Geert Wilders en Fleur Agema delen onverantwoordelijke Rutte een keiharde rotschop uit: “De avondklok is overschat, DOE HET NIET!”

De vrijheidsstrijders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) zijn op ramkoers met het demissionaire insulinekabinet van Rutte III. In een stellige verklaring zeggen Geert Wilders en ‘zorgmoeder’ Fleur Agema zich ernstige zorgen te maken over de totaal overbodige avondklok. “Een avondklok is een vergaande, vrijheidsbeperkende maatregel. Mensen worden door de overheid in hun huis opgesloten. Daar mag niemand lichtvaardig mee omgaan”, aldus de daadkrachtige oppositieleider Wilders.

Volgens Wilders en Agema stelden het onfortuinlijke trio Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel afgelopen woensdag bij de persconferentie en technische briefing over corona dat de invoering van een avondklok tot een reductie van het reproductiegetal met maar liefst 8 tot 13 procent zou leiden. Wilders en Agema: “Dat is al veel minder dan op hun inschatting dat de besmettelijkere Britse variant het reproductiegetal in ons land op korte termijn zou kunnen opstuwen van ongeveer 1,0 nu naar 1,3 dan.”

Wilders en Agema vervolgen:

“Dit zou betekenen dat elke honderd mensen die besmet zijn met corona, honderddertig anderen besmetten. Binnen de kortste keren zou dan een onhoudbare situatie kunnen ontstaan in onze ziekenhuizen. Een Code Zwart zou dan half mei al aan de orde kunnen zijn. Niemand wil natuurlijk dat coronapatiënten niet meer thuis kunnen worden opgehaald door een ambulance, omdat het ziekenhuis vol ligt. Iedere verantwoorde politicus wil een dergelijke ramp voorkomen.

Voordat het plenaire debat die middag begon, was de stelling dat de avondklok het reproductiegetal met 8 tot 13 procent zou reduceren al via de media breed gecommuniceerd naar de huiskamers thuis. De innige verstrengeling tussen kabinet en coalitiefracties in de Kamer werd duidelijk in het keurig opdreunen van dezelfde debatlijntjes door de vertegenwoordigers van die coalitiefracties. Ze voegden er nog aan toe dat een avondklok ook de snelste weg naar meer vrijheid en het openen van de scholen zou zijn. Natuurlijk willen wij ook dat de scholen zo snel mogelijk weer open gaan, maar of een avondklok daarbij gaat helpen, dat is helemaal niet zeker.”

De PVV van Geert Wilders is weer helemaal on fire en richt zich samen met het Forum voor Democratie, de SGP en aspirant-partij Code Oranje tegen jarenlange onderdrukking van het kabinet Rutte III, wat met het inluiden van een avondklok tot een dieptepunt in de Nederlandse politieke geschiedenis is vervallen.

Op de PVV na stelde namelijk niemand de vraag of een avondklok bovenop de harde lockdown nog wel een dergelijk groot reducerend effect op het reproductiegetal kán hebben. Dat is echter een zeer relevante vraag. Zoals Van Dissel tijdens de briefing zei, is het effect van een avondklok anders in een situatie dat de horeca gesloten is, dan wanneer deze open is. Op dit moment hebben we in Nederland al een harde lockdown, met alle nare gevolgen van dien.

Wilders en Agema: “De horeca, scholen en een groot deel van de winkels zijn al lange tijd gesloten. Net als sportscholen, zwembaden, bouwmarkten en de culturele sector. Van een avondklok valt daarbovenop daarom veel minder te verwachten. Daarom gaat de vergelijking met Frankrijk ook niet op omdat de scholen en winkels daar wél open zijn, en het effect van een avondklok daar dus hoger zal zijn.”

Om het er nog maar even in te wrijven: Hierbij een opsomming van de ENIGE PARTIJEN DIE TEGEN EEN AVONDKLOK en LOCKDOWN ZIJN:

PVV, FVD, SGP en Code Oranje zijn tegenstanders van een avondklok en van de lockdown. Mochten de verkiezingen in maart dit jaar überhaupt nog doorgaan, dan weet u in ieder geval welke partijen dus niet langer verder willen hangen aan de natte waslijn van Rutte III.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. werikke

  Overdag geen enkel probleem maar na 9 uur komt het corona virus tevoorschijn. en om half 5 gaat die weer weg. Wilders zoals gewoonlijk weer gelijk. Laten ze maar zorgen dat er meer vaccins bijkomen ipv beloven en niet leveren. Grenzen sluiten en al het illegale tuig eruit schoppen. Stem PVV en wordt wakker aangezien de gevestigde partijen al lang niet meer de waarheid prediken.

  1. Barbera

   PVV behoort tot de gevestigde partijen.

   1. werikke

    Maar geen regeringsdeelname omdat mensen zoals jij niet door hebben dat ze voor de gek worden gehouden en zodoende niet doorhebben dat stemmen op de VVD D66 etc niet de problemen oplost die werkelijk spelen.

    1. Barbera

     Moet je de mensen er maar van overtuigen dat jouw mening de ware is.

     1. werikke

      wel als ze openstaan voor kritiek maar zoals gewoonlijk zit links in de bubbel van hun eigen gelijk dus overtuigen lukt niemand hier op DDS maar is ook niet mijn bedoeling . Laten nadenken is al genoeg

     2. usb3.0

      barbera heeft het over een mening maar wat we zien in Nederland is geen mening maar een catastrofe, werikke heeft dus gelijk dat jij het niet doorhebt.

     3. Arbeider65

      Mij heeft hij donderdag avond overtuigt. Wilde eerst sp stemmen, maar die draaiden, net al de rest 180 graden. De PVV niet.

   2. Marija

    Beetje dom !

   3. Cycle25

    Klopt, Wilders Gates..

  2. Linksbuster

   Welk een toeval..de jeugd wordt ook pas rond 21.00 uur langzaam actief..en duikt na het feesten rond 04.30 in bed.

  3. Duckday

   Juist neer gezet >Denk dat ze de vaccins gewoon uitgesteld (of niet besteld)hebben of men wil voor een cent vooraan staan. Waarom is er steeds een medicijn te kort in dit land

   1. jennifer

    Dat was de directeur van t pfeizer vaccin aan t vertellen op TV deze week. Nederland heeft helemaal niet op tijd bestellingen gedaan en staat achteraan op de lijst van bestellingen, daarom is het wat De Jonge doet nog gevaarlijk ook. Zeggen dat de tweede prik maar over 6 weken gezet kan worden, heeft zeker effect op de werking van het vaccin. Hiervoor waarschuwde die man nog. Maar de Jonge wil zijn fout natuurlijk niet toegeven, en vaccineert nu met het vaccin wat eigenlijk voor de tweede prik bedoeld is meer mensen, zodat de burgers geloven dat het allemaal goed verloopt.

 2. Barbera

  Het zal je maar gebeuren: na 17 maart zijn de PVV, SGP, Code Oranje en FVD de winnaars met 77 zetels.

  1. jennifer

   Hoop dat je gelijk gaat krijgen hiermee.

  2. Marija

   Dat zou geweldig zijn als pvv de meerderheid krijgt die het zo verdient. Dan wordt het misselijke ondemocratische cordon sanitaire gebroken en krijgt Wilders eindelijk zijn kans.
   Rutte denkt zo langzamerhand een broertje van God te zijn en dat iedereen hem zomaar moet geloven, de glibber.
   Denk er aan als u mag gaan stemmen, stem pvv, pas dan keert het tij.

  3. Cycle25

   Geloof je nog een makkelijk uitgumbaar rood potloodje ?

   Nederland is nog erger dan de V.S, de taart is voor 21:00 allang verdeeld.

   Ik zou liever een rode permanente marker zien als stemmiddel.

  4. Cycle25

   herstel, in een…

 3. usb3.0

  Het slaat ook nergens op, ik heb al gezegd als de Britse variant niet interessant genoeg meer is komt de Zuid-Afrikaanse daarna de Braziliaanse, de Japanse en dan denk nog wel een variant om vervolgens de apen en de boeren de schuld te geven

 4. werikke

  Als het aan Agema en Wilders had gelegen was enkele jaren gelden de IC’s behouden gebleven maar D66 en VVD en andere meelopers hebben aantal ziekenhuizen gesloten. gek dat wij daar niets over horen maar PVV heeft vaak gelijk en durft ook te zeggen en rug recht te houden .

