ME pakt gewelddadige avondklokterroristen keihard aan: waterkanon in Amsterdam, traangas in Eindhoven

Na het inluiden van de avondklok gisteravond om 21.00 uur waren er behoorlijk veel mensen die de straat opgingen in protest. Onder andere in Amsterdam en Eindhoven. Maar de vraag is: doen ze dat uit principiële overwegingen, of omdat ze het fijn vinden om te rellen, als een stel hooligans? Het lijkt erop dat het nu hard tegen hard aan het worden is.

Het is ronduit bizar wat er vandaag allemaal gebeurt in Nederland. Aan de ene kant hebben we steeds gehoord van de politie dat ze de criminaliteit niet konden aanpakken omdat er niet genoeg blauw op straat was, maar nu er een avondklok is zijn ze wél in staat díé te handhaven. En aan de andere kant zijn er mensen die zich zeggen “vreedzaam te verzetten” tegen de avondklok, maar die opeens ronduit gewelddadig zijn bij die protesten.

In het Brabantse Eindhoven verzamelden honderden mensen zich in verzet tegen de lockdown en avondklok. Tenminste, dat zéggen ze. Want wat blijkt: het extremistische Pegida is er ook bij en een stel mafketels heeft volgens berichten wapens bij zich. Wapens, in Nederland! Ziek. Ze waren op het Brabantse vasteland dermate geschrokken van de protesten dat zelfs het treinverkeer werd neergelegd.

Op camerabeelden is te zien hoe de Mobiele Eenheid (ME) demonstranten het plein af probeert te krijgen. Sommige betogers gooien, volgens NU.nl zelfs met (illegaal) vuurwerk naar de politie. Wat natuurlijk volstrekt onacceptabel is. Er zijn inmiddels zo’n dertig personen aangehouden, waarvan enkelen voor mishandeling.

De situatie werd op een gegeven moment dermate ernstig dat er wederom (evenals afgelopen weekend) waterkanonnen moesten worden ingezet.

Wat een bende… en dit allemaal voor een avondklok die eigenlijk maar bar weinig uithaalt qua corona, maar die de boel intern dus overduidelijk wél enorm op scherp zet.

Nu zit de hele maatschappij met de gebakken peren, ook al omdat een stel halve en hele hooligans de situatie blijkbaar aangrijpen als excuus om enorme onrust te veroorzaken. Fijn hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Winfrida

  Dit kabinet faalt weer. De avondklok helpt niet tegen wie of wat dan ook. Nu nog meer mensen op de been dan nodig is.

  1. Marija

   Het is tuig van de richel dat dit veroorzaakt.

   1. M.Dikker

    Ja, dat zie je wel aan het plunderen o.a. Dit heeft niks meer met demonstreren te maken. Ook vuurwerk e.d. gooien naar agenten en paarden doen alleen relratten.

    1. andergeluid

     Zinloos geweld tegen burgers wel dan ???? alleen omdat ze een veld niet willen verlaten omdat het geen Antifa of BLM is ??
     Want tweedeling daar zijn ze erg goed in de een mag alles en de ander mag niets
     tegen onbeschermde mensen walgelijk gewoon om te kotsen.
     Dat moeten ze eens tegen motorclub sport vechters en tegen dat soort mensen doen dan zijn het niet meer van die helden als ze hun wapen niet mogen gebruiken.. en het kan lang of kort duren Wilders gaat gelijk krijgen de revolte zal er ooit eens gaan komen denk ik .

     1. AidemediA

      Yep, want het echte tuig, is de politie. Waakzaam en dienstbaar is hun wapenspreuk. Bekeuren en het, bewapend, dwarszitten van gewone burgers is wat ze doen.

    2. Cycle25

     Of romeo’s, ze zijn hiervoor zwaar getraind.

   2. leukeditter

    juist!!! rutte en consorten

 2. Henry Higgins

  “Terwijl het politiekorps hun eigen hielen loopt te likken vanwege een gebrek aan versterking”

  Kenneth heeft weekenddienst en dat levert altijd mooie staaltjes van kreupel Nederlands op.

  1. Linksbuster

   Misschien kan Kenneth de tijd vinden om je er hier weer af te gooien..beter voor beiden.

 3. Marija

  Wat een schandaal o.a. in Eindhoven.
  Het waterkanon is beschadigd en kan geen dienst meer doen.
  Heeft Nederland geen blusvliegtuigen staan op vliegveld Eindhoven?
  Ik zou dat geteisem graag met een plens water uit een blusvliegtuig van straat geveegd zien worden.

 4. Spaanse_K0K

  Zwaar vuurwerk naar politiepaarden gooien.
  Stenenregen in Eindhovense binnenstad.
  Nos belaagt en mishandelt in Urk.

  Urk afzinken en de rest keihard neerknuppelen.

  1. Stanly2000

   Kokkie,
   Ik hoop dat het veilig is in Spanje!

  2. EvertB

   Mee eens Kok.

   God heeft zijn handen definitief van Urk losgetrokken na decennia van goddeloos gedrag.
   Urk afsteken en teruggeven aan het water.

  3. Buzz68

   De paarden worden als wapen ingezet. Het is naar mijn mening legitiem om je er tegen te verdedigen!

   1. Thant dolph

    Bakerpraatjes. Die Hooligans waren waren er om te rellen en te vernielen. Dat heeft niks met het recht op verdedigen te maken.

 5. Mar

  Wie niet luisteren wil, moet maar voelen?

 6. HD

  Je bent natuurlijk niet wijs als je de straat op gaat om herrie te trappen, laat de politie gewoon schieten zou ik zeggen.
  En dan hebben we het nog niet over al die zwakzinnigen die nu met grote getale op het vliegtuig stappen.

 7. jennifer

  Dit heeft Rutte dan bereikt met zijn domme zet. Als hij nou duidelijk de burgers had kunnen vertellen en het bewezen was, dat het corona virus actief is tussen 21:00 en 4:30 s morgens en dan niemand naar buiten moet gaan, zouden de burgers hem misschien nog wel geloven. Maar hiermee heeft hij helemaal alle geloofwaardigheid mee verloren. Het is niet in orde dat mensen dan vernielingen aan brengen overal, en protesteren hier tegen kan ook op n rustige manier. Nu is het van beide kanten gewoon n uitlokking geweest met alle gevolgen van dien. Rutte moet zich diep schamen, hij knecht de burgers al bijna n jaar lang met zijn idiote ideeen wat hij heeft.

 8. Kleurloze Politiek

  Van mij mogen ze al die tuig oppakken en een maand de cel in en daarnaast een flinke boete van 750 euro zodat het echt goed komt in die hersenloze pan van die gekken.

  1. jennifer

   Dat komt nooit meer goed bij hun, niet alleen die gasten die hier naar binnen gehaald worden en getraumatiseerd zijn , ook veel Nederlanders heeft het al getroffen na al die lockdowns en opsluitingen van Rutte.

  2. leukeditter

   ja doe je rutte er bij dan

 9. Kleurloze Politiek

  @jennifer

  Volgens mij moeten mensen zoals jij zich diep schamen.

  Rutte heeft hier vaak uitleg over gegeven en er is in bijna alle talkshows hier over gesproken maar als mensen hun egoïsme niet kunnen bedwingen en alleen maar aan zich zelf denken dan rest er niets anders dan strenge beleid en harde aanpak..

  Het kan niet zo zijn dat iedereen maar doet waar men zin in heeft..

  1. jennifer

   Ho ho ik keur al die vernielingen zeker niet goed, en vind ook niet om dat ik tegen n avondklok ben mij moet gaan schamen hoor. Jij mag jou mening hebben, en ik heb de mijne. Al die wauwelprogramma s die jij dan kijkt waar de ene het nog beter als de andere weet, hebben de mensen helemaal gek gemaakt, en hier heeft Rutte dubbel van geprofiteerd om zijn eigen faalbeleid in alles te verbloemen. Jij mag het zien zoals je wil, maar ik laat mij zeker niet door jou woorden in de mond leggen waar ik niet achter kan staan, dat moge ff duidelijk voor jou zijn.

