Bam! Twitterfenomeen Sander van Dam legt idiotie Nobelprijs nominatie BLM bloot in 1 pijnlijke tweet

Hij heeft er maar één tweet voor nodig… met vier afbeeldingen. Maar in die ene tweet zegt Sander van Dam meer dan je in een heel boek kunt opschrijven. Black Lives Matter is alles behalve een vreedzame organisatie… en het is een grove schande dat het genomineerd is voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Eerder vandaag werd bekend dat BLM genomineerd is voor de Nobelprijs voor de Vrede. Nou neemt geen weldenkend mens die prijs nog serieus — in het verleden waren Barack Obama en Yasser Arafat immers winnaars — maar voor de twee of drie naïevelingen die dan nog wel doen is het misschien toch even van belang duidelijk te maken hoe volstrekt onzinnig dat is.

Maar wacht, dat ik niet zélf. Nee, ik laat Twitterfenomeen Sander van Dam dat doen. Want hij doet dat véél beter dan… en hij heeft er maar één tweet voor nodig.

Zo, die kan het Nobel Committee op een plek steken waar de zon niet schijnt.

Word lid van onze NIEUWE Facebook-group en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Edjan

  De nobelprijs voor de vrede is verworden tot een teken van goedkeuring van links aan zichzelf.

 2. Henry Higgins

  BLM heeft een enorm effect gehad op het geven van aandacht aan racisme, zoals KOZP dat in Nederland deed voor het racistische symbool Zwarte Piet. Beide bewegingen lieten het debat op dit punt kantelen en de nominatie voor de Nobelprijs voor BLM is zowel logisch als terecht.

  Er zijn mensen die de bijdrage van BLM aan het publieke debat over racisme niet op prijs stellen. Dat onderstreept hun noodzaak en relevantie.

  1. usb3.0

   Nee hoor, jij liegt blm heeft een enorm effect gehad op de ondernemers, door te plunderen en te vernielen, mensen te mishandelen en jij verdedigd dit ook nog, verder ben je gewoon links fascistische idioot

   1. Mireille

    Oh, usb030 ik zie dat u uit kwaadheid een taalfout hebt gemaakt. Buiten dat heeft BLM geschiedenis geschreven door de achterstelling duidelijk aan te tonen. Nog meer bevolkingsgroepen zouden dit moeten doe. O.a. de “gelukzoekers” waarvan de fruitboeren gebruik van maken.

  2. Linksbuster

   Wat?

  3. Egbert van Zutphen

   Henry Higgins

   Dat u deze woorden hier neerschrijft verbaast mij eigenlijk niet eens.
   Geen enkel fatsoenlijk mens zal de nominatie van BLM voor de Nobelprijs voor de Vrede kunnen ondersteunen.
   Wie sympathie voor de racisten van BLM heeft is zelf een racist.
   Dat u de nominatie logisch en terecht vindt is typerend voor u en het soort mensen waartoe u behoort.
   U bent geen respectabel mens.

   1. Henry Higgins

    Denkt Egbert dat in de V.S. de aandacht voor het structurele en institutionele racisme was gewekt zonder he activiteiten van BLM?

    De vraag stellen lijkt me hem te beantwoorden.

    1. Nostradamus

     Als er een land is waar institutioneel racisme is dan is dat in Zimbabwe. Waarom denk je dat Mugabe een bloksnorretje had?

     Heel veel Afrikanen willen vrijwillig naar de VS om daar een leven op te bouwen. Sommigen lukt dat en anderen vallen ten prooi aan de democraten en accepteren de slachtofferrol.
     De camera’s van de MSM staan expliciet gericht op de kleinste conflict-groep. Die tussen een witte (agent) en een zwart slachtoffer. Geen interesse in de zwarte mensen die door een zwarte vermoord wordt en tot 1000x vaker vorkomt. Boeit niet want racisme!, wat in de meeste gevallen nog niet eens een racistische grond heeft.
     En jij doet daar aan mee Henry. POLARISATIE. Sukkel! Ik wil gewoon samenleven. Kleur interesseert mij niet.

    2. CZ

     Aldus Ernst Code Higgins.

    3. Loelap

     Die aandacht Higgins is wel een hele negatieve aandacht. Om verder te komen heb je positieve aandacht nodig.
     Hirsi Ali tegenwoordig woonachtig in de VS heeft aangegeven dat BLM positief is begonnen maar is verworden tot een agressief clubje gekaapt door Antifa.
     Hirsi Ali zit ook in een denktank die als opdracht heeft het land verder te helpen.

     Ze kunnen beter iemand zoeken die verbindt en geen haatzaaiers zoals BLM.
     Martin Luther King heeft veel bereikt voor de zwarte bevolking doordat hij dit op een vreedzame manier deed en daardoor respect afdwong.

   2. Nostradamus

    Helemaal juist Egbert.

    Dan nog.
    Zwarte/bruine mensen doen ertoe. Net als ieder ander mens. Niet meer niet minder. We zullen een ieder moeten beoordelen op hun karakter en ja, dan kunnen ze soms wel in het nadeel zijn maar dat hebben ze dan aan zichzelf te danken. Geldt ook voor blanke tokkies en wokies.

    1. Yoyo

     Helemaal juist, Nostra.

   3. Ned

    BLM staat niet voor gelijke kansen voor allen. Anders is het een beetje raar dat zij zwarte mensen vermoordden tijdens de rellen, zaken van zwarte eigenaars vernielen en mensen uit hun eigen gemeenschap die conservatief zijn, of het niet eens zijn met de rellen “coons”, “uncle Tom” of “house n***er” noemen, stellend dat “deze zwarte levens er niet toe doen”. Black lives only matter when you think inside their box.

