Hoppa! Nederlanders hebben genoeg van ongekozen tuigkoning Willem-Alexander: meer dan de helft is vertrouwen kwijt

Nederlanders lijken in toenemende mate klaar met koning Willem-Alexander, zo kunnen we opmaken uit een smeuïge enquete die Nieuwsuur deze maand hield onder de onderdanen van deze oom van de pandjesprins, die zelf trouwens ook geen onverdienstelijk smijter met belastinggeld is ‒ als hij überhaupt in Nederland is, that is.

Het vertrouwen onder Nederlanders in koning Willem-Alexander is dit jaar flink gedaald. Waar in april nog 76 procent van de Nederlanders veel vertrouwen had in de koning, is dat nu nog maar 47 procent. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van Nieuwsuur.

Er is vooral veel kritiek op de keuzes die de vorst dit jaar heeft gemaakt. De vakantiefoto met een restauranthouder in Griekenland viel niet erg goed bij het volk, vooral omdat daar de 1,5 meter afstand niet in acht werd genomen. De aanschaf van een nieuwe speedboot van twee miljoen euro, middenin de coronacrisis, hielp ook niet erg mee voor het imago.

Daarop volgde nog het akkefietje in de herfstvakantie. Terwijl er werd opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven, peerde de koninklijke familie hem wederom naar Griekenland, ook nog eens met het regeringsvliegtuig. De ophef die daardoor ontstond pakten ze ook verkeerd aan, want na terugkomst bleek dat twee van de prinsessen nog op het Griekse eiland waren achtergebleven.

Dat je als koninklijke familie boven de rest van het volk staat vinden mensen niet zo’n probleem, maar dat het er zó ingewreven lijkt te worden, is wrang. Wat mensen vooral tegen de borst stoot is het feit dat dit allemaal tijdens de coronacrisis gebeurde. Zonder die crisis was er weinig aan de hand geweest, maar COVID-19 lijkt zijn arrogante amateurisme echter volledig bloot te leggen. En Nederlanders? Die pikken dat simpelweg niet meer ‒ en terecht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. stem weg

  Dat er uberhaupt vertrouwen was is al zeer bijzonder

  Kijk naar bernard jr die de Amsterdamse huizemarkt leeg zuigt.
  Salon socialisten mooi weer praters

  1. Cor Grijpstra

   ”Salon socialisten ”

   Je begint net als M v/ d G aardig door te draaien.

   1. stem weg

    wederom dank voor het compliment verrotte tomaat

    1. Cor Grijpstra

     @stem

     Met droge ogen ga je beweren dat onze nationale huisjesmelker een socialist is.

     Zal Haga ook wel een socialist zijn.

     1. Cor Grijpstra

      F5 toets bijna versleten, het verweer van @stem laat op zich wachten

     2. ManX

      Bea was in denken en doen uiterst links. Want dat voelde zo lekker progressief.

     3. stem weg

      denkt arrogantje de gekke tomaat nu werkelijk dat ik op elk onzin bericht van hem ga reageren ?

     4. Cor Grijpstra

      @stem
      Ik ga wel op elke onzin reaguursel van @stem reaguren.

      Wappies verdienen een reactie.

     5. stem weg

      veel suc6 domme tról

     6. Seneca

      @corrie
      je kunt toch moeilijk ontkennen, dat bij de ‘Oranjes’ het socialisme met de paplepel is ingegoten. beginnen wij met Juliana, een simpele maar wel een vrouw met een goede inborst. het valt moeilijk te bewijzen, maar in Baarn gaat het gerucht – al jaren – dat zij niet de dochter is van Wilhelmina. Wilhelmina is in 1909 bevallen van een meisje met het syndroom van Down en op de zelfde dag dat dit kind werd geboren, was er tegenover paleis Soestdijk, bij de naald in Soest, een meisje geboren, afkomstig uit een boerenfamilie. men zegt dat de kinderen zijn omgeruild, uiteraard met een flinke financiële vergoeding voor deze eenvoudige familie. haar afkomst speelde Juliana parten en daarom heeft zij haar kinderen tamelijk links opgevoed. toen Beatrix eenmaal koninging was, werd haar deur door Bas de Gaay Fortman (PPR) platgelopen en de huidige vorstin Maxima is op advies van Beatrix, door Andree van Es (PSP) ‘gevormd’. toen braakte Maxima de inmiddels bekende opmerking over de ‘Nederlandse identiteit’, die volgens haar niet zou bestaan. eveneens is het bekend dat de ‘koninklijke’ familie zich omringd met – voorzichtig uitgedrukt – dubieuze figuren o.a. ene Mabel en daaraan gekoppeld ene Bruinsma en ene Soros. overigens beschouw ik de ‘verheerlijking’ waar mogelijk, door de diverse media, van deze familie als ‘zum kotzen’.

    2. Loelap

     Het wrange is dat Bernard junior deze huizen gekocht heeft van het geld dat hij van Juliana heeft geërfd. Belastinggeld dus.

     1. stem weg

      deze jr is een brok gelegaliseerde maffia .

   2. driewerf

    Wappie Zeikstra kan het niet laten hahahaah ,laat je nakijken je tikt niet zuiver.

 2. Sando

  En terecht wat een vreselijke persoon die koning Brrrr eng meneertje?!

 3. Willem Bever

  NL is weer klaar voor de Republiek…..we moeten de broekriem aanhalen nou dan is 150 miljoen/jaar makkelijk te realiseren….heeft helemaal niemand last van

  1. Cor Grijpstra

   NL is helaas nog lang niet klaar voor een republiek.

   1. driewerf

    Dat gaat rapper dan jij denkt .

   2. JochemX

    “Helaas” Cor? Toch republikein?

  2. ManX

   Als dat nep-oranje volk morgen opgesodemieterd is, zal niemand ze missen. Binnen een half jaar is iedereen hen vergeten en vragen we ons af hoe we ooit zo idioot geweest kunnen zijn om een overleefd en feodaal instituut zo lang door te laten etteren.

   1. Shadow1100

    En…. ze leefden nog lang en gelukkig. Van de bij elkaar gegraaide belastingcentjes.
    Kasteeltje hier, bootje daar, vakantiehuisje wat verder, tripje hier, overtredinkje daar.
    Bekijk de hele stamboom. Allemaal corrupte schuinsmarcherende boeven. Dus geen schavuiten zoals Bernard Sr het genoemd wilde hebben/

 4. Meriadoc Brandebok

  Het is bijzonder komisch dat zij die met alle geweld zwarte piet willen handhaven, de meeste andere tradities, zoals de kleur Oranje en het koningshuis, of de democratie, maar wat graag op de vuilnisbelt zetten. Dat doet de vraag rijzen of uiterst rechts wel echt het beste voor heeft met onze tradities. Ik denk het niet.

  1. ManX

   Rechts wil helemaal de democratie niet op de vuilnisbelt zetten, Brandebok, integendeel. Wel wordt de democratie permanent verder uitgehold door links, door idioten zoals jij.

   1. Loelap

    Precies!

   2. Meriadoc Brandebok

    Rechts wil de democratie zoals we die kennen inderdaad niet afschaffen. Uiterst rechts wil one democratie afschaffen, en vervangen door een Zwitsers verhicle, en de monarchie afschaffe, welke ook moet worden vervangen door een Duitstalig systeem.

    Met uiterst rechts gaan alle tradities eraan en worden we een kopie van de wereld. Ze zijn niet trots op ons land en zullen dat ook nooit worden.

    1. ManX

     Je raaskalt Brandebok. Heb je teveel gezopen?

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik raaskal zeker niet. Hier wordt constant geroepen onze democratie af te schaffn en te vervangen tot een democratie van Zwitsers model en ons koningshuis af te schaffen, welke zou moeten worden vervangen door een president naar Duits model.

      Onze tradities zijn bij uiterst rechts niet in goede handen.

     2. stem weg

      we kunnen zwarte piet wel koning maken. Goed voor de diversiteit en een einde aan een krankzinnige discussie.

     3. ManX

      Brandebok heeft aan de brandewijn gezeten, dat is wel duidelijk.

     4. Meriadoc Brandebok

      ManX is dom, dat is wel duidelijk.

     5. Loelap

      Het is Links dat Nederland wil afschaffen en wil veranderen in een shariastaat.
      Ook tradities zoals Kerst, Pasen en Sinterklaas vindt Links maar niets want kwetsend voor allochtonen.
      Met de open grenzen en de onuitputtelijke stroom tribalen die wekelijks opgehaald worden, zal Links zijn wens snel zien uitkomen.
      Het Westen wordt dankzij Links langzaam maar zeker een shithôle continent, onplezierig om in te leven want vol geweld en criminaliteit. De natte droom van Links zal een nachtmerrie blijken.

