Zijn we weer terug bij af? 9182 nieuwe besmettingen! ‘Hoogste aantal sinds piek tweede golf eind oktober’

We werden ook vandaag weer om de oren geslingerd met alarmerende cijfers als het gaat om de toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen. In het afgelopen etmaal meldt het RIVM vandaag bijna 9200 nieuwe besmettingen. Dat is zelfs het hoogste aantal besmettingen sinds de piek van de tweede coronagolf van eind oktober dit jaar.

Voor de derde dag op rij is het aantal coronagevallen gestegen. Gisteren kwamen er nog 8894 positief geteste coronapatiënten bij, vandaag staat de teller op bijna 9182. Donderdag begon de absurde toename van het aantal besmettingen nog met bijna 8800 gevallen.

Het lijkt dus wederom niet de goede kant op te gaan, en zoals De Dagelijkse Standaard vandaag al eerder schreef zal er zondag een oververhit kabinetsoverleg plaatsvinden in het Catshuis te Den Haag.

Inmiddels kunnen we er dan ook van uitgaan dat er aanstaande dinsdag wederom nieuwe maatregelen zullen worden aangekondigd in een persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Of we dit jaar dus nog überhaupt wel kerst kunnen vieren met een (klein) aantal genodigden staat dus ook op losse schroeven, evenals het sluiten van musea, pretparken, dierentuinen en niet essentiële winkels.

De roep op harder ingrijpen lijkt steeds groter te worden in Nederland. Het is alleen allemaal zeer ongelukkig dat dit dus niet eerder is gebeurt en juist vlak voor kerst en Oud en Nieuw zal worden doorgedrukt. Overigens schuilt daar ook een politiek strategische overweging achter: de verwachtingen zijn dat we dit jaar weleens de meest onrustige Nieuwjaarsnacht in de Nederlandse geschiedenis kunnen verwachten. Voor die nacht zijn er al extra handhavers, politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders ingezet. Om deze beroepsgroepen een klein beetje te ontlasten, komt het de overheid bijzonder goed uit dat ze juist in deze periode zwaardere maatregelen aan zullen kondigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. NO8DO

  Het is alleen allemaal zeer ongelukkig dat dit harder ingrijpen dus niet eerder is gebeurt en juist vlak voor kerst en Oud en Nieuw zal worden doorgedrukt.

  Is gebeurt?
  Werk, Werk, werk: beheers jij het Nederlands uitstekend;

  dagelijksestandaard.nl/2020/12/extra-corona-overleg-in-catshuis-doorgeslagen-kabinet-overweegt-extra-maatregelen-zoals-sluiten-winkels/

  dagelijksestandaard.nl/2020/12/thierry-baudet-kiest-voor-vrijheid-fvd-is-de-enige-partij-die-de-corona-regels-principieel-bestrijdt/

  dagelijksestandaard.nl/2021/2/eigenaar-dds-samen-met-baudet-opgenomen-in-psychiatrisch-centrum.

  1. Nico Sibelijn

   Kenneth is de weekendscholier die hier stukjes mag poepen. De stumper beheerst het Nederlands slechts gebrekkig maar kost waarschijnlijk ook geen drol.

   1. Lodewijk Horstmar

    Nico Slijmbal: dit soort dingen durf je niet te roepen tegen Tim Engelbart want dan word je er meteen weer af gesodemieterd, net zoals gisteren.

    Ik hoop dat de sympathieke Kenneth ook over de sanctiemogelijkheid beschikt om je een ban te geven – je verdient het en opgeruimd staat netjes.

    Zo spreek je niet tegen een redacteur van DDS, vieze psychopaat Stern.

    1. Nico Sibelijn

     Donder op Lodewijk, anders word je geband.

  2. JochemX

   Opgenomen in psychiatrisch centrum? Net als onder Stalin en Chroestjow? Denk het trouwens niet, want ook de psychiatrische centra zijn geheel wegbezuinigd.

  3. corenona

   GEEN ENKELE lock down heeft iets bereikt. Lees de laatste oproepen van de WHO die deze idioterie gestart is !

   Wordt maandag weer aardig druk in de winkels kan ik je vertellen door dit soort imbiciele taal. Immers iedereen slaat weer aan het hamsteren.

   Men wil met de feestdagen zoveel mogelijk mensen van straat hebben. Vandaar nog verder gaande fascistische regelingen en ingrijpen. Totaal krankzinnig maar kennelijk imbicielen genoeg die niet kunnen nadenken

 2. JochemX

  Nee Kenneth, jij bent terug bij af. Veel besmettingen is alleen maar gunstig, groepsimmuniteit, hoeven geen prikje meer te krijgen, weet je nog. In Nederland weinig zieken en nog minder doden.

 3. Gerda2

  Het gegoochel met cijfers begint weer en zal wel weer even aanhouden.
  Zie het blog van Maurice de Hond van een paar dagen terug hoe we in de maling worden genomen door het RIVM.
  En bekijk en beluister het leerzame gesprek van Marion Koopmans met Tijs van der Brink.
  Het is volgens de top viroloog niet mogelijk om bij het positief testen te bepalen of iemand besmet, dan wel besmettelijk is op dat moment (mocht je al uitgaan van een betrouwbare test).

 4. saddy

  Oostenrijks parlementslid laat een blikje cola testen met een sneltest: Positief.

  1. NoDoubt

   Ook inmiddels bewezen coronavirus door ijsthee en appelmoes. Maanden geleden al geiten, konijnen en papaja´s. Rutte weet allang al dat het sterftecijfer net zo gewoon is als een griep. Hij werkt met een verborgen agenda en u betaald de 100 miljard aan gelag. En waarschijnlijk gaat het nog hogerop voeren. Belastingdruk p.p. is al meer dan 40%. WHO heeft al aangegeven (id blt20.265892) dat er geen pandemie is, maar een stevige griep. Mondkapjes zorgen ervoor dat je weerstand alleen maar lager wordt door CO2 hypercapnie. En de bacteriën en schimmels binnen de mondkapjes omdat je ze niet elke dag ververst, je weerstand nog meer doet afnemen. De mensheid bestaat uit virussen en de weerstand erop. Nog los van het feit dat de vaccins u onvruchtbaar gaat maken, want dat is het doel van de filantroop.

   1. ervi

    NoDoubt, geheel gelijk.

 5. werikke

  scheelt weer 9000 vaccins en als je weekje ziek bent en dan antistoffen hebt is toch oke ? tenslotte gaat iedereen in Nederland in 2021 besmet worden maar dan heet het ingeent

 6. Koekjes

  8000 besmettingen, 9000 besmettingen. Een besmetting zonder symptomen is geen ziekte. Laat staan dat je daadwerkelijk besmettelijk bent. Het is allemaal stemmingmakerij. Wat telt zijn mensen die daadwerkelijk zo ziek zijn dat ze opgenomen moeten worden. En dat zijn er weinig.

 7. observer

  En dan hebben we nog de Aspergillus fumigatus, alom aanwezig en heelijk gedijt in de warme uitgeademde lucht in je mondkapje. Veroorzaakt Aspergillosis, en heeft ergens in het profiel exact dat stukje RNA waar op getest wordt. Veroorzaakt ook dezelfde symptomen als bij cvd, en is recentelijk bij coronapatien op de IC in het Radboud UMC vastgesteld. De zelfde proef is ook bij het LUMC gedaan en ook bingo.
  Mondkapjes? Als je gezond wil blijven moet je er ver vandaan blijven.
  P.S. en 24 uur voor de coronatest ook geen Cola drinken.

 8. kattekop

  Hebben ze in 2018 [ 9400 griepdoden ] en 2016 [ 7500 ] ook de bevolking iedere dag lastig gevallen en bang gemaakt zoals nu?
  Nee dus, waarom nu dan wel?
  Dit stinkt toch van alle kanten.

