Tunahan Kuzu verzet zich tegen dictatoriale vaccinatiedroom Hugo de Jonge: ‘Heilloze weg!’

In een brief aan de Gezondheidsraad vroeg zorgminister Hugo de Jonge twee weken geleden aan experts om te kijken naar de mogelijkheden om met een (digitaal) vaccinatiepaspoort te komen, dat vervolgens gebruikt kan worden om mensen toegang te geven tot onderwijsinstellingen, zorginstellingen, cafés en restaurants, en zelfs sportstadiums. Tunahan Kuzu, de nummer twee van DENK, vindt dit volstrekt onacceptabel.

De hele brief kan hier gelezen worden. Het gaat om de tweede pagina. Daar schrijft De Jonge het volgende:

Een vaccinatiepaspoort dat je nodig zult hebben om gewoon deel te nemen aan het dagelijks leven? Dit gaat veel te ver! En het is precies waar zogenaamde “wappies” al maanden voor waarschuwen. Maar nee, dat zou allemaal heel erg meevallen! Gekkies! Complotdenkers! En nu blijkt, door deze brief van De Jonge zelf, dat het kabinet daar wel degelijk op aanstuurt.

En let op hè, dit gaat niet alleen over overheidsmacht, maar ook over het feit dat persoonlijke informatie blijkbaar niet langer geheim is wat de staat betreft. Overal bij instellingen kunnen ze dan zien of je gevaccineerd bent. Dat is medische informatie; informatie die niemand iets aan gaat. Tot voor kort, tenminste, want de overheid vindt nu dat dit soort informatie publiek hoort te zijn.

Had iemand dit een jaar geleden zelfs maar hardop durven opperen, dat zoiets in het verschiet lag? Dat de overheid dacht dit te kunnen maken aan het begin van 2021, pandemie of niet?

Tunahan Kuzu DENKt (!) daar net zo over. Hij schrijft:

Je hoeft het niet eens te zijn met de immigratie- en integratiestandpunten van DENK om waardering te hebben voor de houding van de partij ten opzichte van het coronawanbeleid van het kabinet… en de kritiek van met name Tunahan Kuzu en Farid Azarkan op het vaccinatieproject. Wat dat betreft zijn de twee heren gewoonweg een stel hélden.

Zo. Dat moest even gezegd worden. Wat haters van de partij daar verder ook van denken hebben; ze wat dit onderwerp betreft gewoon keihard gelijk. En dat niet alleen: ze bewijzen ook nog eens over een goed stel bállen te beschikken door in te gaan tegen het narratief van de gevestigde politiek én de mainstream media. Goed bezig, DENK! Pak die natte vaccinatiedroom van Hugo de Jonge maar eens flink aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. ze moeten weg

  Nog nooit heb ik me kunnen vinden in 1 woord van deze extremistische mafklapper maar nu heeft hij volmondig gelijk.

  Het indirect verplichten van vaccinatie is strijdig met de grondwet !
  Het kabinet pleegt een onrechtmatige daad !
  Verschuilen achter de volksgezondheid is een drog reden !

  1. Edjan

   Weg. 100% mee eens.

   1. ze moeten weg

    kennelijk is het antwoord van deze poppenkast al klaar gelet op de tijdspanne gevraagd

  2. Xyz1234

   De vijand van je vijand is je vriend moet je maar denken.
   Ben verder benieuwd hoe de echte virus-wappies, ofwel blinde schapen, dit weer recht gaan proberen te praten. Want niets is zo erg voor hen als het instorten van het heilige huisje met het opschrift ‘In den betrouwbare en zorgzame overheid’.

 2. Edjan

  Deze crisis is een godsgeschenk voor politici die verder niets of weinig kunnen, om het volk zijn rechten af te nemen. En er komt nog meer.

 3. Appelstroop

  In deze moet ik DENK gelijk geven, al zullen meer mensen die vinden in de kamer, de vraag over dit digitale passport is al vaker langsgekomen. Alles wat ook maar licht ruikt naar social credit score achtige praktijken of een mooi eerste opstapje zou kunnen zijn hiertoe zou met alle macht bestreden moeten worden.

