Laatste nagel aan doodskist van toeslagenaffaire-pias Lodewijk Asscher: ‘Hij wist wél van noodkreten af!’

Kijk eens aan! De onderzoeksjournalisten van Follow the Money halen één dag voor Kerstmis de schijnheilige PvdA-politicus Lodewijk Asscher hard onderuit. Als minister van Sociale Zaken wist de sociaaldemocraat wel degelijk dat ambtenaren van de Belastingdienst waarschuwingen hadden geuit over de gang van zaken.

De bom binnen de PvdA-gelederen was al gebarsten, maar dit is nog even een coup de grace van de speurneuzen bij FTM.

Bij de verhoringen van de Ondervragingscommissie ontkende Asscher alles nog, en wist hij zogenaamd van niks over de toeslagenaffaire terwijl financiële rampspoed werd uitgestort over duizenden ouders. Maar FTM heeft alle stukken boven tafel gekregen via WOB-verzoeken ‒ en dan komt toch echt een ander beeld naar boven drijven.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft meerdere malen gemeld dat uit de eigen stukken niet op te maken is of Asscher op de hoogte was van de hele kwestie, maar dit is volgens FTM lariekoek. Diverse ambtenaren hebben verteld dat Asscher over alles van de hoed en de rand wist:

‘Beeld is dat de problematiek c.q. het voorstel binnen SZW wel besproken is met de minister van SZW, maar uiteindelijk besloten is er niets mee te doen.’

FTM stelt terecht de volgende vraag:

‘Ambtenaren schrijven niet zomaar dat ze een ‘beeld’ hebben, zeker niet wanneer het een gevoelige zaak betreft in een grote affaire, die bestudeerd wordt door een commissie van bestuurlijke zwaargewichten. Waarom schrijven de ambtenaren aan oud-minister en ex-vicevoorzitter van de Raad van State Donner dat in hun beleving Asscher wel degelijk geïnformeerd was?’

Het lijkt er sterk op dat Asscher gewoon niet het hele verhaal heeft verteld tijdens de verhoringen. Sterker nog: hij ontkent glashard dat hij er iets van wist terwijl meerdere ambtenaren zeker weten dat Asscher geïnformeerd was.

Of nog sterker: uit de informatie van FTM blijkt dat Asscher de boel gewoon bij elkaar heeft gejokt. Hij was wel degelijk op de hoogte van de taferelen bij de Belastingdienst, maar heeft er gewoon niks mee gedaan. Werkelijk waar schandalig, en al helemaal voor een politiek leider van een partij die beweert op te komen voor de zwakkeren in de samenleving.

Asscher heeft de duizenden ouders in de toeslagenaffaire niet alleen schaamteloos laten vallen, hij heeft ook nog geprobeerd zijn eigen straatje schoon te vegen door zich van de domme te houden. Een politieke doodzonde. Hij moet aftreden, en rap ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. JochemX

  Geen enkele nagel, links of rechts maakt niet uit, ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd en overleven het allemaal.

  1. Edjan

   De Rutte-Asscher doctrine in zijn volle glorie.

  2. Cootje

   Het old boys netwerk werkt met kerstmis in alle hevigheid , het uitwisselde programma viert hoogtij het uitruilen van informatie worden tegen elkaar weggestreept . Meestal tot een zondebok

   1. hans-e-pans

    Hoogmoed komt ooit voor de val.

    Het doet dan denken aan de dominosteentjes die in een niet te stoppen serie vallen als eenmaal de eerste is gevallen.

 2. Cootje

  Waar blijft de aanklacht meineed ???

  1. Piet151

   @Cootje
   Het zou allemaal best waar kunnen zijn. Maar als er termen worden gebruikt als “ik heb een beeld” en “in mijn beleving is de minister over mijn beeld geïnformeerd” wordt ik heel voorzichtig. Dat lijken me zulke vage formuleringen, dat die eerst eens grondig moeten worden beoordeeld, voor een beschuldiging van meineed kan worden uitgesproken.

   1. Cootje

    Ik zeg dat we in een bananen republiek leven , wodc affaire , afkoopsommen banken , chroom6 burn pit , maar hij heeft toch onder ede gestaan , of is hij ook een demminkje met D66 rechters

   2. stem weg

    QUOTE Het zou allemaal best waar kunnen zijn. END

    Het is waar blabla bladieblabla malle pietje. Iedereen was geïnformeerd misselijke leugenaar. Lees de kamerverslagen hufter

    1. Piet151

     @stem weg
     Als iedereen geïnformeerd was, was dat hele onderzoek niet nodig geweest.

     1. Nico Sibelijn

      Inderdaad, als betrokken bewindslieden volledig geïnformeerd waarin over de ernst van het probleem dan hadden ze wel ingegrepen.

