Code Oranje start Artikel 12 Sv-procedure toeslagenaffaire om gedupeerde ouders te helpen

Code Oranje start Artikel 12 Sv-procedure toeslagenaffaire om gedupeerde ouders te helpen

Peter Plasman en Richard de Mos, aspirant-Kamerleden namens Code Oranje. Bron: Kenneth Steffers

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het geen strafrechtelijk onderzoek zal instellen naar de Belastingdienst en zijn ambtenaren in het kader van de zogeheten kinderopvangtoeslagaffaire. Er is na een ’zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden’ geen verdenking.

Het schaamteloze OM heeft besloten om geen strafrechtelijk onderzoek te starten. Dit tot groot ongenoegen van de kandidaat-Tweede Kamerpartij Code Oranje.

"Dit is bizar. Huizenhoge bewijsstukken en een vernietigend rapport van een parlementaire enquêtecommissie, waarin onomwonden vast is komen te staan dat de rechtsstaat geschonden is over de rug van duizenden Nederlanders. Maar het OM zegt doodleuk 'Geen verdenking'. Daarom starten wij een Artikel 12 Sv-procedure, waarbij we het Hof gaan verzoeken om het Openbaar Ministerie ertoe te dwingen om de Belastingdienst alsnog te gaan vervolgen", stellen Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos en zijn running mate advocaat Peter Plasman.

De kandidaat-Kamerleden zijn een meldpunt toeslagenaffaire gestart, waarbij zij benadeelden oproepen om zich aan te sluiten bij de Artikel 12 Sv-procedure die zij zullen starten.

"Elke Nederlander is belanghebbende bij het aanpakken van de Belastingdienst als daar strafbare feiten zijn gepleegd, waarbij het gerechtshof de 'klagers' kan oproepen om de klacht nader mondeling toe te lichten op een zitting", aldus De Mos en Plasman.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties