VN gaat vol op Klimaatorgel: corona-herstelmaatregelen moeten aansluiten bij klimaatdoelen

De coronacrisis heeft voor een wereldwijde vermindering van CO2-uitstoot gezorgd, toch is deze daling bij lange niet genoeg om de klimaatdoelen van het Klimaatakkoord van Parijs te behalen. Het economisch herstel zal gepaard moeten gaan met ‘groen herstel’ om de klimaatdoelen te behalen aldus de VN. 


Een ‘groen herstel’ zou kunnen leiden tot een vermindering van zo’n 25% van onze uitstoot. Volgens de VN zijn de klimaatdoelen van Parijs alleen haalbaar als alle herstelmaatregelen ‘groen’ zullen zijn.

De economische herstelplannen moeten dus voldoen aan bepaalde ‘groene’ eisen van de VN. Dit is nogal een portie wensdenken van de VN, want wat verstaan zij onder ‘groen’? En wellicht nog belangrijker: hoe haalbaar is het voor de meeste landen?

Verreweg de meeste landen hebben rake klappen gekregen door de coronacrisis, voor veel landen is het erop of eronder de komende tijd. Ik heb zo’n vermoeden dat veel landen blij zullen zijn als ze überhaupt uit de naderende economische crisis komen, en dat daar dus de prioriteit zal liggen. De klimaatdoelen zullen voor veel landen nu niet de hoogste prioriteit zijn.

Veel landen hebben overigens in het verleden al tal van keren aangegeven, en beloofd, dat zij hun emissie zullen verminderen. Toch blijft het vaak bij beloftes, en ontbreekt de daad nagenoeg. Dit is dan ook iets wat de VN betreurt, maar ook onze eigen PBL (Planbureau voor de Leefomgeving).

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Edjan

  Ligt eraan waar ze het precies aan gaan uitgeven.

  Kerncentrales?
  Windmolens en zonnecellen?
  Biocentrales?

  In oplopende waarde van onrendabel en hel;emaal niet goed voor het milieu.

 2. Linksbuster

  Dus terug naar het stenen tijdperk..vandaar het importeren van zoveel moslims..die hebben het bijbehorende geloof al.
  Figuren met goedgevulde zakken maar zonder verstand van zaken zullen wel even vertellen hoe wij moeten leven….
  Hypocrieten.
  Nexit asap!
  Stem PVV.

 3. Ernest Stern

  De klimaatproblematiek is vele malen groter dan de Corona-problematiek. Het is zeer terecht dat deze prioriteit nu ook wereldwijd wordt gesteld.

  1. Jack Flash

   Voor verzonnen problemen “oplossingen” verzinnen is een linkse aangelegenheid.
   Intussen zitten we allemaal met de brokken.

  2. RvdBe

   Overbevolking is veel groter probleem dan klimaat, gelukkig hebben we daar vaccinaties voor…….
   Mazzel voor de overheden dat de schapen zich alles laten aanpraten.

   1. lucinde

    Daar heeft RvdB wel een punt.

  3. Vriend

   “De klimaatproblematiek is vele malen groter dan de Corona-problematiek.”

   Jij mist de skills en kennis om daar wezenlijk over te kunnen oordelen. Wat wij hier horen is slechts jouw angst, Stern.

   1. Linksbuster

    Stern blaat mee met de rest van de schapen..heeft overal kennis van …tenminste als hij het op google kan vinden .
    De EU gaat een shitload van ons belastinggeld in projecten steken waarvan nu al vast staat dat de effecten ervan niet of slechts bij benadering meetbaar zijn…40 jaar geleden zouden we op een nieuwe ijstijd afstevenen en nederland onder 3 meter water staan…
    Klimaatgoeroe greta en andere klimaatgekkies zoals extinction rebellion denkt dat over 10 jr het met ons gedaan is…
    Het klimaat verandert..dat is altijd zo geweest..dus kun je de biljoen van timmerfrans beter inzetten tegen de effecten hiervan….
    Ik laat overal airco’s plaatsen in huis..voor een koele zomer.