 10. janrama

  Paar honderd man en dat is Nederlands verzet tegen de lockdown.
  Pegida tuig en ander tuig van de richel.
  Wie kan dit goed praten.

  1. ManX

   Ja Jan, het Nederlandse volk is een volk van slavenzielen dat zich onder masochistisch genot graag laat knevelen. Je moet dit herkennen, want je behoort er zelf toe.

   Dezelfde schapen die zich zo willoos lieten bespelen door A.H.: nazi in het diepst van hun gedachten.

 11. JoopvdJoop

  Tis net als die vluchtelingen die ook gewoon maar mensen neersteken omdat ze boos zijn.
  Schandalig.

 12. andergeluid

  Vreselijk en dat allemaal om een stevige griep
  De Agenda 2030 of de un 21 of de Great reset of de nieuwe wereld orde heeft hier zeker niets mee te maken ??
  En Maxima had gelijk Nederland bestaat niet sinds 1940 toen onze Wilhelmina het land verliet !!
  dus we bestaan niet dus geen grondwet geen last van onwettige belastingen enz enz
  Dacht ik toch al jaren een Nederlander te zijn zijn de niet soevereinen mensen toch altijd slaaf geweest en nog steeds slaaf van het corrupte systeem van een staat dat eigenlijk niet bestaat.

 13. ervi

  Zelf ben ik niet zo van het slopen of stenengooien, maar laten we wel wezen: ontwrichting is het enige verzet wat een volk rest tegen een jaar lang staatsgeweld en onderdrukking.
  In Nederland worden stenengooiende en plunderende demonstranten per definitie gekwalificeerd als relschoppers, asocialen zonder valide reden om ergens tegen te protesteren.
  Na de dood van George Floyd kwamen de anti-racisme protesten in de V.S.,waarbij hele straten in vlammen opgingen en doden vielen. En waarbij Antifa alvast bakken met stenen klaar hadden gezet voor de demonstranten.
  Daar werd niet opgetreden door politie, sterker nog, er was veel begrip voor de gewelddadige manier van demonstreren, ook op dit blog.
  Afgezien van het feit dat zo`n vernielde Jumbo of een afgefikt autootje niets vergeleken is bij al die BLM/Antifa anarchie in de States vraag ik mij af of het oproer van vannacht en vandaag in Nederland niet even legitiem is als dat in de U.S. vorig jaar.
  Tenslotte is demonstreren voor vrijheid minstens zo belangrijk als tegen racisme.

 14. M. Brandenburg

  Artikel staat bol van de stemmingmakerij het was fout want er waren een paar figuren van pegida bij, dus omdat zij erbij waren is het allemaal fout, dat het gewoon zo is dat over het gehele spectrum men tegen deze links totaliraire niet door de wetenschap onderbouwde en zelfs bewezen niet werkende maatregelen is, dat is door de aanwezigheid van een paar Pegida leden ineens niet meer mogelijk.

  Betoger gooide met (illegaal) vuurwerk naar de politie, maakt het toebvoegen van het totaal niet bewezen ‘illegaal’ de daad ernstiger? Zoalng totalitair links de macht nog niet heeft gegrepen en ongestraft deze zaken kan doen zullen er betogeingen als deze zijn. links heeft in de gehele geschiedenis niets met vrijheid gehad, dat is niet ineens verandert omdat ze jaren een ander jasje hebben gedragen, de kern van links is nog steeds totalitair.

