ETP 33IXkAA7jte

ME pakt gewelddadige avondklokterroristen keihard aan: waterkanon in Amsterdam, traangas in Eindhoven

Geen categoriejan 24 2021, 16:00
Na het inluiden van de avondklok gisteravond om 21.00 uur waren er behoorlijk veel mensen die de straat opgingen in protest. Onder andere in Amsterdam en Eindhoven. Maar de vraag is: doen ze dat uit principiële overwegingen, of omdat ze het fijn vinden om te rellen, als een stel hooligans? Het lijkt erop dat het nu hard tegen hard aan het worden is.
Het is ronduit bizar wat er vandaag allemaal gebeurt in Nederland. Aan de ene kant hebben we steeds gehoord van de politie dat ze de criminaliteit niet konden aanpakken omdat er niet genoeg blauw op straat was, maar nu er een avondklok is zijn ze wél in staat díé te handhaven. En aan de andere kant zijn er mensen die zich zeggen “vreedzaam te verzetten” tegen de avondklok, maar die opeens ronduit gewelddadig zijn bij die protesten.
In het Brabantse Eindhoven verzamelden honderden mensen zich in verzet tegen de lockdown en avondklok. Tenminste, dat zéggen ze. Want wat blijkt: het extremistische Pegida is er ook bij en een stel mafketels heeft volgens berichten wapens bij zich. Wapens, in Nederland! Ziek. Ze waren op het Brabantse vasteland dermate geschrokken van de protesten dat zelfs het treinverkeer werd neergelegd.
Op camerabeelden is te zien hoe de Mobiele Eenheid (ME) demonstranten het plein af probeert te krijgen. Sommige betogers gooien, volgens NU.nl zelfs met (illegaal) vuurwerk naar de politie. Wat natuurlijk volstrekt onacceptabel is. Er zijn inmiddels zo'n dertig personen aangehouden, waarvan enkelen voor mishandeling.
De situatie werd op een gegeven moment dermate ernstig dat er wederom (evenals afgelopen weekend) waterkanonnen moesten worden ingezet.
Wat een bende... en dit allemaal voor een avondklok die eigenlijk maar bar weinig uithaalt qua corona, maar die de boel intern dus overduidelijk wél enorm op scherp zet.
Nu zit de hele maatschappij met de gebakken peren, ook al omdat een stel halve en hele hooligans de situatie blijkbaar aangrijpen als excuus om enorme onrust te veroorzaken. Fijn hoor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten