HAHA! VPRO in statement over Kaag-PR: Wij zijn ‘geen verlengstuk van de politiek’

Ach wat lief! Bij de VPRO doen ze nog altijd net alsof ze volstrekt objectief en neutraal zijn. Zo leuk om te zien he, zeker nu niemand ze nog gelooft.

De VPRO heeft een statement vrijgegeven over de documentaire over Sigrid Kaag, die zondag 3 januari wordt uitgezonden. Iedereen — vriend en vijand — weet dat deze “documentaire” niets meer of minder dan een propagandafilm is voor de D66-lijsttrekker. Het media- en het partijkartel willen er immers ten koste van alles voor zorgen dat mevrouw de ‘Democraat’ (HAHAHAHAHA) een gooi kan doen naar het premierschap. Zij vinden het namelijk “tijd” voor de eerste vrouwelijke premier ooit. Wie dat dan specifiek moet worden is ze om het even, als de dame (HAHAHAHA) in kwestie maar links, anti-democratisch, eurofiel, pro-massa-immigratie, en pro-corona-angst is. Kaag voldoet aan al deze voorwaarde en is dus De Uitverkorene.

Maar — probeer je lachen in te houden! — in het statement beweert de VPRO dat dit allemaal echt niet zo is. Nee, het is helemaal geen pro-Kaag propaganda. Echt niet! “Journalisten werkzaam voor de VPRO zijn geen verlengstuk van de politiek, maar nemen waar en doen daar op hun eigen wijze verslag van,” aldus de omroep zelf. “Kritisch en met open vizier, want het eindoordeel is uiteindelijk altijd aan de kijker.”

HAHAHAHAHA. Laat met niet lachen zeg. Ook klaagt de VPRO dat “Tweede Kamerleden en zogeheten opiniemakers vooraf” de documentaire veroordelen. Dat mag natuurlijk niet van de VPRO. Geen wonder dat ze Kaag zo gepassioneerd steunen. Als zij en haar partij het voor het zeggen krijgen worden die “zogeheten opiniemakers” immers direct gecensureerd. Dat zal bij de publieke omroep meer dan reden voor een feestje zijn.

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik pro-FVD ben. Ik geloof in de politieke visie van Thierry Baudet en in de partij die hij daarvoor opgezet heeft (andere mensen hier bij DDS steunen weer andere partijen). Maar: a) ik ben geen publieke omroep en b) ik ben daar altijd eerlijk over. Ik pretendeer niet “objectief en neutraal” te zijn. Nee, ik heb een mening en kom ervoor uit. Ik ben wel altijd eerlijk… maar objectief? Zeker niet! En nee, dat hoort geen probleem te zijn. De idee dat kranten, radio, kortom de media ‘objectief en neutraal’ horen te zijn is een relatief nieuwe opvatting. Daar zijn linkse (jawel, echt waar. Linkse!) mensen in de 20e eeuw meegekomen. Daarvoor waren álle kranten en dergelijke open en eerlijk over hun opvattingen. Ze waren subjectief en bevooroordeeld, maar waren daar eerlijk en transparant over. Lezers wísten dat dus en hielden daar rekening mee. We moeten terug naar die tijd, en ja, dat geldt ook voor de publieke omroep. Helaas zullen ze dat niet vrijwillig doen, dus dan moeten we ze maar dwingen om eerlijkheid te betrachten over hun voor- en afkeuren.

VPRO, jullie zijn een linkse, pro-D66, eurofiele, pro-Sigrid Kaag, pro-massa-immigratie, anti-vrijhandel, en anti-Nederlandse omroep. Houd op met pretenderen dat jullie “objectief en neutraal” zijn. Dat zijn jullie overduidelijk niet, zelfs een blinde kip ziet dat. Own it.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Ter aanvulling
  ===============

  Regisseur Shuchen Tan volgde Sigrid Kaag de afgelopen vijf jaar. Aan het begin is Kaag nog VN-diplomaat in het buitenland en keert ze terug naar Nederland om minister te worden. De film moet een inkijk geven in het werk en leven van een minister en hoe de politicus de overgang van het Midden-Oosten naar de Haagse politiek ervaart.

  Volgens de VPRO valt de documentaire daarom juist onder de journalistiek.”Het is niet alleen de taak van de media om allerhande meningen over de politiek een podium te bieden, maar ook om te laten zien hoe die politiek van binnenuit werkt”, schrijft de omroep in een verklaring.

  1. Aborifa

   De VPRO is bedekt onder de schimmel die D’66 heet. Jammer!

   1. DubbelZout

    Michael is inmiddels bedolven onder een wappieschimmel
    Nog even en hij wordt een wandelende champignon

  2. Linksbuster

   Quote………en hoe de politicus de overgang van het Midden-Oosten naar de Haagse politiek ervaart………
   Of… met andere woorden, hoe ze met alle kracht een midden- oosten in nederland probeert te creëren.

  3. Seneca

   @corrie
   klopt! je vergeet echter te vermelden, dat regisseur Shuchen Tan, 5 jaar geleden een seintje van het hoofdbestuur van D66 (ene Pechtold) kreeg, daar D66 mevrouw Kaag zou verzoeken om lid van D66 te worden opdat zij dan in aanmerking zou kunnen komen – indien de gang van zaken zou zijn zoals men bij D66 dacht en hoopte – voor een ministerspost. ook heeft D66 zich goed voorbereid op de ‘woke’ gedachte dat NL een vrouwelijke MP ‘nodig’ zou hebben. wat je ook te berde brengt, het is en blijft doodordinaire propaganda, ik wil het woord ‘agitprop’ niet gebruiken, van de grefo’s bij de VPRO. blijkbaar willen zij nog meer rotzooi trappen.

 2. Nico Sibelijn

  “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik pro-FVD ben.”

  Dat zal dan wel verklaren waarom je er zo enorm objectief over bericht.

  🙂

  1. Stanly2000

   Nico enz.,
   Indien u eerst het artikel had gelezen had u deze opmerking misschien niet geplaatst.
   “Maar: a) ik ben geen publieke omroep en b) ik ben daar altijd eerlijk over. Ik pretendeer niet “objectief en neutraal” te zijn. “

   1. Meriadoc Brandebok

    Maar dat pretendeert de VPRO toch ook niet te zijn?

    1. Seneca

     @brandebok
     als jij je reacties eens na zou lezen, dan is er een kans dat jij je realiseert hoe stupide de meeste reacties van jouw hand zijn.

 3. 203O

  Ik mis het Vrije Volk, Zamora en Rip Kirby. Gelukkig is er nog de VARA gids.

 4. Cootje

  Met Ollongren Jetten Sophie t velt waait er noot geen frisse wind in die partij , het muffe luchtje kan Kaag verdragen want haar wind komt altijd van de zelfde richting de Arabische wind leuk partijtje voor die paar bakfiets fanaten

  1. Edjan

   Je ruikt het links-mohammedaanse pact van 10 meter afstand. En ze noemen zichzelf: objectief, neutraal.

  2. Nico Sibelijn

   Wanneer gaat Cootje eens een inburgeringscursus Nederlands volgen?

   Dit kinderlijke gebrabbel is toch een belediging voor de lezer?

   1. Cootje

    Voel je je zelf aangesproken op je donkere zolder kamertje met het licht uit .waar de bevrediging lucht hangt van een dode rat ???

    1. Nico Sibelijn

     “waar de bevrediging lucht hangt van een dode rat”

     Nederlands volgens Cootje.

     1. ervi

      “waar de bevrediging lucht hangt van een dode rat”

      Begrijpbaar Nederlands en absoluut waar.

     2. werikke

      deze rat en poep vlek probeert weer van onderwerp te veranderen . niet op reageren

   2. 2030

    lees het dan NIET strónt vlé®k . In tegenstelling tot de verplichte vaccinatie is er geen enkele verplichting reacties alhier te lezen strónt vlé®k. Zo lees ik het gewauwel van malle pietje al tijden niet meer.

 5. ropart

  docu over 5 jaar kaag, daar kan geen benzodiazepinen tegen op.