     6. Meriadoc Brandebok

      Nee, Loelap, het is uiterst rechts dat Nederland wil afschaffen en de ganse dag alles bij elkaar zeurt. Uiterst rechts wil onze tradities stukmaken en de identiteit van ons land wegnemen. Ze willen alles kopiëren van het buitenland en roepen ook altijd dat het daar beter is.

      Uiterst rechts: de vernietigers van onze natie.

  2. Linksbuster

   De koning en zijn onderdanen..iets uit een oud sprookjesboek…alleen iets voor wat ouwe wijven, de story en dromers.
   Weg met dit achterhaalde instituut…kost handen vol geld en is van nul en generlei waarde.

  3. Linksbuster

   @ brandblaar………alleen linksen en zwarten, notabene gasten afkomstig uit shitholes, willen onze blanke tradities afschaffen.
   Het koningshuis is niet democratisch gekozen maar een overblijfsel uit vervlogen tijden, toen het “volk” nog helemaal geen ene moer te vertellen had.

   1. Meriadoc Brandebok

    Zwarte Piet is ook niet demoratisch gekozen en is ook een fenomeen uit vervlogen tijden.

    1. stem weg

     dat zeg ik , zwarte piet voor koning , drie keer hóéra

     1. Peter Loosduinen

      Lang leve Zwarte Piet !!
      Kost weinig en geeft veel plezier.
      De Oranjes kosten veel geld en leveren niet veel op, behalve de fotorapportages voor de in sprookjes gelovende lieftallige dames van protestant-christelijke huize. En de natte onderbroek van Jeroen Snel.

    2. Linksbuster

     Aan zwarte piet hoef ik niet ongewenst mee te betalen sukkel.

  4. usb3.0

   “Het is bijzonder komisch dat zij die met alle geweld zwarte piet willen handhaven”

   Des te ernstiger de anti-pieters die proberen met alle macht en met (verbaal) geweld deze traditie om zeep te helpen, en occultje vindt dit prima.
   Het koningshuis zou een voorbeeld moeten zijn, maar bakken met geld gaan niet naar de burger nee een meisje van 18 krijgt 1,8 miljoen als zakgeld dat kan je niet zien in verhouding met die kinderen die opgroeien in armoede (1 op de 12)

   1. Loelap

    .Het Belgische koningshuis pakt het beter aan. Hun dochter Elisabeth werd vorig jaar 18 en zou net zoals Amalia een hoop geld ontvangen. De Belgische koning heeft echter aangegeven dat hun dochter dat geld niet nodig heeft omdat ze nog studeert en derhalve nog geen representatieve taken vervult. Ze zullen haar zelf onderhouden.
    . De prins van Monaco heeft vrijwillig vanwege Corona 40% van zijn salaris ingeleverd.
    . Spanje heeft het salaris van hun koning een aantal jaren geleden gehalveerd.
    En wat doet onze Rutte, die geeft WA er jaarlijks 50.000 euro erbij.

  5. Telex

   Zwarte Piet kost ons minder en is in veel beter gezelschap

 5. HD

  Dit las ik net op de site van de linkse NOS, dus zal er wel wat bij op moeten tellen.
  Maar als ik dit lees met de uitspraak van jullie koning ‘ we moeten het samen doen ‘, heb ik al gegeten en gedronken.

 6. HD

  Was ik vergeten

  Het gezamenlijke inkomen van het koningspaar stijgt volgend jaar naar 1.394.000 euro netto, 68.000 euro meer dan dit jaar. Daarnaast krijgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een vergoeding voor personeel en materiële ondersteuning. Dit bedrag is volgend jaar 5.718.000 euro, 138.000 euro meer dan dit jaar.

  Ook het inkomen van prinses Beatrix valt hoger uit. Zij krijgt volgend jaar 564.000 euro, eveneens belastingvrij. Dat is 27.000 meer dan nu. Daarnaast wordt er 1.087.000 euro aan personeel en materiële kosten uitgetrokken, eveneens 27.000 meer dan dit jaar.

