De corona-stemming kantelt! Wierd Duk: ‘Normale mensen geloven de overheid niet en vinden maatregelen over-the-top!’

Volgens enkele invloedrijke opiniemakers, onder wie o.a. Telegraaf-journalist Wierd Duk, zijn er steeds meer heel “normale mensen” die klaar zijn met het wanstaltige coronabeleid van het kabinet-Rutte III. Deze mensen hebben gewoon werk, zijn productieve en de wet respecterende burgers. Ze hebben een gezin, hebben een bedrijf, maken kunst, of doen iets anders positiefs met  hun leven… maar ze zijn klaar met de lockdownwaanzin én ‘geloven’ de overheid gewoon niet meer wat Covd betreft. Aldus Duk, maar hij vindt bijval bij andere prominente stemmen.

Bij opiniemakers en invloedrijke journalisten groeit langzaam het besef dat Nederland het lockdownbeleid van premier Rutte rijp voor de sloop acht. Het zijn heus niet alleen meer de viruswappies van Willem Engel, maar ook respectabele Nederlanders die gewone banen, gezinnen en hobby’s hebben.

Sywert van Lienden (die meeschreef aan het verkiezingsprogramma van het CDA) reageerde verbaasd op een video van één van de mensen die aanwezig was bij een anti-lockdown of anti-avondklokdemonstratie in Den Haag. Zij bekritiseerde het kabinetsbeleid in duidelijke taal. “Het moet afgelopen zijn met dit circus,” zei ze. En: “We moeten weer gewoon gaan leven.” Ook wantrouwde ze de hele situatie met de waarschuwingen voor rellen ‒ die er natuurlijk inderdaad kwamen. Gek vond ze dat.

“Maar even serieus,” schrijft Van Lienden, “het zou m’n buurvrouw of collega kunnen zijn. Zie je opvallend veel nu, van die middenklasse vrouwen. Wat gebeurt er?”

Telegraaf-journalist Wierd Duk weet wat er gaande is: “Ik heb allemaal normale mensen in m’n mail die op Museumplein en elders waren, die de overheid inzake corona niet meer geloven en vinden dat de maatregelen compleet over the top zijn: docenten, ondernemers, kunstenaars; hoogopgeleid; jong, oud. Dat is wat er gebeurt volgens mij,” aldus de journalist.

Marianne Zwagerman (onder meer van BNR Nieuwsradio) denkt daar net zo over: “Precies. Dat zijn de vrouwen (en matching mannen),” schrijft zij, “die ik op het Museumplein zag. En die ik in m’n DM’s zie. Er is een hele groep tegenstanders bijgekomen.”

Met het invoeren van de avondklok is de regering voor veel mensen te ver gegaan, en de lockdown duurt simpelweg te lang. Dat je een land een paar dagen of een week op lockdown zet, dat kunnen mensen nog steunen. Maar je hebt het nu over vijf á zes weken. Met voorlopig nog geen einde in zicht, en daar is dan ook nog eens een avondklok bijgekomen. Mensen worden depressief, kinderen zien het niet meer zitten, alle sociale contacten zijn verloren gegaan, en het mkb ‒ met de horeca voorop ‒ staat op omvallen.

Natuurlijk zijn er dan steeds meer “normale mensen,” in de woorden van Duk en Van Lienden, die er klaar mee zijn en zo kritisch worden dat die laatste er zelfs van schrikt. Een blinde had dat zien aankomen. De enigen die daardoor verrast zijn begrijpen niets van de menselijke natuur ‒ en van wat opgesloten zitten met je doet. Ja, ook als dat volgens de machtshebbers “noodzakelijk” is vanwege “de volksgezondheid.”

Word lid van onze NIEUWE Facebook-groep en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. ManX

  Fuck de avondklok, fuck Rutte.

  De avondklok is een dom idee en een grensoverschrijdende maatregel. WEG MET DE AVONDKLOK!

  1. Spaanse_K0K

   De avondklok is een grensoverschrijdende maatregel.

   Dat is bij de Duitse plantsoenendienst medewerker pijnlijk duidelijk.
   Hij moet van zijn Frau om 21:00 uur binnen zijn/blijven.
   Zielenpietje.

   1. werikke

    echt een volwassen reactie. Dus mensen die in plantsoenendienst zitten zijn zielenpietjes. arrogant type jij.

    1. Spaanse_K0K

     Nee, maar wel Duitsers welke zich grasmaaier noemen.

     1. driewerf

      Het Spaanse pielemooske wauwelt er weer lustig op los .

   2. ManX

    De voormalige CEO van snackbarconcern ‘De drie Frietkotten’ leest nooit kranten en kletst dus -zoals altijd- een eind in de ruimte.

    Als hij enigszins geinformeerd was, had hij geweten dat Duitsland geen landelijke avondklok of uitgangsverbod kent. Slechts in twee deelstaten waar de besmettingen erg hoog zijn geldt een regionale avondklok.

    Het zou toch een zegen zijn als deze gombal weer eens door een gedwongen opname een tijdje van het toneel zou verdwijnen.

    1. Spaanse_K0K

     De avondklok is een grensoverschrijdende maatregel.

     Tja, blijft een hersenloze niet nader verklaarde opmerking.
     Niets nieuws voor de uitgerangeerde grasmaaier.

     1. ManX

      De rigide autist kokkie kan zich geen enkele voorstelling maken bij de uitspraak ‘grensoverschrijdende maatregel’.

      Als starre inzichzelfgekeerde denkt hij alleen aan het werkelijk overschrijden van een bestaande grens tussen twee landen.

      Dat met ‘grensoverschrijdend’ een afkeurenswaardig gedrag kan worden bedoeld, borrelt niet in zijn pindabrein op.

      Wiki: “Grensoverschrijdend gedrag is gedrag waarmee de ander schade op fysiek, mentaal of emotioneel vlak wordt toegebracht. Vaak heeft grensoverschrijdend gedrag ook te maken met machtsmisbruik. Dit gedrag kan opzettelijk, maar ook onopzettelijk zijn. Vaak is dergelijk gedrag zelfs niet kwetsend bedoeld en beseft de dader niet dat anderen er aanstoot aan nemen.”

      Gotgotgot, wat ben je toch een onbenul kokkie.

     2. Meriadoc Brandebok

      Het is geen grensoverschrijdende maatregel. Het gros van de Nederlanders moet de volgende dag werken, dus die zit op de bank. Het gros van de jongeren moet de volgende dag naar school en zitten achter de spelcomputer. Verjaardagen, feestjes en grote evenementen gingen al niet of nauwelijks. De meerderheid van het volk heeft er ook weinig problemen mee, maar de elite van harde schreeuwers veroorzaakt een hoop geluid.

      Het is net als bij de verkiezingen. Ook dan krijgen de hardste schreeuwers het meeste aandacht en de rustige meerderheid wordt genegeerd. De luide schreeuwers weten dat zelf niet en zijn elke keer stomverbaasd dat ze electoraal weer onderuitgaan.

     3. ManX

      Meriadoc: met de avondklok heeft Rutte een grens overschreden, dat is overduidelijk.

      Tot dat moment werd alle maatregelen nog geaccepteerd. De avondklok roept buitengewoon veel weerstand op. Niet alleen bij relzoekend publiek, maar ook bij gewone mensen zoals Wierd Duk aan geeft.

      Rutte misbruikt zijn macht vinden veel mensen. En ik ben het van harte met hen eens. Een avondklok is een brug te ver, heeft geen wezenlijk nut en is zeer ingrijpend voor alle burgers. Rutte had dit nooit mogen doen en heeft zijn hand overspeelt.

      Het R-getal ligt op 0.93 (laatste cijfers van 8 JANUARI!!, bijna 3 weken geleden) en het aantal besmettingen, opnames en IC-patienten loopt terug. Deze lockdown is voorbarig en overbodig.