  1. SubTec

   Dit kabinet vernietigt ons land voor een griep die in 11 maanden minder doden heeft gemaakt als de gewone griep van 2018 in 3 maanden!

 9. SubTec

  Rutte heeft helemaal geen besmettingen.
  Het is namelijk duidelijk geworden dat de gebruikte PCR test helemaal geen Covid19 besmettingen kan vaststellen!
  Dit is gewoon pure onderdrukking van Rutte!
  Rutte III is de vijand van Nederland!

 10. SubTec

  test

 11. focus

  Op basis van wat? de ongeloofwaardige pcr tests?, vergis je niet hoor ze willen een lockdown en omdat oud en nieuw eraan komt en ze een noodverordening nodig hebben op basis van onzin..

 12. SubTec

  DDS censureert heel duidelijk op woorden.
  Heb meerdere post gemaakt maar die verdwijnen terwijl mijn “test” er wel direct doorkomt.
  Snappen we nu hoe het komt dat zoveel mensen nog steeds geloven dat deze “crisis” echt is.
  De lieg-media zoals DDS help mee aan deze volksverlakkerij.

 13. Cootje

  Corona helpt wel direct of indirect aan de sloop van het EU front in Brussel. De Fransen kunnen hun rekening dadelijk niet meer betalen. Want de gele hesjes zijn zo divers dat ze zelfs geen filmpje kunnen maken of ze breken de hele boel af , en die Corona rekening moet toch betaald worden. De lockdowns slopen toch de economieën maar geven de opvreters in het zuiden een extra zetje . Dus met zo tweede golf en ze blijven bungelen betalen wij de rekening , maar bij een derde en vierde golf , moet Fransje timmermans een andere baan zoeken . En om er van af te komen is dat wel de korte pijn

 14. Cootje

  Eens houd het op . Maar welke logica zit er achter een vernietiger als Corona , de ECB heeft dadelijk 40/50% aan obligaties van het BBP van europes deel die de euro bezit , Corona treft de hele wereld maar de beurzen stijgen de pan uit gefinancierd met monopolie geld . Met het monopoli geld financieren ze zuid Europa en kleden onze pensioenpotten uit tot de bodem , de vooruitzichten werkgelegenheid is puur slecht maar als je investering gedekt is door de ECB wat onregelmatig is wat deze instelling doet maar dan durft elke financiële instelling het wel aan , de Europese belasting betaler staat garant . Corona helpt het zooitje een stapje te maken versneld naar de afgrond . Want een instorting van het Europese BBP kan dadelijk niet betaald worden met het monopoli geld . We kunnen wel een gratis bosje tulpen doneren aan zuid Europa

  1. Thant dolfph

   De voedselbonnen! De volkstuintjes! De surrogaatkoffie!! De kladderadatsch!!!

 15. focus

  Het is 1 grote leugen, waar horen we dat mensen “genezen” zijn? nou? precies nergens, hoeveel, aangezien ik in mijn omgeving veel hoor over vals-positieve tests, tests zijn negatief? hoor je niet, en dat is raar.
  Er moet natuurlijk aanleiding zijn voor een eventuele lockdown/noodverordening/verkr*chting van oud en nieuw etc etc

 16. Rieks

  Je bent besmet, sowhat? Hoeveel besmetten zijn al overleden? Kortom wat zegt het, los dat ermee angst wordt verkondigd? Geloof me, het is een hype, produkt van sociale media. Dat de wetenschap dit niet kan bewijzen zegt alles over de huidige wetenschap.

 17. corenona

  En de oversterfte is nog steeds niet bereikt hoeveel doodsoorzaken men ook bij corona voegt in de tellingen

  corona is een hoax

 18. Robin Hoed

  Zelfs een glas cola is positief getest.
  En een geit en een papaja.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.