ROFL! Indy (23) voert de échte strijd tegen ongelijkheid en ontwerpt genderneutral kaartspel

Psychologiestudente Indy Mellink (23) wilde graag de vermeende genderongelijkheid in de wereld bestrijden en kon wel wat deugpuntjes gebruiken. Ze zamelt geen geld in voor de emancipatie van vrouwen in het Midden-Oosten en ze gaat ook geen opvangtehuizen voor mishandelde vrouwen bouwen in Afrika. Nee, dát is allemaal te veel werk. Wat kan dan wel? Een genderneutraal kaartspel…

Je zou denken dat deze psychologie-studente de boer, vrouw en heer van het kaartspel gewoon een ander kleurtje (want blank) en een andere benaming geeft en dat haar project dan wel af zou zijn. En ja, dat is ook precies wat er gebeurde. Ze veranderde de boer in brons, de vrouw in zilver en de koning in goud. Deze ‘briljante’ variatie moest vervolgens meerdere malen getest worden door haar vrienden en kennissen, want het is natuurlijk wel heel erg wennen!

Ze geeft ook meteen een inkijkje in wat haar heeft geïnspireerd en wat ze haar leren op haar opleiding:

“Hoewel ik geen gender- of racisme-expert ben, weet ik van mijn studie psychologie hoe subtiele vormen van seksisme mensen onbewust beïnvloeden. Met ongelijkheid op de werkvloer en in salaris als gevolg.”

Jup, zoiets simpels als een kaartspelletje leidt al tot ongelijkheid op de werkvloer. Over een paar weken zal ze wel op het net zo briljante idee komen om een schaakvariant te gaan ontwikkelen, zoals JA21-kopstuk Annabel Nanninga al riposteerde. Ja, de koningin is daar weliswaar het machtigste schaakstuk op het bord, maar witte en zwarte schaakstukken? Terwijl wit ook nog eens begint? Ik voel hem al aankomen!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. 2030

  gaat ze ook alle koningen en koninginnen wereld wijd ontmaskeren ?

  wat een randdebiel !

  1. hans-e-pans

   Als psychopaten een psychologieopleiding gaan volgen dan gaat het altijd fout.

  2. Flach

   Hat gilt overigens ook van de koningen en koninginnen in Afrika, en wat gaan ze doen ad sheiks enz. Moeilijk, omdat er ook landen in het MO en Azië zijn waar mensen zelfs rood haar hebben, blank, blauwe ogen Egypte, de ..stannen, Syrië, de echte Perzen, behoren allemaal tot de ‘gediscrimineerde mensen, al zijn ze praktisch blank.

   Neem Harris, is toch wel erg licht en toch is ze een boegbeeld voor de blm beweging. Een ‘zwarte’ vrouw in het witte huis. Overigens wanner zullen ze dat zwart gaan spuiten?

 2. Bunky01

  Deze psychologiestudente is behoorlijk de weg kwijt. Wellicht dat een zeer langdurig verblijf in een zwakzinnigen-inrichting enig soelaas kan bieden. Echter ik vrees het ergste voor deze mevrouw, zo jong nog en dan al zo idioot.

  1. Mireille

   Een mooi experiment, in sommige religieuze kringen is het kaartspel een spel van de duivel. Bridgen is bijv. goed voor het geheugen en inzichtelijk handelen.

   1. Oepsie

    Bedankt, voor deze absoluut niet relevante bijdrage. Ben je soms het zusje/broertje van deze levensvorm. Dan weet ik een beter ‘experiment’.

  2. jennifer

   Die heeft misschien last van vervroegde dementie, Als ze al in fase 5 zit is ze inderdaad niet meer te redden.

 3. usb3.0

  Genderneutraal bestaat niet..

  1. 2030

   Probeer dat maar uit te leggen aan die idioten

 4. Eksteroog

  Zo heerlijk, zoals er gekankerd wordt op iemand, die iets maakt wat overbodig lijkt. Zo overbodig als de meeste kledingmodeverschijnselen. Maar dat is nooit de aanleiding voor zoveel gescheld.

  Ik zit hier tussen de Baudet-aanhangers, Baudet, die vindt dat de vrouwen er in de eerste plaats zijn om hun mannen te ondersteunen. Ja en dan is hardop iets roepen over gelijkheid tegen het zere been.

  1. usb3.0

   “Gelijkheid”

   Je reactie? is natuurlijk zwaar gekleurd, dit heeft niets met gelijkheid te maken, dit is het doordrammen van genderneutraliteit, iets dat niet bestaat, je bent of jongen of meisje ook wel man of vrouw.

   1. jennifer

    Nou je kan je makkelijk om laten bouwen toch dan kom je automatisch weer bij n man of vrouw uit Ja vind dat gender gedoe ook wel verwarrend, wie verzint zo n naam vraag ik mij af.

 5. Bes Tolen

  Waar die studenten psychologie zich mee bezig houden? In ieder geval lijkt elke beoordeling van de kwaliteit van de opleiders niet anders dan negatief te kunnen uitpakken en dat is voldoende om eens te bekijken of zo’n psychologie opleiding nog zinvol is. De indruk is nu gewekt dat de opleiding kan en moet worden opgeheven.
  Gaat het om een opleiding in Amsterdam? Alleen de genoemde Annabel Nanninga, die commentaar gaf, doet zulks vermoeden.

  1. Linksbuster

   Ik denk dat de studie psychologie er alleen nog uit bestaat niet guurlinkse mensen als geestelijk en moreel fout te kwalificeren.
   Het liefst zouden ze heropvoedingskampen willen oprichten a la rode khmer.
   Opvallend dat de roep om meer vrouwen te betrekken bij politiek de meest fanatieke en meedogenloze schepsels voortbrengt.

  2. Eksteroog

   Goede aanpak! Opheffen van alle opleidingen, waar studenten rondlopen met afwijkende meningen, afwijkend van de Grote Baudet! Dat zal ze leren!

 6. Eksteroog

  En de vrouw is er op aarde om de man te dienen, niet waar? En het is schandalig, dat ik er anders over denk.

  1. jennifer

   Daar denk ik ook anders over, je zou wel gek zijn om alleen maar de bediening uit te hangen. Dan kan je als vrouw nog beter in n cafe of restaurant gaan werken dat levert tenminste nog wat op toch.

 7. 56RdK

  Totale, totale waanzin. Ben ook zo blij dat ik dat AD heb opgezegd. Wat een baggerkrant.
  Hopelijk gaat er na komende maart een hele grote bezem door het onderwijs en media.
  Terug naar het normaal, waarin een vrouw gewoon een vrouw is, een man gewoon een man, een zwarte een zwarte en een blanke een blanke. Waarin slachtoffers slachtoffers zij n en daders daders. Etc. etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.