 6. J.C.

  Uit het stemgedrag van D66 in de Tweede Kamer is in de afgelopen jaren bij veel van de moties van bijvoorbeeld de PVV weinig van saamhorigheid gebleken. Mevrouw Kaag van D66 vindt het nu, zo vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021, kennelijk tijd worden voor saamhorigheid? Maar wat mw. Kaag van D66 nu wil kan helemaal niet, want saamhorig ben je of ben je niet, dat kun je niet te pas of te onpas aan- en uitzetten (net zoals humaan zijn: dat kun je ook niet te pas of te onpas aan- en uitzetten. Zie bijvoorbeeld de deplorabele toestand, waarin onder meer de zorg nu verkeert, dankzij Rutte I, II en III, met goedvinden van D66. Immers, zelfs een handreikende motie van mw. Agema van de PVV, van drie jaar geleden, om te proberen de 77.000 ontslagen zorgverleners terug te halen werd om onduidelijke redenen niet gesteund door partijen als D66. Was D66 toen maar wel saamhorig geweest!).

 7. Egbert van Zutphen

  De enige manier waarop de VPRO kan bewijzen dat zij geen propaganda bedrijven is uitzending van deze propaganda uit te stellen tot na de verkiezingen.

 8. Linksbuster

  Quote vpro; …..Wij zijn ‘geen verlengstuk van de politiek’………end.
  Idd, jullie zijn één met de politiek geworden….niet te vergelijken met de vpro van vroeger.

 9. Sando

  Ben ik elke dag nog blij dat ik GEEN lid meer ben van deze VPRO wat een huigelaars.

 10. DubbelZout

  “Democraat” Thierry “bijna iedereen die ik ken is antisemiet” Baudet
  HAHAHAHAHA

 11. Rene van der Grijp

  De publieke omroep is een overblijfsel uit de tijd der verzuiling, dus ze mogen subjectief zijn. Alleen de NOS wordt geacht neutraal te zijn (al zijn ze dat helaas niet).

  Al die omroepen bedienden een eigen achterban en dat was een goed systeem maar in de loop der tijd zijn alle omroepen opgeschoven naar links. De VPRO als eerste, daarna de KRO, de NCRV en als laatste de EO. Rechtse christelijke omroepen zijn er niet meer. De AVRO was ooit een rechtse omroep, maar is nu eigenlijk a-politiek. Een GJB Hiltermann zou er nu geen zendtijd meer krijgen.

  De PO is daardoor een links bolwerk geworden, een propaganda-apparaat waar Goebbels zijn vingers bij zou hebben afgelikt. Het is eigenlijk schandalig dat de publieke omroep, waar iedereen aan meebetaalt, bijna volledig is ingepalmd door links. Het is een democratie onwaardig. Zoals Martin Bosma zei: ze schamen zich nergens meer voor.

  1. Linksbuster

   Dat klopt helemaal Rene….na de aanslag op Hitlér, was de eerste vraag van Goebels..”zijn de radiostations nog in onze handen ?”.
   Als revolutionair wist hij als geen ander..wie de media heeft..heeft de macht.

   1. Rene van der Grijp

    “wie de media heeft..heeft de macht.”

    Vergeet het onderwijs niet. Dat heeft naoorlogs links goed afgekeken van de nazi’s.

    Meteen na de machtsovername in 1933 verving Göring in zijn capaciteit als minister van binnenlandse zaken van Pruisen legio hoge ambtenaren door nazi’s. Dat gebeurde met één pennenstreek. Na de oorlog werd dat teruggedraaid en dat noemden ze denazificatie.

    Vanaf de jaren 70 werden alle instituties en sleutelfuncties in West-Europa stilletjes ingenomen door links (de lange mars door de instituties). Dat zal een stuk moeilijker terug te draaien zijn.

 12. Logica

  De media zijn voor het grootste deel in handen van D’66. Dit komt dus niet als een verrassing

 13. liefdevol rechts

  Hé Kaag! Heb je Rutte niet gehoord?
  GEWOON JE BEK HOUDEN!!

 14. Jannes-46

  Gratis reclame voor een Qaq-madam ten laste van de belastingbetalers die totaal geen boodschap hebben aan het elitaire gewauwel van Deugneuzen-66.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.