Alles behalve indrukwekkend! JA21 presenteert Tweede Kamerlijst: Eerdmans, Pouw-Verweij en Eppink vormen top drie

Alles behalve indrukwekkend! JA21 presenteert Tweede Kamerlijst: Eerdmans, Pouw-Verweij en Eppink vormen top drie

JA21-oprichters Annabel Nanninga en Joost Eerdmans. Bron: JA21.

De aspirant-Kamerpartij JA21 heeft zojuist haar Tweede Kamerlijst bekend gemaakt. Het was al duidelijk dat Joost Eerdmans lijstaanvoerder zou zijn, maar nadat bekend werd dat Annabel Nanninga niet de nummer twee zou gaan worden begon het onrustig te worden binnen het geruchtencircuit. We hebben eindelijk duidelijkheid: voormalig Forumleden domineren de lijst van JA21.

Veel mensen vroegen zich af of JA21 nog met nieuwe grote namen zou aankomen. Dat valt uiteindelijk tegen. De lijst bestaat voornamelijk uit voormalig Forumleden. Veel overgestapte Statenleden zijn terug te vinden op de Tweede Kamerlijst.

De top drie van de partij bestaat uit Eerdmans, Pouw-Verweij en Eppink. Twee van de drie hebben op dit moment een functie die niet tegelijkertijd kan worden uitgevoerd met het Kamerlidmaatschap. Gaan Pouw-Verweij (Senator) en Eppink (Europees Parlement) hun zetels teruggeven mocht de partij genoeg stemmen halen bij de verkiezingen? Op deze manier is er toch een beetje sprake van kiezersbedrog.

?ref_src=twsrc%5Etfw

JA21 komt niet met een heel spannende lijst. De meeste namen op de lijst zijn van recent opgestapte Forum-Statenleden. Een grote, met name nieuwe, naam had veel meer impact kunnen veroorzaken. Maar het was voor Eerdmans en consorten waarschijnlijk te kort dag om nieuw bloed te vinden.

En natuurlijk dit:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer