Doorgeslagen OMT pakt ons laatste beetje vrijheid af met avondklok: ‘Positief effect op besmettingen verwacht!’

Het is nu dus officieel: het OMT wil een avondklok doorvoeren, vanwege een vermeend ‘positief effect op het aantal besmettingen.’ Weet je wat ook een positief effect zal hebben op het aantal besmettingen? Iedereen, letterlijk, de hele dag onder dreiging van een tot de tanden bewapende soldaat binnen houden. Dat werkt vast ook. Maar moeten we dat dan ook maar doen?

NOS Teletekst bericht dat het Outbreak Management Team ‒ de junta die het voor het zeggen heeft in ons land ‒ “verwacht dat een avondklok een positief effect heeft op de afname van het aantal coronabesmettingen, voornamelijk onder jongeren.” Dat staat in het OMT-advies over de avondklok.

Ah ja, weer dat “vooral onder jongeren” he? Qua sterftecijfer is het coronavirus ongeveer de griep voor jongeren, maar oh, oh, oh, wat moeten we de verspreiding juist onder hen beperken! Want zij maken op hun beurt zogenaamd ouderen weer heel ziek; ouderen die ze niet eens mogen of kunnen bezoeken, ofwel verplicht, dan wel vrijwillig. Maar gottegottegod, stel je voor dat die jongeren ‘besmet’ raken met het virus. Dan kunnen ze zich zomaar een paar dagen ziek, zwak en misselijk voelen.

Dat moeten we natuurlijk ten koste van alles voorkomen. En ja, dan bedoel ik ook echt ten koste van álles.

Daarom adviseren de gezondheidsexperts die verder niets op hebben met de geestelijke gezondheid van mensen, laat staan met onze economische gezondheid, om een avondklok in te stellen van 20:00 uur of 21:00 uur tot 05:00 in de ochtend.

Natuurlijk komt die avondklok er ongetwijfeld. Maar wacht, het OMT was nog niet klaar. Want hoewel het aantal besmettingen gestaag terugloopt, en het aantal ziekenhuisopnames (en ic-opnames) ook, moet er volgens het OMT nóg meer gedaan worden. Nee, een dictatoriale avondklok is niet afdoende. Ze willen ook nog even dat er “nog maar één gast per dag per huishouden” toegestaan mag worden.

Dus Nederlanders mogen ’s avonds de deur niet meer uit en ze mogen in hun eigen huis nog maar één gast per dag toelaten. Bij twee gasten IN HUN EIGEN HUIS handelen ze in strijd met de wet. Ze zijn dan dus een soort van coronacriminelen.

Knet-ter-gek. Nu deze maatregelen vrijwel zeker genomen worden kunnen we maar tot één conclusie komen: onze vrijheid is ons definitief afgepakt. Er is niets meer van over. En dat allemaal zogenaamd voor een virus dat misschien twee keer dodelijker is dan de griep ‒ en dan ook nog eens eerst en vooral bij heel oude, verzwakte mensen die al aan het einde van hun leven waren. Wat een schánde dat we dit laten gebeuren. We moeten ons kapotschamen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal… en steun De Dagelijkse Standaard met een kleine bijdrage via BackMe (een geweldig initiatief van Jan Roos).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. lucinde

  Ik merk het al…Mvdg gooit ons de hele dag dood met de avondklok.

  En Bart schrijft iets over Sylvana en Wout over Rutte.

  Hopelijk heeft Frits nog iets te melden…

  1. Cycle25

   Er moet wel een beetje “gevestigd” meegeleuterd worden, anders verkoop je geen baits.

   Kan niet wachten op ’t moment dat de mondiale crash gaat indalen en de Merkel doctrine-leuzen uit de kast gaan komen.

 2. Grondeekhoorn

  Het meest ironische van 2020 is dat 75 jaar vrijheid vieren niet door kon gaan. En door wat kwam dat nou exact? Door vrijheidsbeperking 😂🤣 die 75 jaar hebben we nooit gehaald, al maken ze je dat wel wijs.

