Peilingen! 'Toeslagenaffaire-wegkijker Asscher kost PvdA zetel - JA21 blijft maar groeien'

Peilingen! 'Toeslagenaffaire-wegkijker Asscher kost PvdA zetel - JA21 blijft maar groeien'

Partij van de Arbeid (bron: Flickr)

De nieuwe peiling van Maurice de Hond laat goed zien dat de positie van Asscher steeds meer onder druk komt te staan. Sinds we weten dat Asscher wel degelijk kennis had van de gang van zaken verliest de partij iedere week een zetel. Ondertussen blijft JA21 van Joost Eerdmans gestaag groeien, deze week komt de aspirant-Kamerpartij op drie zetels uit.

Asschers positie ligt al een tijdje onder vuur binnen de partij. Maar tot ieders verbazing kondigde hij aan gewoon lijsttrekker te blijven. Niet ieder PvdA-lid was hier even blij mee. Er werd een motie van wantrouwen tegen hem ingediend die genoeg steun ontving van de PvdA-leden. Deze motie gaat nu besproken worden bij het PvdA-congres.

Peilingen! 'Toeslagenaffaire-wegkijker Asscher kost PvdA zetel - JA21 blijft maar groeien'
Peiling 10 januari 2020 Maurice de Hond

De afgelopen maand is de PvdA van 13 zetels naar 11 zetels gedaald. Men kan zich terecht afvragen of de daling blijft aanhouden zolang Lodewijk Asscher lijsttrekker blijft. Zijn geloofwaardigheid is compleet verdwenen, voor de partij zou het beter zijn hem te lozen.

Ondertussen blijft de nieuwe partij van Joost Eerdmans groeien in de peilingen. Ditmaal wel ten koste van de partij van Richard de Mos. Code Oranje zakt naar nul terwijl JA21 op drie zetels komt.

Met de continue groei van JA21 in de peilingen, en de groei van media-aandacht voor de partij, lijkt het steeds aannemelijker dat ze in maart daadwerkelijk de Tweede Kamer kunnen binnenkomen. Wat betekent dat Nederland weer een rechtse partij rijker is in het parlement.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties