Arib vreest voor Capitooltaferelen bij Tweede Kamer: ‘We gaan kijken of er zwakke plekken zijn’

Nadat heel Nederland met afgrijzen heeft gekeken wat er gebeurde in Washington vindt Tweede Kamervoorzitter Arib het verstandig dat er een extra check wordt gedaan voor het Binnenhof. Volgens Arib is het maar ‘beter dat we ons niet laten verrassen’ en daar heeft helaas helemaal gelijk in. Dit zou ook zomaar in Nederland kunnen gebeuren. 

In het verleden is al geprobeerd om Kamervergaderingen te verstoren in Nederland. Met de oplopende spanningen van het laatste jaar, zoals de Boerenprotesten en de coronacritici, is het niet ondenkbaar dat ook het Binnenhof slachtoffer kan worden van een bestorming.

,,Het is belangrijk je niet te laten verrassen. Het zou zo maar weer ergens kunnen gebeuren. Ik heb gezegd: laten we voor de Tweede Kamer nog een keer een check doen. Het gebouw nog een keer bekijken op zwakke plekken.’’

Om het zekere voor het onzekere te nemen wordt de beveiliging van het Tweede Kamergebouw opnieuw gecontroleerd. Nu zullen alle politici die al doodsbang waren voor een Nederlandse coup d’état blij zijn dat Arib extra voorzichtig is.

De afgelopen maanden is de (politieke) spanning in Den Haag ook flink gestegen. Meerdere keren zijn politici bedreigd of uitgescholden. Ook toen sprak Arib al haar zorgen uit. Laten we alsjeblieft hopen dat we in Nederland niet afglijden naar het niveau van de VS. Geweld is nooit de oplossing.

Dat gezegd hebbende is het helaas in Nederland ook al eens flink misgegaan. Denk hierbij aan de bestorming van het Provinciehuis in Groningen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. hans-e-pans

  Dat zijn er meer dan genoeg.

 2. Linksbuster

  Het ongenoegen onder de bevolking neemt toe…en dat is met deze regering ook geen wonder.

  1. Cor Grijpstra

   Dat is maar een klein gedeelte, ontevreden PVV en Forum aanhangers.
   Zoek het eerst maar eens bij Geert en de grote leider

   1. Seneca

    @corrie
    een klein deel? je moet eventjes contact met je buren of winkeliers leggen. je zult nog raar staan te kijken. Arib – bekend met Marokkaanse toestanden – weet donders goed dat als de vlam in de pan slaat en dat gaat op korte termijn gebeuren (alleen maar kijken hoe de situatie in de VS zich ontwikkelt) die lieden in vak K, 2e en 1e K, niet veilig zullen zijn. ik denk zelfs dat er dan koppen bij de RvS gaan rollen.

  2. Thant dolpf

   Leuke manier van zeggen om op een impliciete manier alvast je fiat te verlenen aan een eventuele poging van een of andere groepering om straks een greep naar de macht te doen.

   1. Xyz1234

    Zegt hij dat of maakt u dat ervan?

    1. Thant dolpf

     Hij zegt het niet maar ik meen toch iets te proeven..

 3. Yoyo

  HD++++++++

  1. Jack Flash

   Volk wordt boos.
   Is het vreemd?

   1. Thant dolpf

    Als je gek laat maken door kwaadaardig in elkaar geknutseld YouTube fake-niews, is dat wel heel vreemd ja.

   2. Thant dolpf

    Als je gek laat maken door kwaadaardig in elkaar geknutseld YouTube fake-niews, is dat wel heel vreemd, ja.

 4. Yoyo

  Geert zal aan extra veiligheidsmaatregelen gewend, die wordt al sinds mensenheugenis beschermd….

 5. Janna47

  Tja als deze club niet vanzelf gaat zal er toch een keer iets moeten gebeuren, maar daar zijn de meeste Nederlanders te laf voor. Kiezen liever voor safe en stemmen gewoon weer op Pinoccio met tonnen boter op het hoofd. De Democratie is in ons land ver te zoeken….referenda worden in de la gelegd, de EU zijn we in gesjoemeld, want waren we tegen. Grote groepen kiezers worden genegeerd etc…dus hoezo democratisch land..
  Laat je je niet vaccineren, wordt je sociaal buiten gesloten…nog meer?
  En deze man zegt tegen Trump…stap op…de boter is toch niet aan te slepen

  1. Cor Grijpstra

   @J
   Je kletst uit je nek, we hebben hier een democratie.
   Grote groepen kiezers worden genegeerd, zeg je.

