname verraadt enige subjectiviteit, poepman.

    1. anti rutte

     competent ? tekenen bij het kruisje ? kan elke vol idioot brandende bok

     Kan je wat inbrengen op zijn handtekening bij de inleg velletjes ? zijn handtekening voor 1 miljard extra naar brussel ? zijn handtekening voor 750 miljard naar de knoflook landen ?

     kom op brandende bok , pak de handschoen op en antwoord poepman of ben je ook zo een waardeloze strónt vlé®k in je reacties ? Ik gok op het laatste , strónt vlé®k III

     1. Meriadoc Brandebok

      Uiteraard is dat tamelijk kortzichtig gekwek, poepman. Nederland is min of meer het schoothondje van Duitsland. Dit is reeds het geval sinds de jaren ’50. Met Rutte heeft dat weinig te maken. Hij heeft wel uitstekend werk verricht in Europa en de krachtige positie die ons land daar nu inneemt (boven onze economische en geografische omvang uit) is afhankelijk van Ruttes gezag en persoonlijkheid. Geen andere politicus heeft daar zoveel cruciale lijntjes lopen.

     2. anti rutte

      zoals voorspelt , brandende bok heeft geen weerwoord op tekenen bij het kruisje door pinokkio rutte

      brandende bok is een beetje dom zou maxima zeggen. brandende bok komt niet verder dan een goedkope copy van de strónt vlé®k uithangen.

      Kan je wat inbrengen op zijn handtekening bij de inleg velletjes ? zijn handtekening voor 1 miljard extra naar brussel ? zijn handtekening voor 750 miljard naar de knoflook landen ?

      het antwoord is bekent brandende bok , NEE

     3. Meriadoc Brandebok

      Bij welk kruisje is er getekend, poepman? Vertel het eens.

  5. Nostradamus

   Grotere belangen als de eenwording van de Europese Unie mogen van mij sowieso de prullenbak in.
   Ik ben wel geïnteresseerd in het grote belang van de Nexit. En het grote belang van het terugdringen van globalisme. En het grote belang van een harder remigratiebeleid. En het grote belang van de energietransitie naar schone energie uit Thorium centrales. En het grote belang van het terugdringen van de Chinese invloed.
   Nee, niemand is onvervangbaar. En Rutte ook zeker niet onvervangbaar.

   1. anti rutte

    stem sociaal, stem PVV

   2. Meriadoc Brandebok

    Nostradamus, je bent een nul.

    1. anti rutte

     das meer dan een brandende stinkende bok

   3. Edjan

    Nos +++++++
    Sommige mensen denken dat het gezag een afspiegeling van hun god is en dus onaantastbaar. Daar is al 220 jaar geleden een eind aan gemaakt …

  6. Duckday

   Wat een onzin verhaal.Hij ontrekt zich van alles en neemt geen verantwoording

  7. Linksbuster

   Alweer vroeg aan de fles fantasietje?
   Neem er nog maar eentje…je koning staat in zijn onderbroek…

   1. Meriadoc Brandebok

    Linksbuster heeft weer een slok op.

    1. anti rutte

     top inhoud brandende bok , je gaat steeds meer lijken op een strónt vlé®k

 3. anti rutte

  Ooit van het Pikmeer -arrest gehoord? Dan kan je het wel vergeten wat er gewenst word.

 4. NO8DO

  De gezaghebbende Telegraaf-columniste en media-expert Marianne Zwagerman.

  Gezaghebbend en Telegraaf-columniste in een zin
  Hilarisch.

  1. Nico Sibelijn

   Inderdaad hilarisch, de hysterische kip Zwagerman opvoeren als gezaghebbende bron is bespottelijk.

   1. usb3.0

    Gaat Nico nou niet in op de inhoud?

   2. Oepsie

    Nu snap ik, waarom mevrouw ‘Sibelijn’ is gevlucht. Wat bent u een enge man zeg!

   3. anti rutte

    de strónt vlé®k gaat nooit in op de inhoud en die sukkels hier laten dat secreet tróllen en proberen met bannen de strónt vlé®k te beschermen.

    Wat een dom kansloos volk

   4. Linksbuster

    Hé wím..nederland vliegt weer patienten naar duitsland…je weet wel, dat land die er zo’n belachelijk hoeveelheid dure ziekenhuisbedden op na houdt.
    Vreemd.. want volgens jou is de gezondheidszorg hier dik in orde…mede dankzij onze bekwame en fatsoenlijke führer.

    1. anti rutte

     mooi gesproken , de strónt vlé®k heeft uiteraard geen commentaar op zijnn vlekken

 5. usb3.0

  Dat zou inderdaad niet meer dan terecht zijn, deze zogenaamde bekwame bestuurders hebben echt het leven van heel veel onschuldige mensen zuur gemaakt..
  Dus het verdedigen van rutte en co is natuurlijk buiten alle proporties..

 6. halo1

  Hij had voor mij eerder moeten aftreden als die claims klakkeloos zouden zijn toegekend…25 % van de gevallen betrof inderdaad freudeurs. Een gezond wantrouwen jegens belasting-al-of-niet-fraudeurs (een polyinterpretabel begrip) lijkt me zeer wenselijk, ondanks het feit dat dit nu uit de hand gelopen is.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Halo 1

  2. Heinz

   Ik heb ze gekend, zij die succesvol de kosten van verwarming en licht op hun ” studeerkamer “in mindering op de aangifte brachten, toen kon dat nog.

   1. LifeBuddy

    Heinz, goed gezien. Wat nu ook nog kan, is dat al die overleden buitenlanders nog steeds gewoon aow,ww,wao en pensioen betaald krijgen.En dat gaat al tientallen jaren naar de familie. Binnekort staat pinokkio de pensioenkop er af te hakken.

 7. JFU

  Rutte is een sloper van de democratie. Eerst de beginselen van de eens liberale VVD terzijde schuiven om in zee te gaan met de extreem linkse partijen, en onze vrijheid te grabbel gooien aan de dictators in Brussel. Gaat lekker zo……….

  1. halo1

   Draaft u niet een beetje door?: “sloper van de democratie!”. Hij moet wel in zee met die “linkse partijen”‘… PVV immers (ook wel enigszins door eigen schuld zeg ik als PVV-stemmer) uitgesloten. En in Brussel zitten toch geen “dictators”.. komen ze u vanavond soms ophalen? Nee toch? Rutte moet dus wel met die semi-link(sige) clubs in zee..anders rest slechts.. de (rechtse) staatsgreep.. maar dat heeft ook grote nadelen!

   1. Thant dolpf

    Het is nu eenmaal Van Dik Hout Zaagt men planken wanneer het gaat om de politieke links-rechts schaal gaat…
    als je niet ónvoorwaardelijk tégen Europese samenwerking op supranationaal niveau bent, vóór klimaatscepsis bent en en tégen elke vorm van ontwikkelingssamenwerking,
    kom je automatisch in de categorie “staatsgevaarlijke communistische samenzweerders”.

    1. Thant dolpf

     …terecht.

 8. saddy

  Dankzij de MSM-medewerkers heeft dit zo lang door kunnen gaan.

  Was er niet zoiets als een medeplichtigheids-beginsel?

 9. Brenda Welsh

  Marianne Zwagerman kan hard schreeuwen maar draagt niets bij tot het landsbestuur. Never change a winning team!

  1. Cootje

   Doet het voor de Nederlander al gauw beter , in de kamer Nee zeggen en 85 miljard euro weggeven , klinkt leuk voor alle ondernemers die getroffen zijn door de Corona maatregelingen , in Italië hebben ze 5,6 miljard gehad en zijn bereid om een bosje tulpen te kopen met bedankt pinokkio

 10. Lex

  Hé hé

  Eindelijk een positieve berichten.

  De vraag hoe recht is de rug van Rutte? Die is altijd al van rubber geweest, Hij heette geen Rubere Robbie maar Rubere Mark.

  En zijn Teflon laag begint ook behoorlijk te verslijten niet alles glijd er meer vanaf.

  Natuurlijk neem hij geen verantwoordelijkheid voor de toeslagenaffaire en schuift het af op anderen.

  Ik hoop dat dit na het kerstreces een kabinet crisis gaat worden.

  En de daarbij behoren kabinet val, dan kunnen we een maand eerder naar de stembus.

  1. Brenda Welsh

   @Lex, de burger is nog niet aan kiezen toe. De burger worstelt nog steeds met het mondkapje.

   1. usb3.0

    Nee hoor, de burger worstelt met leugenclowns als rutte die maar niet op willen rutte

   2. Lex

    Dit is juist het moment om af te rekenen met 10 jaar Rutte.

    Ongelooflijk wat de kabinetten onder zijn leiding allemaal niet hebben gesloopt de afgelopen 10 jaar.

    Als ik dit allemaal ga noemen dan gaat dit een reactie worden van een halve meter.

    Nee zo snel mogelijk afrekenen met dit kabinet.

    1. Marija

     Was al eens iemand hier die 50 anti Rutte punten opsomde. Ik weet niet meer waar, de schrijver vast wel.
     Graag nog eens herhalen aub.

 11. Mar

  Helpt het direct aftreden van dit kabinet de gedupeerden direct uit de nood of is er een grote kans dat ze dan nog langer moeten wachten op compensatie omdat er eerst weer verkiezingen moeten plaatsvinden en een nieuw kabinet gevormd moet worden, alvorens men deze kwalijke misstand uit de wereld gaat helpen?

  Eerst maar de gedupeerden uit de geldnood helpen, dat is belangrijker op dit moment dan kabinet en diverse politici een pootje lichten.

  1. Fortiori

   Juist gesproken, maar er zijn reaguurders die veel ophebben met wanorde. Er op hopen, zogezegd. De consequenties niet kunnen doorzien. Het verstand gaat niet verders.

   1. anti rutte

    Meer wanorde dan rutte nu georganiseerd heeft met de corona idioterie en de noodwet is ondenkbaar

    1. Thant dolpf

     Juist. Het is één en al chaos en wanorde op straat, de mensen staan elkaar nu zelfs al naar het leven, verkeersregels worden massaal genegeerd… Het is inmiddels één grote anarchie.

     1. anti rutte

      in die zaagselkop is het anarchie strónt vlé®k II , ga nu maar weer bij je ouwe moer voor de deur miesgasser

     2. Thant dolpf

      Reflex-camera, ouwe nepkameleon?

     3. anti rutte

      wat zegt ze ?

     4. Thant dolpf

      Je vrouw is net net weer vertrokken, ze zei nog dat je er niks van kunt

     5. anti rutte

      welke van de 15 ? soms is het wat moeilijk bijhouden. Alleen jammer dat ze zo een kansloos figuur als jou geselecteerd heeft als opvulling !

     6. Thant dolpf

      Zo te lezen zou je je prima thuisvoelen in saoedi-arabië..

     7. anti rutte

      hoezo domme sukkel

  2. anti rutte

   quote Eerst maar de gedupeerden uit de geldnood helpen, dat is belangrijker op dit moment dan kabinet en diverse politici een pootje lichten. end

   Volg jij de actualiteit wel of kakel je altijd als een kip zonder kop ?
   Tevens zou je de kamerdebatten eens kunnen volgen alwaar keer op keer blijkt dat men niet opschiet met de afhandeling en de zaak enkel moedwillig frustreert. Ergo je pleidooi om te wachten dit kabinet ter verantwoording te roepen zal geen extra vertraging in de afhandeling opleveren.

   In maart zouden we toch gaan stemmen wordt het nu januari

   stem sociaal, stem PVV

  3. Lex

   Een Demissionair kabinet kan dit ook als opdracht krijgen en dit afhandelen.
   Ik het verleden zijn wel vaker taken uitgevoerd of afgemaakt tijdens een Demissionair kabinet.

 12. LifeBuddy

  Als je de toeslagen al onder het tapijt vegen en openlijk zaken doet met de taliban, dan zal de arische sLinkse gegarandeerd een misdaad tegen de mensheid die over de rug van kinderen gaat, heel diep willen begraven.
  Als je het nu in de reacties hier, pinokkio nog de hand boven het hoofd gaat houden, ben je een crimineel, rasist, psychologisch ontwrichte TBSer.
  h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/

 13. Cootje

  Onze rechtspraak is bevooroordeeld dus hij hoef niet bang te zijn .

