Experts niet blij met kabinetsval: ‘slechtst mogelijke timing’

Voor viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC komt de val van het kabinet op het ‘slechtst mogelijke moment’. Ook andere experts lijden aan dezelfde tunnelvisie en zeggen dat er juist nu ‘een kabinet van nationale eenheid nodig is’.

Zowel het kabinet als de Tweede Kamer benadrukken dat het coronabeleid niet verandert nu kabinet-Rutte III een demissionare status heeft. Maatregelen die eventueel genomen moeten worden, zullen nog steeds moeten worden uitgevoerd. Het zou toch van de zotte zijn als het complete ambtelijke apparaat er nu maar met de pet naar gaat gooien, alleen omdat het kabinet zijn verantwoordelijkheid heeft genomen voor de toeslagenaffaire?

En het bestrijden van het coronavirus is ook allang politiek geworden, dus daar hoeven we ook niet meer bang voor te zijn. De eensgezindheid die er in Den Haag op dat thema was, verdween binnen enkele maanden al weer als sneeuw voor de zon. Dat is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom dit kabinet continu probeert overal draagvlak voor te vinden en keiharde maatregelen maar halfbakken uit weet te voeren. Anders waren de scholen en Schiphol toch allang gesloten?

De corona-experts zorgen wat dit betreft echt voor storm in een glas water. Mochten partijen het zich wel in hun hoofd halen om politiek proberen te gaan scoren op dit thema, dan worden ze daar snel genoeg op afgerekend. Dat kan alleen maar worden bestempeld als een plat soort populisme. En in het ergste geval gaat dat (extra) levens kosten, wat stemmers echt wel wat langer zullen gaan onthouden dan de missers die politici op andere thema’s maken. Dat soort stunts zijn voor geen enkele partij een goede lange termijn strategie. Ik denk dus dat we wat dat betreft niet zo bang hoeven te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. roodkapjelusttaart

  Voor ons de best mogelijke timing, net voor de ondergang.

  1. agenda2030

   timing is niet relevant , demissionair na de verkiezingen of demissionair nu !

   lood om oud ijzer , met andere woorden geen verschil. De despoot gaat gewoon verder onder de noodwet

 2. Seneca

  mevrouw Koopmans is toch in China? ik mag toch aannemen dat zij haar handen vol heeft met het onderzoek naar het virus? waar bemoeit zij zich mee?
  focussen op je taak en je niet laten afleiden door een in wezen triviale gebeurtenis als het aftreden van het slopersbedrijf dat Rutte III wordt genoemd.

  1. Nostradamus

   In China vinden ze toch niets. En niet omdat het er niet is. Wat is er niet? Dat weten ze zelf ook niet. Ze zijn daar alleen maar om een bepaalde uitkomst te beamen. Of beawomen om het dom-links correct te zeggen 🙂 🙂 🙂

 3. plakband

  Een kabinet van nationale eenheid. Wat een naïeve wetenschapper.

  Dat komt er pas nadat links al het geld heeft opgemaakt en er ook niets meer kan worden geleend.
  Dit wachtgeld-kabinet blijft gewoon doorknoeien.

 4. Heras

  Waarom krijgt dat mens een podium. ze heeft meegewerkt aan het manipuleren van de pcr-tests. Ze doet net of ze verstand heeft over dit kabinet. Ik vind dat ze crimineel.

  En het vallen van dit kabinet is prima (had eerder gemogen).

 5. Heras

  Plaats svp mijn mening

  1. Cor Grijpstra

   @Heras
   Bidden helpt misschien, ouwe racist.

  2. agenda2030

   dds loopt te zeuren over censuur maar dds voert zelf tirannie

 6. C.A.Barstow

  Eindelijk, eindelijk is deze liegende, bedriegende en misleidende landverrader weg!
  Voor mij een reden om een extra biertje te nemen vanavond.

  En, laat deze voor ons land en volk zo rampzalige figuur alstublieft weg blijven,

  Stem PVV.

  1. Cor Grijpstra

   @c&a
   Je bent niet echt de slimste, Rutte zit er nog in eerste instantie tot de volgende coalitie en daarna komt hij weer terug als PM.
   Hij wil lijsttrekker blijven.

   1. LifeBuddy

    HaHaHaH corrie. jij hebt ook het brein van een oud dametje van 95 jaar. Natuurlijk wil pinokkio in de coalitie blijven, want er hangen een hoop rechtzaken boven het hoofd. Wel bij de les blijven!

   2. jennifer

    Gewoon doen toch, en straks bij de verkiezingsdebatten hem blijven herinneren wat voor een rampfiguur hij is voor de burgers in dit land, zeker gezien het kort geheugen bij de kiezers.

   3. C.A.Barstow

    @Cor Grijpstra:

    Deze figuur mag geen handtekeningen meer zetten,
    onder EU verdragen en inlegvelletjes die voor ons land op alle gebieden volkomen verkeerd uitpakken, deze misleidende figuur zat er niet voor Nederland maar voor de EU.
    Over slim gesproken zei je?

    Stem PVV.

    1. Queen

     Met landverraders spreek ik niet over ons land.

     Een stem op Wilderss is een stem op de internationale elite.

     1. ManX

      Er is toch niemand die vraagt of je je haatscheur opentrekt, ammoniakgleuf?

     2. Queen

      “ammoniakgleuf”

      Een nieuw scheldwoord. Origineel dat moet ik toegeven. Geïnspireerd door de vagina van je vrouw? Dat zou verklaren waarom je zo chagrijnig en zuur bent.

      We leven in een land waar vvmu de geldende factor is. Ik weet dat dat voor veel mensen een verschrikkelijk moeilijke opgave is om te accepteren. Vaak stemmen die PVV. Zou een teken moeten zijn.

     3. ManX

      ‘Ammoniakgleuf’ is zo oud als Mokum is.

      De vvmu is niet primair bedoeld om je haat naar blanken en het westen te spuien. Iets wat jij vrijwel constant doet.

      De vvmu houdt in dat je vrijelijk je mening kunt geven. Probeer het eens.

     4. Queen

      Manx bij jou is kritiek haat.

     5. ManX

      Nee Queen, kritiek op alles en iedereen is altijd welkom. Maar het gaat om de manier waarop het wordt verpakt en gebracht. Bij jou druipt de haat er van af.

     6. ManX

      “Met landverraders spreek ik niet over ons land.”

      Een voorbeeldje.

     7. Queen

      Manx pvv ers zijn landverraders. Simpel.

      Je moet eens opzoeken wat haat betekent. Wilderss haat. Baudet haat. Ik heb kritiek en daar kun je niet tegen.

     8. agenda2030

      de linkse elite zijn de ware landverraders dramaqueen

      smerig hypocriet volk die de arbeider laten opdraaien voor hun gutmensch politiek !

      stem sociaal, stem PVV

   4. usb3.0

    corretje plempt een reactie en vertrekt vervolgens komt dramaqueenie er nog even bij..

    1. Thant dolph

     Lijkt lijkt wel op de tactiek waar jij je doorgaat mee bedient…

  2. halo1

   U zegt dit nu iedere keer..maar ziet u nu niet dat dit een geheel linkse spin/frame/vooropgezet plan is?.. om ons voor te bereiden op nog linkser beleid hierna.; niet meer zo “”hardvochtig”” doen jegens die “kwetsbare ” allochtonen. Tja.. dan is Rutte misschien weg.. maar dan? U zult nog heimwee naar hem krijgen. De PVV heeft (helaas) alleen maar invloed van de zijlijn..

  3. Marija

   Hij denkt van niet.

 7. jennifer

  Dat krijg je als je naar China gaat, je neemt het dictator gedrag van hun gelijk over. Die heeft vast n klap van de windmolen daar opgelopen.

  1. Cor Grijpstra

   @J
   Dat was niet je sterkste reaguursel vandaag.

   1. jennifer

    Nee weet ik wordt n beetje moe van dat mens daarom.

    1. Jack Flash

     Even off topic BlackboxTV binnen 15 minuten van Youtube verwijderd.
     Het nieuwe normaal.

 8. rexm

  Het hele kabinet heeft nooit enige verantwoordelijkheid genomen, slechter als nu kan het echt niet worden.
  De zogenaamde experts kunnen zich nu niet meer verstoppen en met het vingertje naar elkaar wijzen.
  Het zijn gewoon een stelletje criminelen die zich voor het gerecht moeten verantwoorden.
  De gehele media is zich in alle bochten aan het draaien om het enig zins goed te praten en de media heeft natuurlijk opdracht er voor gekregen.
  Ook die gasten van de opiniepeilingen, zuiverste propaganda op de staats TV.
  Ook willen ze weer terugkomen na de verkiezingen, dit komt zelf bij de maffia niet voor, hier ziet men dan ook hoe doortrapt ze zijn.
  Ja Rutte, nu ga je af als een gieter bij je vriendjes Poetin en Orban, of hoor je thuis in de EU kategorie Van Balen, Timmerfrans en Van der Hofstad.

