Big Tech dictators verklaren vrijheid van meningsuiting de oorlog: Trump overal geband, alternatieven geblokkeerd

Het is eindelijk zover. Jaren waarschuw ik al dat Big Tech a)  eigenlijk één groot techkartel is, b) dat dit kartel in handen is van extreemlinkse gekken, en c) dat ze als ze denken dat ze kunnen toeslaan, ze de vrijheid van meningsuiting gaan afschaffen voor de rest van de wereld. Dat moment is nu gekomen. 

Terwijl wij vannacht lekker sliepen gingen de Big Tech reuzen helemaal los in Amerika. Twitter kondigde aan dat het account van Donald Trump permanent geband werd. De democratisch gekozen president van Amerika mag zijn mening dus niet meer delen op Twitter, maar de Chinese ambassade mag wél heel blij tweeten over het steriliseren van Oeigoeren en het Iraanse regime mag wél doorgaan met tweeten dat Amerika dood moet.

De ban van Twitter kwam nadat Facebook en Instagram al hetzelfde gedaan hadden. In het geval van Twitter was het echter nog schokkender, omdat dit platform het belangrijkste podium was voor Trump om zijn achterban te bereiken.

Dat was allemaal al erg genoeg. Maar wat er vervolgens gebeurde is zo mogelijk nog erger. Kort na de ban kondigde Google namelijk aan dat de app van Parler — het belangrijkste sociale media alternatief op Twitter, dat vooral gebruikt wordt door rechtse Amerikanen (en Nederlanders) — uit de Google Play store geband werd. Oh, en Apple liet weten dat Parler 24 uur krijgt om “content te modereren” op de manier waarop de Silicon Valley dictators dat willen. Gebeurt dat niet dan… wordt Parler ook uit Apples AppStore verwijderd en is het dus feitelijk onmogelijk voor mensen om de app nog te downloaden.

Het moge duidelijk zijn: dit is één grote gecoördineerde actie van Big Tech om rechts Amerika de mond te snoeren. En vergis je niet, ze gaan gewoon hetzelfde doen in Nederland en andere Westerse landen. Uiteindelijk zullen alle rechtse partijen en stemmen eraan moeten geloven. Alleen de officieel goedgekeurde mainstream-stemmen mogen dan nog gehoord worden.

Dit proces is nu begonnen. En als Biden eenmaal in het Witte Huis zit wordt het allemaal nóg erger. Uiteindelijk gaan ze ook achter de Internet Service Providers aan van alles en iedereen dat rechts is, wat inhoudt dat niet alleen apps geband worden, maar dat hele websites uit de lucht gehaald worden.

Doodeng, maar nu is niet het moment om een stap terug te doen. Wij van rechts moeten elkaar steunen. Voorlopig betekent dit: ga naar Parler, neem een account, en praat daar met elkaar. Als dat niet langer kan, dan moeten we andere oplossingen vinden.

Big Tech en Big Leftist Government willen alle tegenstanders monddood maken. De grote digitale strijd waarvoor mensen als ik al jaren waarschuwen is begonnen. Nu is het tijd om onze rug te rechten en te weigeren een stap terug te doen. Wij eisen vrijheid. Wij eisen onze rechten op. En we laten ons niet de mond snoeren door Big Tech extremisten.

Oh, en voor iemand iets zegt: de situatie met Big Tech is nog gevaarlijker dan met de overheid. Bij overheden kun je naar de rechter stappen. Je hebt law and order. Met de Tech-dictators kan je helemaal niets doen als ze zich tegen je keren. Er is geen juridisch pad. Je kan niet naar de rechter stappen… Maar samen hebben al die Big Tech giganten wel het hele Internet in een wurggreep — zo’n harde wurggreep dat je, als ze zich tegen je keren, eigenlijk niets meer kan.

Nu is het tijd voor de politiek in Nederland om in actie te komen. Bedrijven als Twitter en Facebook en al die andere giganten mogen niet langer “beschermd” worden. De vrijheid van meningsuiting op dat soort platforms moet afgedwongen worden, en als sociale media die vrijheid niet respecteren moeten ze aangeklaagd kunnen worden. Kom in actie, red de vrijheid van meningsuiting!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. nexit_nooit

  Overgaan tot een ban als je het niet met iemands opmerkingen eens bent.
  Dat gebeurt gelukkig nooit op DDS en er is hier ook geen Duitser die er om zou durven vragen.
  Op DDS wordt een ieder zijn mening gerespecteerd door de redactie en reageerders.

  1. 2030

   kennelijk ben je te stom om het verschil in effectiviteit te erkennen tussen een reactie op DDS en de president van Amerika met 80 miljoen volgers.

   Hoe moet je zoveel stupiditeit nou respecteren ?

 2. Cor Grijpstra

  De liefde voor Trump is ongekend.
  Mike veroordeelt het geweld, maar oproepen tot geweld mag dus wel.

  1. Jannes-46

   Ja, dat wordt plunderen en platbranden wat ik je brom. Ach nee, wacht ff. Het is ook zo verwarrend allemaal. Was dat plunderen en platbranden nou bij demo’s van BLM en Antifa? Of vergis ik mij nou weer deerlijk?

   1. Linksbuster

    Precies..antifa en blm mogen hun akties via deze media blijven coordineren.

    1. Canta

     Linksbuster
     Inderdaad moet ook Trump zijn mening kunnen geven, hoewel we hebben gezien dat hij ook zonder Twitter zijn aanhangers goed weet te bereiken. Dat hebben we gezien met zijn oproep om naar het Capitol te gaan en ze daar een lesje te leren. Bovendien willen ook zijn partijgenoten dat hij nu zijn mening voor zich houdt.
     “Precies..antifa en blm mogen hun akties via deze media blijven coordineren”.
     Hiermee wordt gesuggereerd dat hen de hand boven het hoofd gehouden wordt.
     Dan moet je je toch eens afvragen waarom er bij een demonstratie van die twee er onmiddellijk een heel leger werd ingeschakeld om ze het demonstreren te verhinderen en men bij het Capitol zo kon doorlopen en er geen soldaat te zien was???????
     Bovendien wordt er in dit stukje, zoals hier constant gedaan wordt, naar links gewezen. Wat heeft links te maken met al die high tech bedrijven???

     1. Jannes-46

      Een heel leger ingeschakeld? Nou, was dat maar waar. Wat wel waar is dat men, gezien de historie, beducht was voor massale plunderingen en brandstichtingen. Ondanks de inzet van dat “hele leger” vonden er toch nog plunderingen en brandstichtingen plaats. Daarover hoor je Sleepy Joe niet die braaf meehuilt met de zwarte wolven in het bos.

  2. Xyz1234

   Kunt u een citaat delen met link waarin Trump oproept tot geweld? Alvast bedankt.

 3. nexit_nooit

  Het moge duidelijk zijn: dit is één grote gecoördineerde actie van Big Tech om rechts Amerika de mond te snoeren.

  Daar heeft QAnon steeds voor gewaarschuwd.
  We worden geregiseerd door hogere onzichtbare machten.
  Snel allu folie om mijn tablet wikkelen.

  1. 2030

   inderdaad , zo kan een snotneus over de rug van het klimaat multi miljonair worden !

   Blij dat je erkent dat links beleid wordt ingegeven door hogere machten in plaats van feiten !

 4. ManX

  Ik deel de mening van Michael van der Galien: de linkse internetmedia, the Big Tech, hebben openlijk de oorlog verklaard aan alles wat rechts is en rechts denkt, en gaan doorpakken.

  Nu wordt Trump van het internet verbannen en monddood gemaakt, overmorgen DDS. Gevaarlijk ontwikkelingen waar extreemlinks zeer verheugd over zal zijn – het einde van de vrijheid van meningsuiting.

  De sukkels die lacherig doen en zeggen dat het zo’n vaart niet zal lopen, hebben geen flauw benul wat er gaande is en hoe ze zelf gemanipuleerd worden.

  1. Jannes-46

   Terwijl Sleepy Joe samen namens en met BLM lekker in de slachtofferrol kruipt. Ook in NL is een dergelijk gedrag van links waar te nemen in de media.

  2. Queen

   Biden is links? Hou toch op.

   1. JochemX

    Het begrip links moet inderdaad opnieuw gedefineerd worden. De Nazi’s hadden ook veel linkse trekjes.

    1. Queen

     Dat viel best mee. Hooguit wat sociaal democratie. Voornamelijk de verering van eigen ras, cultuur en geschiedenis.

   2. Blitzkrieg

    Queen : Biden is helemaal niks, uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat hij niet eens zelf z’n reet af kan vegen, ze overwegen nu een pampertje!

    1. RvdBe

     Biden is ook helemaal niet gekozen, Harris is gekozen.
     Al die zwarten hebben echt niet gestemd omdat ze die 77 jarige blanke (dus racistische) bejaarde daar zo graag zien zitten, hij moet het pad effenen voor Kamela Harris, die moet het stokje overnemen als Biden over 2 jaar ofzo “plots” dood neervalt.

     1. Peet64

      Je bedoelt, over 3 of 6 maanden toch niet meer in staat blijkt zijn werk te doen waarna Harris het overneemt. Die wet hadden zij in juni al voor elkaar waarbij iedereen dacht dat het voot Trump bedoeld was, maar dat was al met het oog op Biden`s falende vermogens

     2. Xyz1234

      U praat over ‘al die zwarten’. Maar binnen die gemeenschap is er juist een stijging geweest in het percentage wat voor Trump heeft gestemd.

  3. Spaanse_K0K

   Achterdochtig gedrag is een van de vroege symptomen van dementie. Omdat je naaste situaties niet goed meer kan inschatten, raakt ze in de war. Ze vergeet waar ze haar spullen heeft neergelegd en herkent mensen niet meer. Dat maakt haar argwanend en achterdochtig. Hoe kun je hier het beste mee omgaan?

   1. ikweetwatikwil

    Dat zou jij toch moeten weten Spaanse kok. Oh nee ,toch niet. Je bent in behandeling te oordelen naar je reacties.

  4. Edjan

   Het loopt wel degelijk zo’n vaart. Laatst liep hier ene Nico te verkondigen dat het kabinet vanwege de toeslagen-affaire wel zou aftreden. Ze zitten er nog steeds.
   Nu begin ik me af te vragen of ze nog wel eens ooit weg gaan; vanwege corona kunnen we niet stemmen want we zouden elkaar eens aan kunnen steken als we in de rij gaan staan voor het stemhokje. Een slappere smoes kun je haast niet bedenken.
   En inderdaad: veel mensen doen lacherig en denken nog steeds dat het zo’n vaart niet zal lopen. Terwijl de censuur inmiddels behoorlijk is en de democratie wordt opgeruimd blijft het volk grijnzen net als haar voorbeeld Rutte.

   1. Queen

    Dus bedrijven mogen geen eigen beleid invoeren? Dat vind ik dus zorgwekkend denken. Als je op twitter actief bent heb je met bepaalde regels ingestemd. Als je je in mijn huis niet aan de regels houdt ga je er ook uit.

    Er is al in het begin van twitter door mensen gewaarschuwd dat er een monopolie ontstond, nu gaan klagen is hypocriet. Eigen verantwoording nemen, ontwikkel soortgelijke platforms.

    1. JochemX

     Als je een monopoly opbouwt dien je terughoudend te zijn met eigen regels. Wat denkt u ervan als een energiebedrijf u afsluit omdat u lid bent van een bepaalde partij? Goed recht? Ga zelf een energiebedrijf uit de grond stampen?

     1. Queen

      Dat monopolie hebben wij laten ontstaan.

    2. Linksbuster

     Q…Als je je in mijn huis niet aan de regels houdt ga je er ook uit……….end.
     Maar als je je in mijn land niet aan de regels houdt mag je gewoon blijven..duizenden illegalen veroorzaken overlast maar links blijft ze pamperen.

  5. Meriadoc Brandebok

   Je kletst uit je nek. Trump is niet verbannen om welke politieie standpunten hij erop nahoudt, maar omdat hij de regels heeft geschonden. Laten we even een lijstje maken om de uiterst rechtse denkwereld bij te houden:

   Regels gelden NIET voor:
   – Boeren
   – De blokkeerfriezen
   – wappiedemonstranten
   – Trump
   – Baudet

   Regels gelden WEL voor:
   – Moslims
   – links
   – bontkraagjes

   Dat we het zo even helder hebben.

   1. Spaanse_K0K

    DDS-imitatie rechts wordt niet graag geconfronteerd met hun eigen uitspraken en de daaruit zichtbaar wordende inconsequentie.

    1. Meriadoc Brandebok

     Klopt!

   2. usb3.0

    occultje liegt, en waar occultje liegt komt kokje bovendrijven natuurlijk

   3. werikke

    wat kan jij een onzin verkondigen. wordt lachwekkend zelfs. kon ff miet meer inhouden. flikker toch op hier.

   4. Xyz1234

    Welke regels heeft hij dan precies geschonden?

  6. Monty

   @ManX
   ”het einde van de vrijheid van meningsuiting.”

   Ben jij niet degene die de redactie van DDS regelmatig vraagt om iemand een permaban te geven.

   Waar ligt bij jou de grens van vrijheid van meningsuiting?

   1. Spaanse_K0K

    Ben jij niet degene die de redactie van DDS regelmatig vraagt om iemand een permaban te geven.

    Daar heeft de Duitse plantsoenendienst medewerker geen actieve herinnering aan.(Alzheimer?)

  7. Piet151

   @ManX
   Ik ben zo’n “sukkel”, maar dat vermoedde je al, toch? DDS is namelijk niet zo belangrijk dat grote tech-reuzen er in geïnteresseerd zouden zijn. De big tech hebben maar één groot belang en dat is zoveel mogelijk adverteerders trekken. Ze hebben geen directe politieke drijfveer. Ze hebben er wel belang bij om deelnemers te weren die andere deelnemers afschrikken of adverteerders een ongewenst imago geven. Dat is echt de enige reden dat Trump geweerd wordt.
   Verder wordt Trump nu niet en nooit van het internet geweerd. Dat kan ook nauwelijks niet, want zo werkt het internet niet. Hij kan alleen nu Twitter nooit meer gebruiken, maar er zijn alternatieven zat, zoals hier al is rondgebazuind.

   1. Monty

    ”Dat is echt de enige reden dat Trump geweerd wordt”

    Het kan ook zijn dat ze niet mede verantwoordelijk willen zijn voor doden welke veroorzaakt zijn door oproepen van Trump.

    Had Trump geen oproep gedaan om massaal naar Washington te komen en in het Capitool de stemming te verstoren om hem zodoende nog 4 jaar aan de macht te houden.
    Waren er geen doden gevallen.

    Lijkt mij een legitieme reden iemand te weren.

    1. 2030

     dus de oproepen van antifa , kozp , blm enz moeten we allemaal bokkeren met een ban ?

     Je blijft altijd idioten houden die zaken uit verband proberen te halen

     1. Monty

      ”de oproepen van antifa , kozp , blm enz moeten we allemaal bokkeren met een ban”

      Precies, als hiermee het risico bestaat dat er geweld uit voortvloeit.
      Ban.
      Net als met Trump.

      Deze regels gelden hierop DDS ook.

     2. 2030

      uit fascistisch links komt altijd geweld

      valsema liet de linkse demonstratie door gaan omdat ze bang was voor geweld zoals ze zelf beweert.

      Fortuyn R.I.P
      V Gogh R.I.P

     3. Monty

      ”uit fascistisch links komt altijd geweld”

      Trump betogers Links?

     4. Canta

      2030
      Nee, we moeten niet alles blokkeren. Er zit wel een gevaar aan alles toelaten. Zo voer jij nog steeds aan dat er fraude is gepleegd met het stemmen omdat er meer stemmen zijn uitgebracht dan er stemgerechtigden zijn en je snapt nog steeds niet dat dat nou juist het verzinsel van Trump is en dat in alle processen die hij heeft gevoerd daar geen enkel bewijs voor is gevonden.

     5. Canta

      2030
      “uit fascistisch links komt altijd geweld
      valsema liet de linkse demonstratie door gaan omdat ze bang was voor geweld zoals ze zelf beweert.
      Fortuyn R.I.P
      V Gogh R.I.P”
      Je moet wel een enorme vreemde kronkel in je hoofd hebben wanneer je de moord op van Gogh aan links toeschrijft. Of was het je even ontgaan dat hier religieuze redenen ten grondslag lagen?
      En waarom wordt hier nooit gerefereerd aan de extreem-rechtse Breivik die 77 linkse jongeren vermoordde of aan christchurch waar door de extreem-rechtse Brenton Tarrant 55 moslims werden vermoord.
      Misschien zou je die oogkleppen eens af moeten zetten.