 14. HD

  Er gaan voor dit soort verraders binnenkort weer heel veel mooie baantjes gecreëerd worden, soort van CBR functies.
  In wat voor een land zijn we terecht gekomen.

 15. AidemediA

  Ja, weg met deze pathologische leugenaar en machtswellusteling rutte en zijn coalitie trawanten. Het land stort echt niet in als dit zooitje weg is. De enige twee zaken die het dan demissionaire kabinet direct moet afhandelen zijn, de gedupeerden van de toeslag affaire (o.a. Wiebes asscher en rutte en diverse rechters, verantwoordelijk) zo snel mogelijk en zeer ruimhartig compenseren. En de gedupeerden in Groningen, de al tijden geleden beloofde schadevergoedingen (door wiebes) uit te betalen. Verder niks meer doen. En na de verkiezingen, de verantwoordelijken, zowel de politieke als ambtelijke betrokkenen alsmede rechters, juridisch vervolgen voor hun wandaden. Maar dat zal wel een ijdele hoop zijn, in Korea aan de Noordzee.

  1. Thant dolpf

   Aldus de Noord-korea-fetisjist..

   1. anti rutte

    inhoudelijk nog wat te melden strónt vlé®k II. komt pappie zo ook nog even langs miesgasser

    1. Thant dolpf

     Laat hem gerust langskomen, kan ik ook eens zo’n reactionair exemplaar in het echt zien..

     1. anti rutte

      Wím kom even , zoonlief wil je spreken , strónt vlé®k 1 &2 in comclaaf. Lijkt me lachen 2 onwetende

     2. Thant dolpf

      Who the fuck is that? Noem jij je ouders bij hun voornaam?

     3. anti rutte

      die zijn al 30 jaar in de hemel druiloor maar je pappie de enige echte strónt vlé®k komt zo , even geduld strónt vlé®kje II

     4. Thant dolpf

      Aldus de fantast die denkt dat iedereen met hetzelfde scheldwoord familie van elkaar is..

     5. anti rutte

      strónt vlé®kje II staat weer met zijn bek vol t@rrels

     6. Thant dolpf

      O? Weet je wel zeker dat je niet jezelf bedoelt…

     7. anti rutte

      ja , vlé®kje

     8. Thant dolpf

      …., de alternatieve waarheid achterhaalt haar wel..

     9. usb3.0

      michel annie klavan bloedworst

 16. Bunky01

  Alle betrokkenen die willens en wetens de boel hebben belazerd dienen zonder uitzondering een aanklacht wegens machtsmisbruik, etc etc aan de broek te krijgen.
  Tevens dienen zij uit hun functies te worden gezet voor de rest van hun leven, zonder uitzicht op een andere baan binnen de overheid of aanverwanten.
  De kosten voor de hersteloperatie aan de gedupeerden dient uit hun eigen zakken te worden betaald en niet door de brave belastingbetaler. Helaas zal mijn wens wel een utopie blijven. En dan vragen de politici zich nog af waarom de burger zo weinig vertrouwen heeft in de politiek in het algemeen. Stel sukkels.

 17. Response

  Weg met die man, liever vandaag dan morgen!

 18. Linksbuster

  Het Demissionaire kabinet was tot nu toe het beste kabinet uit de recente geschiedenis …iedereen deed gewoon zijn ding zonder extra bullshit uit den haag…had wat mij betreft nog wel een jaar of 10 langer mogen duren.
  De toegevoegde waarde van de regering is nihil…of zelfs negatief.

  1. anti rutte

   Kijk maar naar Belgie. Zonder kabinet presteerde het land beter dan ooit

   1. Linksbuster

    Ben niet op de hoogte over de economie van belgie…maar het was wel business as usual….en veel economische vluchtelingen heb ik ook niet onze kant op zien komen..echter wel omgekeerd.

    1. anti rutte

     18 maanden zonder kabinet en de meeste groei sinds jaren

     als politici niet zouden bestaan had de wereld een veel socialer gezicht

 19. rexm

  Tribunaal oprichten is al voldoende.

 20. Telex

  Waar weet hij zijn reet niet onderuit te draaien?
  Slim als een vos, glad als een aal, en,,,,,,,,,bah!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.