   2. Linksbuster

    En natuurlijk de overbevolking aanpakken..das mogelijk goed voor het klimaat maar zeker goed voor het milieu!

  4. corenona

   Er is geen klimaatproblematiek strónt vlé®k net zo min als je klimaat neutraal beleid kan maken. Elke beweging , elke verwarming elke vorm van energie opwekken kost energie strónt vlé®k. Dat heet de wet op behoud van energie en deze natuurkundige wet is onomkeerbaar maar geldt niet voor debiele klimaat wappies zoals jij strónt vlé®k.

   Perpetuum mobile bestaat nog steeds niet behalve bij de klimaat wappies en de strónt vlé®k

 4. Edjan

  De techneuten zijn al 20, 30 jaar ondergeschikt aan de politici. De politici trokken veel stemmen met hun “moeder aarde gaat dood, stem op ons” gedoe. Technici die voor de gevolgen waarschuwden, werden eenvoudig dom en slecht genoemd. Zo kunnen de politici ongestoord grote sommen gelds vernietigen.

  Geld kun je maar een keer uitgeven. Vernietig je het, dan is het weg. Doe je dat lang genoeg, dan is er geen geld meer om onze technologische samenleving overeind te houden. Geen medische technologie meer, geen energievoorziening, onderwijs, verkeer etc. De industriële revolutie wordt ongedaan gemaakt. En die kan niet meer opnieuw worden opgestart. De industriële Revolutie kon plaats vinden mede dankzij gemakkelijk winbare grondstoffen. Die zijn op. Wat er nog over is, heeft hoogontwikkelde techniek nodig om te winnen: die er dan niet meer is.

  De wereldbevolking zal krimpen tot ca 10% van de huidige. Regelmatig zullen oorlogen en opstanden uitbreken om de heerschappij over de weinige grond- en energiestoffen. Besmettelijke ziektes zullen uitbreken en rond razen, grote delen van de mensheid dodend. De overlevenden zullen op de vruchtbare stukken land gaan wonen en zich weer vermenigvuldigen. En de zaak begint weer opnieuw. Net als in de vroege middeleeuwen en, na verloop van tijd als alle ijzer op is: net als in de jonge steentijd.

  1. Edjan

   De groene droom wordt een groene nachtmerrie.

   1. Linksbuster

    Dat is het al Edjan..die landschap verpestende, afschuwelijke windmolens vind ik nu al een ramp…en de idioten willen er nog veel meer gaan plaatsen
    Én komt die opgewekte ” groene” energie de burger ten goede…neen….datacenters voor microsoft en google zuigen deze energie op..samen natuurlijk met een flinke hoeveelheid grijze energie..
    We worden voor de gek gehouden door de windmolen lobby…en links heeft het niet eens in de gaten.

    1. Edjan

     “Links” is elitair geworden. Zij zijn de nuttige idioten van de elite én van de mohammedanen.
     De windmolens (het zullen er nog 20, 30 x zoveel worden) zullen over een kleine eeuw als ruïnes tegen de hemel afsteken. Draaien doen ze dan al lang niet meer., de wieken zijn er afgevallen. De mensen die er dan nog zijn, zullen alles wat bruikbaar is er af slopen om nog wat verder te kunnen leven.
     Ooit was hier een geavanceerde beschaving …

 5. corenona

  uiteraard , het gaat niet over welzijn van mensen maar over het behalen van krankzinnige technisch onmogelijke doelen.

  De klimaat wappies misbruiken elke graspriet voor hun klimaat idioterie al betekent dit dat ze alle oerbossen op moeten stoken in hun bio-massa idioterie !

  stem sociaal , stem PVV

 6. Morgan4321

  Och, de zoveelste VN proefbalon. Gewoon negeren zoals altijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.