 5. Queen

  Rechts America heeft zich al vaak tegen Trump uitgesproken. Prima dat jij liegen, bedriegen en ophitsen een rechtse mening noemt, het blijft alleen liegen, bedriegen en ophitsen en dat is geen rechtse mening.

  Ik ben blij te weten dat er ook een echt conservatieve vleugel is en blijft. Jouw ‘rechts conservatief libertarisch denken’ heeft niets maar dan ook niets met rechts te maken. De conservatieve vleugel heeft gelukkig de conservatieve revolutie overleefd, ook deze revolutie zal deze mooie filosofie overleven.

 6. ikweetwatikwil

  Heb geen face book ,gebruik geen twitter, wat kan ik nog meer doen. Ja ik ga de Rechtse journalistiek steunen.

 7. Fatsoen74

  Zeer slechte ontwikkeling voor onze vrijheid van meningsuiting.

  Iedereen die vindt dat dit moet kunnen, realiseert zich de gevolgen niet.

  En straks zeker roepen: Wir haben es nicht gewußt!

 8. Meriadoc Brandebok

  Trump is op diverse platforms te gast, dus diezelfde platforms hebben het recht hem te bannen. Of beschouwt Michael zichzelf een dictator als hij een commenter op DDS verbant?

  De regels zijn er voor iedereen. Zelfs voor de president van de Verenigde Staten.

  1. DubbelZout

   Bannen en fake news verspreiden is een rechts privilege, daar moeten “wij” ons niet aan wagen

  2. Spaanse_K0K

   Op 2 februari 2020 schreef MvG op DDS:

   Wat betreft de vrijheid van meningsuiting: die heb je ten opzichte van de staat, niet ten opzichte van een private onderneming als DDS.(Twitter, facebook enz.)

 9. Mireille

  Akwasi krijgt de zwarte Piet en Donald niet. Zo hoort het te zijn toch? Het gaat toch wel een beetje, of veel, om het waarheidsgehalte. Beide kramen onzin uit, maar van DDS krijgt Trump het voorrecht dat te mogen doen.

 10. Meriadoc Brandebok

  Ik ben er overigens dik tevreden mee dat de coupplegers nu overal worden verbannen en gearresteerd.

  1. Spaanse_K0K

   En zich verraden voelen door de laatste (verplichte) videoboodschap van Trump.

 11. AS210854

  Links is net als drek, eenmaal aanwezig krijg je niet zomaar weer weg. Daar moet je met grof geschut aan de gang gaan. Drek geeft alleen maar ellende.

  1. Monty

   Precies en daarom moet je ze een ban op leggen.

   Vrijheid van meningsuiting geld niet voor iedereen.

 12. RvdBe

  Typisch links struisvogelgedrag, als ik het niet zie is het er niet.
  En dan geschokt reageren als jij met je kop in het zand staat die ander je een schop onder de kont geeft.

 13. Robert75

  Ach dit is pas het begin. De censuur die begint pas. Binnenkort zullen alle onwelgevallige meningen gebanned worden van digitale platformen. Amerika is voorbij. Dat land zal nooit meer het zelfde zijn. De Amerikaanse democratie die staat letterlijk op het randje van vallen. Als je fraudeleuze en onbetrouwbare verkiezingsuitslagen accepteert dan is de democratie dood. Dictaturen beginnen namelijk bij fraudeleuze verkiezingen.

  Trump zou eigenlijk iets dramatisch moeten doen. Hij zou eigenlijk de noodtoestand moeten uitroepen en de krijgswet moeten toepassen. Dan maar het leger inzetten en al die landverraders van Biden tot Pence arresteren. Iedereen die deze verkiezingsuitslag heeft goed gekeurd hebben hoogverraad gepleegd en zijn een gevaar voor het voortbestaan van de Amerikaanse democratie.

  Zelfs Dorsey en Zuckerberg moet je nog arresteren want die knakkers krijgen teveel macht.

  1. Piet151

   @Robert75
   “Zelfs Dorsey en Zuckerberg moet je nog arresteren want die knakkers krijgen teveel macht.”

   Meen je dit echt? Dan weten we tenminste hoeveel vrijheid jij wilt toestaan. Macht hebben en daarvoor gestraft worden kennen we natuurlijk al langer in de wereld, maar niet in landen als Amerika en andere westerse samenlevingen. Denk voor je openheid en duidelijkheid.