  Wanneer de maatregleen van de overheid niet worden teruggedraaid, terwijl wetenschappelijk is bewezen dat zij helemaal niets toevoegen in het bestrijden van het virus, zal maken dat dit soort betogen enkel maar in aantal en grote zullen toennemen, daar gaan verkapt negatieve artikelen die mensen die opkomen voor hun idividuele vrijheid veroordelen en door associatie proberen zwart te maken aangevuld met niet bewijzen verdachtmakingen niets aan af.

  1. Edjan

   MB +++++++++++++++++++++++++++++++

 15. Kleurloze Politiek

  @jennifer

  Hoi sorry van mijn reactie ik bedoelde het niet persoonlijk.. dus mijn excuses voor mijn harde reactie.

  Ik ben namelijk ook tegen dit soort barbaarse plunderingen
  En soms reageer ik iets te veel uit emoties
  Maar ik heb absoluut niets tegen jou..

  1. jennifer

   Dank je want zo kan het ook niet de bedoeling zijn. Ieder zijn mening toch.

   1. Kleurloze Politiek

    Daar heb je honderd procent gelijk in
    En dat recht gun ik jou en iedereen van harte.
    En Ik hou ook er niet van om mensen te kleineren of te kwetsen.

    Een goed gesprek begint bij respect te tonen voor elkaar.

    Dus ik gun je bij deze een wel varende toekomst toe ongeacht je politieke kleur want uiteindelijk zijn we medeburgers van elkaar en met elkaar.

    1. jennifer

     Een welvarende toekomst heeft rutte ons helaas inmiddels al afgenomen, ook wij vechten voor het bestaan van onze zaak, en daar maken die paar geleende knopen van hem ook niet veel goed meer mee. Ook onze reserves raken op als het zo door blijft gaan. Om eerlijk te zijn het ziet er niet goed meer uit hier in dit land, en wat werkelijk de bedoeling van dit alles is weer rutte heel goed.De mensen zouden eens beter na moeten gaan denken,over alles wat er gebeurd, dan komen ze vanzelf tot de conclusie dat dit nog weinig met het corona virus te doen heeft, maar dat ze bezig zijn tot algehele overgave aan een dictatuur.De vergelijkingen zijn er al toch.

     1. Kleurloze Politiek

      Kom op jenni laat je, je niet kennen..
      Ook zonder Rutte kom jij er wel..
      Zorg dat je een goede studie achtergrond hebt waarmee je veel deuren in de maatschappij kunt openen.
      Ik heb me zelf nooit afhankelijk laten maken door een politieke windrichting.
      Uiteindelijk zul je over alle hindernissen heen moeten.

      Ik weet niet of je al een gezinnetje hebt maar mocht dat zo zijn dan zou ik je willen mee geven dat je gezinnetje het hart van je leven is.
      Zorg daar goed voor en laat je, niet gek maken door niemand niet.
      Uit eindelijk bepaal jij de koers van je eigen leven.

     2. Edjan

      Jennifer, sterkte met jullie zaak.

     3. gargamel

      Ik heb nog niets zo iets doms gelezen, “Uit eindelijk bepaal jij de koers van je eigen leven”.

     4. jennifer

      Kleurloze politiek. We hebben al 30 jaar n zaak, en dat is door de overheid in 1 jaar tijd totaal kapot gemaakt, zoals het bij velen van ons gebeurd is. En of men nou een buffer of niet heeft opgebouwd, deze roverheid maakt iedereen in dit land straatarm en dat is juist de bedoeling. De koers van je leven bepaal je niet meer zelf in dit land als het zo door gaat, daar zorgt de overheid wel voor dat dit niet gebeurd. Dat hadden we voorheen zelf nog in de hand maar door de dictator Rutte is dit te niet gedaan voor velen. Wij redden ons nog wel, wij zijn geen 20 meer, maar als ik nog op de barricade zou moeten gaan om te voorkomen dat dit nog langer duurt zal ik het zeker doen. Onze vrijheid in alle opzichten worden de mensen langzaam aan ontnomen, en niemand wil dit schijnbaar zien.