     2. stem weg

      lees de kamerverslagen van 24 maanden geleden arrogantje !
      Het onderzoek was onnodig zoals in het onderzoek ook vermeldt hufter !

     3. stem weg

      quote Nico Sibelijn 7 minuten geleden
      Inderdaad, als betrokken bewindslieden volledig geïnformeerd waarin over de ernst van het probleem dan hadden ze wel ingegrepen. end

      Dat was juist de conclusie van het onderzoek strónt vlé®k ! U was op de hoogte waarom greep u niet in ?

      De strónt vlé®k blaat weer onwetendheid ! stomme hufter

 3. Response

  Er zijn er veel meer dan Asscher die er van wisten maar die hanteren allemaal de Rutte-doctrine, dat is nou eenmaal coalitiebeleid.

 4. gjverweg

  Vergeten we de rest van de smeerlappen niet???

 5. HD

  Als dit soort gasten in de kamer zitten beloven ze ons van alles en blazen van de hoogste toren, eenmaal in het kabinet komt hun ware aard naar boven, liegen en bedriegen, egoïsme, eigenbelang en machtswellust en machtsmisbruik.
  En het ergste is dat ze zich van dit alles niets meer kunnen herinneren.
  Asscher is hiervan één van de beste, de grootste van deze kunst is Mark Rutte.
  Wat heeft deze man de samenleving verkracht met zijn linkse D66 boeven.
  Het trieste is dat Nederlanders dit allemaal accepteren.

 6. Eppo123

  Voor de slachtoffers zou het leuk zijn als hij met enkele anderen zou vertrekken. Persoonlijk krijg ik al bultjes als ik Asscher op de TV zien, overigens niet zulke erge bultjes wanneer ik Melkert zag.

 7. Meriadoc Brandebok

  Asscher kan beter overwegen af te treden. De Toeslagenaffaire gaat de PvdA electoraal hard raken, mede gezien het feit dat een deel van de achterban uit allochtone kiezers met een lage levensstandaard bestaat.

  1. ManX

   Asscher is een waardeloze figuur. Even crimineel als zijn toentertijd baasje Rutte.

   Opzouten met deze klaplopers, plucheplakkers en charlatans: elk kabinet met een beetje eergevoel was al lang opgestapt.

   1. Meriadoc Brandebok

    Opstappen heeft praktisch geen enkele zin. Maar welk kabinet bepleit je eigenlijk?

    1. ManX

     Het praktische nut is het herstel van vertrouwen in de politiek dat door de toeslagaffaire zo beschaamd werd.

     Het morele nut is dat er getoond wordt dat eer, eerlijkheid en genoegdoening niet helemaal door charlatans is uitgegomd en nog een kans heeft.

     Een demissionair kabinet kan de coronacrisis even slagvaardig managen en grote politieke beslissingen kunnen wel even wachten.

     Maar als je diep in mijn hart kijkt hoop ik dat ze niet aftreden en dit etterende gezwel tot aan de verkiezingen blijft voortwoekeren en zware electorale schade zal toebrengen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Het zijn geen charlatans, maar bestuurders. Je vliegt uit de bocht: de ministers zijn niet direct verantwoordelijk, zij handelden mede onder druk van de samenleving om allochtonen hard aan te pakken. En de ambtenaren waren verantwoordelijk (velen van hen informeerden hun ministers niet eens voldoende). Ministers zijn passanten.

      Van wat betreft de zin van het aftreden van het kabinet breng je slechts emo-argumenten in. Er is geen enkel praktisch nut. De ouderen hebben er niets aan, het land heeft er niets aan, de samenleving heeft er niets aan. Nog drie maanden en dan mag het volk zich zelf uitspreken over de toekomst van het kabinet. Uit de laatste peilingen blijkt overigens dat het volk zich slechts in minderheid voor aftreden uitspreekt.

     2. Meriadoc Brandebok

      Ouderen = slachtoffers

     3. ManX

      “Ministers zijn passanten.”

      Ministers zijn eindverantwoordelijk. Punt uit. En het is gebruik dat een minister en kabinet opstapt als ze gefaald hebben in zo’n grote zaak als deze.

      Dat ze dat niet doen is beschamend. En dat jij dat verdedigt degradeert je tot een knipmessende lakei zonder eigen mening.

      ‘Geen praktisch nut’: ga je diep schamen.

  2. Cootje

   Die waren toch al voor zich zelf begonnen , als je ze leert klimmen kunnen ze hun subsidie zelf aanvragen / gaat niet altijd goed/ en zo de politiek in , thee kunnen ze zelf wel zetten

 8. Abraham50

  Heftig nep nieuws om Lodewijk Asscher onderuit te halen

  1. Oepsie

   Ach gossiepossie, de eeuwige handophouder, heeft problemen met iets genaamd ‘de waarheid’. Uitkering al gestort?

