Johan Derksen spreekt zich publiekelijk uit: “Richard de Mos is een unieke man, bij Code Oranje is het de macht aan de kiezer”

Johan Derksen heeft zich in het programma Veronica Inside publiekelijk uitgesproken voor zijn steun aan de aspirant-politieke Tweede Kamerpartij Code Oranje. Derksen sluit zelfs niet uit dat hij onderdeel zal gaan uitmaken voor de nieuwe politieke beweging.

“Ik heb een heel goed gesprek gehad met Code Oranje”, zo begint Derksen zijn betoog in de talkshow Veronica Inside. “Code Oranje, en ik wist ook niet direct hoe het precies zat. […] Richard heeft in ieder geval de hele middag, ik geloof van 13.00 tot 18.00 uur tegen me aan zitten lullen en het is echt een unieke man.”

Derksen gelooft dan ook niet in het strafrechtelijke onderzoek naar De Mos: “Hem is echt een oor aangenaaid, zo heb ik wel begrepen.” Over het hele corruptieonderzoek naar De Mos is overigens onlangs een boek verschenen waarin De Mos zijn eigen verhaal versus de overheid uit de doeken doet.

Johan Derksen, die aangaf ooit zelfs op D66 te hebben gestemd, en openlijk flirte met de volksidioot Henk Otten, heeft het roer helemaal omgegooid en geeft aan dat hij nooit meer met zulke idioten in zee zal gaan. Maar een samenwerking met het opkomende Code Oranje ziet de beroemde bromsnor dus wel zitten.

Zo noemt Derksen een onderdeel uit het partijprogramma van Code Oranje over een gekozen burgemeester: “Die partij wil weer helemaal terug naar de macht aan de kiezer. De kiezer bepaalt alles. Ook een gekozen burgemeester. […] Ik denk bijvoorbeeld dat De Mos een hele goede burgemeester voor Den Haag zou kunnen zijn. Henk Westbroek dan als burgemeester voor Utrecht.”

Ondanks het feit dat Henk Westbroek een grote voorstander is van een gekozen burgemeesterschap laat hij tegenover De Dagelijkse Standaard weten:

“Ik ben altijd een voorstander geweest van een gekozen burgemeester. Maar helaas is het burgemeesterschap vooral het afvalputje voor politici die ooit actief waren. Zelf heb ik dan ook geen ambities meer in die richting. […] Mijn gezondheid is niet best sinds ik tbc heb gehad en bovendien ben ik al oud.”

Allemaal leuk en aardig Henk, maar als je niet meer de ambitie hebt om burgemeester van Utrecht te worden, dan kun je je natuurlijk altijd nog aansluiten bij Richard de Mos, Peter Plasman, Tanya Hoogwerf, Sébas Diekstra en nu dus Johan Derksen. Dat is geen misselijkmakend clubje qua namen, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Rieks

  Lijkt best een goede club te zijn maar zal vrees ik toch een splinter blijven. Als ze geen domme dingen doen zoals Forum, nu met Derksen erbij, misschien 2 zetels.

 2. lucinde

  Tis weekend, genoeg voor vandaag.

  Sowieso een verloren dag.

  Morgen kun je schrijven over de vredelievende gewapende rechts-extremisten, die geïnfiltreerd zijn door Antifa, BLM, Gretha, Akwasi en Femke Halsema.

  1. usb3.0

   lucinde probeert structureel in al zijn reacties, de aandacht te verleggen, poept wat over Amerika oid en ook dat is logisch gezien haar enorme walging voor Nederland, hij is een links extremistische islamistische randdebiel..

   1. Queen

    Links en islamisme gaan niet samen. Islamisme is uiterst conservatief, dus rechts.

    1. agenda2030

     hahaha , de ideologie de is-lam is links noch rechts dramaqueen. De is-lam is de is-lam , een zelfstandige totalitaire ideologie die nergens binnen past.

