Harteloze hooizak Hugo de Jonge laat in Covid verzuipend ziekenhuis barsten: ‘Geen prioriteit voor hulp Defensie!’

De voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei is woedend. Het ziekenhuis in Ede krijgt geen hulp van Defensie in de strijd tegen corona, omdat het te onbelangrijk zou zijn. Het door Hugo de Jonge geleide ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft namelijk besloten dat ziekenhuizen geen ondersteuning krijgen, die hebben immers “geen prioriteit…”

Het is echt ronduit beschamend hoe er in Nederland met de coronacrisis wordt omgegaan. Eind december trokken de veiligheidsregio’s Groningen en Twente al aan de bel omdat ze de aanhoudende toestroom van coronapatiënten niet meer aankonden. Ze riepen om hulp van Defensie en die ontvingen ze liever nog vandaag dan morgen. Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland sloot zich ook snel aan bij die oproep, en er dreigden nog meer regio’s te volgen, waaronder nu dus Gelderland-Midden (Ede).

Het verzoek werd voor de eerstgenoemde regio’s ingewilligd, vrij snel ook, maar het ziekenhuis in Ede heeft dus gewoon dikke vette pech. Niet omdat Defensie al het personeel al heeft toegezegd aan andere veiligheidsregio’s, maar puur omdat ziekenhuizen “geen prioriteit” hebben aldus Hugo de Jonge’s ministerie. Groningen en Twente riepen namelijk hulp in voor verzorgingstehuizen, en dát kan dan weer wel:

“Gisteravond was ik boos, nu ben ik gewoon kwaad. We hadden onze hoop gevestigd op ondersteuning van Defensie, nu ons ziekteverzuim onder medewerkers alleen maar stijgt en de toestroom van patiënten tegelijkertijd alleen maar groeit. Maar we zijn net gebeld door Defensie, ziekenhuizen krijgen geen ondersteuning, zo is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloten”, schrijft Mirjam van ’t Veld.

Het komt er in feite dus op neer dat het ziekenhuis in Ede straks mogelijk echt keiharde keuzes moet gaan maken over leven en dood, puur vanwege een bureaucratisch opgesteld prioriteitenlijstje door de voormalige CDA-lijsttrekker en z’n kornuiten. Eentje waar verzorgingshuizen dus hoger op de lijst staan dan ziekenhuizen. Hoe verzin je het…?

Wel tijd hebben voor nietszeggende nieuwjaarswensen vol clichés en platitudes, maar ziekenhuizen die het water tot aan de lippen staat gewoon lekker laten verdrinken. Hugo de Jonge begint 2021 zoals hij ook 2020 eindigde: totaal gevoelloos en incompetent.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Nico Sibelijn

  “Harteloze hooizak Hugo de Jonge”

  Doe een beetje normaal, Wout.

  1. Cor Grijpstra

   Wout ziet Michael als zijn grote voorbeeld.

  2. ET007

   Hugo is niet staat de taak op zich te nemen. Zoiets moet je ook kunnen accepteren. In andere landen in de vaccinatie al vol op gang.
   In zo’n geval vraag je die mensen waardoor ze hun voortgang te danken hebben.
   Maar als je smoesjes blijft verzinnen en door blijft gaan op de oude voet puur vanwege behouden baantje, dan ben je inderdaad een Jan met de korte achternaam.

  3. Linksbuster

   De moordenaar van vele ouderen een hooizak noemen is nog veel te zachtjes uitgedrukt vlék!

 2. ropart

  de duizend euro bonus voor zormedewerkers is duidelijk niet vrijblijvend.

  1. ropart

   zorgmedewekers

 3. JFU

  Deze ‘top’ minister zegt dus eigenlijk dat er geen problemen zijn in de ziekenhuizen. Dus kan de lockdown per direct worden opgeheven ….toch?

  1. JochemX

   Daar heb je gelijk in, het is soms best heftig, maar ook vreselijk opgeklopt.

  2. Nico Sibelijn

   Nee, deze top-minister heeft de hondsmoeilijke taak keuzes te moeten maken en daarin kun je nooit iedereen tevreden stellen.
   De Gezondheidsraad heeft geadviseerd absoute prioriteit te geven aan de meest kwetsbare patiënten. Dat advies impliceert dat minder kwetsbare groepen even moeten wachten. Dat is vervelend maar De Jonge is consequent en moedig in het handhaven van die lijn.

   Gommers en Kuipers kwamen op voor de groepen waar zij verantwoordelijk voor zijn maar de Minister kan eenvoudig niet iedereen prioriteit toekennen.

   1. ET007

    Wie zorgt er voor ons als ziekenhuispersoneel ziek wordt of opstapt?

    1. Nico Sibelijn

     Dat zijn de lastige afwegingen waar deze minister voor staat.
     Alleen als je niets van deze dilemma’s begrijpt zwets je over ‘harteloze hooizakken’.

     1. ET007

      Het enige wat Hugo afweegt is zijn eigen toekomst.

     2. werikke

      als er iemand weet wat zwetsen is ben jij het wel. poep vlek

     3. 2030

      Niks lastigs aan strónt vlé®k , activiteiten coa op een laag pitje en centen voor die gelukszoekers naar de zorg. Het is een politieke keuze.

      stem sociaal, stem PVV

   2. ropart

    na al die bezuinigingen in de zorg kan je op je vingers natellen dat je met prioriteiten in de knel komt, daarmee schuif je voorkomen is beter dan genezen op de lange baan. ben benieuwd hoe uberschoen dat varkentje gaat wassen, maar we weten wel beter.