   1. 2030

    blabla bladieblabla

   2. Robert75

    Volgens mij heb je nog niet door. Maar ten eerste hebben die knakkers blijkbaar meer macht als de President van Amerika. Waar hebben we het over? Het zijn maar oprichters van bigtech bedrijven hoor die tegenwoordig zo ongeveer bepalen wat wel en at niet gezegd mag worden.

    En zelfs Parler waar Trump nu dus een account heeft aangemaakt moet er aan geloven. Wat die zijn gebanned va de Google App store omdat ze Trump dus een podium bieden. Dus het ene bedrijf probeert het andere bedrijf onder druk te zetten omdat ze iemand een podium bieden.

    Het is een hele zorgwekkende ontwikkeling. Het is zo ongeveer dat als je energiebedrijf een afsluit van je stroom omdat je lid van een bepaalde politieke partij die hen niet aanstaat.

 14. lucinde

  Je radicaliseert beste Michael.

  Of je bent wanhopig dat het geesteskind van Livestro zo goed als dood is, of je wilt blind graaien met bruin rechts geld.

  Extreem rechts heeft zich laten zien en het was precies wat ik altijd al vreesde.

  Met vrijheid heeft het niks te maken, want mij hadden ze vermoord als ik met mijn mening bij het capitool had gelopen

  1. 2030

   quote Met vrijheid heeft het niks te maken, want mij hadden ze vermoord als ik met mijn mening bij het capitool had gelopen end

   misschien een inzameling voor een ticket starten!

 15. LifeBuddy

  Er komen WEER bewijzen binnen , dat de DOMBO democraten MEER gestolen hebben en dat de 4 doden door DOMBO democraten zijn gepleegd. JOE george BIDEN is de Boemankiller. De K*ogel kwam van sLinks!!!

  1. Piet151

   @LifeBuddy
   Bron van deze info? S.v.p.

   1. 2030

    BLABLA BLADIEBLABLA

 16. Drollevanger

  Het valt mij wel op dat al die bazen van die Big-tech bedrijven blijkbaar links zijn. Aan de linkerkant kan blijkbaar het meeste geld verdiend worden.
  Of denkt iemand hier dat de Big-tech bazen uit menslievendheid op Groenlinksige klimaatclubs stemmen. Het gaat volgens mij uitsluitend om de centen. Hier en in Amerika.
  Er wordt op het landgoed van Marcel van Dam nog een gratis schoffelaar gevraagd.

  1. Piet151

   @Drollevanger
   “Het valt mij wel op dat al die bazen van die Big-tech bedrijven blijkbaar links zijn.”

   Kun je het antwoord echt zelf niet bedenken. Je legt de bal voor het doel, dank. Het antwoord ben je zelf als aanhanger van rechts: Linkse mensen zijn gewoon slimmer en intelligenter en dan bereik je nu eenmaal meer. Zo simpel is het.

 17. driewerf

  Niet luisteren naar elkaar gaat WO III veroorzaken weinig winnaars denk ik.

 18. Peet64

  Ik heb daarom nooit begrepen waarom DDS mee deed met al de haatcampagnes tegen Trump. Wie hij ook is hij streed voor vrije meningsuiting en omdat hij niet met geld “gekocht”was zoals al zijn voorgangers moest hij kapot. Nu moet ook onze Mike op de blaren zitten want Biden gaat achterelkaar de hele sociale en andere media steunen met het censureren ed.

 19. Peet64

  Overigens post Ayatollah Kamenei op Twitter dat het Amerikaanse en Engelse vaccin gemaakt is om mensen ziek te maken en daarom verboden is in Iran.
  U raadt het al, hij heeft geen ban gekregen en is niet verwijderd.
  Toen ik iets erover postte werd ik gelijk geblokkeerd.

  1. Piet151

   @Peet64
   Het gaat er niet zozeer om wat iemand schrijft, maar welk effect men ervan verwacht. Als Khamenei iets post, heeft dat in onze maatschappij nauwelijks een negatief effect. Als Trum dat doet, kan dat heel veel effect hebben. En, werkelijk waar, als jij op een post van Khamenei reageert kan ook zo’n reactie effect uitlokken, afhankelijk van de inhoud. Ik verdedig de actie van Twitter het niet, maar geef een verklaring van iets dat op het eerste gezicht vreemd en inconsequent lijkt. Maar er is over nagedacht.