     4. Meriadoc Brandebok

      Er is geen enkele aanwijzing dat de avondklok meer weerstand oproept, Manx. De laatste peiling van De Hond (meestal de meest betruwbare) wijst uit dat 46% van de deelnemers het een goed idee vindt en 30% het niet weet of vindt dat het geen kwaad kan. Slechts een minderheid vindt het een slecht idee. EenVandaag peilt dat het grootste deel van de deelnemers, 52%, voor een avondklok is.

      Uit andere peilingen blijkt dat de coalitie een onverminderd hoog draagvlak behoudt: VVD minimaal 40 in I&O Research van vandaag en EenVandaag van gisteren. Dat was na de avondklok en tijdens de rellen. Dit is nog meer virtuele zetels dan men had toen men aantrad.

      Kom uit je bubbel.

     5. ManX

      Meriadoc lült alles weer aan elkaar: de door de overheid betaalde Goebbels blijft Rutte door dik en dun verdedigen. Brandebok is dan ook een vieze tröl.

      “De laatste peiling van De Hond (meestal de meest betruwbare) wijst uit dat 46% van de deelnemers het een goed idee vindt en 30% het niet weet of vindt dat het geen kwaad kan. Slechts een minderheid vindt het een slecht idee. EenVandaag peilt dat het grootste deel van de deelnemers, 52%, voor een avondklok is.”

      Dat betekent dus dat tot 48% TEGEN de avondklok is. Steek die meerderheid maar in je reedt Brandegeit – een enorme minderheid (bijna de helft) heeft geen mening of is er tegen.

      De avondklok is voorbarig en overbodig: alle coronacijfers lopen de laatste drie weken terug. Het is gewoon goor, manipulatief en psychopatisch NSB-machtsmisbruik. Zonder de avondklok was het ook gelukt.

     6. Thant dolph

      Brandebok is een door de overheid betaalde goebbels en jij bent het hitsige freelance zetbaasje van de complotdeskundige Willem Engel.
      Nou goed?

     7. Meriadoc Brandebok

      Nee, Manx, lees je te snel? Als 30% er neutraal in staat of vindt dat het geen kwaad kan, en 46% voor de avondklok is, dan vindt 24% het geen goede beslissing. De weerzin is er niet tegen gegroeid. Over het algemeen zijn Nederlanders voor of staat men er onverschillig tegenover. Steek dat maar in je zak.

      Jij zit te veel in je eigen bubbel en dat geldt ook voor Duk. Dat het geluid van de roeptoeters hard te horen is, betekent niet dat zij de meerderheid vormen of dat de groep zelfs maar stijgende is.

     8. Beukman

      Hoe verklaar jij eigenlijk dat de avondklok in andere landen veel minder omstreden is, dr. X, en dit terwijl Nederlanders in jouw ogen toch een dociel slavenvolkje zijn?

      Iets anders: dat R nu onder de 1 ligt, is een bekende valkuil, zo te lezen ook voor jou: je begint je rijk te rekenen nog voor de buit binnen is.

      Een verstandiger houding is om even door te pakken, want anders zitten we straks opnieuw met de brokken en wie krijgt er dan de schuld? Juist: ook weer Rutte, onze nationale kop van Jut. Het is de moeilijke en zware weg en ongetwijfeld zal die velen afschrikken. Ik steun de avondklok, omdat die bewezen effectief is. Ik ben bereid om hiervoor ook persoonlijke offers te brengen.

     9. ManX

      Beukman: dit RO-getal is van 8 januari – goddomme 3 weken geleden! Nieuwere cijfers zijn niet te krijgen. Dat riekt naar achterhouden en manipulatie.

      Ook kon ik op het RIVM-dashboard niet vinden hoeveel coronisten er nog op de IC liggen, alleen de achterlijke mededeling ‘aantal op de IC opgenomen patienten GEMIDDELD over de afgelopen drie dagen: 35’.

      Alles wijst er op dat alle aantallen drastisch aan het teruglopen zijn en het RO-getal dus eveneens. Maar een recent cijfer van gisteren/vandaag heb ik niet kunnen vinden.

     10. ManX

      Beuk legt de bal weer voor open doel: “Hoe verklaar jij eigenlijk dat de avondklok in andere landen veel minder omstreden is, dr. X, en dit terwijl Nederlanders in jouw ogen toch een dociel slavenvolkje zijn?”

      Het waren dan ook geen Nederlanders Beukman, zoals je inmiddels wel duidelijk moest zijn dacht ik.

      Het was grotendeels Rif-tuig en aanverwant schorem zoals je hebt kunnen lezen op de oproepen tot rellen op de social media (zie GeenStijl). Nederlanders -zelfs foebelhooligans- verdedigden hun stad tegen die Marocratten.

    2. ManX

     Meriadoc, als 24% tegen is gaat het nog altijd om miljoenen medelanders. Het geeft geen pas die weg te zetten als een onbeduidende minderheid. Dat zijn geen wappies: luister daar naar en neem ze serieus.

     1. Meriadoc Brandebok

      Maar dat doe ik ook niet, Manx, die wegzetten.

 2. Kleurloze Politiek

  Van mij mag die avondklok om acht uur al ingaan.. ik heb daar totaal geen problemen mee
  En met mij nog velen..
  Mensen hebben liever de avondklok dan de aantal toegestaan bezoekers bij je thuis.

 3. Beukman

  Deze mensen hebben gewoon werk, zijn productieve en de wet respecterende burgers. Ze hebben een gezin, hebben een bedrijf, maken kunst, of doen iets anders positiefs met hun leven… maar ze zijn klaar met de lockdownwaanzin én ‘geloven’ de overheid gewoon niet meer wat Covd betreft. Aldus Duk

  Wat stelt Duk voor: alles weer opengooien?
  Zou hij die verantwoordelijkheid willen of durven dragen?

  1. Patje

   En denk jij dat de overheid de verantwoordelijkheid draagt van al het leed, leed dat nu en straks in de komende tijd, veel erger zal zijn dan al het virusleed van nu, door het wanstaltige corona beleid…….

   Zoals jij het stelt, kan er dus gewoon niets meer open…….want oh wee, dan gaat de hele wereld zogenaamd naar de kloten. Man, open toch je ogen!

   1. Beukman

    Zoals jij het stelt, kan er dus gewoon niets meer open…….want oh wee, dan gaat de hele wereld zogenaamd naar de kloten.

    @Patje, dat zijn 2 stropoppen in 1 zin.

    Feit is dat de overheid verantwoordelijk is voor de volksgezondheid, en dat diezelfde overheid de schuld krijgt als het verder uit de hand loopt.
    Een ander feit is dat de meerderheid van de bevolking vierkant achter het beleid van de overheid inzake covid19 staat.

    1. ManX

     “Een ander feit is dat de meerderheid van de bevolking vierkant achter het beleid van de overheid inzake covid19 staat.”

     Dat kreeg Goebbels ook voor elkaar.

     1. Beukman

      Goebbels was weer goed in andere dingen.

     2. M. Brandenburg

      Goebels schijnt nog steeds te leven en voor de Coronasekteleden te werken.

     3. Thant dolph

      Maar ja, Elvis leeft ook nog en schijnt nog steeds op te treden..

     4. Beukman

      Yep.
      Ook gehoord: Biden is al voor de verkiezingen overleden en vervangen door een dubbelganger.
      En: Trump heeft de verkiezingen gewonnen.

    2. M. Brandenburg

     De overheid draagt geen verantwoordelijkheid, er zal namelijk niemand worden gestraft, men zal hooguit een tik op de vingers krijgen en vervolgens via het baantjescarrousel in een andere functie hun incompetentie mogen tentoonspreiden. Verantwoordelijk houd in, echte consequneites voor je beleid, waar in dit geval zelfs strafrechterlijke vervolging zou moeten plaatsvinden, zelfs een beroepsverbod voor enige publieke functie zal nooit plaatsvinden en dus geen gevolgen, geen consequenties en dus een niety bestaande verantwoordelijkheid. Dat zij zich een schijnverantwoordelijkheid hebben toegeigent om vervolgens de rechten van het individu aan de kant te kunnen zetten voor meer macht en wilsoplegging dat staat buiten kijf.

  2. M. Brandenburg

   Ik durf die verantwoordleijkheid wel te nemen, het is heel simpel en exact wat de tegenstanders kijkend naar de data al maanden roepen (een maand of 7) er is geen enkel verschil in result tussen landen die geen maatregleen doorvoeren, die beperkte maatregleen doorvoeren of die geheel links totalitaire vrijheid ontnemen en de bevolking thuis (waar toevallig meer dan 75% van de mensen besmet word) op te sluiten. Sterker nog gaan we kijken naar het lijstje met landen die het het slechtste doen, dan komen in de top tien geen land tegen die geen totalitaire maatregelen hebben doorgevoerd. Zweden hebben de Coronasekteleden het niet meer over omdat langzaam begint door te dringen bij hen dat Zweden op dit moment 120% van alle oversterfte aan Corona wijd, dat houd in zelfs 20% van de natuurlijke overlijdens schrijft men toe aan Corna, zou je dit cijfer op 100% zetten dan doen zij het al veel beter dan wij, zou je echt realistisch gaan kijken en beseffen dat iemand die van zijn keukentrpaje valt geen corona patient is, dan verbleekt het aantal coronadoden in Zweden bij Nederland. Het is met peer-reviewed onderzoek bewezen door alle data van alle landen naast elkaar te leggen, er is geen verschil in versrpeiding van het virus met of zonder maatregelen, media probeerden het nog een beetje te framen door te schrijven vrijwillige maatregelen, maar het onderzoek toont aan geen verschil tussen wel of geen maatregelen. Wat inhoud dat de maatregelen niets toevoegen, en zoals iedereen die wel naar de data kijkt allang begrijpt, het vertraagt helemaal niets. Je moet toch naar buiten en wie in een SLECHT GEVENTILEERDE RUIMTE moet verblijven zal worden aangestoken door iemand die het virus heeft en thuis vervoglens zijn gehele familie aansteken, hoe langer je ze bij elkaar opsluit hoe groter het risico dat een ieder die er ontvankelijk voor is (niet iedereen krijgt het namelijk) besmet raakt. Tevens is ondertussen bekend dat wie elke keer in beperkte matge met het virus in aanraking komt, ook die natuurlijke weerstand opbouwt (het idee waar een vaccin op is gebaseerd). De maatregelen voegen niets maar dan helemaal niets toe, en het is allang wetenschappelijke bewezen, zoals ook is bewezen dat het niet erger is dan een fikse griep, zoals het ene na het andere onderzoek dat wordt gepubliceerd word wijst op de gevaren van het constant moeten dragen van een mondkapje enz enz. Ik durf dat risico wel aan om de simpele reden dat sinds mei vorig jaar de wetenschap zich bijna lijnrecht tegenover de maatreglen en de overheden heeft geplaatst, dat de Coronasekteleden niets hebben met wetenschap dat wisten we al toen zelfs het WHO aan de kant werd geschoven toen die wereldwijd publiceerde dat het mortaliteitscijfer in Mei vorig jaar maar op .27% lag en niet op de bangmakende 4.3 het verschil tussen een echte pandemie en een griepseizoen. Tel daarbij op dat de griep wereldwijd sinds week 15 van vorig jaar compleet is verdwenen, de slachtoffers van Malaria, Dengue, en vele andere virussen spectaculair is gedaald, en je weet dat er iets heel anders aan de gang is. Mnesen opsluiten waar ze massaal wordne besmet, enkel een linkse totalitaire idioot met een andere agenda dan virusbestrijden zou daar op komen.

   1. Nostradamus

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Maar de (R)overheid heeft inmiddels de ‘Bring Back Better’ agenda overgenomen en neemt daarop al de maatregelen die nodig zijn: Vrijheidsbeperking voor de massa.

   2. Beukman

    er is geen enkel verschil in result tussen landen die geen maatregleen doorvoeren, die beperkte maatregleen doorvoeren of die geheel links totalitaire vrijheid ontnemen en de bevolking thuis (waar toevallig meer dan 75% van de mensen besmet word) op te sluiten.

