Het loopt tóch uit de hand in Femke Halsema’s ‘vredelievende’ Amsterdam: ‘ME moet ingrijpen: tientallen arrestaties!’

We dachten even dat de rust was wedergekeerd in Nederland. Niets is minder waar: in de grachtengordel van Femke Halsema moest de Mobiele Eenheid (ME) ingrijpen om opstandige activisten aan te houden. Tot nu toe zijn er dertig arrestaties verricht.

De mobiele eenheid (ME) van de politie heeft zondagmiddag moeten ingrijpen bij een verboden demonstratie tegen de coronaregels rondom het Museumplein in Amsterdam. Het ingrijpen van de mobiele eenheid gebeurde kort na een bevel van Femke Halsema. Ah, blijkbaar weet ze opeens wel hoe ze bij escalaties moet handhaven. Dat was afgelopen zomer bij Black Lives Matter-massamanifestaties nog wel anders!

Halsema’s actie ontstond kort nadat de Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) een noodbevel had afgegeven. Eerder op de middag hield de politie zeker dertig personen aan wegens risico op verstoring van de openbare orde:

Allemaal prima, hoor. Maar het laat wel weer zien dat het beeld van Amsterdam als zogenaamd baken van vredig licht in de wrede ‘rechtse’ duisternis nogal een correctie behoeft. Want onze ‘progressieve’ hoofdstad is vooral de hoofdstad van al het agressieve gerel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Jack Flash

  De beelden die ik gezien heb van het Museumplein leken meer op een demonstratie van de politie tegen de vrijheid.

  1. NO8D0

   @jack klopt, blm( aanzet tot racisme) grote demonstratie wordt zelfs door haar gesteund en gepromoot, en een kleine demonstratie tegen de gekte van een griep die de hele economie werkelijk kapot maakt, word gewelddadig beëindigd.
   We worden binnen nu en een jaar, als dit niet abrupt stopt, gewoon economisch 100 jaar teruggeworpen.l, met alle gevolgen van dien.

   1. AidemediA

    Nou die 100 jaar economisch teruggeworpen worden, binnen nu en een jaar, dat dat voor de kromneusjes dan prima nieuws is. Ze hadden zelf een jaartje of twintig a vijfentwintig in gedachten. Voordat ze hun eigen ideaal ten volle gaan uitvoeren.

   2. Vanduinen

    Naamsmisbruik is ongepast, kleingeestig.

   3. Gerda2

    test

 2. gustav

  Haha, Amsterdamned!
  Had Femke gedacht dat het multiculti stammenvolk, uit háár “sodom&gomorra” gemeenschap, niet zou meedoen?

 3. Monty

  Tijdens de BLM demonstratie greep ze niet in, nu wel.
  Maar dat zal natuurlijk ook weer niet goed zijn in veler ogen.

  1. Lefty

   Stelletje sukkels die denken dat Halsema de baas in Amsterdam is.

   1. M. Brandenburg

    Een sukkel is die niet begrijpt dat een brugemeester inderdaad de baas is in en stad. Dat Halsema wanneer het erop aankomt haar hachje wil redden en doet alsof zij niet de eindverantwoordelijke is doet daar helemaal niets aan af.

  2. M. Brandenburg

   Het probleem is ze grijpt nooit in wanneer haar links totalitaire vrienden zijn betrokken, het probleem is dat ze altijd ingrijpt wanneer het mensen zijn die rechts van het extreem linkse gedachtegoed hun mening willen geven.

   1. WayneGretzky99

    Hear hear.

 4. AidemediA

  femke femke toch. Alleen als het haar uitkomt wordt er gedemonstreerd. Echt een linkse burgemeester van lik m’n vessie.

  1. M. Brandenburg

   Hoezo ze doet exact wat alle linkse politici doen, demonstreren mag wanneer de links totalitaire visie word gedeeld. Echterhier iets van afwijken en je zal monddood gemaakt worden en optreden in het openbaar word direct afgestraft, dat is al meer dan 120 jaar zo.

   1. Lefty

    Bullshit. Ze zijn gewoon bang voor raddraaiers. En zo links is Halsema niet, als de term links en rechts überhaupt nog betekenis heeft in deze tijden. Extreem rechts of links uitgezonderd. Halsema wordt met de jaren conservatiever. Anders was ze nooit burgemeester geworden.

 5. sonny

  Vanuit misplaatst altruïsme en verdere wazige (doorgeslagen) humanitaire redenen, voeden, kleden, huisvesten de Europese overheden álle mensen met een migratieachtergrond en met voorrang de laatste horden nieuwskomers, die ook maar even even ons grondgebied betreden dan wel willen betreden!
  En dan nog schreeuwen/gillen/demonstreren deze mensen dat autochtonen discrimineren, het is ook nóóit goed!
  Waarom komen deze mensenmassa’s tegelijk naar Europa, omdat ze hier slecht behandeld worden of mishandeld/vermoord worden?
  Welnee, ze willen letterlijk álles, ze willen de totale macht overnemen!

 6. EmmerZ

  Stel je eens voor:
  “Protesteren voor BLM mag alleen als je blank bent”

  Maar, geen probleem (Rutte):
  “Protesteren tegen covid dwangmaatregelen mag alleen als je je houdt aan covid dwangmaatregelen”

  EsEs-Halsema: Veeg ze weg met de ME, knuppels, paarden en honden!!!

 7. hollandia

  Zijn er al marokkanen opgepakt voor de rellen van vorige week?, of alleen maar domme Nederlanders.

 8. de ziender

  Sloeg en slaat weer nergens op. Demonstranten waren reeds weg aan het gaan toen de ME een vrijwel leeg plein begon “schoon te vegen” . Stemmingmakerij van de eerste orde.

 9. de ziender

  BLM-demonstratie in mei heeft zelfs 8.000 euro subsidie van de Gemeente Amsterdam ontvangen. Maar daarover graag geen verdere vragen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.