  Je had trouwens een leuke twitter fittie met Henk Otten Michael.

  1. ZWEEDSE K0K

   Zeker leuk, voor Otten

   Henk Otten
   @hendrikotten3
   ·
   21 u
   Nee daar klopt niks van! Michael, die persoonlijke aanvallen op mij die jij in ruil voor al die advertenties voor die niet verkopende flutboekjes van
   @thierrybaudet
   publiceert slaan helemaal nergens op. Dat je zo laag zinkt voor wat clicks. How low can you go? Veel succes ermee!

   1. ze moeten weg

    kan de micro zwetscock de relevantie met het topic uitleggen ?

    meneer otten mag is wel wat doen aan zijn uitdrukkings vaardigheid. In zijn rol kan hij zich niet gedragen in schrift zoals ik hier 🤣😂🤣😂

 4. JochemX

  Eerst zegt de Jonge dat er nooit sprake van zal zijn dat iemand gedwongen gaat worden zich te laten vaccineren en dan komen dit soort brieven boven water. Het gevolg is zo langzamerhand dat ik de hele santenkraam, regering, RIVM, adviserende artsen, veiligheidsregio’s, niet meer serieus neem en geen donder van al hun getallen en verhalen geloof. Ze kunnen vrijwel geen enkele bewering echt hard maken. We moeten ze geloven op hun blauwe ogen. Nou ik mooi niet. Dan maar de geuzennaam: Wappie!

  1. ze moeten weg

   deze brief bewijst dat de huichelaar glashard gelogen heeft

   het kabinet is een onbetrouwbare partner

  2. Logica

   Ach, veel mensen reageren zonder de achterliggende gedachten te leren kennen. Dan schreeuwen ze gelijk over complotgekkies. Hoe dom kun je zijn.

   Voorbeeld: als je een paar jaar geleden had gezegd dat Epstein vrouwtjes misbruikt op een eiland met bekenden, ja zelfs een Engelse prins, dan was je ook gelijk uitgemaakt voor gekkie. Ik wil dan zelf weten hoe men aan die info komt. Demmink, die officier van justitie, was hierom ook al eens onderwerp van discussie in de 2e kamer. Dat was geloof ik in de jaren 90.

   Zeg je Robert Jensen dan beginnen sommigen alweer met termen te gooien zoals die vetzak of meer in die geest. Ik heb wel wat uitzendingen van hem gezien en ik kan alleen maar zeggen dat hij zijn meningen goed onderbouwt. Dat zegt niet dat ik alles voor waarheid aanneem maar het vormt wel een referentiekader voor dingen die ook later zullen gebeuren. Zie het als het leggen van een puzzel.

   1. Xyz1234

    De kritiek op Jensen komt voort uit oppervlakkigheid. Mensen vinden zijn schreeuwerige manier van presenteren niets en hebben een hekel aan z’n kop. Dat mag natuurlijk, maar aan wat hij zegt, in dit geval dus over corona, wordt gemakshalve voorbij gegaan. Ik denk niet dat hij op dat gebied heel vreemde dingen beweert. Maar ja, het veld zo lekker als je hem een virus-wapper kunt noemen. Op die manier hoeven mensen even niet meer aan hun eigen lafheid en de luier op hun gezicht te denken.

    1. Xyz1234

     Veld = bekt.

    2. Xyz1234

     Wapper=wappie

     Pffffff 😀

 5. usb3.0

  Ik heb niets met denk, al helemaal niet met islamitische idioten, en wat hij zegt heeft niets met dictatoriaal te maken maar met zijn religie, die hij vervolgens misbruikt om het zo te stellen, dat is de echte intentie.

  Overigens ben ik stellig van mening dat de vrije wil en daarbij ook de vrije keuze ernstig onder druk staat, zo erg zelfs dat als een vrije keuze blijkt te zijn dat men zich niet in wil laten enten dit gevolgen heeft ten nadele van diegene die zich uit vrije wil niet laten inenten.
  De fascistische vaccinatiedrammers willen iedereen op een fascistische manier laten vaccineren.