    Dat klinkt geweldig, alleen is het niet waar.
    Kijk naar de VS, waar het aantal doden per honderdduizend mensen veel hoger is dan in Nederland.
    En waar in het Witte Huis Republikeinen massaal corona opliepen omdat ze weigerden beschermende maatregelen te nemen. En waar Trumpaanhangers ziek werden nadat ze een Trumprally hadden bezocht.

    1. FreeThinker

     Dat Amerika meer doden heeft dan de rest van de wereld is simpelweg te verklaren omdat de bevolking van Amerika significant afwijkt van de rest van de wereld (veel ongezondere inwoners). Dat is ook een logischer verklaring dan de soepele maatregelen aangezien een land dat qua bevolking wel vergelijkbaar is met Nederland, België, strengere maatregelen en toch meer Corona sterfgevallen heeft. Lockdowns werken niet, iedereen die naar de cijfers kijkt ziet dat.

     1. Gerda2

      Amerika heeft procentueel niet meer doden dan de rest van de wereld.
      Ze staat momenteel op de 11e plaats.
      Landen als België, Italië en UK gaan haar voor.

      worldometers.info/coronavirus/#countries

      België en Italië hadden volgens mij best strenge lockdowns. UK ?

     2. Gerda2

      Amerika heeft procentueel niet meer doden dan de rest van de wereld.

      Een beetje een rare zin. Ik bedoel dat als je de cijfers procentueel bekijkt , ze niet het land zijn met de meeste doden.

    2. usb3.0

     beukhol legt het allemaal op een weegschaaltje en gaat dan zeggen dat het niet klopt

 4. Ploppert

  Totaal aantal bewezen COVID-19 patiënten waarvoor IC-opname nodig was: 7756
  Totaal aantal bewezen COVID-19 patiënten met fatale afloop: 2189
  5567 doden in Nederland, van 17,5 miljoen inwoners, en ratRutte zorgt voor een totale economische lockdown?
  0,031 % van de bevolking kostte de economie tot op heden in EEN JAAR:
  45 Miljard……!!!!!
  Ruim 8 miljoen per COVID-19 overledene.
  En dan zou ik de overheid moeten geloven?
  Misschien heb ik zomaar geen herinnering meer van de “goede bedoelingen ” van ratRutte en Hugo Mengele.

  1. Beukman

   2020: oversterfte van 15.000 mensen door corona. Dat zijn zo’n 1200 doden per maand.
   Hoeveel zouden het er geweest zijn zonder lock downs, zonder mondkapjes, zonder afstand houden?

   1. ManX

    “Hoeveel zouden het er geweest zijn zonder lock downs, zonder mondkapjes, zonder afstand houden?”

    Maar wel met gewone griep/influenza? 9444 doden aan oversterfte is niet abnormaal, zoals het griepseizoen ’17/’18 bewees.

   2. Gerda2

    Beukman 2020 oversterfte 13000 personen t/m week 51 volgens het CBS.

    cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2020/53/jaaroverzicht-2020

   3. Patje

    15.000 mensen door corona? Ga je schamen……vertel er even bij dat het niet door corona is, maar met corona. Dan vertel je i.i.g. de waarheid!

    En, en wat was in jouw beleving dan de zogenaamde enorme oversterfte aan influenza in b.v. 2018? En, ga nu niet zeggen dat we dit jaar ook deze influenza cijfers hebben, naast de corona oversterfte………want influenza bestaat niet meer.

    1. Beukman

     “Met corona”.
     Tuurlijk Patje, aan roken gaat ook niemand dood.

     Hoe je er overigens bijkomt dat influenza niet meer zou bestaan… wat is je bron?

     1. usb3.0

      beukhol verdedigd graag de corona

 5. Red52

  Avondklok of geen avondklok, het rappaille is uit het riool gekrompen en heeft zijn kans genomen.
  Dit is het resultaat van jarenlang wegkijken, taakstrafjes en draaideurcriminaliteit.
  Het spreekwoord zegt “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”

  Ze mogen van mij erop schieten met scherp.
  Een paar aanvoerders onderuit en het rappaille verdwijnt direct weer in het riool.

