Zonder Thierry Baudet is FVD zielloos. Stem daarom JA

Het is bijzonder om te aanschouwen: nu Thierry Baudet verzwakt lijkt komen zijn tegenstanders als een roddel wolven op hem toesnellen. Stuk voor stuk proberen ze hem aan stukken te scheuren. Met zoveel mogelijk geweld. Triest, want zonder Thierry is FVD zielloos.

Vandaag is de grote dag dat FVD-leden beslissen mogen of Thierry Baudet al dan niet leider mag blijven van zijn partij. Een stel hyena’s is op hem gesprongen. Ze willen hem ten koste van alles beschadigen. “WEG MET BAUDET” is hun motto.

Maar er is een probleem. Want Forum voor Democratie zonder Thierry Baudet verliest haar ziel. Baudet is tot op grote hoogte de ziel van de partij. FVD is conservatief door Baudet. Als hij verliest neemt de liberale vleugel het over, wat inhoudt dat FVD in no time nauwelijks te onderscheiden meer is van de VVD. Maar wij FVD’ers willen helemaal geen VVD 2. Wij willen Forum voor Democratie, de partij zoals Baudet die altijd voor ogen heeft gehad.

Er is blijkbaar een quasi-liberale, politiekcorrecte, mekkerende, bangige vleugel die daar moeite mee heeft. Oké, nou. Als Baudet deze strijd vandaag wint wens ik die mensen het beste met hun eigen partij. Want ze hebben het recht om een VVD 2 op te richten.

Maar het recht dat ze niet hebben is om FVD te kapen, de grondlegger eruit te gooien en met pek en veren te bekladden, en vervolgens quasi-moreel superieur door het leven te gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. lucinde

  Onnodig artikel, stemmen is nu al een zooitje.

  Twijfel rond verkiezing Forum: meldingen van hackers en oud-leden die stemmen
  De geldigheid van het referendum binnen Forum voor Democratie ligt onder vuur. Ook oud-leden zeggen gestemd te hebben op de vraag of Thierry Baudet zijn partij terug in handen mag krijgen. Een groep Statenleden die vertrok bij Forum stapt naar de rechter om het hele referendum ongeldig verklaard te krijgen.

  1. Yoyo

   Uit welke hoek zouden de “hackers” vandaan komen , en met welk doel?

  2. GewoonJohan

   Quote : “Een groep Statenleden die vertrok bij Forum stapt naar de rechter om het hele referendum ongeldig verklaard te krijgen.”

   Wat is er mis aan het artikel ?
   Lijkt mij dat er meer mis is aan de groep Statenleden die een referendum ongeldig willen laten verklaren. Beetje ondemocratisch en misschien is er nog plek voor ze bij D66.

 2. Maurits Dekker

  Fijn om te lezen dat er toch nog een columnist op DDS is die niet denkt dat het journalistiek is om enge vunzige drek van een haatzaaier te publiceren die, in zijn grenzeloze domheid, meent Baudet met A dof H itl er te moeten vergelijken.

  1. Edjan

   @MD +

  2. Ernest Stern

   Wie vergelijkt Baudet met Hítler, Maurits? Ik las dat nergens.

   1. Stanly2000

    Polderführer verwijst naar Sinterklaas zeker?

   2. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die niet kan lezen.

  3. Yoyo

   MD+++++++

  4. Willem Bever

   ++
   Zo mee eens

 3. Neutral

  Toch geweldig dat er op deze site gewoon alle meningen te lezen zijn.

  Eigenlijk zouden Tim en Michael samen een stukje moeten doen waar ze hun eigen standpunten verdedigen en op een beschaafde manier aangeven waarom die van ‘de ander’ niet goed zijn.

 4. Nostradamus

  Veel objectiever geschreven dan Tim E dat doet. Die probeert van DDS een DDNSB te maken. Hopelijk gaat dat niet lukken.

  FVD=Thierry en Thierry=FVD. Iemand die iets anders wil gaat maar een andere partij beginnen.
  Veel tegenstanders vonden wat Geert deed maar anti-democratisch en vonden dat het een ledenpartij moest worden. Goed van Geert dat hij dat nooit veranderd heeft. Dit zegt veel over zijn visie. En dat hij tegen heilige huisjes aan durft te schoppen en daarvoor de prijs moet betalen zegt veel over zijn moed en doorzettingsvermogen die bij de meeste ruggegraatloze politici ontbreekt.
  Thierry deed het anders en ondervindt daar nu de gevolgen van. Hopelijk zet hij door en weet hij weer een partij op te bouwen. Hopelijk blijft hij ook aanschuren tegen de politiek correcte kliek die niet durft te kwetsen. Tenslotte, iedere cultuur en ieder volk heeft zijn positieve maar ook negatieve kanten. Doordat bijvoorbeeld joden slachtoffer waren in de oorlog mag en nog altijd objectief gekeken worden naar hun handelen, net als dat bij moslims of met pigment verwende mensen mag. Niemand gaat vrijuit vanwege het trekken van de vermeende antisemitisme, islamofobie of racisme kaart!

  Succes Thierry!

  1. Oepsie

   Dat persoon, is precies de reden, dat ik nog geen lid ben.

 5. ikweetwatikwil

  Helemaal mee eens Michael v d Galien.

 6. Gasgraaier

  Als dit soort walgelijke bij elkaar gelogen artikelen de nieuwe standaard is, ben ik hier weg, zeg ik mijn lidmaatschap op en sterft DDS een langzame pijnlijke dood.

  1. Ernest Stern

   Het ga je goed, grasmaaier.

  2. Oepsie

   De mazzel! Niets aan verloren. Opgeruimd, staat netjes!

  3. Emma Louise

   “…ben ik hier weg, zeg ik mijn lidmaatschap op en sterft DDS een langzame pijnlijke dood.”

   U suggereert hier een causaal verband. Denkt u echt dat men uw keus ‘en masse’ zal volgen?

 7. Ben Zine

  Het enige probleem is dat Baudet zich met die rare Erkenbrand types heeft ingelaten, en vooral dat hij daarvoor nooit zijn excuses heeft aangeboden. Je moet je als politieke partij distantiëren van alles wat ook maar in de verte ruikt naar nazisme of antisemitisme. Als je dat niet begrijpt, zoals Baudet, dan ben je gewoon niet geschikt voor het vak van politicus. Dan mis je een bepaald “common sense”. Dat is triest voor Baudet, want hij had een fantastische partij kunnen opbouwen. Door zijn eigen stommiteit is het nu allemaal voorbij. Het lijkt me heel zwaar voor hem om dat onder ogen te moeten zien.

  1. Rene van der Grijp

   Scherpe analyse, Ben.

   Afgezien van deze blinde vlek is Baudet gewoon een narcistische eigenzinnige hork waar veel goede mensen in de partij op afgeknapt zijn.

   Wat over blijft zijn Erkenbrand-types en blinde volgelingen. Goed voor een paar zetels maar niet meer dan dat.

 8. ZWEEDSE K0K

  Gezien het aantal reacties, het verdienmodel van DDS, legt Michael het af tegen zowel Tim als topscorer van vandaag Meriadoc Brandebok.
  Pijnlijk.

 9. EvertB

  Ik denk ook dat Thierry Baudet de ziel van FvD is.
  Wie kan die twee nog van elkaar scheiden?

  Interessant is ook wat voormalig FvD-kanon Henk Otten gaat doen. Afhankelijk van de uitslag van de partijleidersverkiezing bij FvD zal hij in actie komen. Naar mijn inschatting kon hij wel eens aanpappen met kamp Annabel Nanninga.

 10. EvertB

  Uitslag: 75 procent zegt ja.
  En nu?

 11. George Knight

  De tekst zegt: ‘FVD is conservatief door Baudet’. Dat is een misverstand. Want Baudet is niet conservatief, maar radicaal-rechts. Dat is een heel andere tak van sport dan het conservatisme. Baudet heeft weliswaar ouderwetse ideeën over kunst en maatschappij van voor het 20ste eeuwse modernisme, maar dat maakt het nog niet tot een conservatief. Vooral zijn revolutionaire Leninistische, Bannon-achtige oproep om een nieuwe samenleving van de grond af aan op te bouwen verhoudt zich slecht tot de traditionele opvatting van het conservatisme. Het zijn eerder Baudets tegenstanders die te karakteriseren zijn als conservatief.

  Van der Galien wekt nog een ander misverstand op. Hij meent dat het gaat om een tweedeling tussen Baudet en zijn critici die nu grotendeels de partij hebben verlaten. Maar de scheidslijn ligt elders. Namelijk tussen de vroegere Baudet die met Henk Otten en Rob Rooken in 2016 FvD oprichtte en de latere Baudet die na het vertrek van Otten verregaand is geradicaliseerd en onder andere aansluiting zoekt bij complotdenkers over COVID-19 of radicaal-rechtse ideologen die het witte suprematie-denken propageren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.