Hoppa! Gedupeerden doen aangifte tegen toeslagenbeulen Asscher, Wiebes en Hoekstra: ‘Normen geschonden!’

Gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben zojuist via advocaat Vasco Groeneveld aangifte gedaan tegen vijf (oud) bewindslieden. Volgens Groeneveld hebben zij zich schuldig gemaakt aan een ambtsbedrijf en nalatigheid. 

Slachtoffers van de toeslagenaffaire hebben aangifte gedaan tegen de huidige ministers Van Ark, Hoekstra en Wiebes en de voormalig staatssecretaris Snel en nu PvdA-leider Asscher. Het viertal heeft hun handen vuil gemaakt aan nalatigheid en ambtsmisdrijven, meent hun advocaat Vasco Groeneveld.

Asscher ligt al een tijdje onder vuur binnen zijn eigen partij maar bleef doodleuk partijleider. Nu loopt er dus ook een aangifte tegen hem.

Volgens de advocaat Groeneveld zijn een aantal beginselen geschonden. Zo zou er geen sprake zijn geweest van “behoorlijk bestuur”. Het kabinet had haar zaakjes niet op orde en heeft niet op tijd ingegrepen ‒ dit terwijl de informatie al lang bekend was.

Eerder maakte het OM al bekend geen strafrechtelijk onderzoek te doen naar de verantwoordelijke bestuurders en ambtenaren. Het is dus nog onzeker hoeveel impact de aangifte gaat hebben. Ook Groeneveld erkent dat het moeilijk in te schatten valt of de procedure een kans maakt, omdat er geen succesvolle precedenten bekend zijn.

De gedupeerde ouders willen met de aangifte duidelijk maken wat de regel zou moeten zijn in Nederland:

“Die norm is dusdanig geschonden, dat er met een strafrechtelijke bril naar gekeken moet worden.”

De afgelopen weken was Asscher tal van keren te zien bij de Nederlandse talkshows waar hij meermaals zijn excuses aanbood. Maar voor de ouders is excuses voorlopig niet genoeg. Er moet een voorbeeld worden gesteld. En ja, ook de professionele PvdA-wegkijker Asscher moet hier aan geloven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. 2030

  E I N D E L I J K , al is het enkel de signaalwerking die ervan uitgaat.

  Veroordeelt krijg je die regenten toch niet. Via de achterdeur verdwijnen ze in een herenbaantje en gaan we over tot de orde van de dag

  1. Pauline Kummer

   Dat herenbaantje hebben ze toch wel. Bovendien gaan ze in het bedrijfsleven meer verdienen, wat ze zeer gegund is. In de politiek krijg je de hoon over je heen van Jan Publiek.

   1. 2030

    in het bedrijfsleven zit niemand op deze idioten te wachten. Daar hebben we burgemeester baantjes voor of een clubje als veilig verkeer Nederland enzo.

  2. Logica

   Helemaal mee eens. Maar dan wil ik dit onderwerp elke dag en in elk praatprogramma besproken wordt. Zo krijgt zwakzinnig stemmend Nederland die nog steeds denkt dat de PvdA , GL en D’66 opkomen voor de normale hardwerkende Nederlander, misschien toch eens een ander inzicht.

   STOP DEZE WAANZIN, STEM PVV, FVD, JA21 OF CODE ORANJE.

 2. Stanly2000

  En Rutte ontspringt wederom de dans?

  1. Janna47

   @Stanly2000
   Wat denk jij dan van die gladjakker en leugenaar. Zo glad als een aal, die crimineel…
   Lacht en redt zich overal uit, doet ‘ie al 10 jaar.

 3. HD

  Daar gaan de gehaaide D66 rechtertjes helemaal niets mee doen.
  Zelf afstraffen bij de komende verkiezingen, als dit nog mag van ollongren.

 4. Response

  Dat wordt lang procederen tegen de juridische marionetten van de overheid. Alles zal uit de kast worden getrokken om de heren een hand boven hun hoofd te houden.
  Desalniettemin wens ik de aanklagers veel succes.

 5. Bunky01

  Zou je deze non-voleurs ook persoonlijk aansprakelijk kunnen stellen?

  1. 2030

   nope , diverse beren op je weg waarvan het pikmeerarrest 1 van de belangrijkste is.

   1. Henrique Villiers

    Doe niet zo interessant met je Pikmeer arrest. DDS maakte zich toch altijd sterk voor de aanpak van ruif-eters?

    1. 2030

     houd je bek onwetende arrogante strónt vlé®k !

     1. Mireille

      Je gaat weer aardig te keer tegen een medereaguurder. Bied je excuses maar eens aan!

     2. driewerf

      Hannes haar in de war is ook weer terug zie ik onze ernst is hier niet weg te slaan pfffffff

     3. 2030

      hahahahaha , de strónt vlé®k is weer lekker of dreef in aliassenland

    2. ManX

     Daar is hier geen sprake van Ernest. Het gaat hier om gedupeerden die door de overheid groot onrecht is aangedaan.

    3. driewerf

     Mijn god wordt jij niet moe van jezelf ?

  2. Mireille

   @Bunky-boy1 ik denk dat je non-valeur bedoelt. Zonder waarde. Het aardige echter, is dat voleur ook zou kunnen. Een voleur = dief.

   1. 2030

    wat heb je nu bijgedragen strónt vlé®k met je decadente gezeik

   2. usb3.0

    Inhoudelijk voegt kleine mireille niets toe natuurlijk…

    1. 2030

     je weet toch wie er huist in die profielen ? 1 en dezelfde klier

 6. AidemediA

  Het is bij de wilde spinnen af. Van alles fout doen, in het toeslagen debacle. Naar anderen wijzen. En er zelf onderuit komen. Met één zeteltje meer in de 2e kamer komen pinokkio en zijn volgers weer met de schrik vrij. Daar zal het wel op uit draaien. Ook na ommekomst van de linkerlijke macht. En dan verwachten deze witte boorden criminelen dat de mensen gek zijn en weer op hen gaan stemmen. Daar kunnen ze nog wel eens gelijk in krijgen ook.

 7. Nostradamus

  Ik hoop dat hier iets positiefs uitkomt. Alleen is het lijstje niet compleet. De gehele verantwoordelijke top van de belastingdienst, en wellicht ook bij het ministerie moeten gedaagd worden. Maak de namen maar bekend!

 8. jennifer

  Een aangifte is wel terecht en op zijn plaats vind ik .Maar dan ook alle betrokkenen. Gebeurd dit niet dan mag je het OM en de hele rechtsstaat door de WC spoelen. Kan Kaag ook haar mond houden en gaan spoelen, dat de PVV de rechtsstaat ondermijnd. Want dit doen dan al die D66 rechters .Misschien wel in haar opdracht??

 9. Cootje

  Als je de WODC affaire heb gevolgd waar de klokkenluider de enge verdachte is geweest . En de wetenschappelijke boodschappen door top ambtenaren in woord en daad aan de wensen van de bewindslieden werden aangepast , toen was het al over met de rechtsstaat , en Wilders zei jaren geleden al dat er een nep regering met een nep parlement in een bananen republiek , daar geeft Pinokkio al ruim 10 jaar leiding aan , heeft onze BV verkwanselt aan Europa en de multinationals .

  1. Cootje

   Enige

   1. Trude Herr

    U hoeft niets te verbeteren, het is toch allemaal prut.

 10. usb3.0

  Goed aanklagen die bende, ik heb rutte, de jong en grappenhaus een kennisgeving van aansprakelijkheid, tevens strafbaarstelling wbt de coronaregels, testen etc tec, gestuurd en tevens een brief naar een advocaten kantoor.

  Dit moet iedereen even doen natuurlijk.

  ht*ps://www.artsenvoorwaarheid.nl/aansprakelijkheidstelling

 11. Cootje

  Let op de socialist de luis in de pels , die kan zich promoveren tot een kroon getuige , socialisten hebben geen normen en waarden , die verraden hun moeder nog bij de bijstand . De overgebleven zijn eerste klas overlevers die al hun idelogie overboord gooien om te kunnen blijven meedoen

  1. jennifer

   Klopt bij veel van die ratten is geen moraal meer te vinden, omdat de pluch zo lekker aan hun kont plakt met het riante jaarinkomen wat door de belastingbetaler betaald wordt.

 12. Yoyo

  Wegwezen met deze volslagen nitwits!
  Met pek en veren de laan uit!

 13. de ziender

  Waarom ook niet een aanklacht tegen de zichzelf verlagende tot neofascist Mark?

 14. Rieks

  Groeneveld heeft weer wat inkomsten maar de aanklacht is natuurlijk kansloos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.