 6. Meriadoc Brandebok

  De vrouw op het filmpje spoort niet, zoveel is duidelijk. “Ik kom in liefde,” krijst ze, dan spoor je niet.

  VVD 40 zetels in de peilingen.
  Coalitie meer dan 80 zetels in de peilingen.
  Rutte de meest populaire premierskandidaat in de peilingen.

  Het volk heeft geen tijd voor demonstraties en teeds

  1. Beukman

   Proest. Wierd noemt lieden als deze vrouw dus “normale mensen”.
   Het lijkt er meer op dat door corona allerlei mafketels uit hun holen zijn gekropen die voorheen onzichtbaar opgingen in de massa.

   1. werikke

    mag ik vragen onder welke groep jij jezelf schaart. normaal of niet normaal

   2. Meriadoc Brandebok

    Het punt is dat de mafklappers hun idioterie tegenwoordig via tal aan digitale kanalen kunnen verspreiden. En doordat anti-establishment mainstream journalisten als Weird Duck de eersten zijn om de gekken als het symbool van het arme volk, dat is onderdrukt door een leugenachtige overheid, op het schild heffen, geeft dat de wappies een schijn van normaliteit.

    1. Steiner

     “Het punt is dat de mafklappers hun idioterie tegenwoordig via tal aan digitale kanalen kunnen verspreiden”

     Zie het dagelijkse gewauwel van de grootste kneus van DDS.

    2. driewerf

     Ik merk dat de angst er goed in zit bij de linkswappies hahahahaha

    3. Beukman

     @Meriadoc
     Klopt. We zien het zelfde mechanisme op het moment in de VS.
     Wat dit extra aanwakkert is de enorme hoeveelheid desinformatie die er wordt rondgepompt, waardoor miljoenen mensen echt geen benul meer hebben wat er waar is. Niemand had dit kunnen bedenken bij het aanbreken van het Informatietijdperk, zo’n 25 jaar geleden.

     Hier op DDS hadden we een tijdlang LEX, die oprecht de onzin geloofde en hier verspreidde die hij zag en las. Het was geen kwaaie vent, maar wel volkomen gehersenspoeld.

   3. Gerda2

    Het is maar een “deplorable”, Beukman.

    1. Gerda2

     Correctie: ze is maar een ” deplorable”.

    2. Beukman

     Hmmm… we gaan je voortaan maar Hillary2 noemen.

   4. driewerf

    Verslik je niet vent .Of eigenlijk ook wel en blijf er in. Misselijk makend Mannnetje . Je bent een zeer minderwaardig figuur .

  2. usb3.0

   Hou toch op, leugenclown rutte wordt uitgekotst en je kunt mij nog meer vertellen maar de vvd staat echt niet op 40 zetels..

 7. EmmerZ

  Mensen die zichzelf graag willen opsluiten: ga vooral je gang, laat alles maar bezorgen.
  Maar laat de rest van ons ffs met rust, kartelbaas Rutte! We willen (gezondheids-)risico’s nemen, ook wel bekend als: LEVEN.

 8. usb3.0

  Alle coronafetisjisten vinden dit natuurlijk niet, alle fascistische vaccinatiedrammers vinden dit ook niet ver genoeg gaan..

 9. Yoyo

  Natuurlijk is de Avondklok puur gericht op effect.
  En niet het effect dat de volksgezondheid zal bevorderen.
  Het is het nog meer knechten van de reeds murw geruttelde meute.
  Het toch al niet te wakkere Nederlandse volk, is volgens het ahum…zeer betrouwbare mainstream journaille en andere staats media- kanalen nog steeds in meerderheid voor deze onzin maatregel.

  Ik geloof er niks van.

  1. Beukman

   Als ik jou was zou ik uit protest binnenblijven, Yoyo.

   1. usb3.0

    beukhol g*ilt op schijnveiligheden

    1. Thant dolph

     Home*kont* g*ilt op debiele associaties en wil dus maar niet volwassen worden..

  2. Edjan

   Yoyo ++++