   1. 2030

    blabla bladieblabla

  2. Beukman

   Jij bent dan ook geen wereldleider, Peet (denk ik).
   Neem even de soepele huisregels van twitter door tav wereldleiders:

   blog.twitter.com/en_us/topics/company/2019/worldleaders2019.html

 20. Canta

  Trump wordt geband op Twitter. Wat lees je dan hier: het is de schuld van links. Leg eens uit!!!
  Er worden uitspraken gedaan zoals bv Linksbuster die beweert dat WLM en Antifa wel alles mogen, maar reageert niet op mijn vraag dat bij de demonstraties van die twee onherroepelijk het leger werd ingeschakeld en er bij het Capitol geen soldaat te vinden was, hoe zit dat dan?
  Of bv 2030 die beweert dat geweld van links komt. Bijvoorbeeld de moord Fortuin en van Gogh.
  Dat de moord op van Gogh op religieuze motieven was gebaseerd gaat hij aan voorbij en dus niets met links te maken had wanneer ik hem herinner aan de extreem rechtse Breivik die 77 jonge mensen vermoordde en aan de recht extremistische Brenton Tarrant die 50 moslims doodschoot, dan wordt dat volkomen genegeerd.
  Met mensen die niet willen zien dat er overal foute dingen gebeuren maar dat dat niets te maken heeft met hoe het overgrote deel van die mensen denkt, dan valt er niet te discussiëren.

  1. 2030

   * zeg vooraan in de file , leg is uit , wie heeft het klimaat geschapen waaronder Fortuyn is afgeslacht ?
   * zeg vooraan in de file , leg is uit , wie heeft het klimaat geschapen waaronder van Gogh is afgeslacht ?
   * zeg vooraan in de file , leg is uit , waarom kozp , antifa en al die andere fascistische clubjes wel mogen communiceren over de media met hun oproepen tot geweld ?
   * zeg vooraan in de file , leg is uit , wat heeft brevik te doen in je verhaaltje in combinatie met de ban van trump ?

   1. Canta

    2030
    Zeg 2030, wat hebben de moorden op Fortuyn en van Gogh met de ban van Trump te maken?
    Wie heeft het klimaat geschapen voor de tocht naar het Capitol, waar 5 mensen het leven hebben verloren? Deze uitlokking hebben we met z’n allen gehoord.
    Jij suggereert dat links het klimaat heeft geschapen voor de moorden op van Gogh en Fortuyn. Jij hebt waarschijnlijk wel een heel grote duim.
    Wel is tekenend dat er heel makkelijk kritiek wordt gegeven maar ( net als Trump trouwens) kritiek ontvangen is een heel ander verhaal.

    1. 2030

     zeg vooraan in de file , alle vragen komen voort uit jouw onzin reactie !

     je hebt dus geen verweer en we kunnen vast stellen dat zowel van Gogh als Fortuyn aan hun eind gekomen zijn door het gebral van linkse ubermenschen die een klimaat geschapen hebben waar een soort activist zich geroepen voelde om het lot te bezegelen met moord.

     Dank voor je bevestiging !

     1. Canta

      2030
      Hoe is het mogelijk dat iemand de zaken zo 100% weet om te draaien.
      Jij kwam met van Gogh en Fortuyn. Verwijd dit links terwijl van Gogh is vermoord om religieuze redenen.
      Jij beweert dat het geweld van links komt en dan vind je het vreemd dat ik voorbeelden aandraag waar het geweld van rechts kwam.
      Dat je oogkleppen op hebt blijkt wel dat je beweert dat ik jouw beweringen bevestig. Hoe blind kun je zijn.

     2. 2030

      weet je nou niet wat jezelf schrijft demente ?

      QUOTE Canta 18 uur geleden Beantwoorden
      Trump wordt geband op Twitter. Wat lees je dan hier: het is de schuld van links. Leg eens uit!!!
      Er worden uitspraken gedaan zoals bv Linksbuster die beweert dat WLM en Antifa wel alles mogen, maar reageert niet op mijn vraag dat bij de demonstraties van die twee onherroepelijk het leger werd ingeschakeld en er bij het Capitol geen soldaat te vinden was, hoe zit dat dan?
      Of bv 2030 die beweert dat geweld van links komt. Bijvoorbeeld de moord Fortuin en van Gogh. END

      Wie begint er over fortuyn en van gogh ?