 9. Piet Klein

  Het vervelende van dit soort reacties is dat ze onjuist zijn dat daarmee de ‘experts’ zich diskwalificeren. Rutte wist te melden dat de hele democratie faalde. Dat is echter niet het geval. De democratie is succesvol dankzij Omtzigt en Leijten waardoor deze kabinetsval onontkoombaar was. Het was niet de democratie maar de Rutte doctrine, simpelweg de poging dit dossier onder het vloerkleed te schuiven, wat de oorzaak is voor deze kabinetsval. De timing is voor de politiek misschien onhandig omdat nu personen politieke verantwoordelijkheid moeten nemen die zich niet beperkt tot een val van het kabinet maar ook betrekking heeft op hun leiderschap bij de komende verkiezingen en partijen met name de VVD en CDA met nieuwe leiders moeten komen voor de komende verkiezingen willen deze partijen geloofwaardig blijven. De val van het kabinet betekent onvoorwaardelijk dat zij ook hun positie als leider van de betreffende partijen voor de komende verkiezingen moeten opgeven. Deze consequentie heeft Asscher genomen. Als de democratie moet functioneren, en dat is uitermate gewenst, dan rest er geen enkele andere conclusie. Dat tegelijkertijd het demissionaire kabinet volop verantwoordelijkheid moet blijven nemen in de coronacrisis staat buiten kijf. Experts betrokken in de coronacrisis zouden met beseffen dat deze verantwoordelijkheid van het demissionaire kabinet volledig bestaat en zouden zich niet op het politieke vlak moeten bewegen. Het feit dat ze dit onderscheid niet kunnen maken voegt een zorg toe aan het toch al zeer matige beleid op dit onderwerp. Als we kijken naar het verschil in vaccinaties in de UK en in NL dan zijn er veel vragen over dit kabinet en haar corona experts.

 10. saddy

  Ik ben toch wel benieuwd:

  Volgens het NWO-schema gaat de wereld nu in volle lockdown en Rutte en Hugo kunnen nu volle bak gaan. Dat kan wel eens heel vervelend worden: Hup, verplichte spuitjes, hup huisarrest, hup cojona-paspoort.

  Verder zou dezelfde commissie van de toeslag-affaire ook en per direct de corona-aanpak van de politici, topambtenaren en justitie, incl de rol van de deskundigen, moeten zetten. Ik denk dat het rapport nog veel verwoestender gaat worden.

  (Leuke feiten om in het weekend eens over na te denken: Gates is nu de grootste landeigenaar op deze planeet en Gates heeft 6 maanden voor de corona-hoax begon een 100 miljard dollar contract met digitale paspoort makers gesloten)

 11. usb3.0

  Die experts zijn natuurlijk volledig van de pot gerukt

  1. agenda2030

   als die experts net zoveel kennis hebben als het onzin management team kunnen ook zij ongehinderd door kennis vrij roeptoeteren en anderen verslijten voor wappies en complotdenkers !

 12. Lucky Luke

  Nederland is een fantastisch land, het heeft 17 miljoen experts op alle gebieden binnen haar grebzen.

  1. Lucky Luke

   Grenzen uiteraard, zag het te laat.

 13. NoDoubt

  Deze mevrouw is veearts en heeft geen eed van hippocrates afgelegd (ook Ab O) zij heeft de pcr van Drosten gepeerreviewd in een dag. Dat is onmogelijk. Zij fraudeert op zeer grote schaal. Zij wordt ook terecht gesteld omdat Drosten niet het coronavirus heeft kunnen testen omdat er geen geïsoleerde virus was. Daarnaast heeft drosten gefraudeerd omdat hij niet kan aantonen dat hij een proefschrift heeft geschreven. Ieder die een titel heeft wordt geregistreerd en hij is niet geregistreerd met het proefschrift. Gemma O´Doherty heeft aangetoond dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het virus. Keep on dreaming.

 14. ikweetwatikwil

  Inderdaad Queen . Ons land is , was een land van vrije meningsuiting. Leg je er bij neer.
  Stem PVV en we houden onze vrije meningsuiting.

 15. gustav

  Men haalde BLM naar Europa, laat ons ‘rechtsen’ BOOGALOO hieheen halen!
  Elk wat wils!

 16. pasco

  Niemand moet geloven dat de schulden mbt de toeslagen onterecht zijn!
  Willens en wetens is misbruik gemaakt van de kinderlijk eenvoudige manier om toeslagen te “souperen” ,de fiscus kan het enkel niet bewijzen, dankzij de ‘ privacy-wetgeving!
  Dat het merendeel van de ” slachtoffers” een migratieachtergrond heeft is alsook weer kenmerkend!

  1. gustav

   Pasco/
   Je bent echt niet de enige die dat weet!
   Enkel het botte electoraat, loeit mee met de linkse multiculturele kudde!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.