   Bij verkiezingen vallen er altijd kiezers buiten de boot.
   Iedereen krijgt de kans om mee te regeren.
   Niemand wordt uitgesloten, dat je jezelf uitsluit, tja

   1. Cootje

    Het is wel een bananen republiek , met de narcotica als nummer één in de export 40 miljard niet slecht toch voor zo klein land , verder mag je rond Google er lopen nog 15000 veroordeelde vrij rond die meer dan 4 maanden gevangenisstraf hebben gekregen van de rechter , als je alle kost en inwoningen sluit wegens bezuinigen mis je wel eens een paar mensen zal niet misstaan in een bananen republiek . Maar je heb hier nog te maken met een liefhebber van Rutte die steen vast Pinokkio wordt genoemd in het jargon

   2. Janna47

    @Grijpstra
    Geloof je ook nog in Sinterklaas? Ga zo door!
    Geweldig dit!!

    1. Cor Grijpstra

     Tja ook Trump gelooft nog steeds dat hij heeft gewonnen.

     1. usb3.0

      corretje denkt écht dat wij nog in een democratie leven

   3. jennifer

    Cor Grijpstra Wat jij hier zegt dat niemand uitgesloten wordt klopt al helemaal niet. De afgelopen verkiezingen was de PVV de 2 de partij geworden ondanks dat er toen ook fraude gepleegd is, hoeveel stembiljetten zijn er wel niet van de PVV in n container terecht gekomen toen .Misschien dat de uitslag er toen wel anders uit gezien had toen, dit alles werd snel onder de mat geveegd , en verder werd de PVV wel uitgesloten en gedemoniseerd door de rest malloten in Den Haag toen. Dus toch eerst hand in eigen boezem steken dan toch in dit land. Als PVV slim is en dat zijn ze blijven ze mooi in de oppositie zitten en laten de rest wat hier na 10 jaar Rutte hun eigen gemaakte rotzooi toch mooi zelf opruimen of niet soms.

    1. Cootje

     +++++++++++

    2. LifeBuddy

     jenni, EERLIJKE verkiezingen. Eerst gaat de oppositie de stemmen tellen, daarna mag de regering de stemmen tellen. Zit daar verschil in, moet de burgemeester gelijk zijn ketting inleveren en heeft heel wat uit te leggen ‘’EERLIJKER kunnen we het Niet maken ‘’.
     Maar, EERLIJKE verkiezingen werkt bij de arische sLinkse als een Rode lap op een Stier en willen keesje nu inschakelen om het Volk monddood te maken.

  2. Edjan

   J +++++++++++++++++++++

  3. Edjan

   J +

 6. Cor Grijpstra

  Tja, Geert en Thierry weten de boeren en ander rechts gespuis wel op te ruien.

  Hier op DDS zijn genoeg figuren die achter hun toetsenbord zomaar de Kamer binnen vallen.

  Leven allemaal in armoede, zielig toch 🙂 🙂 🙂

  1. Cootje

   Bij de boeren komen nog de failliet retailers horeca amusementen ZZPers en berooide en aangeslagen Corona ondernemer die hard geraakt zijn vol in hun kruis . En een ontevreden electoraat die ook nog eens zwaar gewond is is niet te peilen , maar als ik Rutte was zou ik toch slecht slapen , want in tijden van crises is niets zeker en normaal denkende mensen een farce die alle kanten uit kan gaan .

   1. Cor Grijpstra

    @
    Een prikje doet voor de economie en het z.g kartel wonderen.

    1. Cootje

     Ha ha de derde en zelfs de vierde golf komt ook daar kan geen prikje tegen op . Maar het vertrouwen in een aangeslagen en een financieel gewonde massa ondernemers die failliet en berooid zijn achter gelaten hebben niets meer aan een prikkie hun bedrijven staan te koop voor een prikkie en de verkiezingen zijn in maart en hebben we met de Engelse variant nog gewoon een lockdown

     1. Cor Grijpstra

      De één zijn dood, de ander zijn brood.
      Nieuwe ondernemers staan te trappelen om de failliete bedrijven over te nemen.

     2. Thant dolpf

      Maak de volkstuintjes maar vast lenteklaar!

     3. ManX

      Cor bedoelt: “Nieuwe Chinese ondernemers staan te trappelen om de failliete bedrijven over te nemen.”

     4. Cootje

      De volkstuintjes worden vanzelf actueel , derde n vierde golf Corona komt er op zeker daar kunnen ze niet tegen op prikken , en heel Europa blijft in een lockdown sfeer zitten , voor de zuid Europese landen met hun mooie weer maar geen toeristen is buiten Corona dat ze ook financieel aan de beademing moet , en dan wordt eten belangrijk maar dat moet je kopen en wordt zelf telen weer populair zeker bij de allochtonen . Want de voedselbanken hebben te weinig producten wegens de aanvragen .

  2. jennifer

   Cor Grijpstra Als ondernemer moet ik toch wel zeggen dat jij een behoorlijk beledigend en narcistisch persoon bent. Durven te zeggen dat mensen die op PVV of FVD stemmen armoedig zijn .Ik ben al heel lang PVV stemmer en daar wijk ik niet van af. Mensen zoals jij verzieken juist het Nederlandse straatbeeld met je uitspraken. Je zou eens moeten leren respect voor anders denkende op te brengen, net zoals anderen hier op dit forum jou uitspraken ook respecteren. Of telt bij jou alleen de een baan richting maar. Het feit dat jij hier zoveel domme antwoorden ergens op geeft,geeft duidelijk aan hoe armzielig jou geest en misschien jou leven ook wel is.Hoe snel kan iemand toch door de mand vallen toch.

   1. Edjan

    Jen +++

  3. jennifer

   IK persoonlijk mag Arib wel, en vind dat ze het goed doet in de tweede kamer, laten we hopen dat de burgers in dit land niet zo ver hoeven te gaan als in de VS , ook al zou men niet verwonderd moeten zijn als het hier ook zou kunnen gebeuren. Daar heeft ze wel gelijk in.

   1. Thant dolpf

    Hm… heb je het artikel wel écht goed gelezen? Dus ook deze drie zinnen:

    “Meerdere keren zijn politici bedreigd of uitgescholden. Ook toen sprak Arib al haar zorgen uit. Laten we alsjeblieft hopen dat we in Nederland niet afglijden naar het niveau van de VS. Geweld is nooit de oplossing.”

    Nu lijk je een beetje te suggereren dat Arib er begrip voor kan opbrengen wanneer mensen zich zo ernstig beginnen te misdragen dat ze andermans spullen gaan afbreken.

    1. Cootje

     Maar wij zijn maar een rijke provincie van Europa , en zuid Europa zijn iets meer vlam baar ingesteld en hebben niet leren polderen . Dus het zal hier niet gauw gebeuren maar in zuid Europa gaat dat geen twee jaar meer duren , de zuid Europeanen zijn failliet en met een jeugd werkeloosheid van 30/40% en verder boven de 10% hebben ze gekke kippen in hun hok en ze hebben het al bewezen dat ze licht ontvlambaar zijn

    2. jennifer

     Thand dopf, als jou antwoord voor mij bedoeld was zeg ik toch dat ik zulke acties nooit goed zal keuren, en Arib gelijk geef in haar stelling.En ik heb het wel goed gelezen hoor, wil met mijn antwoord helemaal geen suggestisch wekken.

     1. Thant dolpf

      Oké, sorry voor het misverstand!

 7. Nostradamus

  Niet nodig als de verkiezingen eerlijk verlopen: h**ps://www.youtube.com/watch?v=TbU5-NkbZ1A

  En als er dan toch fraude gepleegd wordt door het VVD team. Zorg voor Huawei software en herken de antifa: h**ps://www.youtube.com/watch?v=mkPXIrUSrf8

  1. Cor Grijpstra

   Stemcomputers zijn in Nederland niet meer in gebruik.
   Kans op hacks.

   Zo zie je maar weer dat in Nederland verkiezingsfraude is uit gesloten.

   Alleen wappies zien overal fraude:):):)

   1. Thant dolpf

    De ‘wappies’ onder ons zijn het afgelopen jaar lustig aan het radicaliseren geslagen… Ze hebben nu de neiging om overal in het verleden, met terugwerkende kracht dus, verkiezingsfraude in te ontwaren.

    1. Thant dolpf

     Haal het woordje ” in ” maar weg

    2. Cor Grijpstra

     Dat radicaliseren is mede veroorzaakt door de rechtse media. 🙂

     1. Cootje

      Ik heb net Asscher zien hakkelen op de tv .teletekst pagina 888 opgezet voor ondertiteling

    3. Nostradamus

     Wat een wappies bij D666. hahahahaha

     1. Cor Grijpstra

      @N
      Je denkt toch niet dat ik D66 ga stemmen.

     2. Nostradamus

      Goed zo, zou ik ook niet doen.

   2. Nostradamus

    Hier, een artikel van jouw vrienden: h**ps://twitter.com/KeesVee/status/1325791158350585857

    1. Cor Grijpstra

     We wachten ff de uitleg af.

    2. Cor Grijpstra

     Het zijn niet mijn vrienden.

   3. 2030

    Nederland is al jaren een bananenrepubliek waarin ruim 2 miljoen mensen genegeerd worden door het partijkartel.

    straks zijn de politici weer verbaasd en geschokt

    stem sociaal, stem PVV

 8. andergeluid

  Arib vreest voor Capitooltaferelen bij Tweede Kamer Waarom ?? hebben ze iets te verbergen dan buiten de ionisators ??
  Of Belastingformulieren met Kapitalen letters ??
  Of ook stemmen per post net als in Amerika het hele systeem is hier ook niet pluis
  en Onze volksvertegenwoordigers ??? welke ?? het kartel met hun baantjes carousel
  de meeste zijn neergezet en niet gekozen Die uit moeten voeren wat er door de rijke der aarde en Brussel op word gelegd.
  Laat ze eerst maar het wachtgeld afschaffen want straks wacht bijna heel Nederland naar werk

  1. usb3.0

   ” hebben ze iets te verbergen”

   Zeker weten, waarom denk je dat ze Nederlandse ondernemers laten verzuipen en boeren uitkopen, vissers in de steek laten, etc etc etc etc, maar de rest van de wereld wel bakken met geld geven?

 9. Monty

  Hopelijk neemt een deel van de bevolking een oproep tot een revolte voor of na de verkiezingen niet al te serieus.

  1. Jack Flash

   Noem het maar angst voor volkswoede, of je het terecht vindt of niet.

  2. 2030

   moet je nog veel meer mensen aan de zijlijn van het democratisch proces plaatsen idioot met je domme geblaat

 10. Meriadoc Brandebok

  Hulde voor Arib. De democratisch gekozen volksvertegenwoordiging moet worden beschermd tegen fascisme. Beveiliging is daarbij van essentieel belang.

  1. ManX

   Inderdaad, Gerda2 zei het goed: dramaqueen!

   Nee, laten we er maar van maken: dramabok!

   1. Linksbuster

    Bokje zag gisteren zelfs een heuse staatsgreep….lol.

    1. ManX

     Meriadoc ziet in een wegdwarrelend snoeppapiertje nog een extreemrechtse fascistische staatsgreep.

     De man is een geprogrammeerde robopaat die altijd in dezelfde modus staat: alles is een potentieel gevaar voor de democratie.

     Behalve het kartel en Rutte natuurlijk: die zijn de redding van de beschaving.

  2. Linksbuster

   Beveiliging die Pim Fortuyn werd onthouden…maar ja die was dan ook niet deuglinks.

   1. Meriadoc Brandebok

    Deze opmerking raakt kant noch wal.

    1. Linksbuster

     Bedreigingen richting Fortuyn werden door het toenmalige kabinet niet serieus genomen, men achtte beveiliging voor Fortuyn onnodig…nu piepen ze al als boeren een voedselpakketje komen langsbrengen of op twitter stoom wordt afgeblazen nav de vele fouten van rutte en co.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dat slaat nog steeds nergens op. De enige politicus die voortdurend wordt beveiligd is Blonde Greet. En dat ging niet om een voedselpakketje of een twitterberichtje.

    2. Kees

     Zoals gewoonlijk praat je weer te veel over dingen waar je niets van weet, loser!

 11. ervi

  Dus na het Capitool-incident moet gekeken worden waar de zwakke plekken in de Tweede Kamergebouwen zijn. Blijkbaar verwacht men gelijksoortige taferelen. Niet onterecht, en het getuigt ook van een slecht geweten.

 12. 2030

  Wat een dom gelúl weer

  Amerika is niet te vergelijken met Nederland al was het maar alleen al door het verschil in vuurwapen bezit.

  Domme populistische prietpraat

 13. LifeBuddy

  ”Meerdere keren zijn politici bedreigd of uitgescholden. Ook toen sprak Arib al haar zorgen uit.” Ja ,Arib , je bent door de denk politici ook uitgescholden voor kech. Waarom heb je daar Niets aan gedaan. Oh, wacht de arische sLinkse hebben liever niet dat je dat hardop roept

 14. Happytissue

  Overdreven, zijn wat toetsenbord ridders, maar daar is niets van te vrezen. Internet is een anonieme uitlaatklep, waarbij men zich lekker ongenuanceerd kan uiten zonder de vrees direct daarvoor de consequenties te dragen.

 15. liefdevol rechts

  Wat gaan ze doen?? Een SS-elite oprichten??

 16. C.A.Barstow

  Arib is bang, bang voor iets dat absoluut niet gaat gebeuren.
  Waarom niet?
  omdat het overgrote deel van het stemvee een kudde hersenloze volgzame makke schapen zijn, ook nog eens heel kort van memory, die de verraderlijke Rutte kliek blindelings geloofd en volgt.

  Stem PVV.

 17. M. Brandenburg

  Een duideljk teken dat men als de dood is dat men in Nederland ook de corruptie van de deepstate onderkennen en het volk schoonschip wil maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.