Economie slopend kabinet overlegt in Catshuis over verlengen lockdown

Enkele kabinetsleden gaan vandaag met deskundigen overleggen over een mogelijke verlenging van de lockdown. Tal van sectoren hebben de afgelopen weken al aan de bel getrokken: een verlenging zou echt desastreus zijn. Hopelijk luistert het kabinet ook eens naar de sectoren in nood en wordt er maatwerk verricht. 

Een verlenging van de lockdown lijkt helaas onvermijdelijk op dit moment. Het besmettingscijfer ligt nog veel te hoog en ook druk op de zorg is de laatste tijd niet af genomen. Waar ondernemers vooral voor vrezen is een verzwaring van de huidige lockdown.

Diverse brancheverenigingen hadden duidelijke afspraken gemaakt met de overheid. Nu krijgen zij afgelopen week vanuit de media ineens te horen dat ook zij mogelijk alsnog hun winkel moeten sluiten. Sommige winkels mochten openblijven om de druk op de supermarkten te verminderen, maar bij een verzwaring zouden deze winkels alsnog de deuren moeten sluiten. Met alle gevolgen van dien.

Naar alle verwachting weten we dinsdagavond waar we aan toe zijn, maar aangezien alles al wordt gelekt tegenwoordig zou het me niet verbazen als we morgen het slechte nieuws al ontvangen.

De donkere tijden zijn voor ondernemers voorlopig nog niet afgelopen. Een verlenging zit er dik in, wat ook voor de horecasector weer een flinke klap zal zijn. Hoe lang zullen zij dit nog kunnen volhouden?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. gargamel

  Vaccin of geen vaccin, wat de richting betreft, hoeven we alleen maar naar Duitsland te kijken, waar zojuist een nog strengere vergrendeling is aangekondigd, en de uitvoeringsregeling werd afgelopen zomer verlengd tot eind 2021. Betekende dit dat Frau Merkel een aanstaande “terugkeer naar normaliteit” voorspelde? En denk niet dat er een virus nodig is voor vergrendelingsmaatregelen. Het Duitse sociaaldemocratische parlementslid Karl Lauterbach stelde “soortgelijke beperkingen op de persoonlijke vrijheid” voor in de strijd tegen klimaatverandering.

  1. ropart

   zoals gargamel aangeeft kijk naar duitsland als je wil weten wat nederland gaat doen, het is niet anders.

   1. 2030

    Duitsland zit al bijna een jaar in lock down en bewijst onomstotelijk dat alle stupide maatregelen zoals mondkapjes , 1,5 meter , beperkt huiscontact , lock down enz NIET WERKEN

  2. hans-e-pans

   Nederland volgt als schoothondje van Duitsland netjes wat zij doen.

 2. JochemX

  Besmettingscijfers zeggen weinig. Het aantal zieken en doden is een valide criterium en dat valt nogal mee. Rutte loopt aan het handje van Merkel. Lijkt toch wat op een complot, misschien hebben complotgekkies af en toe toch gelijk.

  1. FreeThinker

   Als je nu nog niet begrijpt dat er iets anders speelt ben je ook echt een lockdownie. Afgelopen voorjaar heeft men Ahoy omgetoverd tot een noodziekenhuis maar dat is tot de dag van vandaag niet gebruikt. Als de IC het probleem is, waarom neemt de overheid dan niet alle IC medewerkers die het de afgelopen jaren ontslagen heeft weer aan? In 2010 was de IC capaciteit nog 2800, ja natuurlijk zijn er een paar met pensioen maar dat ze allemaal 57+ waren lijkt me sterk. Als je nu nog niet inziet dat men de “crisis” niet wil oplossen maar erin wil blijven moet je je eens goed afvragen hoe capabel jouw cognitieve vaardigheden zijn.

   1. Spaanse_K0K

    Als de IC het probleem is, waarom neemt de overheid dan niet alle IC medewerkers die het de afgelopen jaren ontslagen heeft weer aan

    In welk overheidsziekenhuis op welke overheidsICafdeling met overheidsICbedden zouden deze mensen moeten gaan werken?

    Verder: Er lopen geen werkloze IC verpleegkundigen rond die terug willen naar een IC afdeling.

    1. driewerf

     MIJn god wat ben je een betweter, alsof jij dat allemaal in je nep glazen bol kunt zien .Je wauwelt maar zo een eind weg idioot, de verpleger moet je nog weer aan de pillen helpen merk ik .

    2. 2030

     ONZIN !

     U heeft toch wel vernomen dat mensen zich aanmeldde ZELFS als vrijwilliger maar dat het ziekenhuis heeft bedankt ?

     Deze mensen waren twee jaar geleden nog verpleegkundige voordat ze door de bezuinigingen van rutte eruit getrapt werden.

     Kennelijk wenst het ziekenhuis geen pottekijkers !

   2. ropart

    ik mag aannemen dat die ontslagen ic medewerkers geen hond zijn die je schopt en dan kwispelend naar je toekomen voor de volgende schop.

    1. ropart

     toekomt

    2. FreeThinker

     Wel als je ze flink betaalt…

     1. ropart

      rutte en betalen?

