D66 wijt avondklokrellen aan kansenongelijkheid: ‘Onze jongeren vervelen zich en zijn werkloos!’

De Amsterdamse D66-fractieleider Reinier van Dantzig is van mening dat de rellen van gisteravond in Amsterdam en elders in het land komen door “verveling en gebrek aan kansen”. Jawel hoor, het aloude argument dat er geen “stageplaatsen” zijn wordt van stal gehaald. 

Afgelopen weekend spraken (linkse) politici nog schande van de rellende jongeren in onder andere Urk en Enschede. Ze keurden deze acties meer dan terecht af, maar nu ineens hebben de draaikonten van D66 een flinke pirouette gemaakt. Alleen omdat het nu om ‘eigen jongeren’ gaat die in hun randstedelijke reservaten wonen. Serieus?  We moeten deze jongeren ‘leren begrijpen’ want het probleem zit veel dieper, volgens de Amsterdamse D66-voorman Reinier van Dantzig:

Niet genoeg ‘kansen’ en te bedonderd om een baan te zoeken. Dit is een ongelooflijk loos argument dat je kan gebruiken voor iedere willekeurige kansenparel. En dat gebeurt ook, al sinds de tijd van minister Ella Vogelaar. Dit alles neemt echter niet weg dat het gedrag van gisteren gewoon onacceptabel is.

Kritiek op de lockdown? Prima! Gefrustreerd over de coronamaatregelen? Begrijpelijk! Maar dit alles maakt het nog geen excuus om het conflict op te zoeken met de politie en de ME en op plundertochten over te gaan. En deze relschoppers zijn al even hypocriet als ze beginnen over het feit dat ze zo zijn ‘getroffen’ door de crisis. Want het feit dat ze winkels plunderen en vernielen laat zien dat ze maar weinig begrip hebben voor de zwaar getroffen ondernemers in deze crisis.

Het zoeken naar socio-economische redenen voor dit gedrag van jongeren is een deugreflex die typerend is voor D66-politici. Wat vermoeiend! Stop gewoon met excuses maken voor deze randdebielen en veroordeel ze. Protesteren is prima, maar dit is gewoon tuig dat opzoek is naar sensatie en geweld. Dat valt niet goed te praten, en dat betekent al helemaal niet dat we op een antropologische zoektocht moeten naar het diepste van de zielen van de relschoppers. Gewoon keihard afstraffen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Jack Flash

  “Ze vervelen zich en zijn werkloos”
  Dat is al jaren zo D66 sufkop.

 2. Marija

  Ze zijn al jaren als zielige mensen behandeld, daar kunnen ze niet tegen.
  Alleen een harde straffe hand helpt.
  Ze moeten dankbaar in in zo’n mooi land als Nederland te mogen wonen.
  Krijgen alle hulp maarzijn te lui om iets te doen.
  Dat krijg je met verwende kinderen die niet gecorrigeerd worden, thuis, op school, of in de samenleving.

  1. Marija

   R.van Dantzig van D66 is een geweldige domoor een watje en kan niet helder denken.

  2. Canta

   Marija
   Net zoals Bart Reijmerink begrijp jij niet dat wanneer je begrijpt waar iets vandaan komt, je daarmee dat gedrag niet goedkeurt.
   2de foutje, jij suggereert dat die rellen veroorzaakt zijn door allochtonen ( moeten dankbaar zijn enz) terwijl, als je even naar de beelden kijkt, heel veel blonde hoofden ziet.
   “Maar zijn te lui om iets te doen”. Nee, wanneer je Ahmed heet dan wordt je niet eens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Waarom denk je dat er zoveel winkeltjes zijn van Turken en Marokkanen? Omdat ze zo lui zijn?
   Het is in ieder geval duidelijk dat u persoonlijk weinig allochtonen kent.

   1. WayneGretzky99

    En waar denk je dat dat vandaan komt dat achmed niet eens uitgenodigd wordt voor een soll. gesprek? Jij bent zeker ambtenaar aangezien je geen fuck weet van de commerciële wereld. Oh, en de meeste turkse winkeltje zijn grotendeels denkmantels voor witwas praktijken e.d. maar dat snap jij toch niet.

    1. Canta

     WayneGretzky99
     Gezien jouw reactie ken jij weinig allochtonen. Vandaar je domme discriminerende uitspraak.

 3. Augustus

  D66 denkt dus dat jongeren in het algemeen de oorzaak hiervan zijn?

 4. Eppo123

  Ik heb al vaker geschreven, een enorme aversie tegen D66 te hebben (ondanks dat er nog partijen zijn die linkser zijn). Maar mijn aversie komt simpelweg door uitspraken van diverse politici van die partij. Reinier van Dantzig is ook zo’n voorbeeld, overigens niet voor het eerst. Zoek maar eens de beelden op van een Amsterdamse raadsvergadering tussen Nanninga en van Dantzig, hoe om te gaan met gelukszoekers die zich hier misdragen. Van de heer van D. mogen deze gelukszoekers hun gang gaan (althans daar komt het wel op neer). Wat een mongolen bij D66.

  1. halo1

   Ja.. het is een uitermate schadelijke partij.. verantwoordelijk voor de stijging van de criminaliteit sinds 1966 door het naief-pseudointellectueel wegrelativeren van criminaliteit.. het is een soort statussymbool voor “intellectuelen” criminaliteit als gevolg van maatschappelijke “misstanden” (neo-marxistisch) weg te relativeren.. en sinds 1966 is ook niet toevallig het aantal “immigranten” enorm gestegen..vooral niet stemmen dus.