     3. Canta

      2030
      uit fascistisch links komt altijd geweld
      valsema liet de linkse demonstratie door gaan omdat ze bang was voor geweld zoals ze zelf beweert.
      Fortuyn R.I.P
      V Gogh R.I.P
      Herken je deze nog? JOUW INBRENG. Jij bent dus kennelijk vergeten dat JIJ met Fortuyn en van Gogh kwam, niet ik.
      En omdat jij beweert dat er uit links altijd geweld komt herinner ik jouw aan het rechtse geweld en daar ben jij dan verbaasd over. Wimpelt het weg. En dan hebben we het niet eens over het geweld van rechts in het Capitol. Over dementie gesproken!!!!!!

     4. Canta

      2030
      uit fascistisch links komt altijd geweld
      valsema liet de linkse demonstratie door gaan omdat ze bang was voor geweld zoals ze zelf beweert.
      Fortuyn R.I.P
      V Gogh R.I.P
      Herken je deze nog? JOUW INBRENG. Jij bent dus kennelijk vergeten dat JIJ met Fortuyn en van Gogh kwam, niet ik.
      En omdat jij beweert dat er uit links altijd geweld komt herinner ik jouw aan het rechtse geweld en daar ben jij dan verbaasd over.
      Over dementie gesproken!!!!!!

 21. Drollevanger

  Ik ben eigenlijk niet volmondig voor Trump, maar ik weet wel dat de man als eerste President van de VS geen nieuwe oorlogen heeft gestart, voor meer werk richting “Jan met de Pet” heeft gezorgd, enz. De Amerikaanse economie draaide via hem als een tierelier voordat Corona toesloeg.
  Maar de uitsluiting van internet voor de man via het Amerikaanse grootkapitaal en de media, is een schande voor alle journalisten die deze ongein hebben opgestart.

  1. Piet151

   @Drollevanger
   Wat kleine correcties en aanvullingen:
   * Trump wilde graag een nieuwe oorlog beginnen, maar werd door zijn generaals daarvan weerhouden, nota bene toen de vliegtuigen al (bijna) onderweg waren.
   * De werkeloosheid in Amerika is hoger dan ooit. Natuurlijk is corona daar de oorzaak van, maar de manier van regeren van Trump was omgeschikt om Corona te verslaan. Hij bemoeide zich er eenvoudig niet mee en daarom kunnen die werkelozen hem verweten worden.
   * Hij heeft vanaf zijn eerste presidentsdag de media en iedereen die ervoor werkt uitgemaakt voor leugenaars, landverraders en meer fraais. In plaats van hen misbruikte hij Twitter. Die media hebben hem, zonder uitzondering en zelfs media van zijn eigen politieke richting, laten vallen als een baksteen toen hij door uitspraken en opstelling echt niet meer te handhaven was.
   * Het grootkapitaal heeft hem niet laten vallen; een paar tech-reuzen wel door rechtmatig hun eigen regels toe te passen, eerst heel coulant, maar heel streng toen het echt niet meer kon en in feite de schade (Capitool) al was aangericht.

   Er valt niet meer te ontkomen aan de conclusie, dat Trump als de slechtste president ooit zal worden herinnerd.

   1. 2030

    blabla bladieblabla

    1. Piet151

     @2030
     Heel goed! Weer iets sneller.

  2. Edjan

   @ Drollevanger. En ook is Trump begonnen met enig weerwerk tegen de zich steeds breder makende Chinezen en had hij het lef om de ayatollahs hun mooie verdrag (van Oboema) af te pakken dat bepaalde dat ze hun bevroren buitenlandse miljarden terug kregen en in ruil daarvoor aan hun atoombom verder konden werken. Die miljarden hebben de ayatollahs besteed in Irak, Syrië en Libanon.

   Europa bleef gewoon zaken doen met Iran, ondanks dat Trump met sancties dreigde en het heldhaftige Nederland heeft zelfs iets bedacht om die eventuele sancties van Trump te ontduiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.