  2. usb3.0

   “besmettingscijfer”

   Op basis van wat? pçr test? die niet aan kan tonen of iemand werkelijk besmet is…

 3. FreeThinker

  Maar als deze lockdown klaarblijkelijk geen significant effect heeft gehad, waarom overweegt men dan om deze te verlengen?

  1. 2030

   omdat ze volledig krankzinnig zijn en de burger geïndoctrineerd is met angsten omtrent een niet bestaand killer virus !

   Opstand tegen het beleid blijft nog even uit totdat mensen gaan beseffen dat ze bedonderd worden

  2. ropart

   Maar als deze lockdown klaarblijkelijk geen significant effect heeft gehad, waarom overweegt men dan om deze te verlengen? het suggereert inderdaad een andere agenda freethinker.

  3. usb3.0

   Nou dat is natuurlijk om de bevolking knettergek te maken, als je de propaganda fascistische reclamespotjes ziet is vaccineren de “enige” oplossing, begrijp je wel…daarom dus.

 4. Cootje

  Verleden jaar maart kon je met een lagere school opleiding al uitrekenen dat Corona een spoor van vernieling achterlaat in 2021/ 2022. Het enige positieve is dat het het fundament van het ondemocratische gedrocht in Brussel sloopt. En aangezien wij een rijke provincie zijn van de gedrocht Europa . Waar mensen in het noorden tot hun 67ste mogen werken om de opvreters in het zuiden te onderhouden. Dus nu een verlenging is nog niet het einde van Corona die past zich moeiteloos aan voor een derde en vierde golf . Tegen die tijd is de solidariteit over en hebben ze weer een ander probleem. Dus in het Catshuis zitten marionetten en blijven marionetten zitten tot de hele middenstand is gesloopt met een gezamenlijke Europese lockdown . Een lockdown aan de middellandse zee met elke week je salaris in de brievenbus gestort . betaalt door de bv Nederland .

 5. 2030

  Waarom is die idioot rutte doof ? De WHO roept al vanaf november 2020 overheden op om te stoppen met lock downs omdat ze niets brengen !

  Waarom vast houden aan de alles vernietigende lock downs ?
  Mensen die zich niet willen laten vaccineren gaan echt niet overstag door de verhalen van een dictator. Stop met die onzin rutte want je richt onherstelbare schade aan bij mensen, bedrijven en de totale gemeenschap.

  rutte is een volidioot en een vieze huichelaar, helaas kan je de dictator niet vervolgen voor zijn wanbeleid.

 6. de ziender

  Onze leiders lijden aan het syndroom van lockdown. Knetttergek en bovendien lopen cijfers helemaal niet op. Als ze al kloppen: het zijn louter de aantallen maar niet het PERCENTAGE dat steeds schommelt rond de tien procent. Blijft de DDS ook deze leugens herhalen dan ze ontkrachten? Loopt de DDS met een neuscondoom op aan het handje van D66?

  1. jennifer

   De ziender, stel je voor het duurt dan toch zeker weer n jaar voor dat daar een vac. voor uitgevonden is toch.

 7. usb3.0

  Mensen worden ingeënt met een virus die anderen kunnen besmetten…let maar op..

  1. Jack Flash

   usb3.0 @ Heb een lijstje gemaakt van verschillende scenario’s en stappenplannen.
   Daar staat jouw idee ook tussen.

 8. gjverweg

  De maand december gemiddeld 9000 besmettingen en 90 doden. Waar praten we over.
  Getallen bijgehouden van Teletekst. RIVM: xxxxx besmettingen

  1. 2030

   we praten over een griepvirus wat in het begin foutief geïdentificeerd was.

   griep hebben we al jaaaaaaaaaren , heel veel mensen denken dat griep – noemde we ooit influenza – onschuldig was. Daar komt de misvatting vandaan

   1. Mireille

    Buiten DDS om zijn er maar weinigen die over een “griepvirus” praten. Meen ik. Eigenlijk niemand.

    1. 2030

     hahahahahaha , velen spreken over een verkoudheid virus c.q griep virus

     covid is corona maar corona is geen covid !
     slechts hele domme naïeve mutsen ontkennen de ware aard van het virus .

    2. usb3.0

     Oh jawel hoor, zat zelfs

 9. jennifer

  Ik denk inmiddels dat de meeste besmettingen,als die er al werkelijk zijn in de supermarkt plaats vinden.Juist daar is het zo harstikke druk steeds ook al denk je dat je het goede uur hebt uigekozen,en gebleken is dat er niemand een millimeter wijkt van elkaar,en ze moeten niet zeuren want op veel plaatsen heeft het personeel nog maling aan de regels is gebleken.

  1. 2030

   als we nu eerst vraag 1 beantwoorden ? Wat testen we eigenlijk !

   1. jennifer

    2030 ze testen natuurlijk hoeveel doden er op termijn mee vallen toch.

 10. Florissa

  Alle bedrijven buiten de grote onder de bus,zelden grotere slopers gezien als dit stelletje onbenullen in Den Haag ,een dokter geeft 1 maand een medicijn ,en als je dan zegt ,dokter het werkt niet ,zegt hij ,maakt niet uit ,gewoon nog 2 maanden innemen ,en dan kijken we weer verder .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.