Filmpje! Sky News: ‘The Great Reset is Marxisme’ in een nieuw jasje

The Great Reset… er wordt nogal wat gezegd en geschreven over dat project, dat klaarblijkelijk gesteund wordt door een groot aantal regeringsleiders en zakenmensen. Maar wat is dat nu eigenlijk, die Grote Reset?

Sky News Australia maakte daar een maand of vijf geleden al een kort filmpje over. De conclusie van deze conservatieve zender? Het is marxisme in een nieuw jasje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Heras

  weer niet geplaatst?…hoezo vrijheid van mening..

  1. Spaanse_K0K

   Zolang de banknop door getergde redacteuren gebruikt mag worden, is de VVMU ook hier beperkt.

  2. hans-e-pans

   “Heras.” Ik neem aan dat je iets geplaatst hebt dat niet geplaatst/toegelaten is.

   Dat overkomt mij ook regelmatig, in vergelijk met anderen plaats in nette stukjes.

   Dus inderdaad er is niet voor alles een vrijheid van meningsuiting.

 2. liefdevol rechts

  Ja hoor, laat je de handboeien maar aanzetten, je vrijheid mondjesmaat afnemen zodat je er niets van merkt, en als het allemaal te laat is…..wel, dan is het ook te laat!!

 3. Spaanse_K0K

  Na de cultuurmarxisten hebben we nu ook de resetmarxisten.

 4. Edjan

  Het filmpje bekeken. Het idee van de “reset” komt van een stel stinkend rijke kapitalisten. Die willen maar één ding: ongestoord zaken doen. Ongestoord produceren en verkopen, geen of zo weinig mogelijk regels opgelegd door de overheid, geen of zo weinig mogelijk belastingen, een volk dat gedwee voor ze werkt en braaf consumeert.

  Daar zou het volk het niet mee eens zijn, dus moet je de boodschap verpakken in leugens. En angst zaaien voor andere ideeën. Dat is meneer Schwab wel toevertrouwd.

 5. Genesis

  Dit gaat ook mislukken.Zulke lui zijn ook tot niets in staat en kunnen alleen uit hun nek kletsen.Wel gevaarlijk door de macht die ze vertegenwoordigen.

 6. Beukman

  Schwab heeft natuurlijk helemaal gelijk.
  Het kapitalisme in zijn huidige vorm heeft zijn beste tijd gehad, de grenzen van de economische groei zijn bereikt. We zullen anders moeten omgaan met onze Aarde en met de grondstoffen. Heel goed dat zo iemand als Schwab het lef heeft om dit ter sprake te brengen.

  Het is kwaadaardige laster om de man een levensgevaarlijke Marxist te noemen.
  Laat die Great Reset maar komen.

 7. Bes Tolen

  Of Schwab werkelijk een marxist is, blijkt niet uit zijn verhaal, dat wel veel te eenzijdig en simpel is. Veel belangrijker is, dat niet-legitieme grote macht in kaart wordt gebracht en die tot nul wordt gereduceerd. Maar dat vereist nogal wat. Mee omdat de meeste mensen hun ziel en zaligheid aan niet-legitieme macht hebben verkocht. Dat zie je al in de VS waar Biden president is geworden. Maar Biden is Rooms katholiek en van afkomst wel een Rooms katholieke Ier. Die Rooms katholieke Ieren hebben wel alle protestantse Ieren uitgemoord. Voor zover ze niet naar de VS ontsnapten. [Wat nu nog protestanten zijn in Ierland, Noord Ierland wel te verstaan, zijn Schotten van afkomst.] Bijna overal in West en Midden Europa heeft de Rooms katholieke kerk genocide bedreven en de invloed wordt de laatste decennia steeds groter. Of het nu in de VS is of nu de laatste tijd ook in Nederland in opbouw is. Kijk, zolang de mensheid zulke organisaties accepteert, is uitvoering van zulke brede, omvangrijke plannen als Schwab heeft, een groot gevaar om reden dat misdadig te achten omvangrijke organisaties de kans krijgen hun macht te vergroten. Dat is nu in de VS al langer bezig en Europa kent hetzelfde gevaar. Van binnenuit wel te verstaan. Het is belangrijker dat mensen zelf zuiverder op de graat worden. Dan gaat er wel heel wat beter. Daarvoor moet je heel wat oplichting en chantage van die grote leugens organisaties, die vrijwel ieder ondergaat, min of meer, helemaal kwijt zien te raken. Die organisaties kwijt zien te raken. Dat lukt vast niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.