Ja, maar nu écht Hugo de Jonge: “Nederland krijgt binnenkort héél véél nieuwe vaccinatielocaties”

Ja ja, het gaat nu dan toch écht écht gebeuren! Het aantal vaccinatielocaties in Nederland zal de k-o-m-e-n-d-e weken (ergens rond die tijd dus…) worden uitgebreid van 25 naar 55 locaties. Halleluja, zou je denken. Zo schalen de steden Rotterdam, Den Haag en Groningen maar liefst op van 1 naar 2 prikplekken.

Heel langzaam, vooral heel erg traag, komt het vaccineren van ouderen, medisch personeel, kwetsbaren en verpleeghuismedewerkers een klein beetje op gang. Nederland bundelt nog steeds onderaan het lijstje als het gaat om het aantal gevaccineerde personen, maar gelukkig hebben wij ook te dealen met de altijd optimistische zorggrootheid Hugo de Jonge. Het komt dus allemaal wel weer goed! Ofzoiets.

In Rotterdam worden nu al vaccinaties uitgedeeld op het uitgestorven Rotterdam-The Hague Airport. Daar komt nu de voormalige shagfabriek van Van Nelle bij. Hagenezen en Hagenaren hoeven voortaan niet alleen maar meer naar hun geliefde stadion van ADO Den Haag voor een prikje. Dat kan binnenkort dus ook in een gesloten vestiging van het HagaZiekenhuis. In Groningen kunnen mensen binnenkort terecht in een schaatshal.

De meest mooie en bekende locaties worden nu ingezet om mensen te vaccineren. Maar wat zouden eigenlijk nog meer broeiende locaties kunnen zijn om het vaccinatiebeleid van Hugo de Jonge dan toch eindelijk te doen slagen? Het op sterven na dode Artis of Blijdorp? De Efteling? In plaats van rellen toch maar vaccineren?

Kortom: Gaat u maar rustig slapen. Hugo de Jonge waakt over onze veiligheid en gezondheid. Dat is toch een geruststellende gedachte?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. EmmerZ

  Het begin van wijsheid is: zaken benoemen bij hun correcte naam.
  “Vaccin” is niet correct, “experimenteel serum” is beter.

  Bron, huisarts en jurist:
  lbry.tv/@CafeWeltschmerz:f/Informed-consent-voor-een-medisch-experiment—Jorn-Lukaszczyk-met-Elke-de-Klerk-en-Arno-van-Kessel:b

  1. gargamel

   En omdat het een experimenteel serum gaat is de DE CODE VAN NEURENBERG van toepassing!

   10 Punten
   De vrijwillige toestemming van de proefpersoon is absoluut noodzakelijk
   Dit betekent dat betrokken persoon wettelijk bevoegd moet zijn om toestemming te geven; in staat moet zijn zijn of haar vrije keuze te maken zonder tussenkomst van enig geweld, fraude, misleiding, of enige andere vorm van beperking of dwang; en moet voldoende kennis en begrip hebben van het betreffende onderwerp zodat hij of zij in staat is een onderbouwde keuze te maken. Dit laatste vereist dat voordat de proefpersoon zijn of haar keuze kan bevestigen duidelijk gemaakt moeten worden de aard, duur en doel van het experiment ; de methode en middelen waarmee het uitgevoerd worden; alle te redelijkerwijs te verwachten ongemakken en risico’s; en de gevolgen voor de gezondheid of de persoon die mogelijk deel zal nemen aan het experiment. De plicht en de verantwoordelijkheid voor het vaststellen van de kwaliteit van de toestemming ligt bij de persoon die het experiment initieert, aanstuurt of eraan deelneemt. Dit is een persoonlijke plicht en verantwoordelijkheid die niet ongestraft overgedragen kan worden aan een ander.
   Het experiment moet zo ontworpen zijn dat het vruchtbare resultaten oplevert voor de samenleving, die niet met andere methoden of middelen te behalen zijn, en niet willekeurig en onnodig van aard.
   Het experiment moet zo ontworpen zijn en gebaseerd zijn op de resultaten van dierproeven en kennis van de natuurlijke geschiedenis van de ziekte of een ander onderzocht probleem, zodanig dat de verwachte resultaten de uitvoering van het experiment rechtvaardigen.
   Het experiment moet zo uitgevoerd worden dat alle onnodige fysieke en mentale leed en letsel voorkomen worden.
   Een experiment moet niet worden uitgevoerd wanneer er a priori reden is om ervan uit te gaan dat overlijden of een handicap het gevolg zullen zijn; behalve misschien in het geval dat de uitvoerende artsen zelf ook als proefpersoon dienen.
   Het met het experiment genomen risico moet nooit groter zijn dan het humanitaire belang van het probleem dat het experiment moet oplossen.
   Degelijke voorbereidingen moeten worden getroffen, en adequate voorzieningen moeten worden aangeboden om de proefpersoon te beschermen tegen mogelijk letsel, handicaps of overlijden.
   Het experiment moet alleen worden uitgevoerd door wetenschappelijk gekwalificeerde personen. De hoogste graad van vaardigheid en zorg moeten worden vereist van de personen die het experiment leiden of uitvoeren, in alle stadia van het experiment.
   Gedurende de gehele loop van het experiment moet het de proefpersoon vrij staan om het experiment ten einde te brengen als hij of zij een fysieke of mentale staat heeft bereikt waardoor voortzetten van het experiment hem of haar onmogelijk lijkt.
   Gedurende de gehele loop van het experiment moet de verantwoordelijke wetenschapper voorbereid zijn het experiment te staken, in ieder willekeurig stadium, als hij of zij reden heeft om aan te nemen, met gebruik van het gezond verstand, de superieure vaardigheid en het zorgvuldig oordeel dat van hem of haar vereist wordt, dat voortzetting van het experiment zal leiden tot letsel, handicaps of overlijden van de proefpersoon.at, is de