  1. Queen

   Bekijk het stemgedrag van Agema eens ipv onzin uitkramen.

   1. werikke

    Ik bekijk al jaren het stemgedrag maar als de mening jou niet bevalt is het onzin. Vroeger dacht men ook dat aarde plat was totdat verstandige mensen naar waarheid op zoek gingen . Ik hoop dat je ooit ook tot inkeer komt maar het is leuker hier tegen de mening te zijn en lekker tegendraads te reageren das leuker. veel plezier met je zielige leventje

   2. jennifer

    Hoe wil jij weten wat Agema stemt. kan je nog dommer reageren en nog meer onzin uitkramen. Agema zet zich al jaren in voor verbetering van de zorg, veel van wat ze er van zei werd regelrecht door de andere kamerleden in de prullenbak geworpen, om zo n half jaar later door partijen als D66 en Groenlinks gejat te worden en verpakt in n nieuw jasje in de kamer weer belande. Maar dat zal jij wel niet snappen hoe de regenten werkelijk te werk gaan.

    1. Marija

     Alweer correct Jennifer.

  2. Barbera

   Volgens mij gingen de ziekenhuizen failliet, private ondernemingen

   1. werikke

    nee ze kregen geen steun meer en ondanks vele oproepen toch besloten dicht te gaan. waren kundige mensen daar. in een crisis zoals nu had men er veel aan gehad ipv mensen naar Duitsland te laten gaan.

   2. Cycle25

    Die zijn ingeruild voor VVD klinieken.

 5. Queen

  “wat met het inluiden van een avondklok tot een dieptepunt in de Nederlandse politieke geschiedenis is vervallen”

  Dat is het verkiezingsprogramma van de PVV. Zoals Michael al eens zeer treffend omschreef.

  De PVV heeft in stemgedrag meegewerkt aan de afbraak van de zorg. PVV heeft de polarisatie veroorzaakt samen met Fortuyn.

  Landverraders, ze dienen de belangen van de financiële wereldwijde elite, als vrijheidsstrijders neerzetten, je moet het maar kunnen. Zonder Wilderss hadden laagbetaalden zich al lang collectief verdedigd tegen de afbraak van arbeidsrecht, zorg en verdwijnen sociale voorzieningen.

  1. jennifer

   Volgens mij heb je het verkiezingsprogramma niet eens gelezen met je wartaal hier. Wat jij hier neerzet staat zeker niet in hun programma, dom figuur. En een landverrader zijn mensen zoals jij het linkse blinde gepeupel. De regenten lachen zich kapot met de winst van zo n onnozele als jij,kunnen ze verder met de afbraak van het land.

   1. Edjan

    Jen +++++++++++++++

   2. Queen

    Dat jij niet kunt analyseren was allang bekend Jen. Het stemgedrag is vastgelegd.

    1. jennifer

     Jij zeker wel, met het stemgedrag van Agema is niets mis, met het stemgedrag van jou des te meer. Alleen onnozel gepeulel zoals jij stemmen nog zoals je hier altijd aangeeft.

   3. Marija

    JUIST gezien Jennifer ++++++

  2. werikke

   ik denk dat jij niet goed op de hoogte bent wat er werkelijk heeft afgespeeld maar das mooie in Nederland ook domme mensen mogen een mening hebben. groet wij worden het toch niet eens , nu jij nog ff plempen dat ik gek bent en je kan weer slapen . doeiii

   1. ikweetwatikwil

    Queen is een moslim. Dan begrijp je waar hij mee bezig is.

    1. Rene van der Grijp

     Nee, Queen is een negerin wiens hart in Afrika ligt.

