Helft van de scholen wil verlenging strenge lockdown door Britse variant coronavirus

Uit onderzoek van de Algemene Vereniging Schoolleiders blijkt dat het plan voor het heropenen van de scholen op 18 januari op losse schroeven staat. Een héle krappe meerderheid van slechts 51 procent is nog steeds voor, maar op bijna 90 procent van de scholen hebben leraren grote zorgen over de nieuwe (‘Britse’) virusvariant.

De nieuwe variant, B.1.1.7. of VUI-202012/01 genaamd, blijkt inderdaad veel besmettelijker te zijn dan de oorspronkelijke variant, maar niet dodelijker. Wel lijkt het ook makkelijker door kinderen te kunnen worden verspreid, dus logisch dat leraren en schoolleiders zich ernstige zorgen maken over het heropenen van de scholen. Eerlijk gezegd verbaast het me dat er überhaupt nog een meerderheid vóór is.

Aangezien de besmettingscijfers nog steeds ontzettend hoog zijn en er daardoor ook een verlenging van de lockdown aan zit te komen, lijkt het mij niet meer dan logisch om ook de scholen langer dicht te houden. Die mening zijn ook de scholen zélf toegedaan: uit onderzoek blijkt dat 51% niet vindt dat ze de deuren weer moeten openen op 18 januari.

Als die variant van het virus zich inderdaad makkelijk via kinderen verspreidt, dan heeft het geen enkele zin om de scholen open te houden terwijl de lockdown wordt verlengd. Daarmee drijf je het aantal besmettingen alleen maar verder op, want die kinderen nemen dat virus natuurlijk mee naar huis.

Het kabinet moet het risico niet eens wíllen nemen. De besmettingscijfers gaan de komende weken echt niet zo steil omlaag dat we misschien niet in een verlengde lockdown terechtkomen, dus kunnen ze net zo goed direct hard doorpakken. Rutte moet die verlenging eigenlijk deze week nog aankondigen en ook de scholen gewoon langer dichthouden.

Hartstikke zuur voor iedereen, maar met een beetje geluk raken de ziekenhuizen dan niet nóg meer overspoeld. Mocht het toch allemaal meevallen dan kan hij het opheffen van de lockdown altijd nog naar voren halen. Dat heb ik liever dan weer twee weken alles ‘even aankijken’ en te wachten op allerlei adviezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. ropart

  alles hangt af van wat duitsland doet.

  1. hans-e-pans

   Het meest desastreuze voor kinderen dat er gaat komen is het testen van de kinderen.

 2. Het ergste van censuur is *****

  Dat het virus zich snel verspreid is alleen maar goed. Krijg je sneller groepsimmuniteit.

  1. Jack Flash

   Zolang die kinderen niet naar school gaan kunnen ze in ieder geval niet geindoctrineerd worden met links vergif.
   En zonder muilkorf.
   Ieder nadeel hep ze voordeel.

   1. Adriaen van Bergen

    Exact. Aangezien de nieuwe variant minder schadelijk is maar wel besmettelijker, wordt hij(zij?) dominant.
    Je afweersysteem kan hier dan antistoffen tegen maken.
    Het is een gratis vaccin, met minder bijwerkingen.

 3. 2030

  En we maken elkaar knettergek met slap gelúl omdat NIEMAND weet wat er speelt. Geleid door een dierenarts en arts op de zwarte lijst spreekt iedereen elkaar angst in over een dood normale griep.

  mortaliteit 0,02% gemiddeld, onder de 70 jaar 0,001% . Vervolgens prediken we over een vaccin waar we NIETS van weten. Moesten we eerst groep immuniteit hebben nu wordt gepredikt dat het vaccin de enige weg uit is.

  Fascistische wetten worden doorgedrukt, integriteit op het eigen lichaam gaat de vuilnisbak in, privacy wordt volledig opgegeven, medisch dossier wordt via inzichtelijk, een chip in het paspoort enz

  Geleid worden door lijders gehuld in onwetendheid die denken dat een avondklok of een sluiting van een winkel of kroeg een air born virus blokkeert.

  Ga toch is zelfstandig nadenken en laat je niet leiden door angsten !

  1. Flach

   “Ga toch is” Is? Jij klinkt lekker professioneel.

   Bord voor je kop ofzo? Koelcontainers voor de lijken, zorgpersoneel op hun wenkbrauwen, reguliere zorg voor het grootste gedeelte afgeschaald en wat wil jij? Dat Corona de vrijheid krijgt? Zodat half NL in no time besmet raakt waar dan niemand voor kan zorgen, geen personeel meer op essentiële onderdelen van onze samenleving wat zelfs kan gaan leiden tot anarchie, een samenleving die dan niet langer kan functioneren en de burgers kunnen voorzien van dat wat noodzakelijk is op alle gebied…. Bespottelijk. Geen maatregelen leidt tot een bushfire van zieken. Door mensen die het allemaal aan hun laars lappen, want oh wat zijn ze tot zielig, misselijkmakend infantiel geleuter, daardoor blijft het maar doorwoekeren en de getallen veel te hoog.

   Het gaat niet alleen maar om wie er sterft en wanneer, het gaat erom dat al die zieke mensen voor een heel groot deel verzorging en hulp nodig hebben en dat al die mensen hun beroep niet meer uit kunnen oefenen. Zo moeilijk is dat toch niet, zelf misschien ook ff nadenken jongen.

   1. 2030

    Wat moet je nou roeptoeter ? 8 patiënten per ziekenhuis en de zorg staat op tilt !

    Ga zeuren bij je vriend rutte dat ie de laatste bezuiniging van 2,5 miljard euris op ziekenhuis zorg terug draait.

    Volgens de keiharde cijfers is en blijft corona een griepje met een mortaliteit van 0,02% . Wie er een bord voor zijn kop heeft lijkt me overduidelijk. Zo moeilijk is dat toch niet, zelf misschien ook ff nadenken jongen. Je mag ook ff gaan zoeken naar de vermiste 6.000 influenza doden.

    Als je andere cijfers hebt hoor ik het graag. Je subjectieve gebral levert helaas niets op. corona is een hoax !

    1. Jack Flash

     Kerry Mullis draait zich om in zijn graf.
     Als hij dit had geweten, gooide hij zijn Nobelprijs in de kliko.
     De meeste Coronagelovigen weten niet eens waar ik het over heb.
     Wat een wappies.

    2. O.P.

     Wereldwijd door corona 86,847,172 besmettingen.
     Wereldwijd door corona 1,876,515 doden
     Dan is de percentage sterfgevallen onder de coronabesmettingen 2,16%

     1. eenling

      Je liegt!!!!
      Er is op deze site een expert die jou zo met bronnen en data kan uitleggen dat het 0.02% is!!!! 🤣🤣🤣

     2. Adriaen van Bergen

      Dat zijn 2 verschillende berekeningen.
      Als je 1,876,515 doden op de 7,7 miljard neemt, dan kom je veel lager uit.
      De meeste mensen hebben een goed werkend afweersysteem tegen virussen.
      Ik zag wel cijfers van dat vaccin binnenkomen.
      1,3 miljoen gevaccineerd en bij 44000 mensen bijwerkingen.
      dat is 3,3%.
      Dus heel veel gezonde mensen hebben nu gezondheidsproblemen.
      Als je 3,3% kans op een ongeluk zou hebben, dan zou je heel goed uitkijken.

     3. eenling

      Dus jij stelt de bijwerking, zoals een beurse arm of lichte koorts, gelijk aan ” een gezondheidsprobleem” ..overdrijven is ook een vak joh joh.

      Dan nog rekenles groep 8, jij geeft een voorbeeld van een berekening waar het aantal besmettingen gerelateerd wordt aan de gehele wereldbevolking. Snap je dan wel dat als je zo de mortaliteit per besmetting berekend je er van uit gaat dat de gehele wereldbevolking als besmet wordt gerekend? Beetje vreemde rekensom die je presenteerd.

     4. 2030

      doe dit sommetje nogmaals op de totale wereld bevolking

      corona is een hoax !

    3. Flach

     Hé droeftoeter, begrijpend lezen is ook een kunst blijkbaar. Opletten.
     Het gaat niet om het aantal doden alleen, of mensen na Corona die soms moe en zelfs niet herstellen, nee… het gaat erom dat wereldwijd de zorg het niet aankan.
     En wat mij betreft zouden mensen zoals jij, die corona zouden krijgen, onderaan de lijst moeten komen voor hulp. Het stelt niets voor dus heb jij ook geen zorg nodig mocht je het krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.