Stemkoopstunt GroenLinks na kritiek jongerenvereniging DWARS toch aangepast: 10.000 euro pas vrij te besteden na 23ste

GroenLinks past het idiote plan waarmee ze stemmen willen kopen van jongeren tóch aan. Het idee was om iedere 18-jarige 10.000 euro te geven, die ze vrij zouden mogen besteden. Maar na kritiek van hun jongerenafdeling DWARS, die ze erop wees dat 18-jarigen dat geld meteen zullen verbrassen, hebben ze het toch iets aangepast.

Het is nog steeds puur populisme wat ze bij GroenLinks proberen te doen, maar het sneue idee is tenminste wel flink afgezwakt. In plaats van 10.000 euro vrij te besteden cash money voor iedere 18-jarige te beloven, willen ze nu dat het de eerste vijf jaar alleen voor studie en scholing mag worden gebruikt.

Wie die vier jaar collegegeld niet direct zelf aftikt, maar dat z’n ouders laat doen of via een lening bij DUO, die heeft ‘geluk’. Op z’n 23ste zou hij dan die 10.000 euro kunnen krijgen (en direct een deel van z’n studieschuld mee af kunnen betalen). Wát een feest! En miljonairs mogen ervoor gaan betalen, want dat is ‘eerlijk’ en ‘rechtvaardig’. En die miljonairs gaan daar natuurlijk maar wat graag voor betalen! Die gaan hun geld heus niet ergens anders parkeren zodat GroenLinks er met z’n tengels niet bij kan. Nee joh, ben jíj gek! Die betalen natúúrlijk maar wat graag mee aan dit soort populistische stunts. Daarom probeert GroenLinks ze er ook toe te dwingen, want alleen zo komt de empathie en het rechtvaardigheidsgevoel bij de miljonairsklasse tot uiting.

Ik mag toch hopen dat jonge potentiële GroenLinks-stemmers doorhebben dat ze voor het karretje worden gespannen. Ach, eigenlijk ben ik er ook niet zo bang voor. Als dit die partij echt stemmen op gaat leveren, dan komen ze er toch snel genoeg achter dat ze dit plan direct zullen laten vallen. Maar dan krijg je er wel een paar mooie windmolens voor terug, pal naast de deur! Ook leuk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Stanly2000

  Ik heb die 1000 euro van Rutte nog niet op!

  1. AS210854

   Hahahaha 😂😂😂

 2. Aborifa

  Bezopen idee van Moslimbroeders GL.
  Laten we hopen dat meer Nederlanders die communistische kliek die nu ook nog van moslimwalletjes probeert te knabbelen door gaan hebben.
  Allemaal gelijk èn in armoe.

 3. Pieter48

  Beter wat geld uitdelen dan weer een moslim partij in het zadel helpen.
  Jesse doet het goed bij zijn moslim vrienden . Dacht de PvdA ook.Tot de denk aap uit de mouw kwam. Misschien kan de moslim juffrouw allochtone ouders eens op roepen om hun zonen op te voeden. Dan is het in de toekomst niet nodig dat deze kinderen om stage plaats moeten vragen via een Nederlandse naam. Deze jongeren helpen mee om het imago van de allochtone bevolking niet in één positief daglicht te plaatsen. Ze geven sommige politieke partijen een goede reden om alle allochtonen in een hoek te plaatsen die ze niet verdienen. Jammer dat men weinig merkt als de allochtone jongeren de de boel weer eens verpesten . Hun ouders horen in te grijpen. Helaas gebeurd dat te weinig. Die zelfde ouders zouden hun kinderen ook kunnen vertellen dat we in dit land ook burgemeesters hebben en een geweldige voorzitter van de tweede kamer hebben met Marrokkaanse roots.

 4. Xyz1234

  Prachtige partij, GL. Naast Maoisten, Pol Pot adepten, inbrekers, terroristen nu ook iemand met connecties met moslim broederschap. Dolletjes.

 5. vandaag

  heeft de idioot een hoofdprijs gewonnen in een loterij dat ie dat allemaal kan betalen of legt ie de rekening weer bij de burger ?Yasser is een leugenaar

 6. GewoonJohan

  Quote :” In plaats van 10.000 euro vrij te besteden cash money voor iedere 18-jarige te beloven, willen ze nu dat het de eerste vijf jaar alleen voor studie en scholing mag worden gebruikt.”

  Leuk bedacht maar er veranderd helemaal niets in de basis van de constructie en de filosofie.
  Het is een detail dat ze hebben veranderd , maar het blijft een vorm van het kopen van stemmen.
  Een hele rare gang van zaken en het is vreemd dat de andere partijen niets van zich laten horen.
  Als een FVD of PVV dit zou doen ,dan zouden de rapen gaar zijn.
  ————-
  Quote :”En miljonairs mogen ervoor gaan betalen, want dat is ‘eerlijk’ en ‘rechtvaardig’.”

  De PPR, de PSP, de CPN en de EVP. Ga even de geschiedenis na.
  Groenlinks bestaat uit communisten, socialisten, radicalen , facisten en pacifisten (hippies).
  Een gevaarlijke club dat niets met eerlijkheid en rechtvaardigheid heeft te maken.
  ————–
  Quote :”Daarom probeert GroenLinks ze er ook toe te dwingen…”

  Dat deden de socialisten in de jaren 30 ook.
  —————-
  Quote :”alleen zo komt de empathie en het rechtvaardigheidsgevoel bij de miljonairsklasse tot uiting.”

  Laat Yasser Feras om te beginnen zijn salaris in te leveren als hij zo eerlijk en rechtvaardig is.
  Toon klasse en wees een gelijke van je volk in plaats van een salon socialist.
  ——————
  Quote :”…dat jonge potentiële GroenLinks-stemmers doorhebben…”

  Ik ben bang van niet. Die worden tegenwoordig al gehersenspoeld vanaf de kleuterschool.

 7. rexm

  Communisten die met geld stemmen willen kopen, wie had dat in het verleden kunnen denken.!!
  De toeslagenaffaire breid al alleen maar uit, eind verantwoordelijke hoor je niet meer, Rutte heeft zich opgesloten in het poetshok en zo’n Marokkaanse fluitketel wil met belasting geld gaan strooien.
  Is er een nieuw virus in dit bananen land geslopen, men zou het haast gaan denken, het wordt steeds gekker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.