    Bovendien is er geen systemisch racisme tegen zwarten in de VS. Wel hebben zij blacks-only hogescholen en universiteiten, waar geen blanken mogen worden aangenomen. Daarbovenop voeren ze affirmative action uit; het geven van een functie, baan of plek aan een uni niet omdat iemand daar de kwalificatie voor heeft maar omdat hij/zij niet blank is. Dat gebeurt hier ook. En het absurde daaraan is dat dít de zwarte gemeenschap niet beledigt. Stel je voor dat je wordt aangenomen, niet omdat ze denken dat je goed bent, maar vanwege je huidskleur.

    Black Lives Matter is één groot kankergezwel, net als Antifa. De leiders van deze partijen hebben een grafhekel aan blanken, aan iedereen die niet zwart is, en willen zich “”wreken”” door de blanke voor hun levens te laten betalen, door ze schuldig te achten voor iets waar ze niet schuldig aan zijn.
    En het is ook niet zo dat BLM “in zijn oorsprong” een goeie beweging is. Deze mensen hebben altijd al criminelen als martelaren weggezet en aanbeden, de beweging is opgezet door een ‘domestic terrorist’. Hun hele ideologie hangt aan elkaar van hypocrisie en racisme. Het boeit ze namelijk niet dat zwarte Amerikanen elkaar dag in dag uit doodschieten. Het boeit ze ook niet dat zwarte mensen minder vaak slachtoffer zijn van politiegeweld dan bijvoorbeeld blanken, JUIST omdat de politie bang is racistisch te worden genoemd.

  4. M.Dikker

   Tuurlijk. En jij staat uiteraard ook vierkant achter Antifa, want die waren ook ruimschoots aanwezig. Voor de vrede uiteraard….

  5. Yoyo

   Zielige reactie, en dat weet u zelf ook wel.

  6. Niet L niet R

   Er is een persoon die het ontbreekt aan gezond verstand, en dat bent u, en geen woord meer waard !

  7. ET007

   Vrede door mensen een mes op de keel te zetten en monddood te maken.

 3. Rene van der Grijp

  Een nominatie voor de Nobelprijs voor de vrede is al sinds de dagen van Arafat geen aanbeveling meer.

  Het comité bestaat overduidelijk uit politiek correcte naïevelingen uit Noorwegen die nog nooit buiten hun bubble zijn geweest.

  1. Henry Higgins

   In dat geval is deze opwinding over de nominatie van BLM ook nergens voor nodig.

   1. usb3.0

    Het is natuurlijk, en elk gezond weldenkend mens zal dit beamen, een schande en jij wïmpie vindt dat vervelend..

   2. Linksbuster

    Je hebt gelijk..het is prima dat het nobelcomité de maskers laat vallen….

   3. Reinoud van Gelre

    Henry Higgins:

    “…In dat geval is deze opwinding over de nominatie van BLM ook nergens voor nodig…”

    Inderdaad. Het is gewoon gebakken lucht. Deze vredesprijs zou net zo goed aan Al Nusra uitgereikt kunnen worden. Dekt de zelfde lading…

 4. vrijgezel42

  De Nobelprijs voor de vrede had ook al zijn waarde verloren toen Mandela die won (1993). Zijn ANC heeft vele doden op zijn geweten en voor zover bekend heeft Mandela nooit afstand genomen van het geweldadige karakter van het ANC. Heden ten dage maakt het ANC zich schuldig aan anti-blank racisme en een flink aantal leden roepen openlijk op om “witten” uit de weg te ruimen / te vermoorden!

  Het BLM vertoont veel gelijkenissen met het ANC: beiden zijn Marxisten.

 5. M.Dikker

  Je vraagt je af wie er in de jury zitten en hoeveel ze ervoor betaald krijgen?

 6. Nostradamus

  Ach, je kan ze beter zelf vertellen: h**ps://www.nobelprize.org/contact

 7. Yoyo

  Dat Nobel-prijs committee,…Wie zijn die mensen?

 8. Tepelkloofje

  Twatter? Bestaat dat nog?

 9. ET007

  Zouden de Christenen na de heksenjacht ook recht hebben gehad op de nobelprijs?

 10. Drollevanger

  Ik bekeek enige tijd geleden een video waarop Biden een aantal hoge Oekrainse ambtenaren sommeerde om de toenmalige officier van Justitie die corruptie praktijken van een zoon van Biden in de Oekraine onderzocht, op staande voet te ontslaan, anders zou Biden de beloofde schenking van 1 miljard dollard door Amerika aan de Oekraine tegenhouden. Dit filmpje kan ik nergens terugvinden.
  Wikipedia schrijft hierover:
  In 2014 werd Hunter Biden, een zoon van toenmalig Amerikaans vicepresident Joe Biden, lid van de raad van bestuur van Burisma, een Oekraïens energiebedrijf.[6] Sinds 2012 liep er een onderzoek naar corruptie tegen Burisma.[bron?] In 2015 werd Viktor Shokin procureur-generaal van Oekraïne. Hij werd belast met dit onderzoek.[bron?] De regering-Obama, alsook regeringen van andere landen en niet-gouvernementele organisaties waren echter van mening dat Shokin te weinig deed om de corruptie in het land terug te dringen en de politieke elite beschermde, waardoor hij in de weg zou staan voor een anticorruptiebeleid.[7] In maart 2016 stelde vicepresident Joe Biden Oekraïne voor een ultimatum: een lening van één miljard dollar zou pas worden toegezegd als Shokin zou worden ontslagen. Hierop volgde het ontslag van Shokin.[8]

  Na de verkiezing van Volodymyr Zelensky tot president van Oekraïne in 2019, spoorde Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani de Oekraïense president aan om nieuwe onderzoeken te voeren naar Burisma.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.