Hugo de Jonge kan he-le-maal niets: ziekenhuispersoneel wordt niet eerder gevaccineerd, want te weinig vaccins

Nederland wordt wederom met de neus op de pijnlijke feiten gedrukt. Diederik Gommers en Ernst Kuipers riepen op om een groep van 40.000 essentiële zorgmedewerkers nú al te laten vaccineren, maar vonden geen gehoor bij Hugo de Jonge. Nu weten we waarom: er zijn gewoon veel te weinig vaccins!

Gisteren werd er al bericht over het feit dat prutsminister Hugo de Jonge niet wilde toelichten waarom hij niet inging op het verzoek van Gommers en Kuipers. Daar waren we natuurlijk nogal verbaasd over maar nu is het dus duidelijk. Er is slechts zo’n gering aantal vaccins beschikbaar dat De Jonge het vertikt om de prioriteiten van zijn vaccinatiestrategie aan te passen.

Hij ‘vergooit’ de eerste lading vaccins kennelijk liever eerst aan zorgmedewerkers van verpleeghuizen, in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en in de Wmo-ondersteuning. Natuurlijk is dat ook een belangrijke categorie mensen, maar zijn zij op dit moment de belangrijkste? Dat lijkt mij toch niet.

Gommers en Kuipers willen dat een groep van zo’n 40.000 essentiële zorgmedewerkers op de intensive care, spoedeisende hulp, COVID-19-afdelingen en ambulancepersoneel ingeënt worden. Dáár maak je de grootste klap mee met die vaccins. Op die manier verlicht je namelijk het snelst de druk op ons zorgstelsel. Daarmee worden namelijk niet alleen Covid-patiënten gered maar biedt het ook weer mogelijkheden om de reguliere zorg weer sneller aan te kunnen bieden.

Het is een veel beter idee dat de eerste vaccins naar IC-medewerkers gaan, die daardoor misschien wel twintig levens op een dag kunnen redden, dan dat een zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg dat vaccin krijgt. Die medewerker gehandicaptenzorg vaccineren scheelt misschien wel een paar besmettingen (en dus mogelijk ook toekomstige kritische gevallen), maar als er door die beslissing in de tussentijd nog meer IC-medewerkers uitvallen dan kost dat nog veel meer levens, inclusief non-Covidpatiënten.

Hugo de Jonge is echter niet in staat die afweging te maken. Maak dan de (harde) beslissing die de boel in ieder geval niet nóg erger maakt, zou je denken. Maar ja: dan ga je er vanuit dat de dienstdoende coronaminister een competent bewindsman is. Quod non, uiteraard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. nexit_nooit

  Ik stel voor dat kroegtijgers en festivalgangers als eersten geinjecteerd moeten worden.
  Deze groep in het zwaarste getroffen door alle lockdown maatregelen.

  Of zou een andere groep zich dan ongehoord voelen?

  1. Blitzkrieg

   Ik stel voor dat we het rattengif gewoon ongebruikt weggooien, bij mensen injecteren, ben je wel helemaal lekker!

  2. usb3.0

   Ik stel voor dat alle fascistische coronafetissjistische vaccinatiedrammers hem eerst krijgen…

 2. Nico Sibelijn

  Ik denk dat Wout er veel meer verstand van heeft dan de Jonge.

  1. usb3.0

   “Ik denk”

   pfffrrrtttttssstttt

  2. Arbeider65

   Ik weet niet of Wout er verstand van heeft, maar ik ben het wel met hem eens. De grootste groep die onder druk staan en in de vuurlinie liggen, zijn de ziekenhuis medewerkers/sters. In de gehandicapten zorg lees en hoor ik niets. Alleen dat ze geen contact mogen hebben. So be it. Eerst het ziekenhuispersoneel, die in de front linie staan, en dan pas de rest. Of heb jij een beter idee.?

 3. Edjan

  Een overgetalenteerde coronaminister.
  h**ps://www.wyniasweek.nl/een-overgetalenteerde-coronaminister/

  1. Arbeider65

   Briljant stukje cynischme. Sterk.

 4. andergeluid

  Alle leugenaars van het kabinet moeten als eerste een prikje krijgen maar dan wel de echte met Nano technologie die hun dna aanpast want dat is wel nodig

 5. Aborifa

  Wie zegt dat er te weinig vaccins zijn?

 6. Cor Grijpstra

  ”slechts zo’n gering aantal vaccins beschikbaar ”

  Een hogere prijs bieden, zie Israel.
  Overmorgen zijn ze binnen.

  1. Augustus

   Israel krijgt ze om dat Amerika hun slaaf is, niet omdat ze meer geld geven.

 7. ropart

  het ziet er steeds meer naar uit dat zelfs schoenenverkoper niet voor hem is weggelegd.

  1. Arbeider65

   Daarmee beledig je zelfs Al Bundy mee….

   1. Edjan

    Arbeider, +++++++

 8. JFU

  Deze man is werkelijk totaal ongeschikt voor deze functie. In het bedrijfsleven zou hij er direct uit geschopt worden. Maar ja…..regeringsambtenaren hebben nu eenmaal een andere status. Capaciteiten zijn onbelangrijk….alleen de juiste contacten en vriendjes op de goede plek. Onschendbaar dus. Wat een puinhoop!

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord!

 9. Alternatieve kop blogpost B.V

  VOLGEVRETEN HUGO DE STOMME KAN WEER EENS NIKS, ZIEKENHUISHUISPERSONEEL NIET GEVACCINEERD

 10. Duckday

  Niet alleen deze minister maar dit hele kabinet incl de meeste kamer malloten moet zeer snel verdwijnen Het is gewoon een bijelkander zooitje Men is er niet voor de burger maar voor zich zelf Mooi salares wachtgeld als je zin hebt kom je .Zeer veel snabbels .Men wil allemaal wat vertellen als ze maar in beeld zijn Macht hoogmoed en waanzin. Breek het kartel en geef die partij eens de kans laat ze nu eens bewijzen wat ze beloven waar maken lukt dat .Dan hebben we gelijk een goed beeld dat die anderen steeds de boel belazerd hebben en angst hebben om de macht tre verliezen.Stem gewoon PVV .De leider van de VVD gaat toch naar Brussel

 11. Niet L niet R

  Als minister heeft hij zelf meerdere malen aangetoond, dat hij ongeschikt is voor deze functie.
  Misschien was het een goede schoolmeester?, Maar totaal ongeschikt als minister!

  1. 2030

   Als hij zijn waanzin overbrengt op een klas kinderen is hij zelfs voor schoolmeester ongeschikt !

 12. gerensvet

  Ben ik nou zo dom of de minister?
  Je kan het vaccin toch ontdooien en in koelboxen naar verzorgingshuizen brengen?
  En daar afgeven zodat ze de mensen kunnen vaccineren
  Het is toch in een gewone koelkast 6 dagen houdbaar. Ik begrijp het probleem niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.