Johan Derksen is klaar met politiek-correcte censuur: ‘De vertrutting hangt me behoorlijk de keel uit!’

Code Oranje, de landelijke politieke beweging van Richard de Mos die in maart meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen, heeft Johan Derksen aangewezen als Ambassadeur van het Vrije Woord.

Nadat ‘De Snor’ eerder uitgemaakt was voor homofoob, omdat hij homo’s adviseerde uit de kast te komen, stond hij afgelopen zomer wekenlang openbaar terecht voor zijn grap over Akwasi. De rapper die bij zijn toespraak op de Dam opriep tot geweld. Hij zou Zwarte Piet in het gezicht schoppen. Het beschuldigen van Derksen van homofobie en racisme zijn twee exemplarische voorbeelden van de steeds verder oprukkende gedachtepolitie, die op kwetssurveillance is en geen grappen duldt.

“Het begint er steeds meer op te lijken dat we in Nederland de vrijheid van meningsuiting zwijgend ten grave dragen. De vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur dankzij een leger van beroepsgekwetsten. De gedachtepolitie staat paraat om je te knevelen als je je op andermans tenen begeeft. Johan staat, net als Code Oranje, pal voor de vrijheid van meningsuiting. Daarom hebben wij hem aangewezen als Ambassadeur van het Vrije Woord”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die stelt dat we met het als ‘racist’ wegzetten en framen van andersdenkenden, racisme niet uitbannen. “Met goed onderwijs, onder andere over het slavernijverleden, open gesprekken en het nemen van gepaste maatregelen, zoals de inzet van app-systemen tegen etnisch profileren, kunnen we wél concrete stappen zetten in plaats van symboolpolitiek bedrijven.”

“Richard is vorige week bij mij geweest om de Basiself van Code Oranje toe te lichten. Pal staan voor de vrijheid van meningsuiting staat bij hen met stip op nummer één en daar kan ik mij uiteraard geheel in vinden. De totale vertrutting van de samenleving waarin niks meer gezegd kan worden, hangt me behoorlijk de keel uit”, aldus Derksen, die het daarom mooi vindt dat De Mos hem heeft aangewezen als Ambassadeur van het Vrije Woord.

Code Oranje heeft in haar basiself het pal staan voor de vrijheid van meningsuiting met stip op één staan. Eerder pleitte advocaat en kandidaat-Kamerlid Peter Plasman om het delict eenvoudige belediging uit het strafrecht te schrappen, teneinde de vrijheid van meningsuiting uit te breiden. De Mos: “En om te laten zien dat het beschermen van de vrijheid van meningsuiting ons menens is, presenteren we vandaag Johan Derksen als Ambassadeur van het Vrije Woord”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. agenda2030

  spijker – kop

 2. Linksbuster

  Ik verwacht dat ” borderline lucinde” elk moment los zal gaan.

  1. lucinde

   Tis Johan Derken maar… geen interesse voor randzaken

   1. Linksbuster

    Randzaken zijn toch jouw specialiteit randdebiel?

    1. Forlan

     Heeft Johan het ook al te weinig over de sh*tholes die de Socialistische Staten van Amerika gaan worden?

 3. Queen

  “De totale vertrutting van de samenleving waarin niks meer gezegd kan worden, hangt me behoorlijk de keel uit”, aldus Derksen, die het daarom mooi vindt dat De Mos hem heeft aangewezen als Ambassadeur van het Vrije Woord.”

  De werkelijkheid is dat er nu veel meer gezegd wordt als jaren geleden. Kijk alleen naar Janmaat. Het probleem is dat er nu veel meer reactie op achterlijke opmerkingen als die van Derksen gehoord worden door sociale media. Dit heeft weinig met vvmu te maken. Op DDS zie je bij sommige reageerders de neiging om vvmu daadwerkelijk de nek om te willen draaien, andere meningen willen ze gewoon verwijderd zien.

  Een oude zeiksnor die wat zwarte simplistische humor heeft voor een groot publiek die loopt te janken over de vertrutting en dat met vvmu in verband brengt heeft er niets van begrepen.

  Was Derksen echt scherp zou hij zich verre van Code Oranje vandaan houden. Een aantal opmerkingen van Mick de Vlieger ivm overheidsaanbestedingen en start ups geven mij een beeld van een club voor de zelfverrijking van de elite. Neem daarbij de volledige miskleun waar de oorzaak van het woningtekort volgens deze club ligt. De standpunten omtrent de EU, de vader van de V. is hoogstwaarschijnlijk bijzonder rechtspersoon in Portugal wat hem in zowel NL en Portugal belastingvoordelen oplevert, doen mij vrezen dat deze club niet voor de belangen van de gemiddelde Nederlander opkomt maar polarisatie voor de elite wil creëren.

