Autoritair kabinet pleegt machtsgreep: ‘Avondklok stap dichterbij na Catshuisoverleg!’

Hoewel er op het internet behoorlijk wat kritiek op is komt er vrijwel zeker een avondklok. ‘Ingewijden’ zeggen namelijk dat invoering van deze bijzonder vergaande maatregel “een stapje dichterbij” is gekomen na het Catshuisoverleg van zondag. Vanmorgen wordt er in de coalitietop overlegd over dit onderwerp, en vervolgens buigt de hele Tweede Kamer zich erover. Maar bereid je er maar vast op voor: die avondklok komt er gewoon.

Nederland is nu al een maand lang in lockdown. En nu komt daar ook nog een avondklok bovenop: een verschrikkelijke, draconische en extreem verregaande maatregel. Alle winkels zijn dicht, behalve supermarkten en dergelijke. Het gevolg is dat heel veel mkb-bedrijven op omvallen staan. Van restaurants tot kledingwinkels. En dat is niet alles. Nee, de impact is zo groot dat zelfs internetbedrijven het lastig hebben. Er is immers minder geld in omloop en dus wordt er ook niets uitgegeven aan reclame, wat letterlijk het levensbloed is van nieuwe media als, ik noem maar een voorbeeld, DDS.

Dat is allemaal verschrikkelijk, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de vrijheid Nederlanders op ongekende schaal is afgenomen. Het is dus méér dan financieel. Het is juridisch, politiek, economisch en zelfs psychologisch.

Maar wacht, het wordt hoogstwaarschijnlijk dus nog erger. Want “ingewijden” laten weten aan hun vrienden van het mediakartel dat “een avondklok in Nederland als nieuw pressiemiddel tegen het coronavirus […] langzaam waarschijnlijker [wordt.].” De ‘ingewijde’ geeft toe dat het “een gevoelig onderwerp” is vanwege “de enorme maatschappelijke impact en lading die het heeft,” maar dat weerhoudt de regering er niet van om toch aan te sturen op het invoeren ervan.

Laten we maar gewoon duidelijk zijn: dit komt er wel degelijk aan. Die avondklok wordt ingevoerd. En ja, dat was een maand geleden al duidelijk toen ze er voor het eerst over spraken al ware het een proefballonnetje. We gaan letterlijk naar een situatie in Nederland die we alleen maar kennen van oorlogen. Nou ja, zelfs dat is niet helemaal waar. Want zelfs in tijden van oorlog sluiten ze álle winkels (behalve supermarkten e.d.) niet voor twee maanden of langer. Zelfs voor een oorlog zijn de maatregelen die dit kabinet neemt, zeker als we de avondklok er ook nog eens bij nemen, extreem.

Het doel van de avondklok is ervoor zorgen dat mensen opgesloten zitten in hun eigen huis. Je mag er overdag even uit om boodschappen te doen en/of naar het werk te gaan, maar daarna moet je heel snel naar huis. Thuis de hele avond op de bank zitten. Tv kijken. Het liefst natuurlijk het NOS Journaal of die praatprogramma’s die de hele tijd hun angstporno herhalen. Want we moeten wel bang gehouden worden, natuurlijk. Stel je voor dat we niet bang meer zijn; dan houden we ons mogelijk niet meer aan achterlijke maatregelen die niets doen om het coronavirus te bestrijden en de volksgezondheid te beschermen. Dat willen de autoriteiten ‘natuurlijk’ ten koste van alles voorkomen. Nee, we moeten braaf doen wat er van ons verlangd wordt, hoe belachelijk de eisen van de staat ook zijn. En daarvoor moeten we doordrongen van angst zijn. Tot op het bot.

Deze maatregelen zijn zieker dan het coronavirus zelf. Eerst een belachelijke lockdown, nu komt er vrijwel zeker een avondklok bij. Dit zin geschifte maatregelen, zeker in combinatie met elkaar. Nu is het tijd voor mensen om te zeggen: tot hier en niet verder. Dít hoeft niet geaccepteerd te worden, zeker niet aangezien de lockdown óók nog steeds actief is.

Kappen hiermee, knettergek kabinet! Nederlanders zijn al genoeg van hun rechten verloren! Virussen horen helaas bij het leven, dat moeten we maar eens leren accepteren. Wat er niet bij hoort is dat wij rustig blijven zitten terwijl al onze rechten opgeschort worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Gerda2

  MvdG hierboven: Zelfs voor een oorlog zijn de maatregelen die dit kabinet neemt, zeker als we de avondklok er ook nog eens bij nemen, extreem.

  Het is een psychologische oorlogsvoering. Gedragsmanipulatie, net als de andere maatregelen.

 2. Spaanse_K0K

  Natuurlijk moet er over deze maatregel eerst uitvoerig overleg gepleegd worden met alle betrokken instanties en burgers.
  Laten we zeggen: twee maandjes polderen.
  Kunnen we daarna zeuren dat het kabinet weer te laat en niet slagvaardig is.

 3. Spaanse_K0K

  Nu is het tijd voor mensen om te zeggen: tot hier en niet verder. Dít hoeft niet geaccepteerd te worden, zeker niet aangezien de lockdown óók nog steeds actief is.

  Opmerkelijk dat Michael soortgelijke teksten van Trump veroordeelde toen de gevolgen hem niet bevielen.

  Gelukkig blijven alle DDS medewerkers strijdvaardig op hun post achter hun toetsenbord.

  1. agenda2030

   ach micro cockje toch , potje , keteltje , hypocriet

   blijf maar tikken hork

 4. Meriadoc Brandebok

  Mensen die zeggen dat Nederland wordt bang gemaakt, zijn in de regel zelf heel angstig.

  1. agenda2030

   voor het virus heb ik 0,00 angst , voor doorgeslagen idioten zoals jij word ik zeker angstig

   Je hebt namelijk geen idee wat de volgende stap van zo een volidioot als jij is.

  2. FreeThinker

   Ik zie al voor me hoe mensen, die in de tweede wereld oorlog beweerden dat Joden in concentratie kampen gestopt werden, ook als complot gekkie en angstig werden afgestempeld. Het probleem is nooit dat er mensen zijn die slechte dingen doen, het probleem is dat gewone burgers zoals jij hun kop in het zand steken en doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

  3. driewerf

   GODVER HET IS OOK WEER MAANDAG HOOR PRRRRTTTTTFFFFFF .

   1. Mireille

    Is het allemaal goed gegaan bij het opstaan? Geen vlekken ? Weer fris en fruitig. Elke dag is toch het zelfde, laat dat een troost zijn. “We” maken wat mee, jong!

 5. agenda2030

  Ik mag hopen dat we massaal de straat opgaan !
  Wil hier best een snipperdag voor nemen wat dit is het einde.
  Dit is de uiterste stap van een fascistisch bewind !

  De reden , dan kan de jeugd elkaar niet ontmoeten. Daarom beperk je iedereen in zijn directe bewegingsvrijheid. Komt rutte echt terug ? Is de nederlander echt vvolledig krankzinnig geworden ?

  rutte is een doorgeslagen dictator die een bloksnor niet zou misstaan !
  Waar moeten de niet gevaccineerden zich melden hern oprutte

  1. Mireille

   “We” ? Wilt u het fascisme bestrijden, sluit u aan bij Antifa! en verjaag het bewind. En nu niet direct gaan schelden!

   1. agenda2030

    antifa is fascisme dom ding , u kent de de plunderingen toch wel die altijd gepaard gaan bij een antifa demonstratie ? natuurlijk kent de strónt vlé®k die ! Overigens schelden doet geen pijn en nu terug naar de inhoud !

   2. Gerda2

    Profa zul je bedoelen..

  2. jennifer

   De jongeren laten het niet meer bestaande kabinet zowiezo nu al de middelviner zien, en zeggen dat ze daar wel niet aan meedoen en maling zullen hebben. Dat wordt nog wat dan willen ze die regel kunnen handhaven. Het is van de zotte vind ik zelf ook inmiddels.

   1. Brenda Welsh

    De Piraten partij biedt uitkomst. Voor de jong hongerigen die willen meepraten kunnen hier aan de bak. Nette mensen, wel bespraakt, geen gevloek of getier. Ik heb ze gehoord bij Prem Radhakishun. NPO radio1
    ,

  3. Brenda Welsh

   In het buitenland -waar alles veel beter is dan in ons eigen land- is die avondklok al een feit. Het is een gotspe dat wij nog zonder zitten. Weer achter de feiten aanlopen. Ze leren het nooit.

 6. ropart

  als het eten nog wel mag worden thuisbezorgd tijdens sperzeit,vraag ik bij deze;heeft iemand nog een pizza tas te koop met opdruk van een bezorginstantie maakt niet uit wie.

  1. jennifer

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 7. EmmerZ

  Hoe lang kan de staat je maximaal gevangen houden als je opgepakt wordt bij een demonstratie en je weigert jezelf te legitimeren? (dus ook geen creditcards of smartphone op zak)

  1. agenda2030

   volgens mij ben je als verdachte verplicht je te identificeren met een geldig legitimatiebewijs

  2. ropart

   emmerz ik zal het eens vragen aan een van die duizenden ongedocumenteerde illegale asielzoekers uit een veilig land.

  3. jennifer

   dacht dat het 24 uur was. Weet het niet zeker.

  4. jennifer

   En als je zwart genoeg bent, laten ze je wel gaan met een aai over de bol, en het antwoord niet meer doen he.

 8. Brenda Welsh

  Wel heel apart dat ongedocumenteerden zij aan zij streden bij de demonstratie tegen de fascistische avondklok en alles waarmee het “bewind” het volk bang wil maken. Stem de Piratenpartij ! Eerlijk en Oprecht

 9. Ja man

  Beetje raar, dus ik mag rond 22.00 niet effe alleen een rondje lopen?
  Waaaa zijn ze bang dat ik de bomen besmet ofzo?

  1. jennifer

   Nee denk dat ze bang zijn dat je een feestje gaat bouwen in je eentje dan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.