     Vandaar ook de botsingen over de hele wereld met deze totalitaire ideologie.

    2. ikweetwatikwil

     Queen. Je hebt links en rechts en dan is er de islam die zich meester willen maken van links en rechts. Het lukt ze voor een deel bij links. Maar gelukkig gaan daar ook meer mensen wakker worden want de islam wil heersen en we hebben al genoeg aan Brussel die ook wil heersen.
     Dus stem PVV de enige partij die duidelijkheid geeft en echt voor de Nederlander opkomt.

 3. Vanduinen

  Ooit was Thierry Baudet voor de snor “de man”. Later hervond Johan zichzelf en noemde hij Thierry “een clown”. Niet onterecht overigens. Nu Richard de Mos. Welkom!

  1. JochemX

   Johan wedt elke maand op een ander paard. Thierry in clown? Wel eentje met hersens die een eigen mening durft te hebben, nogal zeldzaam in de politiek.

 4. Rene van der Grijp

  Derksen en Van der Gijp brengen amusement, meer niet. Zelfs van voetbal hebben ze veel minder sjoege dan het lijkt, maar van politiek hebben ze de ballen verstand uiteraard.

  Derksen is op z’n oude dag meer in the picture dan ooit en daar proberen diverse politieke opportunisten ter rechter zijde munt uit te slaan, maar dat is een zwaktebod want Derksen is een windvaan waar je niet op kan bouwen.

  Ook hieruit blijkt weer dat Wilders ze allemaal de baas is, want die zie ik niet aanpappen met praatjesmakers als Derksen.

 5. Monty

  ‘Rechts’ Nederland.
  Communicerende vaten.

  1. halo1

   Wie zegt hier eigenlijk nog meer (behalve ik) openlijk van zichzelf: ik ben rechts…..Zouden het er meer dan 10 zijn?….

   1. usb3.0

    ++++

    1. Brenda Welsh

     Waarom geeft u vier sterren?3j

     1. usb3.0

      “Waarom geeft u vier sterren?3j”

      Ga jij daar maar eens heel goed over nadenken…

   2. Rene van der Grijp

    “Zouden het er meer dan 10 zijn?”

    Zeker weten.

   3. Logica

    Ik ben sociaal, denk altijd in het algemene belang en met gezond verstand. Ik voel me ideologisch thuis bij klassiek (!!, dus niet die moderne zooi) links maar mijn gezonde verstand zit bij wat men tegenwoordig rechts noemt. Daarbij vind ik rechtse politici in het algemeen veel oprechter. Bij links is dst alleen bij de PVV en SP. De VVD is voor mij ook een linkse partij.

   4. JochemX

    ++++

  2. agenda2030

   ‘links’ Nederland.
   holle vaten.

   1. Monty

    Waarom al weer een nieuwe naam?

