Laptopdief en -afperser Akwasi geniet van links zwart privilege, OM: ‘Geen sprake van strafbaar feit!’

De geweldsprediker Akwasi heeft niks strafbaars gedaan volgens het OM, ondanks dat de rapper met twee laptops van de EO aan de haal ging. Met dit bizarre statement kwam het OM aan. Volgens Justitie wilde Akwasi ‘de laptops niet stelen’ terwijl hij toch een laptop van een EO-medewerker meenam. 

Akwasi heeft er een talent voor om een strafbaar feit uit te voeren en er vervolgens mee weg te komen. Nadat heel Nederland het beschamende EO-fragment te zien kreeg waarop Akwasi als een achterlijke tekeer gaat en vervolgens twee laptops steelt vroeg iedereen zich direct af wat het Openbaar Ministerie hiervan zou vinden. Komt er dan toch eindelijk een vervolging van de Omroep Zwart-oprichter?

Nee dus, zo weet NRC-rechtbankverslaggever Marcel Haenen:

“Akwasi heeft zijn voorwaardelijk sepot niet in gevaar gebracht, aldus OM. ‘Er was geen sprake van strafbaar feit. Er is ook geen aangifte gedaan door EO’. De rapper nam tijdens interview wel een laptop mee van de EO ‘maar niet met het oogmerk te stelen’, aldus het OM Amsterdam.”

Akwasi heeft dus een laptop gejat, maar ‘niet met het oogmerk te stelen,’ meent het OM. Maar journalisten intimideren is wel oké? Volgens het OM is er niks aan de hand en gaat het leven weer gewoon verder. Akwasi heeft geen misdaden begaan, en omdat de EO geen aangifte heeft gedaan maakt het OM er geen zaak van.

Het is de wereld op zijn kop. Akwasi zeurt dagelijks over zijn benadeelde positie in deze samenleving maar hij wordt hier toch wel aardig gered door zijn linkse ‒ en niet te vergeten zwarte ‒ privilege.

Voor Akwasi zal dit een opluchting zijn, want het OM gaat hem niet vervolgen. Maar de reputatieschade blijft staan. Ook zal het ongetwijfeld gevolgen hebben voor zijn functie bij de aspirant-omroep ZWART. Want hoe lang kan hij nog aanblijven als voorzitter? Akwasi is een ongeleid projectiel, en wie hem geen gelijk geeft kan de volle laag of ontvreemde apparatuur verwachten. De EO heeft dit al ondervonden. Who’s next?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. 2030

  uiteraard , mafklappers van het gesubsidieerde kozp zijn vrij van alle vervolging.

  Kunnen straffeloos schreeuwen wat ze willen
  demonen 666 mentaliteit voor diversiteit

  stem sociaal, stem PVV

  1. werikke

   hoop dat meer mensen gaan inzien dat PVV stemmen het meeste zal opleveren voor Nederland

   1. jennifer

    Met wat er in dit land gebeurd hebben de Nederlandse burgers geen andere keuze meer toch, of ze moeten het met het import beleid wat voor hun van toepassing is, eens zijn.

   2. 2030

    op welke club moet je anders stemmen om rutte weg te krijgen ?

    rutte voert het partijkartel aan als grootste club. Wilders moet minimaal gelijk komen met de vvd om enige betekenis te hebben. Als dat verschil niet gemaakt gaat worden zijn mensen kennelijk verliefd op een pathologische leugenaar die 80% van Nederland een oor heeft aangenaaid !

 2. Response

  Geen aangifte geen zaak, lijkt me helder. Dat we deze man door deze actie nu wat beter hebben leren kennen en dat z’n betoog op de dam daarmee in een ander daglicht komt te staan is duidelijk.

  1. 2030

   Er is geen aangifte noodzakelijk voor vervolging. Als het OM meent dat er een strafbaar feit gepleegd is moet men vervolgen.

   Kennelijk vindt het OM dat er geen strafbaar feit is gepleegd. Iedereen kan deze feitenkennis te gunste van zichzelf gebruiken.