  1. ropart

   blabladieblabla

  2. ManX

   Derksen heeft het niet over de vrijheid van meningsuiting – hij heeft het over de vertrutting van de maatschappij. Over de Socials Justice Warriors, de inclusie-terroristen die alles langs de deugmeetlat leggen.

   Kortom: hij heeft het over orthodoxe, fundamentalistische politiek-correcte denken waardoor eenheidsworst in ieders schedelpan wordt gepropt. En dat heeft geen mallemoer te maken met de VVMU, maar alles met deug-indoctrinatie.

   1. Queen

    “Johan staat, net als Code Oranje, pal voor de vrijheid van meningsuiting.”

    Vvmu is niet in gevaar. Tenminste niet van die kant.

    1. ManX

     IRL zou ik gevild worden als ik jou een negerin noem. Van de deugbrigade moet ik jou een ‘vrouw van kleur’ noemen. Terwijl je toch niet paars of groen bent, maar gewoon bruin zoals negerinnen al eeuwen lang zijn.

     Ik ben een blanke bleekscheet. Ik noem mezelf niet wit, zoals de deugbrigade wil, want wit is een vel printpapier. Ik ben roze-blank.

 4. Drostemannetje

  Johan Derksen, 1 van de weinigen die nog durft zijn nek uit te steken op tv. Naast voetbalkennis heeft hij met Gijpie heerlijke cafehumor. Als je die humor moet vergelijken met deugkneus Claudia de Breij dan steekt zij schril af.

  1. ikweetwatikwil

   Geef mij Johan Derksen maar. Rond uit en geen gekonkel.

   1. ikweetwatikwil

    PS. Voor buitenlanders is Johan een maatje te groot.

 5. Yoyo

  Hier kan je het alleen maar mee eens zijn.
  Vrijheid- blijheid.

 6. Shadow1100

  Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

  De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; moorkoppen; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in een gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; standbeelden en straatnamen van onze helden; de naam HAMburger; de term Gouden Eeuw; slavenvergoeding; genderneutraal speelgoed; het Wilhelmus uit het onderwijs; blank=wit; Hagenoot ipv Hagenaar/Hagenees; Sinterklaas wordt pakjesfeest; het Paasfeest wordt voorjaarsfeest; Kerst wordt Winterwende; carnaval wordt verkleedfeest; de (te witte) vrijmibo; het afrikaantje heet nu tagetes, aangepast canon; het verwijderen van de gapers; zigeunersaus wordt “paprikasaus op Hongaarse wijze”; bol.com doet Zwarte Piet in de ban; onze gouden koets van de straat; verbod op alcoholreclame; Pathé stopt met vertonen van films met Zwarte Piet erin; klachten over ondeugende vrouwelijke topless kabouter in de voortuin; spruitjes voor de kinderen met St.Maarten;
  “Kerstmis is beledigend voor moslims en het is ‘islamofoob’ om het te vieren of zelfs te erkennen”; zwarte Piet-boeken worden verwijderd uit de openbare bibliotheken; “Onze” Jip en Janneke, waar iedereen mee opgegroeid is mag niet meer; algeheel landelijk vuurwerk-afsteekverbod; geen vreugdevuren op strand Scheveningen; verbod op traditioneel carbidschieten; Kerstverlichting Amsterdam aan banden leggen;

  Ik wilde pas bij de slager een tartaartje bestellen. Ik zag echter een Turkse man met een Russisch uiterlijk achter mij staan. Dus toch maar niet gedaan….

  Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand uhh -grond, dat alle Nederlandse tradities, gewoontes, gebruiken, normen en waarden veranderen of verboden zullen worden.
  Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
  De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit.
  Pinksteren en Hemelvaart worden straks ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest. De grote supermarkten doen er al vreselijk aan mee.
  Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee? Oh ja! Zwarte Piet te zwart, te onderdanig en te dom. Sinterklaas te wit, te machtig en te katholiek. Wanneer doen we een keer wat aan die Americo, het witte mannelijke Europese heteroseksuele gezagsgetrouwe paard van Sinterklaas?
  Maatschappelijke INstabiliteit.

  1. ga stemmen

   de linkse politieke correctheid is een dodelijke denkwijze voor de Nederlandse cultuur

   sommige denken dat de Nederlandse cultuur niet bestaat zoals ons koningshuis maar die wel de boel leegvreet conform die Nederlandse cultuur.

   hypocriet volk en altijd selectief verontwaardigd. Altijd geschokt en verbaasd over zaken die al 100 keer voorspelt zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.