 3. jennifer

  Veel erger is het dat iedere dag steeds meer jongeren zelfmoord plegen om dat ze geen toekomst perspectief meer zien in het leven. Raar dat de regenten daar geen woord vuil aan maken, wat ze bereikt hebben tot nu toe met hun regels steeds opnieuw in te voeren.2021 zal een nog slechter jaar gaan worden voor iedereen als afgelopen jaar.Het zijn niet alleen de jongeren die het niet meer zien zitten, vele ondernemers hebben het water ook al tot aan de lippen staan. Zelfmoord onder burgers zal een topjaar worden dit jaar, zo komt Nederland ook af van te veel burgers en kan er plaats gemaakt worden voor nog meer import, die straks het stokje over nemen hier. Het is gewoon de bedoeling dat het zo gaat. Met een virus in de lucht jagen krijg je de burgers wel murw en kan de EU zijn plannen zonder problemen uit blijven voeren op gebied van import en Islamitiesering.

  1. werikke

   klopt net naar de markt geweest .eerste keer in jaar. zag alleen maar zwangere moslimwijven en 3 kids aan buggy en met dikke buik dus over aantal jaren zijn de autochtone in minderheid.

 4. Piet151

  Wat een bult onwaarheden nu toch weer en vooral ook framing van kabinetsbeslissingen (kijk alleen eens naar de foto).
  Ik heb eigenlijk maar één enkele vraag, waar ik ook na heel lang nadenken niet het antwoord op kan bedenken. Als men dan toch per se de geestelijke gezondheid van ons en onze economie de nek om wil draaien, wie heeft daar in vredesnaam belang bij? Ik denk dan vooral ook aan de aanstaande verkiezingen. Gelukkig hebben we hier bestuurders die verstandiger zijn dan Trump en wel nadenken over het belang voor de hele samenleving in plaats van alleen aan dat van henzelf.

  En die onwaarheden dan?
  * Voor jongeren is corona gelukkig veel minder fataal. Maar ze zijn wel degelijk besmettelijk en kunnen die kwetsbare ouderen net zo gemakkelijk besmetten als die ouderen onderling. En ze bezoeken die ouderen ook, want er is nog geen sprake van een bezoekverbod, alleen een beperking van het aantal bezoekers.
  * Corona is niet tweemaal dodelijker dan de jaarlijkse griep, was het maar waar. Ondanks de draconische maatregelen tot vandaag is het aantal doden tot vandaag bijna viermaal het gemiddelde aantal a.g.v. influenza, waarvoor geen enkele maatregel werd getroffen.
  * De schrijver heeft geen enkel idee wat er op- dit moment al in onze ziekenhuizen aan de hand is. Ik kom door heel nare omstandigheden elke dag in een regionaal ziekenhuis. Het verplegend personeel kan het naar eigen zeggen nauwelijks bijbenen. Er staan veel bedden leeg. Niet wegens gebrek aan vraag, maar a.g.v. de inzet van personeel op de covid-afdeling en IC. De IC is grotendeels bezet met covid-patiënten, nog een paar en het ligt vol.
  * Verpleegkundigen hebben nachtmerries van de te verwachten golf van de Britse variant, waar ze nu (nog even) niets van merken.

  Dit is weer een zeer verwerpelijk artikel op DDS.

  1. Gerda2

   Piet@ het gemiddelde aantal a.g.v. influenza, waarvoor geen enkele maatregel werd getroffen.

   Wat denk je van de jaarlijkse griepprik?

   1. Piet151

    @Gerda2

    Je hebt helemaal gelijk. Ik vergat die onterecht, al is de deelname wel beperkt (50-60% van de ouderen en risicogroepen). Andere maatregelen kan ik niet bedenken.

    1. Gerda2

     Piet,
     Het is bekend dat tot voor kort circa 50% van de mensen die en oproep voor de griepprik krijgen, hem ook komt halen.
     Als je onderstaand stukje van het RIVM leest, zijn dat er dan miljoenen. Bij de laatste griepprik kwamen daar geloof ik nog een extra half miljoen bij.
     Dus dat zijn heel veel prikken.

     Bron RIVM
     In oktober en november krijgen zo’n 6 miljoen mensen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. De griepprik is voor mensen van 60 jaar en ouder en voor volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen.17 dec. 2020

    2. Gerda2

     Piet@ al is de deelname wel beperkt (50-60% van de ouderen en risicogroepen).

     Beperkt?
     Juist bij deze groepen vallen de meeste doden.

     1. agenda2030

      met narcisten kan je niet communiceren Gerda, verspilde moeite

     2. Piet151

      @Gerda2
      Je hebt gelijk, maar ik zie niet zo gauw wat je punt nu is? Je nuanceert mijn bewering, dat het door mij genoemde aantal corona-doden viermaal hoger is dan die a.g.v. griep en daarmee ben ik het feitelijk eens al moet je wel kritisch kijken naar de manier van rekenen.

      Hoeveel doden die griepprik scheelt weet niemand precies, omdat onderzoeksresultaten sterk variëren. Er wordt zelf breed beweerd dat het effect nul is.

      Maar het actuele corona-dodental blijft toch veel hoger, ondanks de veel strengere maatregelen. En als we ook de beelden uit het buitenland erbij betrekken, gelukkig nog niet gezien in Nederland, van lange rijen ambulances en doodskisten, is er m.i. alle reden om elke maatregel te treffen, die kan helpen.

      Mijn andere opmerkingen blijven m.i. geldig. En daarmee wordt de ernst van de epidemie aangetoond. Ik meen me te herinneren, dat jij in de zorg werkt, of heb ik dat mis? Dan moet je toch ook die druk voelen, die ik elke dag in het ziekenhuis ervaar en hoor. Mensen die dat ontkennen hebben het contact met de werkelijkheid verloren of ontkennen iets wat ze wel degelijk zien en dat kun je onnozelheid of sabotage noemen.

      Overigens dank, dat je het ongelijk van @agenda2030 laat zien, door gewoon net als andere deelnemers hier, een fatsoenlijke gedachtewisseling, ook niet voor het eerst, met mij aan te gaan. Er lijkt mij eigenlijk maar één deelnemer hier zwaar contactgestoord, en dat is de verder overigens zeer geachte @agenda2030.

     3. Gerda2

      Piet@ Hoeveel doden die griepprik scheelt weet niemand precies, omdat onderzoeksresultaten sterk variëren. Er wordt zelf breed beweerd dat het effect nul is.

      Heb ik ook gelezen, er is hier nog nooit (zover ik weet) een fatsoenlijk onderzoek naar gedaan. Evenzo geldt dit voor het verloop van de ziekte, mocht je deze oplopen.
      En waarom is er geen onderzoek gedaan?
      Mocht het echt zo wezen, dan kun je je wel het één en ander afvragen.
      Voor de huisartsen is het een extra inkomen en die gun ik ze van harte.
      Voor de pharmabedrijven is het big business.

      Dit geldt evenzo voor de nieuwe “vaccins”, waar helemaal nog niet van bekend is, of ze effectief zijn.
      Er is voornamelijk gekeken naar de veiligheid. Ook daar kun je je vraagtekens bij zetten.
      Er komen steeds meer meldingen van ernstige bijwerkingen en doden.

      Engeland heeft het tot nu toe aangekund en volgens artsen wordt de situatie nu beter.
      Maar de media maken er altijd een spektakel van om de schrik bij de bevolking er goed in te houden.

      Piet, er zijn ziekenhuizen waar het heel erg mee valt met de drukte, las van de week dat er op een afdeling ’s nachts een kaartspelletje werd gespeeld.
      Je hoort hier op DDS toch ook van sommige mensen die in de zorg werken dat het meevalt. Jij hoort van je zus en in het ziekenhuis waar je komt andere verhalen.
      Ik denk dat ze beide waar kunnen zijn, waarom niet?
      Een overheid die alleen heeft afgeschaald wat i.c. bedden betreft en daarmee samenhangend een personeelstekort heeft gecreëerd, is slecht bezig.
      Ook heeft ze vanaf de zomer geen actie ondernemen.

      Ik heb inderdaad zo’n 25 jaar als verpleegkundige in de zorg gewerkt.
      Heb daar geleerd met veel stress om te gaan.
      Verder neem ik niet zomaar aan wat het RIVM of het OMT vertelt, over de media maar te zwijgen.
      1 x per dag kijk ik naar het 8 uur journaal, wat die soms voor onzin vertellen!
      Ze gaan maar door over besmettingen te spreken.

     4. Piet151

      @Gerda2
      Duidelijk en dank. Ik heb één aanvulling. Je schrijft: “… las van de week dat er op een afdeling ’s nachts een kaartspelletje werd gespeeld.” Dat kan heel goed kloppen en die rust zie ik ook soms. Waar ik nu regelmatig kom is die situatie relatief rustig, omdat veel bedden niet bezet worden. De verpleegkundigen zijn zoveel als nodig en mogelijk op de covid-afdeling en de IC ingezet. Inzet op de verpleegafdelingen wordt door sommigen beleefd als een moment om even tot rust te komen. Maar er zijn ongetwijfeld ziekenhuizen waar de situatie dichter bij normaal blijft.

   2. Cycle25

    h*tps://www.griepalert.nl/

    Eeeuh, welke griep ?

    Iets doet me denken aan een corona/influenza switch.

  2. Gerda2

   Piet@ Ondanks de draconische maatregelen tot vandaag is het aantal doden tot vandaag bijna viermaal het gemiddelde aantal a.g.v. influenza, waarvoor geen enkele maatregel werd getroffen.

   Ik ga even uit van de laatste 5 jaars-cijfers van het RIVM, want deze liggen beduidend hoger.
   Bij de 404 doden in het laatste seizoen kun je natuurlijk vraagtekens zetten.
   Verder kregen veel mensen een griepprik.

   Onderstaand stukje is van RIVM SITE gehaald.

   In de winter van 2019/2020 was de influenza-epidemie kort en mild (week 5 tot en met 7 2020). De oversterfte was in deze periode met 404 veel lager dan de gemiddelde oversterfte in de afgelopen 5 griepepidemieën (6.443).

   1. Piet151

    @Gerda2
    Dat gemiddelde is het lastige in dergelijke discussies. Als je het 10-jaarsgemiddelde neemt komt dat uit op jaarlijks ruim 4.000. Dat verklaart mijn opmerking, niet per se mijn gelijk.

    Het aantal griepdoden was in 2020 laag. Waarschijnlijk, omdat het een heel mild griepseizoen was. Dat gebeurde de afgelopen 10 jaar al vier keer eerder. In de RIVM-grafieken kun je zien, dat de jaarlijkse griep al op de terugweg was, toen corona de kop opstak. Maar die jaarlijkse griep zal ook in de nasleep waarschijnlijk beïnvloed zijn door de getroffen maatregelen tegen corona.
    Maar belangrijker in de RIVM-cijfers is het feit, dat drie van de vier seizoenen die buiten deze berekening zijn gelaten heel milde griep lieten zien. Dat drukt het 10-jaars gemiddelde fors tot bijna 4.500. Waarom het RIVM deze seizoenen niet meerekent, weet ik niet. Maar vergeleken met die 4.500 geeft een heel ander beeld van corona. Wat waarheid is, weet ik niet.

  3. Spaanse_K0K

   Voor een correcte weergave zonder persoonlijke interpretatie en vooroordelen moet u zeker niet op DDS komen.
   DDS gaat steeds meer op “De Speld” lijken, met dat verschil dat DDS hun eigen berichtgeving serieus neemt.

   Zomaar een quote:
   Peter Oudshoorn 1 jaar geleden Beantwoorden
   **, je weet toch dat DDS helemaal niet aan nieuwsvoorziening doet? Er worden stukjes van andere sites gehaald (GeenStijl, Telegraaf) en die worden zodanig bewerkt dat een maximaal aantal schuimbekkende reacties gehaald kan worden.

   Nieuws telt niet op DDS: het gaat er om toetsenbordvetes zo lang mogelijk brandende te houden en uit te melken. Voor nieuws moet je andere kanalen zoeken.

  4. agenda2030

   blabla bladieblabla

 5. Winfrida

  Het kabinet laat zich alleen maar adviseren door het OMT. Waar zijn de psygologen, de economen, de maatschappelijk werkers, seksuologen, etc.? Je kan niet uitgaan van een factor, helemaal verkeerd. Wat is wel waar van hun adviezen en wat niet?

 6. Cootje

  Als Corona het ondemocratische zootje in Brussel omver werpt is het niet voor niets geweest . De financiële verschillen tussen de onderliggende opvreters en wie dat moet betalen zijn namelijk niet van deze wereld maar uitgevonden door een stel elite en multinationals . Multinationals maken 100% gebruik van onze infrastructuur betalen er niets voor en laten de bevolkingen met een spoor van emotionelen achterdocht achter. Corona vergroot de ongelijke verschillen uitstekend op . Maar de genen die de centen daar aan verdienen steken ze in de eigen zak en laten de kosten door werkende burgers betalen. Die betalen op zo manier 3 keer een geven bosje tulpen aan Italië . Als Corona nog een jaartje zijn aangepaste stekels laat voortduren , zijn de tulpen ontvangers dood . En is de solidariteit van de multinationals verdwenen want die trekken niet aan een dood paard . De vriendenkring in Brussel wordt gehalveerd en uitgekleed want geld en macht is maar betrekkelijk en zit zo weer ergens anders

 7. ropart

  er is geen mainstream die de effecten van de avondklok in landen die dat al enige tijd hebben ingevoerd op een rijtje zetten, dat wekt wantrouwen. misschien iets voor dds om daar eens wat over iets schrijven, uiteindelijk is het toch de bedoeling van dit soort nieuws sites zich van de mainstream te onderscheiden lijkt me.

  1. Spaanse_K0K

   DDS iets uitzoeken en er objectief over rapporteren?
   Gevoel voor humor kan u niet ontzegd worden.

 8. Bunky01

  Let op, de volgende klap en tevens de laatste nekslag in de totale onderwerping is;
  uitstel van de verkiezingen. Dan heeft de staat (lees de regenten) de absolute macht.

  1. Mireille

   Overdrijf niet zo @Agenda2030.

   1. agenda2030

    wat zeg je strónt vlé®k ?

 9. ikweetwatikwil

  Nog afgezien van het virus, erg of niet zo erg, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat er iets meer speelt met de politiek in de hoofdrol. Er klopt iets niet.

 10. Meriadoc Brandebok

  Mensen die zeggen dat Nederlanders worden “bang” gemaakt, zijn in de regel zelf erg angstig.

  1. Jack Flash

   Klopt MB, angstig voor dictatuur, niet voor het virus.
   Heel ander verhaal.

   1. Meriadoc Brandebok

    Q.e.d.

  2. ikweetwatikwil

   Dat mensen bang worden gemaakt voor het virus is duidelijk. Zo duidelijk dat ze zonder nadenken de politieke bevelen opvolgen.

  3. Winfrida

   @MB

   Ik denk eerder dat het kabinet ergens bang van wordt, naar aanloop van de verkiezingen.

  4. agenda2030

   geen enkele angst voor “het virus ” wel ontzettend bang voor domme meelopers !

 11. Fortiori

  Wat mij opvalt is de tegenwerking tegen de overheid die met deze maatregel het beste met ons voor heeft. In het zovaak hier op DDS aangehaalde Hongarije, waar alles beter is,
  heeft Orbán het wèl voor elkaar. Evenals meer landen. Laten wij dus die uitbater van Hongarije volgen. Kan toch nooit kwaad? Avond klok nù. Besmetting omlaag!