  Die cijfers staan in de begroting van de Koning, die is opgenomen in de Miljoenennota. Daarnaast zijn er kosten voor het koningshuis die bij de begroting van andere ministeries zijn ondergebracht, zoals staatsbezoeken (Buitenlandse Zaken), onderhoud aan paleizen (Binnenlandse Zaken) en het onderhoud van het schip De Groene Draeck van prinses Beatrix (Defensie).

  Ook meer geld naar Amalia

  Ook het toekomstige inkomen van kroonprinses Amalia wordt hoger dan eerder werd aangenomen. Zij heeft vanaf haar 18e verjaardag recht op 296.000 euro inkomen per jaar en 1.338.000 euro aan personele en materiële uitgaven.

  Amalia wordt 18 jaar op 7 december 2021 en zal voor de resterende dagen van het kalenderjaar 2021 recht hebben op 20.000 euro inkomen en 91.000 euro voor de overige kosten.

  Meer vliegen, maar ook meer duurzaamheid

  Het Koninklijk Huis mag volgend jaar meer kosten maken voor vliegreizen. De begroting stijgt met 50.000 euro tot 860.000 euro voor het gebruik van het regeringsvliegtuig, civiele vliegtuigen en helikopters.

  1. Cor Grijpstra

   Site linkse NOS, moet niet gekker worden.
   Daar komt alleen maar onzin vandaan 🙂

  2. stem weg

   zijn de genoemde zakkenvullers dezelfde hypocrieten die in september en met de kerst altijd preken dat we het samen moeten doen ?

   Dat samen is wel wat eenzijdig , zit de groene draak ook in het plaatje ? en de boot in griekenland ? of betalen WIJ die nog apart.

   hypocriet tuig mag je het toch wel noemen toch ?

  3. Loelap

   1 jaar geleden deed de tandarts van Willem zijn beklag op Facebook over het feit dat Willem en Máxima hun tandarts rekeningen niet betaalden, ondanks meerdere betalingsherinneringen.
   De tandarts werd er toen op gewezen dat de Oranjes nogal veel gratis krijgen omdat mensen het als een eer zien iets voor de koning te doen.

 7. Winfrida

  Wat gek, de linkse omroep is altijd zo pro koningshuis. Ze gaan zichzelf dus tegenspreken.

 8. andergeluid

  47 % is het niet 4,7 % ?????

 9. CZ

  Waarom zou ik koning Willem-Alexander vertrouwen?

  Hij heeft toch ook getekend voor een wet die het abnormale normaal moet maken?

 10. ropart

  vertrouwen in de koning?, de stelling alleen al!.

 11. LifeBuddy

  ”Dat je als koninklijke familie boven de rest van het volk staat” De rest dunt heeel snel uit, jammer genoeg. Dus Willem en Maxima moeten er maar aan gaan wennen dat ze nog maar een paar jaar hebben als staatshoofd. Ik denk niet dat ze er mee zitten.

  1. Jack Flash

   Als zwate Piet in de kliko past, kan het koningshuis volgende keer ook wel met het grof vuil mee.
   Het kost zelfs minder geld.

   1. Jack Flash

    Correctie; zwarte.

   2. LifeBuddy

    Zwarte Piet is nog [Niet] weg. En in de toekomst kan Geertje Wilders de Koning en Maxima nog redden van de ondergang. Maar dan moet Willem wel wat Meer op zijn Volks gaan denken en de arische sLinkse een Uppercut verkopen.

 12. Morgan4321

  Mijn vertrouwen is juist gestegen. De Koning heeft laten zien dat hij die corona maatregelen ook maar gezeur vind. Jammer dat hij dat niet openlijk mag zeggen.

 13. Peter Loosduinen

  Het draagvlak voor Zwarte Piet is groter.
  De cabaretgroep Oranje dient geen steun meer te krijgen.

 14. Rieks

  Hij is nu eenmaal de oudste en werd daardoor koning maar is natuurlijk totaal ongeschikt, dat zie je bij ieder openbaar optreden. Een koning laat zich toch niet terugroepen als een stout ventje maar zegt: rot op Rutte. Trouwens als hij niet was teruggekeerd had dat meer respect afgedwongen bij de burger. En die boot, speelgoedje voor een puber. Een koning hoort een jacht te hebben in Monaco.

 15. Heras

  Je vergeet het ondertekenen van de spoedwet

 16. ikweetwatikwil

  Het Koninklijk huis zit me niet in de weg.