 6. Piet Klein

  Het is bijzonder dat het CDA Hoekstra verantwoordelijk voor de belastingdienst die zijn opdracht gisteren heeft teruggegeven aan de koning omdat hij gefaald heeft als minister die verantwoordelijk was (en is) voor de belastingdienst. Een groot falen waarbij velen gedupeerd zijn. Deze coalitie alles in het werk heeft gesteld om het onderwerp in de doofpot te houden. Het is dan uitermate vreemd dat het CDA deze minister weer als lijsttrekker kiest. Ook Rutte lijkt als lijsttrekker aan te willen blijven en daarmee weigeren deze politici serieus verantwoordelijkheid te nemen voor de fouten die ze hebben gemaakt in toeslagaffaire. En dit dossier is niet het enige dossier waarin deze politici falen. Deze politiek lijkt de kiezer niet serieus te willen nemen en hopen er op dat de kiezer eigenlijk niet weet welke andere keuze ze kunnen maken. De PVV is een serieus alternatief, een partij die opkomt voor de Nederlandse belangen en wat de kartel politici ondertussen systematisch niet doen. De Britse journalisten schreven dat ze vijanden zijn van het volk. Wilders heeft echter een scherp standpunt t.a.v. de moslims. Niet vreemd want Wilders wordt al jaren gegijzeld door bedreigingen waarin de kartel politici er niet in geslaagd zijn deze bedreigingen weg te nemen , of misschien wel deze bedreigingen niet willen wegnemen. Er zijn veel prima moslims in Nederland, maar een te grote groep haat joden, homo’s treedt niet op tegen terreur en doodslag uit naam van de islam. Het partijkartel kijkt weg. Een van de problemen die door Rutte in Nederland in stand wordt gehouden. Wie de kiezer en de moslims serieus wil nemen kan aan de PVV denken om af te komen van dit falend partij kartel. Voor wie dit een brug te ver is vormt de nieuwkomer code oranje een serieus alternatief. Natuurlijk met de reserve die je kunt hebben bij nieuwe partijen. De kiezer krijgt echter de keus voorgelegd om te stemmen op politici zoals Rutte en Hoekstra die falen, die bereid waren informatie achter te houden, te verdraaien, die vele problemen hebben geintroduceerd, de huizenmarkt die volledig uit de rails is gelopen, pensioen die jarenlang zijn meegegroeid hoewel het geld er was, bakken geld die recent nog naar Italie zijn overgemaakt als schenking aan Italianen die gemiddeld rijker zijn dan Nederlanders, een zorg die ondanks de hoge kosten amper in staat is het aantal bedden te leveren in een crisis. Politici die na nog geen twaalf uur nadat ze persoonlijk verantwoordelijkheid nemen voor hun falen zich weer verkiesbaar stellen. In dit politiek landshchap is code oranje een welkome nieuwkomer.

  1. Emma Louise

   Je had behanger moeten worden.

   1. agenda2030

    inhoudelijk niets te melden strónt vlé®k ?

    1. Emma Louise

     Jij had schoonmaker moeten worden.

     1. agenda2030

      gelukkig bepaalt de strónt vlé®k mijn arbeidskring niet. Wees jij maar blij dat ik geen schoonmaker in jouw omgeving ben. Ik had je weggepoetst tot de laatste letter hufter

     2. Forlan

      Jij had geen Wajong moeten krijgen.

  2. Marija

   Het zegt wat over de “normen en waarden” van deze heren Hoekstra en Rutte.
   Dit moet niet kunnen. Ze zijn veroordeeld en trekken zich er niets van aan.
   Ik hoop dat wordt afgerekend met hen in maart.

  3. ikweetwatikwil

   Helemaal eens met Piet Klein.

 7. leukeditter

  een clown , en uil , een eikel en weet ik wat nog meer maar wat hij inbrengt is 80% beter dan wat al die linkse minkukels inbrengen. het gaat dus niet om de man maar om de standpunten van de partij en die zijn PRO nederland en niet als vvd PRO EU

 8. halo1

  De ideologie van Code Oranje is : ” directe democratie en zachte euroscepsis”..nietszeggender kan het niet.. nergens ooit een zetel gehaald. En “directe democratie” ( oud D66-mantra) leidt tot anarchie omdat iedereen natuurlijk wat anders wil…zitten we daarop te wachten?

  1. ropart

   halo1 wat meer anarchie is wel wenselijk hier in nederland tegen dat gelockdown en zeker de dreigende spertijd, wat wel de grootste onzin is wat ze ons wijs willen maken.

   1. halo1

    Toch oppassen met dat “wat meer anarchie” : het kan levensgevaarlijk worden. Bij de keus met pistool op de borst: of dictatuur of anarchie, zou ik toch voor dictatuur gaan.. dan heb je tenminste nog enige zekerheden..

    1. Thant dolph

     Inderdaad, als je van anarchie houdt kun je beter in Somalië of Ciudad Juarez gaan wonen.

     1. agenda2030

      💩

     2. Thant dolph

      🤡

    2. ropart

     halo1, angst is een slechte raadgever..

 9. Jack Flash

  Het enigste wat Derksen heeft geleerd van voetbal zijn de schijnbewegingen.

 10. ropart

  het kartel probeerde hem te framen, dus hij deugt.

 11. tata

  De Mos is een goeie vent. Ik wens hem succes.

 12. usb3.0

  Er is in Den-Haag toentertijd een vuil spelletje gespeeld en dit is zijn payback en terecht..

 13. Queen

  Derksen en politiek. Niet doen.

  1. agenda2030

   dramaqueen en politiek. Niet doen.

   1. usb3.0

    Het schijnt dat beukhol daar een middel voor heeft die hij te pas en te onpas uitspreekt

 14. Logica

  Tja, Johan Derksen. Ik had een hekel aan hem toen hij nog hoofdredacteur was bij de VI. Dit vanwege zijn constante roep om Johan Cruyff als bondscoach terwijl allang duidelijk was dat hij niet wilde. Dat wist Johan ook wel. Maar nu kon hij de bobo’s bij de KNVB de schuld geven. Hij lokte naar Cruyff als een gek.

  Als pensionado ben ik hem veel meer gaan waarderen. Hij gaf ook toe dat hij altijd welkom was bin Cruyff in Barcelona. Dat verklaarde gelijk zijn houding t.a.v. Cruyff.

  Ik vond hem heel scherp in zijn debat met Dries Boussatta. Zijn uitleg was ook zeer goed onderbouwd en dat kon je van Boussatta niet zeggen. Die zat weer op de onderbuik te spelen.

  Johan Derksen heeft een gezond verstand en Ik hou van zijn humor. Neemt niet weg dat ik dan weer niet begrijp dat hij achter Otten is gaan staan die 30.000 euro had gejat uit de kas van het FVD

  Derksen staat helemaal achter de ideeën van het FVD maar zoals ik hem nu hoor zie ik hem eerder weer VVD stemmen. Dat kan ik dus totaal niet begrijpen.

  Code Oranje is een zeer interessante nieuwe partij. Maar Johan begint wel een beetje op een hopper te lijken. Voor hem is persoonlijke uitstraling ook belangrijker dan inhoud. Hij vindt de VVD eigenlijk niks meer maar zou toch op de persoon Rutte kunnen stemmen omdat die goed overkomt. Dat vind ik dan weer niet passen bij iemand die over gezond verstand beschikt.

 15. Robert75

  Alsof de politieke mening van Johan Derksen nog relevant zou zijn. Die man moet het gewoon bij voetbal houden.

 16. liefdevol rechts

  Het enige doel om het andere geluid en de grootst groeiende partijen zoals FVD en PVV de mond te snoeren is natuurlijk zoveel mogelijk andere (nieuwe) partijen de grond uitstampen, want ze weten goed genoeg dat ze het met de huidige partijen het niet meer zullen redden. Deze nieuwe partijen dienen enkel maar om stemmen te stelen van FVD en PVV om zo te voorkomen dat deze de grootste zullen worden. Natuurlijk zullen deze nieuwe partijen ook niet genoeg stemmen kunnen halen dus hoeft de huidige regering er ook geen rekenschap mee te houden tenzij deze nieuwe partijen op één lijn zitten als zijzelf.

 17. Henry Higgins

  Ik wens Code Oranje toe dat ze Geert Wilders een paar zetels af weten te troggelen.

 18. 56RdK

  Ben heel beniueuwd hoelang Snor zijn uitspraak gestand mag houden. Want als ergens een ‘contract’ gaat opspelen ….

 19. jennifer

  Och zo echt serieus hoef je dit niet te nemen. Als er ook maar wat gebeurd in de partij wat hij nu aanbid, veranderd zijn mening heel snel op TV,zoals hij het altijd doet. Bij Johan is het toch echt zoals de wind waait mijn jasje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.