  Vaccineren? Waarmee?
  Beschermen? Waartegen?

  Talloze medisch wetenschappelijk studies wijzen uit dat er geen vaccin bestaat tegen de huidige rnä-virussen zoals hív, ebóla, zárs en cóvid.
  Dus waarmee laat het ziekenhuispersoneel zich straks inspuiten?

  Uitgesloten worden van werk, reizen, school, kinderopvang, als men niet ingeënt is, is precies wat voorspeld wordt door gezond weldenkende mensen, de rest stopt zijn of haar dikke vette cörönaharses in de nog diepere vaccinatiestrónt…

  Medische gegevens zijn privé en niemand heeft er iets mee te maken.
  Zelfs de keus die men maakt om al dan niet de vaccineren is een privé-aangelegenheid.
  Een “bewijs” van vaccinatie is reeds een schending van grondwettelijke privacy.

  1. ze moeten weg

   indien we als ongevaccineerden straks een paria zijn en ontslagen zullen worden kloppen we netjes aan bij het uwv , geen spuit in mijn lijf fascisten

   1. Pauline Kummer

    U bent het zelfs niet eens waard. En…een dode klopt niet!

    1. ze moeten weg

     kromme komkommers moeten vernietigd worden volgens de EU norm

    2. usb3.0

     paulientje is het type fascistische vaccinatieprogramma drammende corona fetisjist

 6. gargamel

  Vrijheid is niet voor lafaards!

 7. Duckday

  Breek het kartel en stuur dit kabinet weg.Leugens bedrog hoogmoed en belust op macht.
  Het gaat steeds meer de kant op naar onderdrukken. Deze Minister is een huigelaar en moet direct opstappen is volledig onbekwaam.

 8. NoDoubt

  De overheid maakt u tot slaaf, het gaat helemaal niet meer om corona. Ze weten allang dat het IFR 0,23 % is. Iedereen moet worden getest per maand en houden u als een schoothondje. Rutte is erelid global citizen van WHO evenals Kaag.

  h**ps://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=5af2e07e-6dde-4254-a93a-f70f2ec73ac7&title=Doorontwikkeling%20verhaallijn%20en%20toon.pdf

  1. ze moeten weg

   dat zijn die competente fatsoenlijke betrouwbare bestuurders waar de strónt vlé®k altijd over spreekt ?

   hou het volk , dom en onder de duim !

 9. Bunky01

  Van DENK in zijn algemeenheid heb ik niets op. Wat de achterliggende gedachte is bij dit protest weet ik ook niet, maar om dit aan de kaak te stellen is hoogstnoodzakelijk. Het is dan ook heel jammer dat de andere partijen hier geen enkel commentaar (zover ik althans weet) op hebben gegeven. Ze hebben zoals altijd weer compleet zitten slapen of zijn het er stilzwijgend mee eens. Al met al geeft dit wederom inkijkje in de totaal doorgeslagen rigide geest van de heer de Jonge. In inkijkje wat totaal onthutsend is. Het wordt daarom de hoogste tijd dat deze man wordt aangeklaagd wegens alle fouten – met dodelijke gevolgen- die hij inmiddels heeft gemaakt. Iedere vrijheidminnende Nederlander zou op de barricaden moeten om verdere beknotting te voorkomen. Nog even en we zijn totaal monddood en willoos gemaakt. Alles wat nog protesteert gaat naar een heropvoedingskamp want dat is de next step.

  1. ze moeten weg

   Als niet gevaccineerde krijgt u een mooie ster en de opstapplaatsen volgen nog

 10. Kleurloze Politiek

  @usb3.0 3 uur

  “Ik heb niets met denk, al helemaal niet met islamitische idioten, en wat hij zegt heeft niets met dictatoriaal te maken maar met zijn religie, die hij vervolgens misbruikt om het zo te stellen, dat is de echte intentie”

  Serieus homefront of Satanist ben jij zo obsessief van de Islam dat je alles aan de relateerd de Islam..