     5. jennifer

      Dank je edjan, we zullen er hard voor vechten als het moet.

 16. gargamel

  ” Wollt ihr den totalen Krieg” ?

 17. NationalSniper

  Graag inzet van defensie en politie: Om het regime Rutte af te zetten en deze psychopaten te berechten voor misdaden tegen: menselijkheid, grondwet, grondrechten, vrijheden (waar zovelen voor stierven), mensenrechten, volksgezondheid, economie en samenleving.
  En uiteraard ook de medeplichtigen binnen de media berechten die enkel staatspropaganda verkondigen.
  Mede door eenzijdige media is het hier net zo ondemocratisch als in Turkije en Rusland. Er zijn verkiezingen maar de media bepaald indirect de uitslag.

  En ook het tuig dat bewust winkels e.d. aan het slopen is mag tegen worden opgetreden. Dat geeft wel aan dat de betreffende mensen niets geven om de zaak en niet behoorden tot de demonstratie van coronarealisten, maar puur waren om te rellen. Anders ga je echt niet mensen pakken die al enorm gedupeerd zijn door de maatregelen van het regime.
  De demonstranten waren gewoon vreedzaam en niemand tot last (toch willen moderne varianten van nationaalsocialisten dat zij worden geknuppeld en met waterkanon bespoten), dan komt de SA van Rutte (in deze rol waren ze toch echt wel actief), reageert het hooligantuig en dan krijg je dit.
  Maar de extreem linkse media zal het wel weer framen als dat het alleen maar hooligans waren.

  Bij georganiseerde demonstraties ging het helemaal niet fout.

  Het beleid is er alleen op gericht om burgers zoveel mogelijk te pesten, kleineren, geld afhandig maken en alles wat leuk is af te pakken (was overigens al bezig via de klimaahoax, ging alleen wat minder snel).
  Als een knuffel geven of een avondwandelingetje al strafbaar is ben je gewoon in een totalitaire dictatuur beland.

  Duidelijk is dat je met angst mensen goed kunt manipuleren. Angst voor een IFR 0,23% virusje maakt dat mensen niet meer na kunnen denken. De coronagekkies lopen achter de linkse Rutte aan en keuren alles goed dat hij doet.

  De overheid komt nu op gebieden waar een overheid NOOIT mag komen. In hoeverre er wel of geen gevaar is kun je over discussiëren maar feit is dat in een vrije democratie mensen dit zelf beslissen en vervolgens zelf afwegingen maken.
  Tijdens de Spaanse griep ging het leven gewoon door en dat doofde uit door het bereiken van groepsimmuniteit.

  Vergelijk de trends van verschillende landen met maatregelen, beperkte of helemaal geen. Het is vergelijkbaar.
  Lockdowns hebben het virus nergens weggekregen. Zelfs niet de Noord-Korea stijl lockdowns van Spanje, Iralië en Frankrijk.
  Een lockdown kan niet werken. Tenzij IEDEREEN thuis zit, dus ook zorgpersoneel, politie e.d., maar dan gaan er velen dood en is er niemand om te handhaven.

  Van mondkapjes is door TU Delft bewezen dat ze niet werken en zelfs Erdorutte, Hugo Mengele en van Dissel e.d. hebben dit gezegd.

  1,5m is ook onzin. En bepaalde landen hebben 1m, anderen 2m. Dus wat is het?
  Er wordt verwezen naar het boek van Wells waar juist in staat dat Aerosolen de hoofdbron van besmetting zijn en veel gevaarlijker.
  Aerosolen houden geen afstand maar zweven door een hele ruimte. En buiten of in goed geventileerde ruimte blijft er niets van over en is er geen enkel gevaar.

  De maatregelen van de overheid zijn dus niet alleen nutteloos maar zelfs gevaarlijk voor kwetsbaren. Die denken dat ze met 1,5m en een lapje stof veilig zijn.

  Luchtverkeer uit China was niet stopgezet in begin. En ook niet uit UK nu.

