“Zorgvuldigheid”: ‘Ziekenhuizen nog wekenlang overvol, ook bij snelle daling besmettingen,’ aldus zorgbaas Kuipers

Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), zal het nog een flinke tijd duren voordat de ziekenhuizen weer op een enigszins normaal bezettingsniveau zitten. Zelfs als het aantal besmettingen nu sterk af zou nemen, blijven de ziekenhuizen mogelijk nog wekenlang overvol.

In een update die Ernst Kuipers zojuist gaf is het duidelijk geworden dat het water aan de lippen staat bij veel ziekenhuizen in Nederland. Dat gaat nog een flinke tijd zo blijven, wat er verder ook gebeurt. Er zijn simpelweg teveel mensen met het coronavirus die worden opgenomen.

Het aantal bevestigde coronabesmettingen voor vandaag vastgesteld op 7.453. Dat zijn er 1.645 minder dan gisteren, maar vanwege de feestdagen is er ook veel minder getest. In de ziekenhuizen merken ze er althans niets van, want daar liggen nu 2.573 mensen met corona, waarvan 651 op de IC. In beide gevallen is dat een stijging ten opzichte van de dag ervoor.

Kuipers zelf noemt deze periode “spannend” en uit alles wat hij zegt blijkt eigenlijk wel dat het hele zorgsysteem echt aan alle kanten piept en kraakt. Natuurlijk probeert hij geen paniek te zaaien en zo rustig mogelijk over te komen – dat lukt hem ook goed. Maar als je hem hoort zeggen dat opnamestops normaal gesproken uitzonderlijk zijn en dat ze nu om de 24 uur voor komen…

Ook noemt hij de ontwikkeling dat er nog veel meer planbare zorg moet worden terug geschaald, wat betekent dat er hele afdelingen tijdelijk zullen moeten sluiten. Tegelijkertijd moeten oudere artsen nu ook weer nachtdiensten draaien, terwijl ze dat normaal allang niet meer hoefden te doen. Het moet echt niet veel erger worden dan dit, want dan dekt de term “zorgelijk” de huidige situatie totaal niet meer.

Allemaal de broekriemen dus aanhalen. Het gaat eerst nog een stuk erger worden voordat het weer beter wordt. Maar niet getreurd, want het gaat alleen allemaal maar zo omdat deze regering zo “zorgvuldig” te werk gaat, hè? Mijn hemel, wat mogen we toch eigenlijk blij zijn met zulke capabele leiders als Hugo de Jonge en Mark Rutte! Kuch, kuch. En nee, dat is geen coronahoestje…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Niets aan de hand, allemaal nodeloze paniek.
  Vraag maar aan Verstand weg, USB en andere lichtpuntjes.

  1. Heinz

   Usb3 is niet overal mee kompatiebel.

   1. stem weg

    hebben de micro zwetscock of de ketchup ook wat cijfertjes om te delen ?

    De zorgbaas spreekt niet de waarheid conform zijn eigen cijfers !
    Tevens blijft het opmerkelijk dat we nagenoeg NIETS hebben gedaan sinds 16 maart om wel de gevraagde zorg te kunnen leveren.

    Dokter heb ik corona ? weet ik niet meneer ik ben arts en geen politicus

  2. RvdBe

   Er zou idd weinig aan de hand zijn als Rutte niet 10 jaar sloopbeleid op de zorg had losgelaten.
   De zorg klaagt al jaren over onderbezetting.
   Rutte en consorten zijn de schuldigen waarom nu mensen die een operatie nodig hebben in de wacht gaan.

 2. Heinz

  Iemand uit Eindhoven zei ronduit dat daar de ziekenhuizen leeg stonden. En weer een ander uit Leeuwarden ook. Dat bejaarde artsen weer de nacht moeten draaien staat daar dus haaks op. Is het soms een Hooks?

  1. ZWEEDSE K0K

   Iemand uit Eindhoven zei ronduit dat daar de ziekenhuizen leeg stonden

   Wie? Gerda2, USB, Verstand weg?

   MMC zit overvol.
   ETS zit vol

   ed.nl/veldhoven/intensivist-wouter-dijkman-mmc-is-alleen-maar-met-de-patienten-bezig-corona-is-echt-nog-net-zo-heftig-als-in-het-voorjaar~aeb24827/

   ed.nl/veldhoven/ook-het-maxima-medisch-centrum-in-veldhoven-zit-klem-nu-kan-elke-nieuwe-patient-er-een-teveel-zijn~a0d617d8/

   1. stem weg

    nodig wat soldaatjes uit ter assistentie !