  Met Rutte zitten we al tien jaar door verkeerde keuze, stel dat je een President krijgt door verkeerde keuze. Dan ben je pas jarig.

  Zelf ben ik niet jaloers op andermans geld. Ze doen maar. Zolang het niet weggegooid wordt zoals Rutte doet en de bevolking laat stikken.

  Het Koningshuis hoort bij ons en nee, ik sta niet met vlaggetjes te wapperen

  Wat Prins Bernhard JR betreft , tJa dat blijkt een zakenman te zijn.

  1. JochemX

   @ikweet, een president kan je wegstemmen.

   1. ikweetwatikwil

    Jochem Rutte zit er al anders 10 jaar. Stel je zo iemand voor al President. Dan was Nederland allang een provincie van de EU geweest. Nu “nog maar het afvoer putje”

    De MP is ook niet weg gestemd , die zit er al 10 jaar.

    Yellow Ik ken de Koning en Koningin niet zo goed als jij ze blijkbaar kent .

    Een “dikke ” dochter ken ik ook niet. Maar ze heeft dan ook een “haaibaai” van een moeder die thuis de broek aan heeft. Sar.

    Wat linkse kranten schrijven over ons Koningshuis lap ik net als al het andere wat ze schrijven , aan mijn laars BV prins pils en mocht hij geen vriendinnen zoeken? Of is dat alleen maar voorbehouden aan de gewone jongelui. Wat salaris betreft kon het wel wat minder maar dat vind ik ook bij directeuren van goede doelen enz

   2. Heinz

    Behalve Poetin, @JochemX. Poetin!

 17. yellow thread street

  Alexander is volgens mij geen verkeerde vent, in zijn jonge jaren leefde hij er lekker op los en ging flink achter de vrouwen aan.
  Laat hem maar jagen op zwijnen en een biertje drinken met Putin.
  De ergste is Maxima, Alexander zit volledig bij haar onder de plak en zij heeft thuis de broek aan.
  Volgens mij is ze bewust aan hem gekoppeld, ze is links geintegreerd, ze hebben haar geleerd dat de echte Nederlander niet bestaat, en dat we gewend zijn om ons geld in Afrika uit te delen.
  Ze staan volledig los van de burgers, geld moet rollen bij hun, ze vliegen er op los, en ze hebben lak aan de regels.
  Pak ze maar eens flink aan, het salaris kan een heel stuk soberder, en laat ze als eerste maar eens belasting betalen over al hun bezittingen en werken voor het geld.
  Net als Bernard Jr. met al zijn huizen, dit soort types zijn er de oorzaak van dat huizenprijzen onbetaalbaar en onbereikbaar zijn voor gewone nederlanders.

  1. Loelap

   Een aantal jaren kwam aan het licht dat Máxima geen belasting betaalde over het vastgoed dat ze in Argentinië heeft. Dat vastgoed in Argentinië is gekocht van Nederlands belastinggeld.
   Het koningshuis lacht zich suf over die sullige Nederlanders die zonder slag of stoot alles voor hun betalen.

   1. stem weg

    daarom hebben ze ook zo een warm hart voor de gelukzoekers ! Ze bieden ze graag dezelfde kansen 🤣😂😭

 18. ET007

  Als je door de jaren ziet hoeveel geld er (onterecht) bij het Koningshuis terecht komt en anderzijds de bevolking gestraft wordt als ze hulp krijgen van familie, krijg ik een nog veel grotere hekel aan het Koningshuis.
  Wat een vies en asociaal land.

 19. Response

  Ik heb niet zoveel met koningshuizen maar als ze er dan toch zijn dan moet het wel renderen. Ik heb nu de indruk dat het meer kost dan het oplevert en als dat zo is dan of opdoeken of rendabel maken.

 20. RvdBe

  Rare instelling, op basis van je afkomst mag jij en je hele familie een levenlang een zeer riante uitkering incasseren, met als tegenprestatie…….

 21. dinaro

  Het Koningshuis is sws niet meer van deze tijd!
  Het geld wat ze elk jaar ‘Krijgen’ zouden ze eens aan
  de voedselbanken kunnen overmaken.
  Ze hebben dat niet nodig, ze hebben zelf ontzettend veel geld.
  Je zou het parisiteren kunnen noemen.
  En met die dikke dochter , geen gezicht.
  Ze zouden er goed aan doen het ‘gewone burgerleven’ op te
  pakken.
  Niks blauw blauw bloed!
  We waren een republiek en worden weer een republiek!