  Daarnaast worden goed werkende alternatieven genegeerd: dringend ventilatieadvies (zoveel mogelijk luchten), ventilatiesystemen aanpassen met verse lucht of virusfilters, verhogen luchtvochtigheid (luchtbevochtigers, bakjes water verwarming), luchtreinigers met UV en ionisatie.
  Werkende medicatie werd zelfs verboden.

  Het regime Rutte heeft het op gebied van SARS-CoV-2 alleen maar erger gemaakt. Dood door schuld. Indirecte genocide op de ouderen in verpleeghuizen.

  In hoevere is nog vol te houden dat ze enkel dom en incapabel zijn?
  Het lijkt steeds meer op een stel psychopaten en criminelen die juist genieten van het onderdrukken van mensen en hun ongelijk niet toe villen geven en dus doorgaan in dezelfde richting.
  De toeslagenaffaire is peanuts vergeleken met wat er nu gebeurd.

  Van de PCR test is in een wetenschappelijke (retraction)paper al bewezen dat hier 10 grote fouten in zitten waardoor hij onbetrouwbaar is. Daarnaast is per september het aantal cycli verhoogd (terwijl je nooit boven 25 mag) en aantal primers verlaagd naar 1 (terwijl 3 minimum is) waardoor het aantal false positives enorm toeneemt. Bewust om angst te zaaien? Waarom zou je het anders doen?

  Hele land, volksgezondheid, econome en maatschappij kapot om een IFR 0,23% virusje.

  En nog zijn er IQ-lozen die blind achter leugenaar en psychopaat Rutte aanlopen die met zijn Rutte doctrine bewust informatie achter houdt (als het bij de toeslagenaffaire was zal dit zeker ook bij Corona zijn) en kritische kamerleden schreeuwent boos opbelt.

  De Corona leugens op een rijtje:
  – Kans dat het naar NL komt is heel klein.
  – Maatregelen zijn maar heel kort totdat zorgcapaciteit het weer aan kan (hele lente zomer was dit het geval maar maatregelen gingen niet weg).
  – Het zal pas weer normaal worden als er een vaccin is. Dat is er nu (meerdere zelfs). En steeds hardere maatregelen terwijl positieve getesten dalen en het vaccin er is.
  – Het virus is zo gevaarlijk, terwijl IFR 0,23% is.
  – Zorg is zo belangrijk en moeten we waarderen. Kabinet stemt tegen meer loon, doet NIETS aan opschalen zorg (wel even tijdelijk noodhospitalen in het begin maar die werden weer afgebouwd, COVID schip incl personeel geweigerd, inzet militairen recent geblokkeerd door VWS, zorgmensen die zich hebben aangemeld om te helpen worden niet ingezet, Gommers zegt dat niets erger is dan personeel dat zich verveeld (is blijkbaar erger dan stikkende bejaarden en economische genocide op ondernemers, en enorme toename depressies en andere zorgklachten). Conclusie: het regime WIL de zorgcapaciteit NIET vergroten en WIL het probleem niet oplossen.

 18. NationalSniper

  Graag inzet van defensie en politie: Om het regime Rutte af te zetten en deze psychopaten te berechten voor misdaden tegen: menselijkheid, grondwet, grondrechten, vrijheden (waar zovelen voor stierven), mensenrechten, volksgezondheid, economie en samenleving.
  En uiteraard ook de medeplichtigen binnen de media berechten die enkel staatspropaganda verkondigen.
  Mede door eenzijdige media is het hier net zo ondemocratisch als in Turkije en Rusland. Er zijn verkiezingen maar de media bepaald indirect de uitslag.