    🤣😂🤣😂🤣😂🤣

    1. Mireille

     Ik zou u uitnodigen voor een nachtdienst, misschien dat u voor de ochtend al uitgeteld bent. Stoere praat.

     1. stem weg

      domme zielige inhoudsloze muts, blijft ongevuld voor het leven !

     2. RvdBe

      Er worden overal in het land nachtdiensten gedraaid, ook onder extreme omstandigheden, kou, hitte, lawaai, stof,fysiek zwaar werk
      Nie l*len maar poetse.

     3. Willem Bever

      Een idee voor Talpa Mireille…..lijkt me een uitstekend idee…krijgen we eindelijk meer feeling met de uitdagingen in de zorg….

 3. JochemX

  “uit alles wat hij zegt blijkt eigenlijk wel dat het hele zorgsysteem echt aan alle kanten piept en kraakt”. Volgens mij kraakte het ook voor de corona-griep. Door slecht beleid en bezuinigingen zal het altijd wel blijven kraken. Het lijkt wel of echte oplossingen niet zo gewenst zijn.

 4. ZWEEDSE K0K

  Nu allemaal de goedkoopste zorgverzekering uitzoeken en daarna kankeren dat er op de zorg bezuinigd wordt.

  De effecten van de privatisering door …

  1. stem weg

   Wat is goedkoop domme micro zwetscock ? De basisverzekering is overal hetzelfde en het geld in de reserve fondsen klots tegen de plinten op.

   Wat wou het micro zwetscockje nu beweren ?

  2. driewerf

   JAN DE SPECIALIST HOEFT NATUURLIJK OOK NIET IN EEN TESLA VOOR HEM ZIJN VROUW VOLVO EN DOCHTER MASSARATI TE RIJDEN EN 8 KEER PER JAAR OP VAKANTIE IS OOK WEL WAT OVERDREVEN VINDT JE NIET PATATBAKKER

   1. JochemX

    Driewerf, ik heb de indruk dat dat toch wel een beertje voorbij is.

    1. stem weg

     Voor wie er in de maatschap zit is het nog steeds prettig verpozen. De maatregelen voor de buhne hebben op de praktijk weinig tot geen effect

 5. LifeBuddy

  HaHaHaHa, Pinokkio zit al jaren het volk voor te Liegen en te Bedriegen, dus dit geloven we ook Klakkeloos. !!!

 6. JFU

  We hebben 301 ziekenhuizen,ongeveer 37000 ziekenhuis bedden, 1300 IC bedden. Er zijn ongeveer 2400 corona opnames, en 540 IC opnames. Per ziekenhuis zijn dat ongeveer 8 opnames op de normale verpleeg afdelingen en 2 opnames op de IC. Totaal per ziekenhuis 10 extra patienten..!!!

  1. stem weg

   je hebt volledig gelijk maar de linkse adepten alhier blijven geloven in de achterlijke paniek !

   1. Willem Bever

    En het gaat allemaal nog erger worden…..wanneer ziekenhuis medewerkers ontslag nemen bij dwang om de spuit te nemen voor baan behoud
    Speelt hugoootje, kuipertje en gummetje helaas wel in de kaart

    Interessanter is het om kuipers eens bevragen waar en hoe het precies knelt….kan er ook gericht wat aan gedaan worden….alhoewel als dat uit hugoootje moet komen
    Dat ongedefinieerde geblaat van die kuipers begint nu wel wat vervelend te worden en is wat te gemakkelijk

 7. gargamel

  “Als je een kikker in heet water legt, springt hij er meteen uit, maar als je hem in koud water legt dat je langzaam opwarmt, merkt hij niet …”

  Dit is precies wat er met ons gebeurt, want alles wordt langzaam geïntroduceerd en de meeste mensen begrijpen niet eens dat dit nog maar het begin is.

  1. stem weg

   zeer treffend 🤣😂👍👌

 8. Vrijedenkert

  De zorg kan deze crisis niet aan omdat Pinnokio alle capaciteit heeft wegbezuinigd afgelopen 10 jaar en het aantal patienten heeft er niets mee te maken!

 9. ervi

  Als de nieuwnormale samenleving officieel is gevestigd zal Ernst Kuipers worden onderscheiden met Ijzeren Grootkruis met eikenloof, zwaarden en diamanten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.