  1. agenda2030

   geef nou is antwoord op de vraag wat de avondklok structureel aantoonbaar gaat brengen ?

   Omdat meer landen een avondklok hebben moeten wij er ook aan ? je had kennelijk ook blind achter de bloksnor aan gehuppeld.

   1. Fortiori

    Wat te denken van besmetting? Het staat er toch? Lezen! En het houdt allochtone kinderen van de straat die buiten spelen.

    1. agenda2030

     ik snap dat je de vraag niet kan beantwoorden , je smeekbede voor een avondklok komt louter uit je voorliefde voor onderwerping. Zoals eerder vast gesteld heb je een voorliefde om met dwang anderen te onderwerpen. Fascist in hart en nieren.

     Zijn de allochtonen WEER de oorzaak dat iedereen zich moet onderwerpen ?

     Wat heeft de avondklok gebracht in andere landen ? minder besmettingen ? nou niet echt hoewel meer of minder erg moeilijk te bewijzen is.

     Geef nu eens concreet aan wat de avondklok gebracht heeft in andere landen !

 12. de ziender

  Kenmerken van een fascistisch of totalitair regime…
  1: Roven van burgerlijke vrijheden
  2: Censuur (thans op internet)
  3: Genocide (op inwoners van verpleeghuizen)
  4: Verklikcultuur, aangemoedigd door de overheid
  5: Inzetten van (KG)Boa’s (zoals de voormalige bruinhemden)
  6: Uitstellen en vervolgens ontmantelen van de verkiezingen
  7: demonstratieverbod
  8: Invoering van Ermächtigungsgesetz (zoals in 1933 door een nare snorremans)
  9: Herdefiniëring en vernedering van de vrije mens tot wandelende ziektekiem; ergo: ontmensing zoals ooit de Joden overkwam.
  10: Inzetten van leger tegen eigen burgers
  11 Avondklok…
  12: Het volk holt achter de leider aan, of die nu Adolf, Mao of Mark heet….(een doorsnee mens is immers masochist…)

  Volgende stap 13: Concentratiekampen…..in Duitsland reeds aanwezig….

  1. Piet151

   @de ziender
   “Concentratiekampen…..in Duitsland reeds aanwezig….”

   Leg uit, alsjeblieft. Ik heb blijkbaar iets gemist.

   1. agenda2030

    blabla bladieblabla

   2. Jack Flash

    Canada kan er ook wat van.

   3. Piet151

    @de ziender, Jack Flash

    Die concentratiekampen hielden me bezig en ik kreeg geen antwoord op mijn vraag naar meer info. Dat was snel gevonden op de site waarnaar hier op DDS terecht zelfs niet verwezen mag worden. Dat zal ik dan ook niet doen. Maar om kort te gaan, het is fake-nieuws. Er is geen detentiekamp in Dresden, ook niet in gepland in Canada en info over de z.g. vele geheime Amerikaanse kampen horen eerder thuis in een niet zo realistische thriller.

 13. Ritter

  Diederik tegen avondklok

  Diederik Gommers liet bij Jinek weten geen voorstander te zijn van de avondklok. “We hebben afgelopen vrijdag de eerste getallen en waarschuwingen gezien dat er een derde golf komt en toen hadden we nog het idee dat het vooral door de 20 tot 25-jarigen kwam. Dan zou je kunnen zeggen: zoeken die elkaar op en helpt dan een avondklok?”

  Nu staan de zaken er anders voor, aldus Diederik. “Nu hoorde je vandaag het bericht dat ook bij die groep afgelopen week het aantal besmettingen is gedaald. Ik wil best wel denken aan een avondklok als het zin heeft, maar ik heb op dit moment nog geen data gezien (…) dat een avondklok daadwerkelijk effect zal hebben.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2021/01/op1-verrast-ernst-kuipers-met-bij-jinek-muitende-diederik-gommers/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.