Verkiezingen komen eraan, dus politieke Pakjesavond is alvast begonnen: “Scholen gaan weer open!”

De scholen gaan weer open én de verkiezingen komen eraan. Zodoende is het demissionaire kabinet-Rutte III alvast begonnen met het uitdelen van zogenaamde cadeautjes. Om te beginnen gaan de basisscholen en kinderopvang weer open vanaf 8 februari.

Voor de jongste kinderen is de lockdown binnenkort voorbij: de scholen halen volgende week de deuren weer van het slot. Volgens minister Arie Slob is het belangrijk dat het heropenen van de basisscholen zorgvuldig gaat: “Als een kind in de klas positief getest is, moeten alle leerlingen vijf dagen in quarantaine.”

De naschoolse opvang en de BSO’s gaan vooralsnog niet open. Want tja, dat zou natuurlijk extra risico’s kunnen meebrengen, aldus het kabinet-Rutte III.

De goed ingelezen Telegraaf schrijft: “Het OMT gaf in haar nieuwste advies aan de regering aan dat de basisscholen en kinderopvang vanaf volgende week weer open kunnen. Dat advies is door het kabinet overgenomen.”

“Volgens Slob is het belangrijk dat het heropenen van de basisscholen zorgvuldig gaat. Als een kind in de klas positief getest is, moeten alle leerlingen vijf dagen in quarantaine. […] Hoewel de kinderopvang weer open gaat, is het belangrijk dat ouders thuis blijven werken als dat kan, benadrukte minister Wouter Koolmees. […] In lijn met het OMT-advies gaat de naschoolse opvang niet open. Volgens minister Koolmees, die zondagavond samen met Slob een verklaring gaf bij het Catshuis, komen bij de naschoolse opvang kinderen van verschillende scholen bij elkaar, waardoor het risico op verspreiding van het virus toeneemt. De noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep blijft wel open.”

Erg fijn voor alle basisschoolleerlingen, die binnenkort weer fysiek onderwijs kunnen volgen! Maar vooral fijn voor de vier coalitiepartijen, die over een maand of tweeënhalf opgaan voor Tweede Kamerzetels. En die natuurlijk de stemmen van een aantal opgeluchte ouders graag komen innen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. gargamel

  Er zijn echter hoop, zoals Tanzania en BiH.
  De president van Tanzania, die vorig jaar beroemd werd in de wereld omdat hij geiten en papaja testte en bewees dat PCR-testfraude in zijn land geen maatregelen heeft genomen, maar zegt; God beschermt ons. Er zijn maar een paar honderd doden in Tanzania, geen hysterie, niets … En de “internationale gemeenschap” (lees: huurlingen van de globalistische maffia) verklaarde dat Tanzania naar verluidt verbergt hoeveel mensen er ziek en dood zijn. Alleen omdat hij niet speelt zoals de menigte speelt …
  Dus in BiH zijn er geen buitensporige maatregelen, zoals in ons land, en zijn er veel minder problemen en hysterie …
  Daarom; BiH en Tanzania, evenals andere Afrikaanse landen die geen maatregelen hebben genomen en waar het netwerk van de WHO en de maffia niet zo uitgebreid is, zijn het bewijs dat de plandemie is uitgevonden. Want als er echt deze zogenaamd vreselijke pandemie was, zouden de mensen in Tanzania en andere Afrikaanse landen dan zelf niet merken dat het verschrikkelijk is? Dat mensen massaal sterven als vliegen… Maar dat is niet zo, want er is geen pandemie.

  Toch is er hoop … want in steeds meer landen nemen cateraars initiatieven om hun winkels te openen … Dit kan echter alleen lukken als een groot aantal mensen het ondersteunt, dat wil zeggen dat een groot aantal mensen al deze catering bezoekt faciliteiten, minstens één koffie.
  Ik hoop dat het ook in ons land zal lukken, hoewel het er volgens de berichten van de massamedia op lijkt dat sommigen in het initiatief zich uit angst al hebben teruggetrokken.
  Maar gisteren zag ik de voorlopige resultaten van de peiling op het neutrale portaal; steunt u de aankondiging van cateraars om hun winkels te openen? 72% zei ja, en slechts 28% zei nee. Internetenquêtes zijn misschien niet geheel representatief, maar het is nog steeds een indicator.

  Toch is er hoop, want. louter observeren van de mensen buiten op straat, draagt ​​slechts een klein percentage buiten een masker, vandaar een klein percentage bange muilkorven. Gisteren liepen mensen massaal buiten bij mooi weer, zoals in veel andere Europese steden. Waaruit blijkt dat een groot aantal mensen zich niet laat intimideren door propaganda en er niet over pruimt.

  Precies dat: onwetendheid over hun maatregelen en hun propaganda – is de beste manier …

  1. Thant dolph

   “Gisteren liepen mensen massaal buiten bij mooi weer”

   Best mogelijk, overdag is de avondklok namelijk niet van toepassing.

 2. Arbeider65

  Ja, de opvang en basisscholen weer open en de leraren zeiken weer over is het wel veilig? Joh, ga wat anders doen. Ik moet ook gewoon werken. Soms ook op minder dan 1.5meter.

 3. 56RdK

  Incompetente ouders hun zin geven ten koste van de algehele volksgezondheid zal Rutte en co zeker stemmen opleveren.

  Incompetent ja, want kinderen opvoeden is een kunde, bijkans een gave.
  En tja, bij de huidige generatie ouders ontbreekt veelal het voedkundig inzicht.

  Tevens, en dat moet ook zeker worden belicht omdat dit zonder meer onbeschrijfelijk veel vergt van onderwijsland (net zo als in de zorg trouwens, en waar al niet meer):

  Onder de niet-hollandse culturen heb je te maken met eenoudergezinnen waar pa nadat hij zijn leuter heeft geleegd verdwijnt naar het volgende leeghoofdigde om daar zijn leuter te legen, en heb je natuurlijk de ouders waarvan hun opvoeding tot aan de voordeur reikt, geheel volgens hun cultuur en ideologie.

  1. Fax uit Darmstad

   Onder welke steen heb jij gelegen?
   Of heb je cotsit 19 ofzo?
   Kinderen moeten gewoon naar school, tenminste dat moet volgens de wet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.