Boze Wilders veegt idiote avondklok direct van tafel: ‘Disproportionele vrijheidsbeperking!’

PVV-lijsttrekker Geert Wilders laat geen spaan heel van het overduidelijke plan van het kabinet om snel een avondklok in te voeren. De PVV-leider noemt een avondklok terecht een “disproportionele vrijheidsbeperking” en zegt dat zijn partij er tegen is én tegen zal blijven. Een dergelijk plan kan nooit op steun rekenen van de PVV. Punt.

Vanochtend berichtten wij dat er een grote kans is dat het kabinet heel spoedig alsnog een avondklok invoert. Die zou moeten gelden vanaf 20:00 uur ’s avonds tot 04:00 in de ochtend. Je mag dan dus acht uur per dag (of per avond/nacht) je huis niet uit. Overdag mag je wat boodschapjes doen en naar het werk (áls ‘buitenshuis werken’ essentieel is, natuurlijk), maar daarna moet je zo snel mogelijk thuis op de bank gaan zitten. Wat nou sociaal leven!? Ga maar lekker Netflix kijken.

Geert Wilders heeft duidelijk gemaakt op Twitter dat de PVV eerder tegen de avondklok is en dat nog steeds is. De partij wil niets te maken hebben met de avondklok, nee, ook niet als het kabinet zegt dat ‘de cijfers’ slecht zijn. In november kwam Wilders persoonlijk al met een motie tegen een avondklok. Die werd toen aangenomen door de Tweede Kamer.

“Alleen VVD, CDA en CU stemden tegen. D66 steunde mijn motie wél, even kijken of ze nog iets van een ruggengraat over hebben en tegen deze disproportionele vrijheidsbeperking blijven!” aldus Wilders op 12 januari in een tweet die hij gisteravond laat toen bekend werd dat het kabinet wéér een avondklok overweegt snel retweette:

Ook zette Wilders een video online van de stemming. De enige tekst erbij: “Géén avondklok!”

Aangezien het kabinet écht van plan lijkt om de avondklok in te voeren is het nu aan de Tweede Kamer om zich daar luid en duidelijk tegen te verzetten. Doen de partijen daar dat niet, dan is het straks einde oefening met de bewegingsvrijheid van mensen. Dan kun je na 20:00 zelfs niet even een rustige wandeling in het park maken. Zoals Geert terecht zegt: géén avondklok!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. agenda2030

  stem sociaal, stem PVV

  1. Servio

   Je bent niet wijs wanneer je geen PVV stemt maar toch ben ik niet tegen een avondklok wanneer dat covid19 helpt te bestrijden.

   1. agenda2030

    geef 1 argument wat de bijdrage van een avondklok zou kunnen zijn op het voorkomen van thuisbesmettingen ?

    1. Servio

     Je houdt in ieder geval dat allochtone geteisem ’s avonds binnen, mits er wordt gehandhaafd natuurlijk!

     1. jennifer

      Denk dat dan snel weggekeken wordt als die buiten zijn door de handhavers en poltie,die worden geen haar breed in de weg gelegd in dit land. De rode loper is voor die toch allang uitgerold in dit land.

     2. DavidS1976

      Dus ik mag mijn huis niet uit, omdat er een paar Marokkanen in de grote steden het verzieken op straat? Jij moet je na laten kijken. Ik woon in het Noorden, en hier hebben wij die onzin niet of nauwelijks.

     3. AidemediA

      Dat gaat echt niet gebeuren, want daar kan de kodakbrigade zich uiteraard niet mee bezig houden. Die hebben wel wat anders aan hun hoofd. Aangiftes opnemen en zo. Oh nee daar hebben ze ook al geen tijd voor. Je weet toch! K-ongelovigen.

     4. M. Brandenburg

      Dus je kan de orde niet handhaven en daarom heb je last van dat allochtone geteisem, maar een avondklook die gehandhaafd moet worden zal dan een oplossing zijn. Dat is als een roepen we moeten wapens verbieden want er worden mensen mee vermoord, maar dan zorg je toch gewoon voor een wet die het verbied om mensen te vermoorden, volgens de logica van Servio is het probleem met wapens dus opgelost met een wet die moorden verbied.

     5. usb3.0

      “Je houdt in ieder geval dat allochtone geteisem ’s avonds binnen, mits er wordt gehandhaafd natuurlijk!”

      Nee hoor, en nee hoor

   2. NoDoubt

    WHO 13 okt bltid 20.265892. geen pandemie. WHO adviseert geen lockdown.
    IFR is geen 3,4% maar 0,05%. Wie besodemietert wie. Heeft u het aantal doden door het niet-geteste vaccin al gezien???. Dat uw DNA definitief wordt gewijzigd en uw auto immuunsysteem op langere termijn blijvend zal zijn beschadigd door mRNA. Waar kennen we dat van??? Heel goed Monsanto en wie is de grootste aandeelhouder en wie koopt nu al het landbouw op. Keep on dreaming.

   3. NoDoubt

    17 jan 2021
    Mede auteur is ’s werelds top immunoloog en WHO-adviseur John Ioannidis – Aanwijzingen dat lockdowns averechts werken, en verspreiding juist bevorderen – ‘Als er al voordelen zouden bestaan, dan kunnen ze niet opwegen tegen de talrijke schade door deze agressieve maatregelen’

 2. lucinde

  Wilders boos? kan me het niet voorstellen.

  1. agenda2030

   sommige mensen worden erg boos als disproportionele maatregelen van stal worden gehaald om grondrechten te schenden !

  2. Nostradamus

   Ben je nummer 2 in de lijst en dit is het beste wat je kon verzinnen?

   1. lucinde

    Nr. 2 op de lijst? Van wat…

    1. agenda2030

     je bent gelukkig niet echt dom 🤣😂🤣😂🤣😂🤣

     1. lucinde

      Ik denk dat jij nr. 1 bent, dus dombo boven dombo

     2. agenda2030

      ach gossie , het kwartje is gevallen bij de onwetende

 3. Nostradamus

  Begin maar vast je hond te leren op de wc te plassen en poepen.

  Voor alle overdag hard werkende kantoormensen: U zult niet bewegen en nog ongezonder worden zodat als u ziek wordt minder snel geneest!
  Bedankt MR, HdJ en alle zogenaamde specialisten die voornamelijk kijken wat voor hun sector financiëel het meest gunstig is.

 4. Henry Higgins

  De (dis)proportionaliteit van de maatregel staat of valt met de besmettelijkheid van de Britse corona-variant. Daar weet Wilders helemaal niets van en dit is dus weer het bekende populistische gebral.

  1. AidemediA

   Het klopt niet dat Wilders nergens iets van weet, zoals u beweert. De avondklok is voor de bühne. Dat weet hij. Maar een echte maatregel om de risicovluchten uit allerlei landen waar de diverse, zeer besmettelijke, varianten van het covid-19 virus heerst, gewoon binnen laten komen is wel goed doordacht door pinokkio en zijn hulpje? Laat mij niet, nog meer lachen, a.u.b.

  2. jennifer

   Henry dit is onzin wat je zegt, zelfs de wetenschappers en virus kenners zijn niet zeker van hun zaak. Wat brengt het invoeren van de avond klok dan? Als ze vanaf het begin het bij de wortel hadden aangepakt en de vluchten uit Engeland gelijk gestopt hadden, was het niet zover gekomen. En is het inmiddels bewezen dat de Engelse variant hier door het hele land huishoud. Ook nog niet eens. Ik denk dat we banger moeten zijn voor de afrikaanse variant, gezien er iedere dag nog te veel van dit soort virusdragers het land b innen komen, dankzij dit kabinet, wat de burgers met de dag meer aan het knechten is. Populistisch gebral vind ik het wat jij hier neer zet.

   1. Robert75

    Ojee. dat corona is compleet het einde. Nu hebben we de Engelse variant en daarna kan je de Duitse variant verwachten. En dan de Franse en dan weer een andere variant. Er zullen nog heel wat variantjes aankomen van dat zogenaamde dodelijke virus. Hoewel 99% van alle patiënten het uiteindelijk overleven.

    Iedereen begrijpt toch dat dat virus gewoon gebruikt wordt om onze vrijheden af te pakken. Totdat we niets meer hebben en dan is de dictatuur een feit. Alleen dan is het helaas te laat.

  3. usb3.0

   De Britse variant is onzin

  4. agenda2030

   aangezien er niets bekent is over de engelse variant is het allemaal poeppraat strónt vlé®k

   h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6101701/van-dissel-kind-lijkt-toch-niet-vatbaarder-voor-britse-variant.html?redirect=1

   de gedragsmaatregel avond klok is dus geheel misplaatst en dom gewauwel op niets gebaseerd. Jij weet er dus niets vanaf strónt vlé®k en verspreid dom populistisch gewauwel. Wat ben je een stakker en hopeloze tról

 5. Brenda Welsh

  In het buitenland -waar alles veel beter is dan in ons eigen land- is die avondklok al een feit. Het is een gotspe dat wij nog zonder zitten. Weer achter de feiten aanlopen. Ze leren het nooit.

  1. M. Brandenburg

   Brenda heeftr helemaal gelijk, maar Brenda weigert na de uitspraak vervolgens naar de data te kijken, en kijken we naar de data dan zien we HE-LE-MAAL geen positieve invloed op het bestrijden van het virus, er is een avondklok en nergens neemt het aantal besmettingen af. We zien patronen die daar voor de avopndklokken zichtbaar waren gewoon doorzetten en dat er met die avondklok totaal geen verandering is gekomen, zoals we ondertussen na peer-reviewed onderzoek dat bewijst dat Corona niet erger is dan een Stevige griep en peer-reviewed onderzoek dat de onzin van mondkapjes keihard aantoont en het zelf asanmerkt als een gevaar voor de gezondheid wanneer zulke lange periode per dag gedragen, kwam daar pas het peer-reviewed onderzoek dat aantoont dat al die lockdown zoals de wappies al maanden in de data zien, geen enkel voordeel brengen ten opzichte van vrijwillige maatregelen of een complete afwezigheid van maatregelen, Brenda wijst graag naar anderen, maar verdomd het om de data te lezen en de echte wetenschappelijke bewijzen die recht ingaan tegen ALLE maatregelen van de overheden! Dat het allang niet meer gaat om het bestrijden van een virus is allang overduidelijk.

 6. Monty

  Daarentegen is de Partij Voor de Vrijheid dan wel weer voor andere verboden.

  Het is maar wat hij onder vrijheid verstaat.

  1. Spaanse_K0K

   Zij willen de vrijheid hebben om anderen verboden/verbanning op te leggen

   1. Monty

    Wilders heeft nog 8 weken om het Nederlandse volk te overtuigen welke verboden hij in ons land wil doorvoeren.

    Ben benieuwd wanneer hij hiermee begint.

    1. agenda2030

     💩

     1. Monty

      Op je hoofd

  2. ropart

   monty op een verbod op de islam is iedereen beter af, vooral de moslim zelf.

   1. Monty

    Hopelijk weet Wilders ze te overtuigen.

    Met alleen een tekenwedstrijd zal hij ze zeker niet overtuigen, dat heeft hij al eens geprobeerd. Zonder resultaat.

    Ben benieuwd hou hij dit de komende 8 weken gaat doen.

    1. Monty

     benieuwd hoe
     (voor mensen die nooit fouten maken)

    2. agenda2030

     💩

     1. Monty

      Op je hoofd

    3. ropart

     monty, alleen een tekenwedstrijd?

     1. Monty

      Oh nee, hij had ook nog twee film gemaakt.

      Maar dat was volgens mij ook geen succes onder de moslims.

     2. ropart

      monty, daarom ook een verbod op de islam.

     3. Monty

      @ropart
      Aan Wilders dus om zoveel mogelijk mensen hiervan te overuigen om daarna plaats te kunnen nemen in het torentje.

     4. Linksbuster

      Films..lúllo..!!

     5. usb3.0

      monty is een hartstochtelijke pleitbezorger van de islam

  3. agenda2030

   hoe vaak moet het nog uitgelegd worden flapdrol ? als er vrijheden zijn die vrijheden van vele anderen ernstig verstoren of bedreigen moet die vrijheden inperken.

   Het kan immers nooit de bedoeling zijn van de grondwet dat je geterroriseerd wordt door de vrijheden van een ander ! grote groepen ongelovigen bedreigen en of beperken in hun vrijheid van bestaan betekent dus dat je de vrijheden van de ideologie moet inperken !

   stem sociaal , stem PVV

 7. staleo

  De avondklok is gewoon belachelijk als het voetbal, schaatsen, wielrennen ,zwemmen gewoon doorgaat.
  Na een goal mekaar af liggen te likken , dat is echt iets om de corona weg te houden ha ha

 8. gustav

  Onze goede, moedige en eerlijke Geert Wilders kan de borst al nat maken, QAnon, Boogaloo, en verder álle onwelgevallige ‘anti-links’ groeperingen en uitingen gaan structureel geweerd worden op álle media!
  Deze mondsnoerende, de vrije meningsuiting beperkende acties hebben niets meer te maken met democratie, maar met “links-dictatoriale” censuur!
  Wie het begrijpt en weet waarop

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.