  2. stem weg

   ach gut , wat is er nep aan het bericht ? salon socialisten hebben altijd wat moeite met de keiharde waarheid

  3. Duckday

   Waarheid is altijd Nepnieuws in deze club als ze hun fouten willen verdoezelen
   Gewoon aftreden en geen burgemeesters post

 9. LifeBuddy

  pvda is altijd al Achterbaks geweest. den uil zei al in de jaren 70 al ,dat de werkman, dus het gewone Volk NOOIT meer de baas zou zijn in [nedere]land.
  Maar het Volk wil Nu zijn Vrijheid Terug.

 10. Realist

  Denk dat OM Asscher wel wegens meineed moet gaan vervolgen. Deze man is een grote ramp, een schande en dan nog geen ontslag nemen. Hopelijk dat de PvdA dan ophoud te bestaan, een zegen vd mensheid.

  1. Cootje

   De socialisten zijn in heel Europa uitstervende

 11. Bunky01

  Allen die hier in meer of mindere mate uit de bocht zijn gevlogen dienen met ingang van morgen hun smerige biezen te pakken en wel voorgoed. Daarbij, nu en in der eeuwigheid geen openbare functie meer. Tevens vervolgen tot de laatste snik en alle schade inclusief alle gemaakte kosten op deze smeerlappen verhalen.
  de kreten, “ik heb hier geen actieve herinnering aan” en wat dies meer zij, zegt over hen dat ze volkomen geheugen gestoord zijn. Ondertussen weet men drommels goed wat men heeft uitgespookt. Hier mag men niet mee wegkomen, dat schaamteloze volk.

 12. Pieter48

  Er was is eens een partij in dit land die de belangen van de arbeiders vertegenwoordigde. Dat was de PVDA. Dat doet de PVDA niet meer. De a van arbeiders partij is vervangen door de a van allochtonen. Dat er nu van de voormalige arbeiders partij toppers zijn die liegen en bedriegen hoort bij de moderne tijd. Dat de arbeiders al decennia minder verdienen en de bedrijven waarvoor ze werken enorme winsten maken was zelfs Rutte opgevallen.Hij vond dat bij de bedrijven het geld tegen de plinten klotsten en de lonen achter bleven. Dit had de PVDA moeten op vallen en dit probleem aanpakken. Er is in dit land een scheefgroei aan de hand die je op zijn minst a sociaal kan noemen.
  Door slinkse constructies heeft een bedrijf zelf geen personeel meer in dienst.Het personeel wat deze bedrijven nodig hebben wordt via schimmige zogenaamde satelliet bedrijven ingehuurd.Deze arbeiders krijgen nooit een vast contract en werken voor een minimum loontje. Bij de grote webshop bedrijven is dit meer regel dan uitzondering.Er worden wel giga pakhuizen gebouwd maar om het personeel fatsoenlijk betalen drukt de winst en dat is niet aan de orde. Dit zijn geen sprookjes .Hier had de voormalige arbeiders partij zich mee moeten bezighouden. Het blijkt dat ze andere prioriteiten hadden. Voor de heer Asscher komt er zeker weer een mooi baantje aan. Beloning volgens de Balkenende norm. Dus weer een nieuwe kans en weer niet afgerekend voor al zijn onkunde in vorige functies.

 13. Vrijedenkert

  Salonsocialist lid van de Partij van de Allochtonen en meest asociale minister van Sociale Zaken ooit…

  Opbokken optyfen!

 14. Florissa

  Socialist,wat kan je er anders van verwachten,parasiteren op geld van een ander ,delegeren kunnen ze als geen ander ,maar voor de rest helemaal niks,o ja de kluit belazeren ,zijn ze ook wereldkampioen in .Deze zak geen burgemeester maken ergens maar gewoon op straat zetten,en laat hij daar maar zijn kunsten vertonen ,of een krantenwijk geven ,kan hij weinig aan verklooien,en de oplages zinken met de dag .

 15. tata

  De viezigheid druipt er vanaf. Bah.

 16. Duckday

  Hij was minister en wist van niks Welke mensen zouden op zulke personen stemmen misschien weten die ook van niks.Deze partij is mede verantwoordelijk van de grote troep in Nederland Open grenzen kom maar binnen beleid LEUGENS BEDROG HOOGMOED WAARZIN Breek nu eindelijk eens het kartel en STEM nu eens op die andere partij laat hij nu eens bewijzen wat hij beloofd waar te maken.Dan zien we gelijk of dat hij de waarheid weergeeft en die andere partijen de bevolking bang heeft gemaakt met nep nieuws en leugens.Stuur dit kabinet naar huis men is te veel met zich zelf bezig en hebben lak aan de bevolking Laten we ook UK volgen en uit het monsterverbond stappen.En om hun haggie te redden komen ze weer met leugens en ontkenning en wassen hun handen in onschuld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.