Hypocriete GroenLinks-stemmers staan lijnrecht tegenover eigen partij: ‘Geen windmolens in mijn woonwijk!’

De Volkskrant laat de ware aard zien van GroenLinks-stemmers laten vandaag in de Volkskrant hun ware aard zien. Allemaal enorme voorstanders van duurzame energie totdat er ineens een windmolen in hun eigen woonomgeving wordt geplaatst. Dit was niet de bedoeling dachten deze verwarde Amsterdamse GroenLinks-stemmers. Ze voelen zich verraden door de Amsterdamse GroenLinks-fractie. 

Dit is nu typerend voor ‘progressief’ links. Ze stemmen op radicaal-linkse partijen, en vinden dat iedereen maar een vluchteling in huis moet opvangen. Maar zo gauw er een azc of een windmolenpark wordt neergezet in hun eigen leefomgeving dan zijn de rapen gaar.

In het Amsterdamse IJburg staan GroenLinks-stemmers lijnrecht tegenover het door GroenLinks geleide college. Ze beweren allemaal enorme voorstanders te zijn van duurzame energie, en dragen de energietransitie een warm hart toe. Maar een windmolenpark in hun eigen woonwijk? Pfoe, dat is toch wel heel vervelend. Bij De Volkskrant klagen ze steen en been:

‘Ik ben een groot voorstander van de energietransitie en windenergie hoort daarbij. Maar niet in een woonwijk! Ik vrees slapeloosheid en stress door dat permanente geluid. Dat schaadt onze gezondheid.’

De Volkskrant krijgt het voor elkaar om de GroenLinkers nog belachelijker neer te zetten dan ze al waren. Stuk voor stuk zeggen deze mensen veel te geven om het klimaat, en al jaren trouw GroenLinks te stemmen. Maar als puntje bij paaltje komt dan is zo’n windmolenpark toch niet zo heel leuk om te hebben in je achtertuin.

‘Wie kritisch reageert, wordt door GroenLinks neergezet als iemand die de toekomst tegenhoudt. Die de gevolgen van het klimaatakkoord liever afschuift op anderen. Maar ik gun dit geen enkele woonwijk!’

Misschien hadden deze GroenLinks-stemmers eens moeten openstaan voor de critici: mensen die al vele jaren ageren tegen de plaatsing van windmolens in de buurt van woonwijken. Deze mensen werden altijd weggezet als ‘sceptici’ of ‘ontkenners’, maar nu ondervinden ze zelf de bijkomende hinder van deze parken. En dan piepen ze inderdaad wel anders.

Ten onrechte, natuurlijk. Je krijgt wat je stemt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Stanly2000

  Méér, méér windmolens, maar wel in andermans tuin!

  1. Jack Flash

   Dit fenomeen is al heel lang bekend.
   Hetzelfde geldt ook voor D66’s.
   Mensen met de meeste luxe behoeften.
   🤮

  2. Brenda Welsh

   Dan moet je wel een tuin hebben waar die molen in past. Bij de een past ie beter dan bij de ander.
   Maar bij mij in de wijk, overal zo’n beetje zonnepanelen. Beleggen in zonneenergie geeft een goed rendement.

   1. Stanly2000

    Brenda W.,
    Het is volgens mij een groot verschil in zonnepanelen op het dak of windmolens in je voor- of achtertuin.

 2. Albion

  Heel goed, dit is een positief bericht en maakt mij dag. Het park MOET er gewoon komen. Al die klagers mogen lekker tegen die molens aan gaan kijken.
  En dat gezeik, alsof de mensen in de wieringermeer nog woongenot hebben. En de stroom gaat naar google bestemd voor data uit het midden oosten.

  Overal waar deze dingen staan, veroorzaken ze destructie van alles wat goed is.
  Er moet een eerlijk debat komen over de gezondheidsschade en milieuschade en al die torens moeten worden afgebroken!

  Al dat gezever over deze dingen en die stupide non-rendabiliteit, het moet maar eens afgelopen zijn. Ook die biomassa…Bomen in de oven? Hoe dan??
  En dit gedrag ook, steeds maar dat morele verhevene. Ook met die AZC gevuld met veilige landiers. Ja ik ben voor opvang ja, maar wel voor vluchtelingen en niet van die veilige landiers of gay-fakers. Altijd maar opkomen voor daders en slechte mensen. Zo’n jihadbruid bij M. Een massamoordenaar van IS die haar verhaal doet.
  Ik ben oprecht geen racist, maar dat hand boven de hoofd houden van gewoon intens slechte mensen of anderen opzadelen met je klotemolens, ik kan er zo kwaad om worden.
  Windmolen in het zicht? –> Onleefbaar verklaard gebied, dat is het. En ze werken gewoon niet. Geen rendabiliteit. Aarghh..

 3. JohanDijk

  Ze zijn nog hypocrieter dan hypocriet, ze stemmen straks gewoon weer op Groenlinks met straks een heel windmolenpark voor de deur…. dit gaat maar door..echt dom volk! Ze vluchten dan naar onze camping Bakkum… lekker op het strand.. daar zie je de windmolens ook al..

 4. Aborifa

  Deugen vergt offers. Niek mekkeren dus.

  1. Aborifa

   Niek = niet.

 5. ropart

  asielzoekers zijn ook allemaal van harte welkom volgens groenlinks, maar net als de windmolens en zonnepanelen niet in hun achtertuin, nare mensen,die groenlinksers.

 6. Nostradamus

  De Hypocriti is sterk bij GL. Ze noemen zich progressief (valse frame) maar staand de import van de meest regressieve bevolkinggroep (de islamitische) het hardst toe te juichen. Religie is iets van de middeleeuwen. Laat het daar!

 7. AadM

  Wie kent de zin niet uit het lied Malle Babbe van Rob de Nijs:
  ‘Zuinig een cent in het zakje doen, zo koopt hij z’n fatsoen’
  Dat zijn de GL-ers: stemmen op die partij, o,o, wat ben denk en doe ik groen, en verder leef maar raak en vooral geen last van al dat groene gedoe willen hebben.

 8. lucinde

  Zucht…het is ook niet de bedoeling dat windmolens in een woonwijk komen.

  Wat een stom stukje weer

  1. ManX

   Lucinde doet altijd denken aan de eeuwig chagrijnige Fred Schuit, gespeeld door Rijk de Gooyer, in de TV serie ‘In voor- en tegenspoed’.

   Ga lekker je pik poetsen joh, daar knap je van op.

 9. liefdevol rechts

  Dat is typisch voor linkse stemmers, ze stemmen er wel voor maar rekenen er op dat zij gevrijwaard blijven.

 10. Response

  Ik ben tegen die onzinnige onrendabele gesubsidieerde horizonvervuilende geluidproducerende molens maar als ze er dan toch moeten komen dan voor de iedere deur van GL-ers. Hoe meer hoe beter!

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 11. jhak

  Ik heb sinds begin jaren 70 nooit anders van die linkse kliek ervaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.