Column Paul Cliteur: “Waar blijft het fietsverbod voor de premier?”

Die eindeloze serie foto’s van premier Mark Rutte op de fiets zijn mij al lang een doorn het oog. Is dit geen overheidspropaganda? “Zie eens hoe veilig Nederland is. Zelfs de premier gaat op de fiets!” Daar houden ze erg van in de Verenigde Staten. Het enige wat ontbreekt zijn kaas en klompen.

Moet de koning straks ook op de fiets? Met Maxima op de bagagedrager? Maar het meest stoorde mij nog de schofferende indruk die dit fietsgedrag moet maken op de leider van de oppositie in de Tweede Kamer. Die kan al 20 jaar niet op fiets. En die kan niet op de fiets omdat de kabinetten Rutte dit land niet veilig hebben kunnen maken. Zij hebben gefaald in hun primaire taak. Minister Grapperhaus is de afgelopen 4 jaar geen stap vooruit gekomen in het bestrijden van de drugscriminaliteit en evenmin in het beteugelen van het jihadisme. Dat laat zich niet wegwassen met die vele foto’s van Rutte op de fiets.

Tot voor kort was dit alleen maar een “opinie” van mij. Een “mening” die je zo van tafel kan vegen met een andere mening. Maar nu krijg ik ineens bijval uit overdachte hoek. De rechterlijke macht namelijk. Ik lees in De Volkskrant dat twee mannen die ervan worden verdacht deel uit te maken van de rechtsextremistische groepering The Base in voorlopige hechtenis moeten blijven. De Volkskrant: “De een, Steven V., schreef in een appgroep dat hij een aanslag op Mark Rutte wilde plegen als de premier op zijn fiets naar het Binnenhof reed.” Zo bepaalde de rechter donderdag in Rotterdam.

Mark Rutte op de fiets. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock

The Base zou het “accelerationisme” aanhangen, een theorie die rassenoorlog wil uitlokken waarna ze een witte etnostaat kunnen stichten. Het gevaar voor Rutte komt dus uit een andere hoek dan het gevaar voor Wilders, maar gemeenschappelijk hebben ze dit: ze kunnen niet op de fiets naar het werk, omdat de Nederlandse overheid niet is geslaagd in het realiseren van een veilige samenleving.

Ik wil niet cynisch doen, maar waar dat “accelerationisme” allemaal niet goed voor is. Het brengt ons tot grote inzichten over de veiligheid van politieke ambtsdragers in dit gezellige landje. Ik vind dat ze in de Tweede Kamer een motie moeten aannemen met een fietsverbod voor de premier. Pas als Wilders op de fiets naar zijn werk kan, dan ook de premier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Beukman

  Sorry Paul, maar wat is nu je punt? Rutte komt al sinds mensenheugenis op de fiets naar zijn werk, en hij wordt hierbij in de gaten gehouden door zijn beveiligers. Had hij daarmee moeten stoppen toen covid losbarstte, óf mag de vrije pers daar geen foto’s meer van maken?
  Had je ook bezwaar aangetekend als Rutte dagelijks per dienstauto op zijn werk was gearriveerd en de pers dáár foto’s van had geschoten?
  Óf vind je alleen maar dat Rutte niet mag fietsen omdat iemand anders (Wilders) niet kán fietsen?

  Ik hoop dat je zelf ook op de fiets naar je werk kan, want van een beetje lichaamsbeweging knapt ieder mens op, ook geestelijk.

  1. jennifer

   Als je de inhoud goed gelezen had Beuk zou je geweten hebben wat hij hiermee bedoeld te zeggen.

   1. Linksbuster

    Beukenoot kiest alleen de stukjes text uit waarover hij zijn deugmal kan plaatsen…als een Wilders niet zonder bodygards in nl kan wonen en reizen is er iets goed fout.
    Maar het kartel vindt het veilig en prima in nederland…moet wilders zijn mond maar houden over de groeiende invloed en overlast van islamisten en de marokkanen in het bijzonder.

    1. Monty

     ”overlast van islamisten”

     Wilders spreekt niet over overlast van islamisten/moslims.

     Wilders heeft alleen iets tegen de islam.
     Tegen moslims heeft Wilders niks. Of begrijp ik hem verkeerd?

     1. Telex

      Nee u begrijpt het niet verkeerd, maar zo leggen ze het maar wat graag uit.

    2. Beukman

     Wilders zou er inderdaad verstandig aan doen om zijn toon te matigen. Als hij dat vanaf het begin had gedaan, zou hij én serieuzer zijn genomen, én had hij geen safe house en beveiliging nodig gehad, wat de belastingbetaler heel wat geld had bespaard.

     1. jennifer

      Als belastingbetaler heb ik daar geen moeite mee. Dat doe ik liever als voor al die frauderende import ratten.

     2. Marija

      Denk dat Wilders meestal gelijk heeft en die islamisten never.
      Dit is een vrij land en het is te gek voor woorden dat de islam aanhang meent te mogen beslissen een Nederlandse regeringsleider de mond te snoeren en het leven bijna onmogelijk te maken.

   2. Beukman

    Fijn dat jij het wél goed gelezen hebt, Jennifer. Vertel het me maar.
    En leg me dan meteen uit hoe jij Pauls tegenspraak oplost: van de ene kant beweert hij dat de premier niet op de fiets naar zijn werk kan, van de andere kant meent hij dat er een fietsverbod voor de premier moet komen.

    1. jennifer

     Jij wil het gewoon niet snappen schijnbaar, hij maakt hier een duidelijk statement, dat een politicus die de problemen wel benoemd ondergronds moet leven en hij als een flierefluiter mooi op de fiets kan gaan. Rutte op de fiets is wel die persoon die hier een heel groot debet aan heeft dat een ander politicus ondergronds moet leven. Terug kijkend naar wie wel of niet nog veilig over straat kan boeit hem niet. Hij zal niet zo snel door die import aangevallen worden, hij heeft de deuren voor hun wijd geopend, dus hem zullen ze niet zo snel n mes in de rug jagen .Mensen als Theo v Gogh die de geimporteerden problemen wel benoemde heeft dit al met het leven moeten bekostigen. Rutte zal niet meer op de fiets verschijnen als hij bedreigd zal worden. Dan zijn ze er als de kippen bij ook de media toch. Het enige risico wat hij loopt is dat de eigen burgers hem onderhand wel van die fiets zouden willen schieten.

     1. Beukman

      Als Rutte dezelfde taal had uitgeslagen als Wilders, had hij ook in een safe house gezeten, Jennifer. En kom me niet aan met praatjes als zou Rutte de problemen niet benoemen.
      Verder vergelijk je een premier met een Kamerlid. Appels met peren kortom.
      Overigens is de moordenaar van Van Gogh geen import.

      Als ik jou was dan zou ik stoppen met verongelijkt zijn, want daar verzuurt je innerlijk gestel van. Wees liever blij en trots op je land, waarin de premier nog op de fiets naar zijn werk kan.

     2. jennifer

      Beukman de Moordenaar v va Gogh was wel degelijk een import rat, die is nog uitgebreid op TV verschenen. Die Baardman zei voor n paar jaar terug nog dat hij er geen spijt van had.

     3. Beukman

      De man is gewoon geboren in Nederland, Jennifer, baard of niet.

     4. Queen

      Jen

      Mensen zijn geen ratten.

      Sie sinds wieder da.

  2. Duckday

   Hoe weet je dat Wilders niet kan fietsen en Waarom haalt men Wilders er weer bij.
   Maar aangezien Hr Wilders niet zonder gevaar over straat kan dank zei onze open grenzen en het slappe beleid van de regering🤐

 2. Monty

  “De een, Steven V., schreef in een appgroep dat hij een aanslag op Mark Rutte wilde plegen als de premier op zijn fiets naar het Binnenhof reed.”

  Nepnieuws, stoere jongens praat.
  Iedereen weet natuurlijk dat geweld in Nederland alleen van links komt en uit islamitische kringen.

  1. Linksbuster

   Precies..nu wil d666 urk weer onder water zetten…links pakt het groots aan…behalve als het messentrekkers met een kleurtje betreft…die hebben allemaal een trauma en zijn zoooo zielig.

   1. Beukman

    Urkije onder water zetten? Dat zou zonde zijn van het illegale vuurwerk dat daar is opgeslagen.

    1. Seneca

     @beuk
     is dit humor of ben je weer aan het raaskallen?

   2. Monty

    @Linksbuster
    Precies, geweld in Nederland komt alleen van links en uit islamitische kringen.

    1. Linksbuster

     Idd vraag maar aan Fortuyn en van Gogh..oh wacht.

     1. Monty

      Rutte kan dus gewoon veilig op zijn fietsje naar het werk.

     2. Monty

      We zijn hier niet in Rusland of Amerika.

 3. Vrijedenkert

  Niet alleen fietsverbod!

  Deze overheid wil onnodig reizen en socialiseren van burgers tegengaan middels thuiswerken, bedrijven verplicht sluiten en avondklok dus zou het gespuis uit slangenkuil Binnenhof zelf het goede voorbeeld moeten geven door zichzelf op te sluiten in regeringsgebouwen en daar blijven slapen op de harde grond en gezamelijk vreten uit een trog uiterard met monskapje waarbij het politiek-gespuis het vreten door het mondkapje dient te zuigen…

 4. Henry Higgins

  Ik vind dat Paul Cliteur met dit onzinnige babbelstukje Frits Bosch naar de kroon begint te steken.

 5. Mar

  “Moet de koning straks ook op de fiets? Met Maxima op de bagagedrager?”

  Slecht gekozen dom voorbeeld voor vergelijking van Cliteur.

  Kunnen Alexander en Maxima zo maar zonder overleg vooraf met beveiligers op stap, gaan en staan waar ze willen, op vakantie gaan?
  Kunnen Alexander en Maxima zo maar zeggen wat ze denken (van iemand bv) en doen wat ze willen?
  Kan Maxima ongestoord kleding dragen, waar dan ook, zonder commentaar te krijgen van ene heer Wilders en kornuiten?

  Wilders wordt het hele land doorgereden als het nodig is. Mensen afhankelijk van speciaal vervoer moeten maar afwachten of de gemeente genegen is toestemming te geven voor een ritje.

  Sommige doorgestudeerde figuren staan ook ver van de maatschappij.

 6. Queen

  “Maar het meest stoorde mij nog de schofferende indruk die dit fietsgedrag moet maken op de leider van de oppositie in de Tweede Kamer. Die kan al 20 jaar niet op fiets. En die kan niet op de fiets omdat de kabinetten Rutte dit land niet veilig hebben kunnen maken. ”

  Een zeer smerige drogredenatie. Schaam je diep, dit is laag niveau. Wilders kiest ervoor extremist te zijn. Dat trekt extremisten aan.

  Jij zou juist voor Wilders moeten waarschuwen, tenzij je zijn doel om de rechtsstaat te slopen deelt.

  1. Janna47

   @Queen
   Het is maar hoe je het bekijkt hè?
   Gezien uw woordkeuze ben u toch een beetje aangebrand door Paul Cliteur….haha

   1. jennifer

    Helemaal waar wat je zegt, en een raak antwoord voor die onnozele import rat.

  2. Linksbuster

   Q…..Wilders kiest ervoor extremist te zijn. Dat trekt extremisten aan…….
   Dat extremistische volk is hier al…dat hoeft hij niet aan te trekken…jij behoort hier ook toe, zal wel door je kleurtje komen.
   Stem PVV..Stem Wilders, stop de ongewenste import van queen’s soortgenoten, scheelt een hoop geprik met messen in de ruggen van onschuldige blanke autochtonen, want ze mogen dan zogenaamd in de war zijn..hun slachtoffers zijn altijd blank.

   1. jennifer

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  3. jennifer

   Wat denk je nou dat het iemand wat interesseert wat jou stoort, jij bent net zo n stoorfactor in dit land,de tijd zal het snel leren dan heb je er geen last meer van als je in snelvaart terug moet naar de rimbo.

 7. AidemediA

  Het zou toch wat zijn als rutte door een verwarde statushouder of uitgeprocedeerde asielzoeker van zijn fiets wordt getrokken en net als Theo van Gogh wordt afgeslacht. Met een mes in z’n rug. De politie komt dan ook weer te laat. Behalve dan de vrouwelijke agenten, met een kittig staartje onder hun petje, die dan druk zijn met afzetlinten aan te brengen. Je moet er toch niet aan denken, dat we alleen op die manier van rutte af kunnen komen.

  1. Linksbuster

   Quote
   …Het zou toch wat zijn als rutte door een verwarde statushouder of uitgeprocedeerde asielzoeker van zijn fiets wordt getrokken en net als Theo van Gogh wordt afgeslacht……..
   Dat zou misschien eens iets losmaken..maar zo verward zijn de asielzoekers niet..die kiezen liever iemand die door links gehaat wordt…komen ze er veel genadiger van af.
   Stel je voor dat er een verwarde blanke eenling rutte zou pakken…dan grijpt de linkse politiek zijn kans om ook maar elk rechts geluid meedogenloos aan te pakken…DDS zou verboden worden, wat ik nu schrijf zou goed zijn voor een veroordeling.
   Nee, een “rechtse” aanslag ( en wie alleen al vóór zwarte piet is, valt al onder de noemer rechts) zou voor het vrije woord de genadeklap zijn…en pas dan extreemrechts laten ontstaan.

 8. Yoyo

  Mr. Mark Teflon is een allemansvriend, lacht alles weg, je kan bijna niet boos op hem worden.
  Vandaar dat je al appel etend vrolijk op de fiets naar het binnenhof kan rijden.

  De laatste tijd is er wel wat veranderd.
  Hoewel de peilingen hem nog steeds goed gezind zijn.
  Ik vind het onbegrijpelijk.

 9. Rieks

  Schofferende indruk…….Paul toch, teleurstellend, een van je mindere bijdragen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.