Code Oranje start Artikel 12 Sv-procedure toeslagenaffaire om gedupeerde ouders te helpen

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het geen strafrechtelijk onderzoek zal instellen naar de Belastingdienst en zijn ambtenaren in het kader van de zogeheten kinderopvangtoeslagaffaire. Er is na een ’zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden’ geen verdenking.

Het schaamteloze OM heeft besloten om geen strafrechtelijk onderzoek te starten. Dit tot groot ongenoegen van de kandidaat-Tweede Kamerpartij Code Oranje.

“Dit is bizar. Huizenhoge bewijsstukken en een vernietigend rapport van een parlementaire enquêtecommissie, waarin onomwonden vast is komen te staan dat de rechtsstaat geschonden is over de rug van duizenden Nederlanders. Maar het OM zegt doodleuk ‘Geen verdenking’. Daarom starten wij een Artikel 12 Sv-procedure, waarbij we het Hof gaan verzoeken om het Openbaar Ministerie ertoe te dwingen om de Belastingdienst alsnog te gaan vervolgen”, stellen Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos en zijn running mate advocaat Peter Plasman.

De kandidaat-Kamerleden zijn een meldpunt toeslagenaffaire gestart, waarbij zij benadeelden oproepen om zich aan te sluiten bij de Artikel 12 Sv-procedure die zij zullen starten.

“Elke Nederlander is belanghebbende bij het aanpakken van de Belastingdienst als daar strafbare feiten zijn gepleegd, waarbij het gerechtshof de ‘klagers’ kan oproepen om de klacht nader mondeling toe te lichten op een zitting”, aldus De Mos en Plasman.

 
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Nostradamus

  OM corrupt? Nee, dat kan niet.
  Ze zijn ook zo eerlijk en oprecht geweest bij Wilders en Akwasi.

  1. usb3.0

   h**ps://www.artsenvoorwaarheid.nl/aansprakelijkheidstelling ook even leugenclown rutte, de jong en grapjeshuis aanklagen…voor het coronawaanzin(nig) beleid

 2. eenling

  Hele goede actie. Hopelijk tot aan de hoogste functie toe strafrechtelijke vervolging…ben zeer benieuwd.

 3. Cor Grijpstra

  Een nieuwe partij op rechts moet zich toch ff laten zien.

  1. eenling

   Zou goed zijn voor het vertrouwen in de rechtspraak en politiek dat de betrokkenen consequenties ondervinden. Je hebt in Washington al gezien waar wantrouwen in politiek in extremis toe kan leiden.
   En zaken zoals de toeslaggenaffaire dragen daar aan bij. Hier in Nederland neemt het vertrouwen in o.a. politiek ook af…niet altijd onterecht in mijn ogen. Misschien eens tijd voor een andere aanpak.

  2. Nostradamus

   Net als de SS partij op links: h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/?s=sylvana+simons

   1. eenling

    ??

    1. Nostradamus

     Antwoord op Cor?!

  3. Patje

   Wat heeft dit nu met rechts te maken? Je snapt zelf toch ook wel dat het OM hier een keuze maakt die niemand begrijpt!

   By the way: wat is er mis met rechts? Bang voor tegengeluid?

   1. usb3.0

    Niets padje maar het bekt wel lekker

 4. jennifer

  Wie code oranje is maakt mij niet uit, maar ben het wel met ze eens dat als dit ongestraft blijft na alle bewijzen, het rechtssysteem in Nederland zich failliet mag noemen. Dit kan je als democratische rechtsstaat niet maken vind ik. En uitleggen aan de burgers is met deze uitspraak ook niet meer mogelijk. Hoe corrupt is het OM in Nederland wel niet, onderzoek dit ook maar even dan.

  1. Marija

   Het rechtssysteem was al lang failliet door het jarenlange onterecht vervolgen van Geert Wilders. Schaamteloos en dus werd het nog erger.

 5. Rogerio

  Schaamteloos dat O.M.! Een bijstandsmoeder die boodschappen wordt bestuursrechtelijk en strafrechtelijk aangepakt en de financiële afgrond ingedreven máár malverserende ambtenaren worden gespaard.

  1. usb3.0

   17 maart kun je een begin maken om dat te veranderen

 6. Niet L niet R

  Met deze uitspraak, zal wel onder invloed van Rutte zijn gebeurt, plaatst Nederland zich bij de bananen republieken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.