Schoonmoederknuffelaar Grapperhaus gaat afrekenen met ‘creatieve’ corona-winkeliers: “Niet de bedoeling!”

Gisteravond maakte de immer ongeloofwaardige minister Ferdinand Grapperhaus bekend dat gemeenten strenger gaan controleren of winkeliers binnen de detailhandel zich wel aan de regels houden. Grapperhaus vindt namelijk dat winkeliers “creatief” omgaan met de coronaregels en dat moet nu maar eens afgelopen zijn. 


Grapperhaus ‒ en in feite het gehele kabinet ‒ weet het weer mooi te spinnen: winkeliers maken ‘misbruik’ van sommige coronaregels, zij weten handig en creatief in te spelen op de wetgeving. De fout van deze artistieke omgang met wetgeving ligt volgens de minister bij de winkeliers, terwijl het kabinet toch écht zelf verantwoordelijk is voor het gekozen beleid.

Al maanden presteert het kabinet het keer op keer aan te komen met inconsistent beleid, of door simpelweg beleid in te voeren wat niet goed doordacht is. Wanneer het kabinet erachter komt dat hun beleid toch niet helemaal waterdicht is, mag Grapperhaus weer belerend de mensen toespreken dat iedereen en alles zich gewoon keurig aan de wet moet houden. “Aso’s,” en meer van dat soort termen worden dan genoemd.

Ditmaal zijn het de winkeliers die een klaagzang van Grapperhaus moeten aanhoren. Ook Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, was aanwezig op Grapperhaus’ persconferentie om te benadrukken dat iedereen zich aan de regels moet houden:

,,Hoe meer wij ons richten op de regels, hoe eerder we uit deze crisis komen. Dit jaar zijn de feestdagen niet echt feestdagen. Heel veel mag niet. Je wordt er droevig van. Wij kijken of het vanaf 19 januari anders kan”

De boodschap van Grapperhaus is duidelijk, en het is te hopen dat men zich eindelijk eens aan de lockdownregels houdt, maar er zijn ook heel veel inconsistenties te vinden binnen de huidige coronaregels. Je moet dan ook niet gek op kijken dat ondernemers en winkeliers deze inconsistentie ‘uitbuiten’.

En de laatste die het gezag zou hebben om er iets van te zeggen, is dan toch wel schoonmoederknuffelaar Ferd Grapperhaus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. B. Pascal

  Mensen die fysiek en creatief met de coronaperiode omgaan, ook doen zij dit conform de grondwet, moeten verantwoording afleggen. „Ga het maar uitleggen aan zieken en mensen in de zorg. Het is jóúw verantwoordelijkheid – en laat ik het maar gewoon zeggen: ook tegenover God. In deze lijn spreekt onze minister.

  Niets wordt bewaard, alles zal er aan moeten geloven.
  Staat, Godsdienst, Mens, en ook zijn creativiteit!

  STALIN, ER IST WIEDER DA!

 2. EvertB

  Iedereen in Nederland weet dat afstand houden, handen wassen en drukte vermijden de gedragsregels in deze Coronatijd zijn. Wie bewust de mazen van de wet opzoekt en één of meerdere van deze regels overtreedt vergroot de kans op verspreiding van het virus. De druk op de (reguliere) zorg neemt dan fors toe en dat kunnen we ons niet veroorloven.

  1. B. Pascal

   ”Wie bewust de mazen van de wet opzoekt en één of meerdere van deze regels overtreedt vergroot de kans op verspreiding van het virus.”

   Niemand overtreed de wet Evert, door creatief te zijn.
   De vraag rijst: waarom vliegen we nog op Zuid Africa, daar waar het nieuwe gemuteerde virus vandaan kwam. Het gemuteerde virus in de VK komt uit Zuid Africa, de melding lag er vorige week maandag al. Helaas, afwachten maar en blijven vliegen ….. maar de hardwerkende creatieve man of vrouw moet buigen. Buiten in de tentjes, bij de afhaling, barst daar gebeurt toch bitter weinig! De grootste overtreder is de overheid zelve!

 3. ropart

  de grootse moeite hier een prepaid beltegoed te krijgen voor de gsm van mijn blinde moeder, mag niet worden verkocht worden want virus!. resultaat; winkel in winkel uit op zoek,wat een land!.

 4. usb3.0

  We schijnen het niemand meer te gunnen om gewoon omgang te hebben met schoonmoeders aan de andere kant snap ik de frustratie over grapjeshaus

 5. de ziender

  Hoe meer er aan de “regels” gehouden wordt, hoe erger de cijfers oplopen. totaal krankzinnig beleid. NIEMAND heeft het RECHT om deze absurde maatregelen te gehoorzamen. (Hannah Ahrendt) Dit is dictatuur en de staat mensenrechten. Niet meer en niet minder en iedereen die dit goed praat maakt zich er aan schuldig, ook jij Bartje R.!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.