   3. werikke

    top minister. hahahaha geeft weer aan dat jij in droom wereld leeft waar je zoals gewoonlijk weer onzin verkondigd

  3. Blitzkrieg

   JFU: Er zijn inderdaad geen problemen in de ziekenhuizen, dat is ook waarom Hugo zo’n grote krimineel is. Behalve de lockdown en de maatregelen gaan er duizende mensen dood doordat ze de nodige zorg niet krijgen alleen omdat peppi en kokki zondodig poppenkast moeten spelen. Dit is geen slecht beleid, dit is mensen opzettelijk leed toebrengen en vermoorden!

   ‘Het is zo rustig dat artsen zich schamen voor de extra 1000 euro’
   h**ps://www.ninefornews.nl/het-is-zo-rustig-dat-artsen-zich-schamen-voor-de-extra-1000-euro/

   ’Extra handen in zorg massaal afgewezen’
   h**ps://www.telegraaf.nl/financieel/945306431/extra-handen-in-zorg-massaal-afgewezen

   Quote Gommers : “NEE, want er is niks zo erg als wij straks IC bedden hebben en allerlei personeel opgeleid en er zijn geen patiënten. Dan verveel je je dood dat houd je niet lang vol”
   h**ps://twitter.com/Tisjeboyjay1/status/1343871246816178177?s=20

   Kant en klaar covid19 zorgschip inclusief personeel, de overheid heeft geen enkele interesse!
   Zo kan het ook: een kant en klaar Covid19-ziekenhuisschip
   h**ps://www.maurice.nl/2020/11/05/zo-kan-het-ook-een-kant-en-klaar-covid19-ziekenhuisschip/

   SECOND WAVE OF BS! Hospitals Are OVER RUN With LYING SCUMBAGS! They Dont Care About YOU
   h**ps://brandnewtube.com/watch/second-wave-of-bs-hospitals-are-over-run-with-lying-scumbags-they-dont-care-about-you_yPZC5Z2N6wgZM1D.html

 4. Cor Grijpstra

  Welke hulp wilde dit ziekenhuis?
  Schoonmakers of IC medewerkers.

  Volgens het FvD is er niet veel aan de hand, geen oversterfte.
  We maken ons druk om niets.

  1. werikke

   zoals gewoonlijk wil jij je frustratie over anders denkenden die op FVD stemmen afzeiken en van het onderwerp afgaan. ook in 2021 blijf je dus een harteloze hooizak.

   1. Cor Grijpstra

    @W
    Klopt, vorig jaar gingen ze van 26 virtuele naar 4.
    Dit jaar gaan we voor nul zetels.

    Waar kun je beter het FvD aanvallen dan op hun eigen Blog 🙂 🙂 🙂

    1. ET007

     Waarom aanvallen? Is toch Democratie. Iedere partij heeft naar mijn mening het recht van bestaan. Hoe groot de partijen worden, bepaalt de Democratie. Dus waarom aanvallen?

     1. Cor Grijpstra

      @E
      ”Dus waarom aanvallen?”

      Zo werkt het in de politiek.
      Kijk eens naar de topic’s van ene MvdG die elke linkse politieke partij keihard aanvalt.
      Ook de reaguurders doen daar aan mee.
      Kijk de aanval op Asscher, zelfs zijn z.g foute opa wordt erbij gehaald.

      Je hoort ze niet over de foute ouders van Hiddema 🙂

    2. werikke

     dus iets als Noord Kkorea zie jij wel zitten. blijkt wel dat linkse eikels kicken op dictators

 5. rexm

  Als Hugo Frikandel de Corona ziekte krijgt,….waar gaan we hem dan onderbrengen,…??

 6. M. Brandenburg

  We hebben het dan ook allang niet meer over onwil of incompetentie, we zitten al maanden in het vakje kwade wil, men saboteert bewust elke oplossing en het enige dat men wil is de boel laten escaleren, vervolgens zullen de Eurofielen in koor roepen dat dit probleem enkel met de EUSSR kan worden opgelost, waarna onder EUSSR vlag de oplossingen die al maanden lang zijn aangedragen worden uitgevoerd, de media zal het uitleggen als daadkracht die niet mogelijk was op nationaal niveau, het partijkartel zal worden beloont met riant verrijkende baantjes in Brussel en de souveiniteit zal nog verder worden ingelevert voor de grote natte socialistisch totalitaire droom.

  1. Edjan

   Brand ++++++++++ goed denkbaar

 7. Aborifa

  De beste stuurlui staan aan wal. Ik ben geen groot voorstander van Hugo, al was het maar vanwege zijn schoeisel. Maar om er zò op in te hakken gaat wel erg ver.

  1. Nico Sibelijn

   Wout probeert harder te keffen dan zijn baasje.

   Niet teveel aandacht aan besteden, zou ik zeggen.

 8. Alternatieve kop blogpost B.V

  PSYCHOPAAT HUGO DE MONGOOL LAAT ZORG VERZUIPEN IN CORONAVIRUS

 9. 56RdK

  Die De Jonge is een incapabel en structureel falend schepsel, net zoals die Rutte, alleen is die zo glad als een aal en komt die altijd nog weg met zijn leugens. Alhoewel die De Jonge ook niet onder doet voor gore achterbaksheid.
  Tja, duizenden doden en vele andere ellende verder zullen we straks in maart kunnen kiezen.
  Maar of het stemvee dan eindelijk wakker is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.