 2. Vrijedenkert

  Tientallen extra priklocaties hebben geen enkele zin als levering van vaccins door producenten en leveranciers achterblijven of zelfs niet plaatsvinden en worden geleverd aan landen die ondanks later bestellen meer hebben betaald!

  Wat slangenkuil Binnenhof ondernemen om levering te bespoedigen en zeker te stellen want dan hebben extrapriklocaties ook zin?

  Ook de vraag of zorgmedewerkers en burgers binnen 3 weken of 6 weken een tweede Pfizer prik gaan krijgen is nog steeds een vraag…

  Pfizer en EMA zeggen moet binnen 3 weken en Den Haag wijkt hier vrolijk vanaf met 6 weken, is het pfizer vaccin dan nog wel effectief genoeg?

  De Jonge en Pinokkio rommelen maar wat aan.

 3. Bunky01

  Sorry mijnheer de Jonge, ik geloof het pas als het daadwerkelijk zo is. U heeft ons wel meer beloofd wat niet is uitgekomen. ik weet best dat de beste stuurlui aan de wal staan en u hebt een moeilijke job, maar een beetje realiteitszin zou niet misstaan. Als ik mijn werk zo doe als u en uw medegenoten doen dan was ik al lang gelden ontslagen.

  1. Mireille

   Het is een team Bunky! Zoals u hier duidelijk is in een andere topic is uitgelegd, zit Rutte er voor het gezicht. In geval dat Baudet er met zijn droomcoalitie had gezeten was het niet anders geweest. Wat had DDS dàn moeten schrijven. Die constatering “het is een moeilijke job”, dat pleit voor u.

   1. Linksbuster

    Het is moeilijk omdat de dwaas van het kabinet, van andere ook door dwazen geleide organisties verwacht dat zij hun taken uitvoeren…..helaas dat kan en gaat niet werken.
    Voorbeeldje…. een politicus als Rouvoet, voorzitter van de GGD, leuk goedbetaald baantje, maar uw gegevens liggen wel op straat.

 4. Vogel

  Vreemd toch
  Eerst is half Nederland tegen dit Vaccin, en nu hij er is gaat het veel te langzaam.
  Raar volkje

  1. Robin Hoed

   Zo doen ze het lijken.
   Degenen die tegen zijn denken dat zij de enige zijn.
   Een oude psychologische truc die vaak door de media wordt gebruikt.

 5. Robin Hoed

  Van mij mogen ze hun hele vaccin in hun achterste steken.
  Ze doen alsof heel Nederland met smacht zit te wachten op die spuit.

 6. Niet L niet R

  Deze slechte minister doet er goed aan, om geen publiciteit te zoeken, hij is afgegaan als een gieter, blijft afgaan, daar hij niets meer kan redden, opstappen zou een goede zaak zijn!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.