  En ook het tuig dat bewust winkels e.d. aan het slopen is mag tegen worden opgetreden. Dat geeft wel aan dat de betreffende mensen niets geven om de zaak en niet behoorden tot de demonstratie van coronarealisten, maar puur waren om te rellen. Anders ga je echt niet mensen pakken die al enorm gedupeerd zijn door de maatregelen van het regime.
  De demonstranten waren gewoon vreedzaam en niemand tot last (toch willen moderne varianten van nationaalsocialisten dat zij worden geknuppeld en met waterkanon bespoten), dan komt de SA van Rutte (in deze rol waren ze toch echt wel actief), reageert het hooligantuig en dan krijg je dit.
  Maar de extreem linkse media zal het wel weer framen als dat het alleen maar hooligans waren.

  Bij georganiseerde demonstraties ging het helemaal niet fout.

  Het beleid is er alleen op gericht om burgers zoveel mogelijk te pesten, kleineren, geld afhandig maken en alles wat leuk is af te pakken (was overigens al bezig via de klimaahoax, ging alleen wat minder snel).
  Als een knuffel geven of een avondwandelingetje al strafbaar is ben je gewoon in een totalitaire dictatuur beland.

  Duidelijk is dat je met angst mensen goed kunt manipuleren. Angst voor een IFR 0,23% virusje maakt dat mensen niet meer na kunnen denken. De coronagekkies lopen achter de linkse Rutte aan en keuren alles goed dat hij doet.

  De overheid komt nu op gebieden waar een overheid NOOIT mag komen. In hoeverre er wel of geen gevaar is kun je over discussiëren maar feit is dat in een vrije democratie mensen dit zelf beslissen en vervolgens zelf afwegingen maken.
  Tijdens de Spaanse griep ging het leven gewoon door en dat doofde uit door het bereiken van groepsimmuniteit.

  Vergelijk de trends van verschillende landen met maatregelen, beperkte of helemaal geen. Het is vergelijkbaar.
  Lockdowns hebben het virus nergens weggekregen. Zelfs niet de Noord-Korea stijl lockdowns van Spanje, Iralië en Frankrijk.
  Een lockdown kan niet werken. Tenzij IEDEREEN thuis zit, dus ook zorgpersoneel, politie e.d., maar dan gaan er velen dood en is er niemand om te handhaven.

  Van mondkapjes is door TU Delft bewezen dat ze niet werken en zelfs Erdorutte, Hugo Mengele en van Dissel e.d. hebben dit gezegd.

  1,5m is ook onzin. En bepaalde landen hebben 1m, anderen 2m. Dus wat is het?
  Er wordt verwezen naar het boek van Wells waar juist in staat dat Aerosolen de hoofdbron van besmetting zijn en veel gevaarlijker.
  Aerosolen houden geen afstand maar zweven door een hele ruimte. En buiten of in goed geventileerde ruimte blijft er niets van over en is er geen enkel gevaar.

  De maatregelen van de overheid zijn dus niet alleen nutteloos maar zelfs gevaarlijk voor kwetsbaren. Die denken dat ze met 1,5m en een lapje stof veilig zijn.

  Luchtverkeer uit China was niet stopgezet in begin. En ook niet uit UK nu.

  1. NationalSniper

   Daarnaast worden goed werkende alternatieven genegeerd: dringend ventilatieadvies (zoveel mogelijk luchten), ventilatiesystemen aanpassen met verse lucht of virusfilters, verhogen luchtvochtigheid (luchtbevochtigers, bakjes water verwarming), luchtreinigers met UV en ionisatie.
   Werkende medicatie werd zelfs verboden.

   Het regime Rutte heeft het op gebied van SARS-CoV-2 alleen maar erger gemaakt. Dood door schuld. Indirecte genocide op de ouderen in verpleeghuizen.

   In hoevere is nog vol te houden dat ze enkel incapabel zijn?
   Het lijkt steeds meer op een stel psychopaten en criminelen die juist genieten van het onderdrukken van mensen en hun ongelijk niet toe villen geven en dus doorgaan in dezelfde richting.
   De toeslagenaffaire is peanuts vergeleken met wat er nu gebeurd.

  2. NationalSniper

   Hele land, volksgezondheid, econome en maatschappij ka pot om een IFR 0,23% virus.

   En nog zijn er die blind achter leugenaar en psychopaat Rutte aanlopen die met zijn Rutte doctrine bewust informatie achter houdt (als het bij de toeslagenaffaire was zal dit zeker ook bij Corona zijn) en kritische kamerleden schreeuwend boos opbelt.

   1. NationalSniper

    De Corona leugens op een rijtje:
    – Kans dat het naar NL komt is heel klein.
    – Maatregelen zijn maar heel kort totdat zorgcapaciteit het weer aan kan (hele lente zomer was dit het geval maar maatregelen gingen niet weg).
    – Het zal pas weer normaal worden als er een vaccin is. Dat is er nu (meerdere zelfs). En steeds hardere maatregelen terwijl positieve getesten dalen en het vaccin er is.
    – Het virus is zo gevaarlijk, terwijl IFR 0,23% is.
    – Zorg is zo belangrijk en moeten we waarderen. Kabinet stemt tegen meer loon, doet NIETS aan opschalen zorg (wel even tijdelijk noodhospitalen in het begin maar die werden weer afgebouwd, COVID schip incl personeel geweigerd, inzet militairen recent geblokkeerd door VWS, zorgmensen die zich hebben aangemeld om te helpen worden niet ingezet, Gommers zegt dat niets erger is dan personeel dat zich verveeld (is blijkbaar erger dan stikkende bejaarden en economische genocide op ondernemers, en enorme toename depressies en andere zorgklachten). Conclusie: het regime WIL de zorgcapaciteit NIET vergroten en WIL het probleem niet oplossen.

    1. Edjan

     +++++

    2. dinaro

     @NationalSniper,
     Fantastisch goed uitgelegd..
     Op naar een Dictatuur…….snik

    3. ervi

     Goed verhaal Sniper.
     Zelf ben ik tegen plunderingen en vernielingen maar niet tegen met geweld reageren op staatsgeweld .

    4. jennifer

     Harstikke goede analyse van jou op alles.

  3. Thant dolph

   “”Mede door eenzijdige media is het hier net zo ondemocratisch als in Turkije en Rusland. Er zijn verkiezingen maar de media bepaald indirect de uitslag.”

   Het is boelshit en laster van de bovenste plank was je hier zegt. En je weet het.
   Wees een man, voeg de daad bij het woord, ga in Rusland wonen en richt daar een nieuwe, PUTIN- kritische partij op!

   Misschien is het handig om van te voren even bij Navalny te checken wat je beter níet in het openbaar vragen of schrijven kan…

  4. Thant dolph

   “De demonstranten waren gewoon vreedzaam en niemand tot last (toch willen moderne varianten van nationaalsocialisten dat zij worden geknuppeld en met waterkanon bespoten”

   Ook al zo’n ‘leugentje om bestwil’ als je het over de situatie in Eindhoven van vandaag hebt.
   Vreedzame betoging ammehoela.

 19. liefdevol rechts

  Het beste wat men zou kunnen doen is gaan demonstreren in de straat waar Rutte woont. Je moet de man aanspreken die deze regeltjes opsteld.

 20. Sando

  Urkers zij net moslims God en Allah tuig,!!

 21. de ziender

  Vaxiwappie Kenneth weer. Napraatpappagaai van Fake nieuws media. Bekogeling van politie in Amsterdam werd duidelijk door zogemoede Romeos gedaan.

 22. Bolkestein

  Viel het jullie ook op dat bij de vernielingen, plunderingen en brandstichtingen in Den Haag Schilderswijk, Tilburg West, Breda, Venlo erg veel Mocrotaal werd gesproken? En zoals vanouds werd daar weer teruggetreden in plaats van opgetreden.

  En al die vernielingen, daar help je anderen mee. Zoals de gedupeerden van alle vrijheidsbeperkingen. Zoals ondernemers en werknemers in de detailhandel die ernstig gedupeerd zijn. Niet dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.