 22. Drollevanger

  Ik lees; Vooral het bezoek aan Griekenland viel niet goed bij het volk.
  Daar vergist u zich. U bedoelt, vooral het bezoek aan Griekenland beviel niet goed bij de anti-monarchistische Linkse media.
  Persoonlijk heb ik weinig met ons koningshuis, maar ik zie hun nut wel in. Ik heb het koningshuis liever dan dat ik 36 voormalige presidenten moet betalen, zoals in Frankrijk.
  De parken en paleizen die de staat nu toch moet onderhouden, kunnen mooi bewoond worden door een alleraardigst Nederlands koningskoppel, een sprookje dat ook nog eens goed ligt in veel buitenlanden en bij Nederlandse lieve brei-dames.

  1. ikweetwatikwil

   Drollevanger 2 uur geleden Beantwoorden
   Ik lees; Vooral het bezoek aan Griekenland viel niet goed bij het volk.
   Daar vergist u zich. U bedoelt, vooral het bezoek aan Griekenland beviel niet goed bij de anti-monarchistische Linkse media.
   Persoonlijk heb ik weinig met ons koningshuis, maar ik zie hun nut wel in. Ik heb het koningshuis liever dan dat ik 36 voormalige presidenten moet betalen, zoals in Frankrijk.

   Mee eens drollevanger.

 23. Mireille

  Dat geldt niet voor mij. Van Máxima kan ik niet genoeg krijgen. Wat een gratie!

 24. Nico Sibelijn

  “ongekozen tuigkoning Willem-Alexander”

  Wout probeert nog harder te blaffen dan zijn baasje.

  DDS wordt een beetje zielig.

  1. stem weg

   Je mag gewoon vertrekken zielige strónt vlé®k ! niemand die je gijzelt strónt vlé®k .

   Donder lekker op sneuneus

 25. Rieks

  Begrijp eigenlijk niet waarom wij, en ook Spanje, Zweden en de Belgen hun vorstenhuis niet opdoeken. Het zijn uitvreters die uit verveling niet weten wat ze moeten doen. Racen in een speedbootje, overal kinderen verwekken enzovoort. Gewoon het land uitzetten zou ik zeggen.

 26. Telex

  Maar waar vertrouwden ze dan op?

 27. AidemediA

  Ik snap die mw Maxima niet. Als de koning zijn jaarlijkse praatje houdt in de ridderzaal en zich tot 6 maal toe verspreekt geeft ze geen krimp. Zelfs na de mislukte vakantie naar Griekenland, kwam hij er niet best vanaf. Toen mw Maxima net in Nederland was zei ze heel terecht over Willem Alexander, “hij was een beetje dom”. Nu vergeet ze te zeggen hij is nog steeds een beetje, boel dom.

 28. Bes Tolen

  Het gaat hier om een in Nederland al tweehonderd jaren verouderd systeem, dat Willem van Oranje niet zou hebben gewild in deze nogal onnutte vorm. Hij zou er ook raar van opkijken dat een afstammeling van zijn familie maar niet een familielid in de zin van de familie Nassau, hier op de troon zou zitten. Hij zou er dus raar van opkijken, dat zijn buitengewoon moedige en bekwame jarenlange optreden namens de Staten Generaal en zijn leiderschap van Nederland nadien tot zijn dood, nu heden ten dage nog zijn beloning vond in het koningschap voor iemand uit een heel andere familie dan die van de Nassaus.

 29. macsjang

  Dat nest krijgt nooit de hals vol.

 30. Kleurloze Politiek

  De redactie van DDS ziet ze weer vliegen..
  Het mag duidelijk zijn dat DDS niet koning gezind is.
  Dus elke scheet die in het paleis wordt laten.
  Wordt door DDS opgeblazen tot een kernbom..

  Kortom triest voor woorden.

 31. 56RdK

  Om te beginnen zouden die Oranjes minder of geen invloed moeten hebben in de politieke besluitvorming. Zoals bijvoorbeeld die WA die nu voorzitter is van het (politieke) instituut Raad van State. En straks zijn dochter. Dan hoeft Rutte c.s. ook niet meer als schoothondje te functioneren.

 32. Logica

  Ok ben niet tegen het koningshuis maar het mag allemaal wel wat miljoentjes minder kosten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.