     Nu wil ik zeker niet generaliseren, maar Queen aka Aytas bevestigt ongewild het beeld dat bestaat van de luie neger. Ze beweert stelselmatig de gekste dingen zonder de moeite te nemen een en ander fatsoenlijk te onderbouwen, zoals nu weer over het stemgedrag van Fleur Agema.

     “Dat is vastgelegd” zegt ze dan zonder enige verwijzing naar een bron of zonder rekening te houden met de motieven achter het stemgedrag. Zo gemakkelijk probeert ze zich ervan af te maken. Dat ze op die manier nog geen deuk in een pakje boter schiet ontgaat haar kennelijk.

     1. jennifer

      Wordt hoog tijd dat ze dit soort figuren snel terug sturen waar ze van afkomen. Of ze moet zin hebben in klappen als straks de pleures uitbreekt en de eigen burgers zich gaan verdedigen tegen dit soort import.

     2. Rene van der Grijp

      @ Jennifer: het blijkt dat de loyaliteit vaak bij het eigen ras of de eigen geloofsgenoten (islam) ligt. Daarom is de multiculturele samenleving ook mislukt, zelfs Merkel zei dat. Alleen handelde ze er niet naar.

     3. Linksbuster

      Een negerin én moslim..hoeveel pech kan je hebben…..

  3. Cootje

   Wilders heeft net als Hans Janmaat voor een duidelijke goede afspiegeling gezorgd wat ons is opgedrongen door de thee partijen . En de misbruiken in de sociale voorzieningen onder het genot van een koppie thee . En hadden we naar Hans Janmaat geluisterd was deze hele discussie nutteloos .

  4. Cycle25

   PVV heeft de polarisatie veroorzaakt samen met Fortuyn.

   Ik wist niet dat Fortuyn nog leefde in 2006..is hij uit de dood herrezen ?

   1. jennifer

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  5. Cycle25

   Landverraders, ze dienen de belangen van de financiële wereldwijde elite

   Je bent echt in de war met VVD, spiegeltje..

  6. Cycle25

   Zonder Wilderss hadden laagbetaalden…

   Laaggeschoolde, je taal is nog meer verknipt dan je IQ van 40..

 6. ikweetwatikwil

  De mensen zijn zo bang geworden, dat je niets zinnigs meer van ze kunt verwachten. Was dat de bedoeling voor de verkiezingen?

 7. Monty

  Jammer dat Wilders geen overtuigingskracht heeft.
  Anders had hij de ander kamerleden wel kunnen overtuigen om de avondklok niet in te voeren.

  Hoe gaat hij ooit een coalitie kunnen vormen. Hoe gaat hij mensen overtuigen om ons land te de-islamiseren.

  Wilders heeft het niet.

  1. werikke

   Hij heeft veel mensen overtuigd echter niet de mensen die als coalitie hebben beloofd wat er ook gebeurd wij houden samen dat heet cordon sanitair. Misschien je verdiepen wat er werkelijk speelt en niet iets plempen wat jij natuurlijk ook als onzin ziet.

  2. ikweetwatikwil

   Wilders hoefde verstandige mensen niet te overtuigen . PVVers kunnen zelf denken. Aangezien we niet in de gelegenheid zijn om onze ideeën naar voren te brengen doen Wilders en zijn mensen dat en dat doen ze uitstekend zonder inmenging van “leden” die het weer beter weten. Gelukkig maar.

  3. usb3.0

   Het is niet aan Wilders om mensen te laten nadenken dat moeten mensen zelf doen natuurlijk, waarom denkt monty dat Wilders voor anderen moet denken?
   monty blijft liever achter leugenclown rutte en zijn geliefde d666 aanhollen natuurlijk

   1. jennifer

    Laat m toch, wat hem dat brengt straks komt ie zelf snel genoeg achter toch.

 8. gargamel

  Hier is hoe het moet:

  Uit protest tegen de maatregelen openden eigenaren in Italië hun restaurants en cafés voor het publiek

  Eigenaren van duizenden restaurants en cafés in Italië hebben hun deuren voor het publiek geopend uit protest tegen de catastrofale maatregelen.

  Onder het motto #IoApro besloten de eigenaren van duizenden restaurants en cafés in Italië hun ongehoorzaamheid aan de maatregelen van de autoriteiten te uiten en openden ze de deur voor het publiek.

