Geert Wilders maakt vaccinfaalfestijn van Hugo de Jonge met grond gelijk: ‘Nederland is de dorpsgek van Europa!’

De Tweede Kamer is nog maar net ontwaakt uit zijn kerstreces en de oppositie lanceert direct een haast onophoudelijke stortvloed aan kritiek richting faalminister Hugo de Jonge en zijn krakkemikkige vaccinatiebeleid. Geert Wilders (PVV) noemt de positie van de minister zelfs ‘onhoudbaar’.

PVV-leider Geert Wilders oordeelt niet mals over de eindeloze stroom aan miskleunen die coronaminister Hugo de Jonge de afgelopen maanden op zijn conto kon bijschrijven: “Hij heeft chaos en ontelbare fouten veroorzaakt. Er liggen nu zelfs duizenden vaccins al bijna twee weken te verstoffen in Oss en het aantal besmettingen loopt alleen maar verder op.” De oppositieleider vindt het ministerschap van De Jonge daarom verder “onhoudbaar” en stelt dat de CDA’er van Nederland de “dorpsgek van Europa heeft gemaakt.

Ook elders in de Kamer klinkt felle kritiek. PvdA-leider Asscher kan het maar moeilijk verkroppen dat Nederland veel later begint met vaccineren en zegt: “Dit is niet symbolisch, dit is levensreddend vaccineren,” terwijl hij bezwaar maakt tegen wat hij de ‘weekje later maakt niks uit-houding’ noemt. Daarbij kreeg hij bijval van de SP en GroenLinks. Opvallend is dat ook vanuit de coalitie felle kritiek wordt geuit richting De Jonge. Hij zou ‘het boetekleed aan moeten trekken,’ is de aldaar levende suggestie.

Op dit punt hebben de genoemde partijen ook volkomen gelijk, want het vaccinatiebeleid lijkt echt helemaal nergens op. Het is nu al twee keer gewijzigd en steeds meer belangengroepen doen nu een oproep om het beleid wéér over een andere boeg te gooien. Ik noem de politie, de boa’s en de leraren. En doordat het al twee keer gewijzigd is, maakt dat het de boel er ook totaal niet overzichtelijker op.

Dat is dan ook de reden dat De Jonge vandaag nog een brief naar de Kamer stuurt om het vaccinatiebeleid “helder uit de doeken te doen”, zoals De Telegraaf het beschrijft. Iedereen is heel benieuwd of dat ook daadwerkelijk zo “helder” zou zijn, want we kennen De Jonge inmiddels wel een beetje.

Het is toch ronduit beschamend dat een minister, vlak voor het beleid echt in werking treedt, nog aan de Kamer uit moet leggen hoe het precies moet gaan verlopen? Wat een dramatische gang van zaken. En dan te bedenken dat we tenminste nog twee weken lockdown, maanden aan pandemie en een jaar aan vaccinaties voor de boeg hebben. En dat allemaal onder Hugo de Jonges ‘bezielende’ leiding. U weet wel: de man die ons land compleet voor joker zet in heel Europa, en ver daarbuiten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Marija

  Geachte heer Wilders, ik hoop van harte dat u na de verkiezingen in maart, in de gelegenheid bent om waar te maken wat u zegt en waar u voor staat.

  1. Linksbuster

   Dat kan hij alleen als hij meer dan 75 zetels vergaard….dus dat kan je helaas wel vergeten.

   1. Cootje

    Hij hoef niet echt 75 zetels te halen wat de oude politiek in 75 gesloopt heeft kan hij toch niet goed maken , maar die heerlijke tweedeling in Nederland uitvergroten is al prachtig zo lekker onverdeeld zooitje en goed schoppen tegen het ondemocratische Europese zooitje avonden vol met gasten bij de publieken omroepen om te demoniseren , buitenlandse journaals die openen met. Wilders heeft 30/ 40 zetels gehaald , het slopen van de Europese unie laten we verder aan de Fransen over die kunnen dat uitstekend die breken hun land af voor een poep en een scheet . En de Engelse variant Corona geeft Frankrijk net het duwtje over de rand , op de pof geleefd en de rekening gekregen , wordt een prachtig jaar 2021 maar dat had ik al voorspeld

    1. Cootje

     In 75 jaar

    2. Niet L niet R

     Perfect verwoord, vermeld Prins Pils er ook maar bij!

   2. 2030

    ONZIN !

  2. jhak

   Die hoop is er wel, maar de tegenwerking vele malen hoger dan de hoop, zal deze hoop helaas teniet doen.

 2. Linksbuster

  Precies Geert..waarin een klein land kneuterig kan zijn.

 3. Henry Higgins

  Geert Wilders heeft recht van spreken, hij is een ervaren bestuurder en droeg al vaak regeringsverantwoordelijkheid.

  1. Linksbuster

   Aldus de vlék.

  2. Rene van der Grijp

   Nico, Ernest, Simon etc etc etc heeft weer een nieuwe nick…

  3. 2030

   wat wil de strónt vlé®k nu zeggen , dat ervaren bestuurders geen toeslagen affaire kunnen veroorzaken ? dat ervaren bestuurders dan wegduiken voor hun verantwoordelijkheid ? Ga het graag proberen met een frisse wind strónt vlé®k. Nieuwe bezems vegen schoon en dat is geen overbodige luxe in het verrotte ambtenarrenland.

   stem sociaal, stem PVV

 4. nexit_nooit

  Zet hem op Geert.
  Dien een motie van wantrouwen in.
  Succes verzekerd.

 5. eenling

  Geert Wilders, de beste stuurman aan wal. Professioneel pluche plakker en zakkenvuller pur sang. Al 21,5 jaar krijgt deze man gemiddeld minstens een ton, ja 100.000 euro, per jaar. Onkostenvergoedingen die zeer ruimhartig zijn nog niet meegerekend.
  Dat allemaal bij de gratie van de boze witte man, die Geert graag boos houdt en zodoende zijn zakkenvullersbaantje, waarin hij nog nooit enige verantwoordelijkheid heeft gehad, kan behouden.

  1. Queen

   De eenmanspartij die beïnvloeding op onze politiek door buitenlandse organisaties tot nieuwe hoogtes heeft verheven.

   Dat mensen iets van verwachten. The idiots are taking over.

  2. ropart

   das nog een stuk minder als de1.6 miljoen zakgeld jaarlijks van alexia en over de verdere inkomsten van de oranjes heb ik het niet eens,daarentegen gaat wilders wel elke dag naar zijn werk.

   1. ManX

    Hahaha, raak!

  3. AS210854

   Wat te denken van al die UITGERANGEERDE VVD’ERS, D66GERS, PVDA’ERS , CDA’ERS, ALS BURGEMEESTERS TOPAMBTENAREN, RECHTERS, STRATEGISCHE HOOGGEPLAATSTE POSTEN HEBBEN. HIER GAAT HET DUIDELIJK OM ONS KENT ONS.🤮🤮🤮🤮🤮

  4. Nostradamus

   Wat Geert Wilders kost valt in het niet tegenover wat de als vluchteling vermomde economische asielzoeker kost. Of wat criminele marokkanen kosten. Of wat sommige andere extreem-linkse hobby’s kosten.
   Wanneer hij zou mogen regeren dan kan er dus nog vele malen meer bezuinigd worden.

   1. Queen

    Mensen uit de 3e wereld kosten jou niet, jij kost hen geld

    1. ManX

     Onzin, nonsens en kul. Oftewel: het bekende MalcolmX-riedeltje van DramaQueen Aytas.

     1. Rene van der Grijp

      Aytas zorgt onbedoeld voor kostelijk vermaak hier op DDS. Straks gaat ze het ook nog even hebben over de tattoe op haar muts.

    2. Nostradamus

     Leg eens uit?

     Van mij gaan er jaarlijks duizenden naar een derde wereld land. Buiten alles om wat ik aan belasting betaal, wat via (R)overheid en NGO’s in bodemloze putten verdwijnt.

     En hoeveel draag jij bij aan de derde wereld?
     Mijn voorstel voor jou, ga daar wonen en ze daar helpen als je vind dat ze geholpen moeten worden.

     Je moet overigens wel begrijpen dat het de VVD was en nog steeds is die (meehelpt) de grenzen open te zetten zodat zij goedkope(re) arbeidskrachten kunnen leveren. Het derde wereld land achterlatend met alleen de arme drommels. Dit noemen we een brain- en muscle drain.
     VVD en extreem links (niet SP) vinden al die nieuwkomers wel best. Ze hebben alleen andere motieven. De VVD wil goedkope arbeidskrachten en de extreem linksen vinden hun dan weer zielig en gaan ze in bescherming nemen.

     1. Niet L niet R

      Perfect verwoord!

    3. 2030

     hoeveel kanslozen heb je al in huis genomen drama queen ?

    4. Jannes-46

     En wij brengen alleen maar geld NAAR de 3e wereld, hoe kan het dan zijn dat wij hen geld kosten? O wacht, ze krijgen misschien wat MINDER, MINDER, MINDER. Nou en? U moet toch ook uw eigen broek ophouden? De zieligheidsindustrie kost ons al meer dan genoeg.

   2. Logica

    Volledig met je eens Nostradamus. 100%

  5. RvdBe

   Je bent niet goed bij je verstand eenling, je bent geen plucheplakker als je al 12 jaar permanente bewaking nodig hebt om je standpunten uit te dragen.
   De ultieme plucheplakkers zijn de vvders ,partij beweegt met het electoraat mee om maar te kunnen blijven zitten, geen principes,niks.

  6. 2030

   domme sukkel heeft werkelijk geen idee wat een kamerlid ontvangt.

   overigens elk kamerlid ontvangt een vergoeding waarom zou wilders niet mogen ? pluche plakkers genoeg te benoemen. De selectieve verontwaardiging lijkt op moedwillige beschadiging of karaktermoord door een hersenloze

  7. Niet L niet R

   Je bent een eenling, en blijft een eenling, daar is alles mee gezegd!! Ook

  8. Logica

   Klopt, Wilders heeft nooit de kans gekregen. Wat wil je hem dan verwijten?

   Ik val het kabinet overigens niet af op het moeilijke coronadossier. Wel op het verschrikkelijke EU, klimaat en immigratiebeleid.

  9. Marija

   Een zakkenvullend baantje hebben veel van die brulapen in de regering.
   Wilders spreekt tenminste duidelijke taal en dat hij niet regeert liggen het partijkartel en het CDA die hem een loer hebben gedraaid.

 6. Monty

  Gelukkig zal Wilders na maart het stokje van Rutte overnemen.
  Hiervoor hoeft hij alleen maar af te wachten dat de ontevreden stemmers op hem stemmen.

  En om een kabinet te vormen hoeft hij alleen maar te vragen aan andere partijen om met hem mee te regeren en zijn verkiezingsbeloften in te lossen.

  Ze zullen in de rij staan om een stoeltje te bemachtigen in Wilders 1.

 7. gargamel

  Een politicus die zonder wetenschappelijk bewijs over een pandemie spreekt, kan niet als een serieuze politicus worden beschouwd. Dat geldt ook voor het huidige kabinet en beter wordt met Wilders ook niet.

  1. 2030

   klopt , echter welk alternatief heb je om het partijkartel te slopen ?

   the boy scouts van thierry gaan het zeker niet trekken

 8. Niet L niet R

  Dit beleid van deze vaal minister, is een afspiegeling van dit hele kabinet.
  Ons land is gekke Henkie van de EEG geworden.
  Daarnaast heeft dit kabinet en een aantal van hun voorgangers, van ons land een bananen republiek gemaakt!

 9. rexm

  Wilders heeft hier weer eens gelijk in, Nederland is de dorps gek van Europa en wel onder leiding van malle Pietje.

  1. andergeluid

   Wilders zelf wil graag een prik die wil graag dat hij Nano deeltjes binnen krijgt en dat zijn DNA verandert nou ga je gang vraag je zwijgzame collega,s er ook een te nemen
   Maar Hugo en Rutte die wachten even hadden ze al gemeld en waarom eigenlijk ???
   omdat het zo goed is ?

 10. RvdBe

  We waren toch al de dorpsgek van Europa.

 11. andergeluid

  Morgen de grote dag in Amerika Trump gaat de waarheid vertellen er gaat veel gebeuren ook de hele tweede kamer is een grote poppenkast ze mogen niet zeggen dat de great reset bezig is omdat ze de eed of beloften hebben afgelegd aan de staat de BV Nederland
  Wij zijn met zijn alle belazert en dat gaat uitkomen.
  In Frankrijk lopen de agenten op straat om rond te roepen neem geen vaccin nu ook in Duitsland dus ze worden eindelijk wakker omdat het hun nu ook aangaat.
  De Beerput gaat open

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.