  Een Serieus advies voor je knul
  Ik heb echt tegen jou maar jij hebt echt dringend professionele hulp nodig..Want je ziet ze echt vliegen..

 11. Kleurloze Politiek

  @usb3.0 3 uur

  “Ik heb niets met denk, al helemaal niet met islamitische idioten, en wat hij zegt heeft niets met dictatoriaal te maken maar met zijn religie, die hij vervolgens misbruikt om het zo te stellen, dat is de echte intentie”

  Serieus homefront of Satanist ben jij zo obsessief van de Islam dat je alles aan de Islam relateerd

  Een Serieus advies voor je knul
  Ik heb echt niets tegen jou maar jij hebt echt dringend professionele hulp nodig..Want je ziet ze echt vliegen.

  1. ze moeten weg

   minder , minder , minder , veel minder is-lam aub

   Een serieus advies aan je knul , wen er maar aan dat steeds meer mensen hier achter staan.

   1. Thant dolpf

    Minder, minder, minder minder minder minder poep-commentaren aub, strantvlek!
    Je hebt de boel al voldoende verzuurd hier met je geblèr..

    1. ze moeten weg

     hahahahaha , uw gebeden worden niet verhoord vlekje jr.

     Ga jij maar een cursusje inhoudelijk reageren volgen snotneus

     1. Thant dolpf

      Met jou als schoolvoorbeeld zeker.. 🤪🤭😂🤪🤭😂🤪🤭😂🤪🤭😂

     2. ze moeten weg

      kan je zeker nog veel van leren miesgasser , strónt vlé®k junior daagt graag uit om vervolgens bij de juf uit te huilen. donder op michel grafkist

     3. usb3.0

      annie michel bloemkist klavan

     4. Thant dolpf

      Homefrontje bloedkist!

  2. usb3.0

   “Ik heb echt niets tegen jou”

   Dat is wederzijds, ik heb ook niets tegen jou, integendeel zelfs.

   1. usb3.0

    De islam daarin tegen is satanisch en een verschrikkelijke ideologie, ben je niet voor JHWH dan ben je tegen, en mohamed is niet de weg Jezus is dat wél en jij weet dat..

 12. Logica

  Kuzu heeft volkomen gelijk. Dat hebben ze overigens weleens vaker zolang het onderwerp maar heel ver af staat wat ook maar enigszins gelinkt kan worden aan immigratie en integratie.

  Ik heb deze vaccinatieverplichting al een half jaar geleden voorspeld. Daar heb je geen glazen bol voor nodig. Het CDA gaat hier straks bij de verkiezingen ook geen stemmen door verliezen. Niet alleen door de nieuwe partijleider maar vooral omdat CDA stemmers altijd hun leider volgen. Er is slechts 1 uitzondering en dat is als het over Wilders gaat. En waarom? Niet zozeer omdat hij een racist zou zijn maar vanwege de nogal te duidelijke manier van debatteren. Daar houden CDA’ers niet van. Die willen een keurige man die rustig praat en vooral een vertrouwd gevoel geeft. Het maakt daarbij niet uit of het inhoudelijke bagger is.

  1. Edjan

   logica +++++++

 13. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  Zegt de gene die beweert dat de Islam een opdringerig religie is.

  Terwijl jij nu mensen de rug toe keert en hun voor satanisme uitmaakt puur omdat hij of zij niet de zelfde mening delen over jou geloof..

  Sorry maar ik heb van mij leven nog nooit iemand beledigd of gekleineerd omdat hij of zij en ik niet op één lijn zitten over een religie kwestie.

  Jij zegt letterlijk wie het er niet jou eens is, die is tegen jou..

  Homefront jij bent echt ziek in je hoofd en dit bedoel ik echt niet Beledigend maar jij bent gewoon niet goed in je hoofd..

  1. FreeThinker

   Als ik jou was zou ik eerst maar eens wat taallessen gaan volgen.

 14. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  Voor mij ben jij niets meer dan een zieke afvallige Christen
  Die zijn geloof amper serieus neemt maar dat wel aan een andere wil toe dwingen.

  Jezus vrede zij met hem was een man van vrede
  Die het pad van wijsheid bewandelde en klein of groot, niemand was hem vreemd.
  Zelfs mensen met het grootste kwaad in hun hart liet hij tot zich toe.

  Kijk dat is het pad die gij zult bewandelen als gij de zielen met het woord van de Heer wilt bereiken.

 15. liefdevol rechts

  Het is algemeen geweten,of dat zou toch, dat de overgrote meerderheid van de moslims tegen eender welke vaccinaties zijn. Dat druist in tegen hun geloof, dus als er dan een vaccinatiepaspoort gaat komen dan weet je welke groep het hardste zal protesteren, trouwens, ik ben ook tegen zo’n paspoort

 16. StanleyC

  De echte viruswappies zijn degenen die mondkapjes op straat en in de suto dragen. Degenen die slaafs achter de overheid aan lopen. Dat zijn namelijk ook degenen die de holocaust mede mogelijk hebben gemaakt.

 17. Edjan

  Sommigen maken zich druk om nano-bots in de spuit. Nergens voor nodig, er is een veel betere en goedkopere mogelijkheid. Uw mobieltje. De meesten kunnen niet zonder en sjouwen het ding overal mee naar toe.
  Spuit gehaald:positieve notitie op uw mobiel. U mag met de trein, naar de kroeg en in de winkel. Geen spuit gehaald? Helaas.
  Dit is ook makkelijk uit te breiden. Rijdt u te snel en door rood? Uw verzekering wordt duurder. U mag niet meer met het vliegtuig, de trein, de bus, u mag geen huis meer. Leest u DDS? Oeioeioei.
  De techniek is er al. Corona is een mooi excuus om haar toe te gaan passen. De software wordt ongevraagd op uw mobieltje geplempt.

 18. Kleurloze Politiek

  @liefdevol rechts

  Moslims tegen vaccine !!… waar haal jij dit fabeltjes vandaan..
  Elke Moslim die naar Mekka wil is verplicht zich te vaccineren dit is al sinds mensenheugenis zo..
  Zonder vaccine geen visum..

  En das trouwens met alle vaccine zo..
  Al die Arabische landen hebben miljoenen vaccines besteld.

  Dus haal die fabeltjes maar uit je hoofd als Moslim mag je je gewoon vaccineren

  1. 2030

   nu alleen nog begrijpen waarom die verplichting tegen hersenvlies ontsteking er is !

  2. liefdevol rechts

   Het is duidelijk dat je niet met moslims over dit item hebt gediscussieerd.
   Bij ons op het werk wordt iedereen jaarlijks medisch gekeurd en kan iedereen gratis de jaarlijkse griepsvaccinatie krijgen.
   Nu moet je eens raden welke groep die vaccinatie weigert.

   1. 2030

    ik moet die griepprik ook niet en ben zeker geen moslim.

    Waarom wordt je jaarlijks gekeurd ?

    1. liefdevol rechts

     Omdat men in de industrie werkt wordt men jaarlijks medisch gekeurd. Deze bestaat uit een oogtest, hoortest, gewicht, lengte, blaastest, bloeddruk, interview van je huidige gezondheid, afluisteren van de longen en bloedafname voor nazicht nier en leverfunctie en als laatste de griepprik. En deze twee laatste handelingen weigeren de voorgenoemde groep

 19. Kleurloze Politiek

  @liefdevol rechts

  Ja zo lust ik er ook noch wel een paar..
  Half rechts Nederland twijfelde over dit vaccine
  Das geen nieuws..
  En als er bij toeval een paar Moslims zijn bij jou op het werk ook die twijfels hebben dan is dat echt geen uitzondering..
  Mijn ouders hebben al die tijd gewoon de griepprik genomen.

  Dus het is absoluut geen Moslim ding maar een maatschappelijke ding dat meer bij jongeren een rol speeld wel of niet laten vaccineren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.