  Volgens verschillende mediaberichten openden maar liefst 50.000 restaurants en cafés hun deuren voor het publiek, wat werd gesteund door sommige politici, terwijl sommige demonstranten de politie “stuurden”, die tevergeefs probeerde de restaurants te sluiten.

  1. jennifer

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Die hebben tenminste ballen, kan je van de horeca hier in Nederland niet zeggen.

   1. Monty

    ”Die hebben tenminste ballen, kan je van de horeca hier in Nederland niet zeggen”

    Dat kan jij natuurlijk makkelijk zeggen als geen horeca ondernemer bent.

    Daar heb jij de ballen wel voor horeca ondernemers in de rug te schoppen.

    1. jennifer

     Als ze zich eens samen voegde en allen zeiden het is genoeg geweest en gewoon open deden, zou ik wel eens willen zien wie dat dan nog kan tegenhouden. Ben geen horeca ondernemer nee, maar wel op n ander gebied, en

     1. jennifer

      kan alleen maar zeggen dat ook wij er behoorlijk last van hebben. En als mensen denken dat de regering de ondernemers red, kan ik hun gelijk uit die droom helpen. Alles wat je krijgt om je maandelijkse kosten te betalen, wat niet eens genoeg is moet terug betaald worden straks. En als ze het land nog langer afsluiten zullen velen van ons het niet meer gaan redden. Dus vaak lees ik hier och die ondernemers krijgen toch geld van de overheid. Nee dit is niet waar, je kan het zien als een ongewenste renteloze lening. Nederland is een slecht land geworden om te ondernemen met dit soort onnodige regels wat Rutte ingevoerd heeft.

 9. Meriadoc Brandebok

  Ik snap niet wat mensen tegen de avondklok zitten. Na een dag werk zit ik na negenen met een biertje en een boek in mijn luie stoel. Nooit geweten dat mensen nog de hort op gaan – hebben die geen baan?

  1. jennifer

   Ik snap dat wel, na een dag werken was ik het wel vaak gewend om lekker uit te eten met n glas wijn erbij,dat kan ook al lang niet meer. En dat jongeren s vonds eruit willen is logisch, dat deden wij vroeger ook.

  2. Heinz

   Hier om 20.55 uur wat knetter vuurwerk. Verder doodstil, geen optrekkende auto’s of motoren op de proviciale weg. Nog nooit meegemaakt. Ik kan de tv bij de buren horen.

  3. usb3.0

   Hoe dom kun je zijn? nou occult brandbokje laat het gerust even zien..

 10. Kleurloze Politiek

  Nou gek genoeg zijn de mensen van middelbare leeftijd of te wel 40 plussers ook uit de pvv hoek voor de avondklok..
  Simpelweg omdat veel mensen rond de klok van negen ook zonder corona thuis zijn dus voor hen veranderd heel weinig.
  Het gaat meer om de tieners en studenten die veelal uitgaan in het weekend.

  Dus zo dramatisch is dat ook al weer niet..
  Wilders en alle andere tegen partijen pakken dit gelegenheid weer om verkiezingscampagne te gaan..
  Terwijl de vvd de avond daarvoor al lang en breed met de fractievoorzitters tot een akkoord waren om die avondklok in te voeren.

  1. usb3.0

   Nee hoor kleurloos dat is niet waar wat jij zegt, je kijkt teveel nos en al jazeera

 11. Drollevanger

  De avondklok maakt mij persoonlijk weinig uit.
  Maar ik zie er ook niet echt het nut van in.
  Ik denk dat we allemaal gewoon immuun moeten worden. Daarom snap ik het getreuzel met vaccinatie niet.
  Ik had nooit veel met Defensie op, maar ik weet zeker dat als onze soldaten zelf hadden gevaccineerd, dat klusje al weer achter ons had gelegen.
  Kunnen we de miskleun figuren inclusief hun bazen bij het kabinet niet op grootverlof sturen zodat een wel voor de taakberekend persoon de zaak kan overnemen. Bv een generaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.