‘Lekker’ voor al die werkende Nederlanders met kinderen: ‘OMT adviseert de overheid om de basisscholen nóg langer dicht te houden’

Je zou maar -gedurende de coronacrisis- al die tijd hebben doorgewerkt en ook nog eens thuiszittende kinderen hebben. Voor sommigen is dat een onmogelijke opgave, omdat de dagbestedingen voor kinderen inmiddels overvol zitten en veel mensen hun kroost dus verplicht thuis moeten houden. Het Outbreak Management Team doet daar nog een schepje bovenop: ‘De basisscholen moeten voorlopig gesloten blijven’, is hun advies aan het demissionaire kabinet Rutte III.

Het Outbreak Management Team komt vandaag met de mededeling dat de basisscholen “best voorlopig dicht kunnen blijven”. Ze gaven dit advies aan Mark Rutte en Hugo de Jonge alsof er eigenlijk geen enkel vuiltje aan de lucht is. De werkelijkheid is anders: Er is voor werkende mensen met kinderen noodopvang voor kinderen. Daarbij gaat het vaak om mensen die bijvoorbeeld op onregelmatige tijden in de zorg werken, mensen die noodgedwongen thuis moeten werken en kinderen uit probleemgezinnen.

De realiteit is echter dat de opvang van kinderen vaak niet eens mogelijk is, omdat de weinige opvangen die er al zijn helemaal uitpuilen en in verband met de geldende strenge coronamaatregelen dus bijna tot geen extra opvang van kinderen meer kunnen aanbieden.

Volgens de NOS, die documenten in handen heeft waaruit blijkt dat het OMT het demissionaire kabinet Rutte III met klem heeft geadviseerd om de basisscholen voorlopig dicht te houden, heeft het allemaal te maken met de opkomst van “de zorgelijke ontwikkelingen” rond de Britse mutatievariant van het virus. Om die reden adviseerde het OMT eerder ook al om op korte termijn een avondklok in te stellen.

Het demissionaire kabinet Rutte III was in eerste instantie van plan om de scholen op 25 januari weer te openen, zodat hardwerkend Nederland weer wat meer lucht zou krijgen. Maar aangezien Rutte en De Jonge zo’n beetje elk advies van het OMT zonder al te veel te morren overnemen, is de verwachting eigenlijk dat de basisscholen nog wel even gesloten zullen blijven. Op z’n minst dus de aankomende vier weken, en mogelijk nog langer, als we OMT-lid Diederik Gommers mogen geloven.

Update:

Inmiddels weet de NOS te berichten dat Mark Rutte het advies -zoals verwacht- overneemt van het OMT. De basisscholen blijven dus ook na 25 januari voorlopig gesloten! Het is nu alleen nog even afwachten of en wanneer het demissionaire kabinet Rutte III de avondklok zal aankondigen, want ook dat is een nadrukkelijk OMT-advies dat Rutte en De Jonge likkebaardend over willen nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. gustav

  Basisscholen blijven dicht?
  Haha, kunnen de toeslag fraudeurs de belastingdienst niet meer melken!
  Nu moeten ze onbetaald zélf op hun eigen mormels letten!

  1. ropart

   zo is het gustav, je ziet dat de overheid nog steeds in hun maag zitten met dat fraude volk, omdat zij denken het alleenrecht te hebben op fraude, komen ze met deze oplossing want de overheid is volks vijand.

  2. pasco

   gustav:
   Autochtone Nederlanders hebben amper weet van mogelijkheden en manieren om subsidie’s en/of toeslagen terecht dan wel onterecht te verkrijgen!
   Lui met migratieachtergrond kennen deze materie tot in de details, alsook de duizenden nieuwkomers!
   Deze krijgen veel en duidelijke feed-back van de multiculti aanhangers!

   1. jennifer

    Klopt helemaal en is ook groot in de praktijk gebracht door hun.

   2. ropart

    pascal,dan zijn ze er goed ingeluisd door die multicul aanhangers, lol

    1. ropart

     pasco

    2. sonny

     ropart@
     pasco heeft dik gelijk!
     Immers ze krijgen minstens € 30.000 eurie wegens onverdiende verdachtmaking, geestelijk/fysiek lijden!
     Dat alles omdat de overheid, in alle domheid en onkunde niet in staat is gebleken fraude te bewijzen, met als achterliggende en primaire oorzaak de regelgeving op privacy!!!!

     1. ropart

      sonny ik zeg nergens dat pasco geen gelijk heeft,je ziet de grap niet, en die 30.000 moeten ze direct weer doorsluizen naar de belasting en dat is geen grap.

   3. Mireille

    Alle brochures kunt u bij het gemeente loket ophalen die op uw situatie betrekking zouden kunnen hebben. Vraag het anders hier op DDS. Er is hier veel expertise.

 2. Winfrida

  Het is toch gewoon schandalig. Kinderen lopen een grote achterstand op zodra ze niet meer voor een lange periode naar school gaan. Kinderen zijn niet eens besmettelijk!

  1. ropart

   kinderen zijn wel besmettelijk, de meeste mensen
   willen na 1 kind er nog een, of meer.

   1. jennifer

    +++++++++++++

   2. agenda2030

    😂🤣😂🤣👍

 3. Winfrida

  Kan iets of iemand het OMT adviseren. Of zijn zij de enige mogelijkheid?

  1. Jack Flash

   Deze ontwikkeling zou de individualisering van kinderen ten goede kunnen komen.
   Bijscholen in het leven kan altijd nog.
   Kwestie van opvoeding.

   1. jennifer

    ja nu moeten ze hun eigen kinderen ineens zelf opvoeden een ramp toch.Dan liever die toeslag zodat ze gedumpt kunnen worden toch.

  2. agenda2030

   onzin management team !

 4. agenda2030

  Dit adept op de zwarte lijst van artsen vertelt op een andere site ,
  h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6101701/van-dissel-kind-lijkt-toch-niet-vatbaarder-voor-britse-variant.html?redirect=1

  dit viezerikje die onlangs een bedrag met 6 nullen doorsluisde naar zijn beleggingsadviseur spreekt dus met dubbele tong.

  Dit adept die is dus een leugenaar

 5. Emma Louise

  Sneu voor de kinderen dat zij niet naar school kunnen. Maar de experts van het OMT schatten de enorme risico’s met de zeer besmettelijke Britse mutatievirus m.i. terecht veel hoger in.

  1. agenda2030

   de strónt vlé®k wauwelt weer uit zijn nek

   Dit adept op de zwarte lijst van artsen vertelt op een andere site ,
   h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6101701/van-dissel-kind-lijkt-toch-niet-vatbaarder-voor-britse-variant.html?redirect=1

   kennelijk schreeuwt het onzin management team maar wat demagogie de wereld in. Echte volksmenners !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.