Kabinet neemt een keer een goed besluit: kinderen onder de 12 voortaan ook getest bij klachten

Het kabinet neemt het advies van het Outbreak Management Team (OMT) over en heeft besloten om ook kinderen van onder de 12 jaar te gaan testen op corona. De ‘Britse variant’ van het virus schijnt namelijk makkelijk door kinderen te kunnen worden overgedragen.

Eerder werd al bekend dat de nieuwe (Britse) variant van het coronavirus mogelijk een stuk besmettelijker (maar niet dodelijker) is dan de normale variant. Deze nieuwe variant is kennelijk zelfs ook al sinds oktober aanwezig in de Verenigde Staten en is inmiddels ook verantwoordelijk voor een aanzienlijk aantal besmettingen in diverse andere landen. Dat is waarschijnlijk ook de achterliggende reden voor het verlengen van de maatregel om de scholen hier in ons eigen land gesloten te houden.

Het zou mij niet verbazen als ze er over een paar weken achter komen dat toch kinderen de grootste oorzaak voor de verspreiding van het virus blijken te zijn. Het kabinet en het RIVM namen sowieso al een risico door te stellen dat kinderen nauwelijks het virus over zouden dragen, maar dat deze nieuwe variant daar zo van heeft kunnen ‘profiteren’ kun je ze ook niet helemaal aanrekenen. Ze lijken nu in ieder geval hard genoeg op de rem te trappen om de coronacrisis niet verder te laten escaleren. Wel jammer dat bij zo’n beetje iedere maatregel die ze nu nemen de lofzang eigenlijk alleen nog kan bestaan uit ‘ze maken het tenminste niet nóg erger’…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Blitzkrieg

  Testen? Corona is facisme, elke vorm van testen is een teken van dictatuur en onderdrukking. Alsjeblieft, laat die kinderen met rust!

 2. 2030

  Alle zeilen worden bijgezet om de cijfers te manipuleren ! Meer testen met testen die aantoonbaar falen. K N E T T E R G E K

 3. Irma Genau

  Kinderen worden getest op velerlei gebied. Daar is niets verkeerds aan.

  1. Fortiori

   Kinderen zijn onze toekomst. Logisch dat je ze gaat testen.

  2. 2030

   met onzin testen heeft testen geen zin tról

   verdiep je eerst in de test en het rna virus met je domme gekrakeel (heb zo een vermoeden wie er weer een accountje bij heeft genomen)

   1. Jack Flash

    2030@ volgens mij is het die huispschopaat weer.
    😂

    1. 2030

     100%

 4. Irma Genau

  Kinderen worden getest op velerlei gebied. Daar is niets verkeerds aan. Dat kan ze alleen maar ten goede komen.

 5. Happytissue

  Britse variant is de redding voor de faalhazen van het RIVM. Ze kunnen nu net doen dat kinderen ineens besmettingen kunnen overbrengen. Dat wist iedereen met een beetje boeren verstand natuurlijk al vanaf het begin, maar om de ouders die naar hun werk moeten te ontlasten hebben ze net gedaan of dit niet zo was en de scholen open gehouden.

  Niks meer, niks minder

  1. 2O3O

   De tijd zal het leren.

 6. NoDoubt

  Laat Wout Willemsen eerst bewijzen dat SARS Covid-19 bestaat. Laat hij eerst aangeven dat er niet wordt gefraudeerd met de PCR testen. Laat hij maar bewijzen dat het niet synthetisch is. Dan pas kunnen we gaan praten of het goed is dat we ondertussen maar DNA van kinderen afnemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.