 5. driewerf

  Wat een kletsmajoor werkelijk 0 idee waar het over gaat .De beelden die jullie te zien krijgen op de media zijn bij voorbaat erg vaag ??? Vat je hem ?

 6. Heras

  Probeer ze maar eens aan het werk te krijgen, meneertje. Ze vertikken het.
  Onze generatie werkte al op 14jarige leeftijd. Want ze wilden hun handjes niet ophouden voor een uitkering.

 7. AS210854

  Wat een DIEBIELE party is d66, jaren aan dit probleem mee gewerkt en nu zielig doen dat de jeugd zogenaamd niet aan de bak komen.🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 8. Cootje

  Onder alleen in de 40 miljard € omzet narcotica . Zijn deze kansrijke jongere niet gediend van stage plaatsen , de multinationals verdienen aan goedkoop werkvee met hun stage lekken . In veel steden en wijken zijn de pillen en aanverwanten artikelen veel populairder in het verdien model , met een wijk broeder / agent. Denkt onze regering dat alles aan de voorkant geregeld is . En onder de D66ers en thee drink partijen is een zielige jeugd de bron tot het kwaad en ongelijke kansen . maar met een paar pakjes wegbrengen 300€ verdienen gaat voor veel jeugd uit die wijken geen wijk agent of broeder helpen. Als banken wegkomen met 750 miljoen € boete te betalen zonder een individuele strafvervolging is er nog een wereld te winnen aan de onderkant van de samenleving

  1. Cootje

   Plekken

 9. ET007

  De ondernemers moeten zich kapot werken en dan wordt hun werk gesloopt door een stel idioten. En dan moet men begrip hebben? Oppakken en in de cel laten werken tot ze de laatste cent terugbetaald hebben. Dergelijke lui kunnen nooit een normale baan volhouden. Ik probeer ze nog niet eens te begrijpen, tenzij ik ze daardoor voor gerecht zou kunnen krijgen.

 10. ET007

  D66 begrijpt niet dat deze gasten waarschijnlijk niet gaan stemmen. Het enige wat D66 doet is serieuze stemmers wegjagen. D66 kan aftellen.

 11. trutje

  Nou dan weet je wat je in de toekomst te wachten staat nog meer rellen. Waarom willen linkse politici anders nog honderdduizenden binnen laten terwijl ze weten dat ze geen kans op werk of wat dan ook krijgen. Het is gewoon hun mentaliteit dat ze niks willen of kunnen maar ze gebruiken het dat ze geen kans krijgen. Ze laten afbrekers binnen geen opbouwers.

 12. Nostradamus

  Weet je wie ook werkloos zijn en demonstreren zonder te plunderen? (buiten Urk)

 13. Kees

  In Marokko zijn ze ook werkeloos en vervelen ze zich ook, maar daar hebben ze geen last van die d66 mentaliteit en blijft het gewoon rustig. En kansen, genoeg, maar je moet ze wel willen aanpakken!

 14. usb3.0

  Het mooie hieraan is, kan je ze nu een geven namelijk het herstellen van de schade en dan natuurlijk wel 10% beslaglegging ivm de schade die ze berokkend hebben

 15. Pieter48

  De jongeren zijn zielig.Ze worden niet gehoord en gediscrimineerd. Er waren van allerlei figuren op straat .Van blanke hooligans tot meelopers .Het viel mij ook op dat de bontkraagjes ook weer van de partij waren. Die worden erg gediscrimineerd en krijgen ook moeilijk een stage plaats.Marrokkaanse jongeren komen boven gemiddeld voor in de criminaliteit en ook bij rellen. Raar dat werkgevers zulke jongeren niet aan een stageplek helpen. Jammer voor de Marrokkaanse jongeren die het wel goed doen. Gelukkig zijn er in dit land politici die het tegen beter weten op blijven komen door deze kansparels.Wanneer gaat justitie deze relschoppers eens laten betalen voor de schade die ze tijdens de rellen veroorzaken.

 16. Eksteroog

  Van Reimerink mag je niet op zoek gaan naar de oorzaak. Alleen nu iedere avond schoonvegen totdat het ophoudt. En dan wachten op de volgend keer. En waarom? Zie hieronder!

  Van Dantzig mist iets belangrijks. Er komen altijd relschoppers af op een gelegenheid tot rellen, maar terug naar de aanloop is er een patroon.

  In Eindhoven zichtbaar eerst een demonstratie, aansluitend het geweld. Verder wordt de testcentra aangevallen of op zijn minst bedreigd. Er zit een duidelijke link met Viruswaanzin. Baudet roept al een hele tijd dat het virus onzin is. Er wordt door Wappies geroepen, dat het allemaal een complot is om de mensen eronder te houden. Een week geleden werd hier nog de steun uitgesproken voor relschoppers in Amerika in navolging van Baudet. Net zoals hij de relschoppers van FDF en tegen KOZP steunde (Eindhoven!). En dus beginnen zijn aanhangers rellen.

  En nu hier diverse aanhangers, die niet willen weten, dat de boreale types zo goed vertegenwoordigd zijn bij de relschoppers. Kortom de andere kant opkijken in plaats van serieus over het probleem praten.

 17. Canta

  Velen hier mankeren kennelijk iets aan hun ogen. Als je de foto’s goed bekijkt dan zie je dat een hele grote groep AUTOCHTONEN zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.