 3. hans-e-pans

  Zijn kleur en afkomst zal wel een voordeel voor hem zijn, denk ik dan als simpele zool.

 4. Adriaen van Bergen

  Het zal wel een voordeel zijn voor zijn functie bij de racisten van omroep zwart.

 5. Nostradamus

  h**ps://www.prageru.com/video/how-to-end-white-privilege/
  h**ps://www.prageru.com/video/do-white-americans-have-white-privilege/

 6. Nostradamus

  Als je denkt dat je white privilege hebt, dan ben je een luie racist!

 7. Spaanse_K0K

  De geweldsprediker Akwasi heeft niks strafbaars gedaan volgens het OM, ondanks dat de rapper met twee laptops van de EO aan de haal ging.

  Mozes jatte 2 stenen tafels van de voorloper van de EO en werd ook niet vervolg.
  De geschiedenis herhaalt zich.

 8. Cor Grijpstra

  testing the machine

 9. 75

  Hij nam de laptops wel degelijk mee, om de data die er op stond te stelen.

 10. Drostemannetje

  Het is natuurlijk een drama dat dit soort mafklappers uberhaupt een podium krijgen. Het is een typetje uit Man bijt hond. Helaas nemen heel veel linkse mensen hem serieus. Hij heeft het geluk dat het OM links georienteerd is. Voor de 2de of 3de keer komt hij er mee weg. Het is ook niet zo gek dat veel mensen geen vertrouwen meer hebben in onze rechtsysteem, media of Overheid in het algemeen. Ze zijn niet neutraal, nemen geen verantwoordelijkheid en laten de boel op zijn beloop, zie o.a. het asielbeleid. Het is gewoon droevig.

  1. Marija

   Mee eens +++++++

 11. Eppo123

  Aangifte doen.

 12. ropart

  dus als ik in de rechtbank de laptop van de rechter lostrek, en met de mededeling ik ga wat wissen, en dan krijg je hem zo terug, is geen strafbaar feit?, of geldt dat niet voor blanken?, dat is nou precies de manier om racisme aan te wakkeren, en dan heb je een probleem.

 13. thijshil

  Het OM doet niets met het stelen van de laptop. Jacobien zal wel even ingehuurd zijn.
  Maar artikel 310 wetboek van strafrecht ( diefstal) is toch heel duidelijk. Hij die enig goed geheel of ten dele aan een ander toebehoort , wegneemt met het oogmerk zich wederrechtelijk toe te eigenen , wordt, als schuldig aan diefstal gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete 4e categorie.
  Als het OM geen actie onderneemt, zoals ze hebben, laten weten, geeft dit een vrijbrief aan vele mensen. Je pikt iets en als het fout loopt, zeg je, ik breng het weer terug.
  En iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen. Ook Akwasi , Jacobien, Grapperhaus. Wordt tijd voor artikel 12

 14. Duckday

  Vreemd iemand die minder minder roept gaan de wethouders minister enz aangifte doen .Het Om is jaren bezig om die persoon te vervolgen. Maar hier is iets vreemds aan deze man kan doen en laten wat hij wil de rechtelijke macht en de politiek kijkt de andere kant op.

  1. jennifer

   Helemaal waar, welkom in Nederland waar import inmiddels alles ongestraft kunnen doen zoals ze het graag willen. Voor hem is dit natuurlijk een vrijkaartje .Nu kan hij ongestraft mensen in het gezicht trappen, inbraken plegen en misschien mag hij van het OM nog veel meer ongestraft doen toch.Dit is natuurlijk een man naar het hart van het kabinet toch.de mensen van het OM zijn al net zo onbetrouwbaar als het rechts systeem in dit land blijkt wel.

 15. Graaf1807

  Is dit soms weer diezelfde vrouwelijke Officier van Justitie die eerder bleek nauwe banden te onderhouden met KOZP e.a. linkse revolutionairen?

  1. jennifer

   Zou zomaar kunnen, dat mens gaat haar eigen broeder van haar terroristen club toch niet veroordelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.