Likkebaardende elites zien in Covid geweldige kans: ‘Gebruik coronacrisis om klimaatbestendige toekomst te bouwen!’

“Er is veel meer geld nodig om landen aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering: 300 miljard dollar, het tienvoudige van wat nu wordt uitgetrokken. Dat staat in het rapport van een wereldwijde commissie die zich met dit probleem bezighoudt,” aldus de NOS in het Journaal vanochtend. Maar wacht, er is ‘goed’ nieuws: volgens de betrokkenen kunnen we de coronacrisis gebruiken om een betere wereld dan ooit te creëren. Eentje die ‘klimaatbestendig’ en eerlijk is. 

“Het klimaat verandert veel sneller en ingrijpender dan we dachten,” zeurt prominent lid van de Global Center on Adaption Ban Ki Moon (voormalig secretaris-generaal van de VN) vanochtend vrolijk in het Journaal: “We hebben geen tijd te verliezen!”

Aanstaande maandag organiseert Nederland (hoe kan het ook anders) een online klimaattop over dit onderwerp en dan met name op het thema ‘Aanpassing.’ In Rotterdam komt er een centrum waar alle ideeën over dit thema verzameld worden. En dit is wat directeur Patrick Verkooijen van dat internationaal klimaatcentrum onlangs zei (als getoond op het Journaal):

“Nu regeringen biljoenen dollars beginnen te investeren om te herstellen van de pandemie hebben we een unieke kans om een veerkrachtige en klimaatbestendige toekomst op te bouwen.”

De formuleringen van de Global Center on Adaption-boegbeelden bij de NOS doen denken aan twee slogans, die sinds de opkomst van COVID-19 in zwang zijn geraakt: Build back better en the great reset. Twee uitspraken die kortgezegd neerkomen op het idee dat corona niet alleen een pandemie is, maar ook een kans om wereldwijd een permanent progressief beleid door te drukken, onder anderen op het gebied van klimaatverandering en de verzorgingsstaat.

Maar als je iets zegt over The Great Reset word je steevast weggezet als een wappie. Iets over Build Back Better roepen? Mark Rutte lacht je keihard uit ‒ gewoon, direct in de Tweede Kamer. Maar wat denkt u dat dit is? Dit is precies waar we het over hebben, en ja, dit is precies het soort “reset” waar de grondlegger van het World Economic Forum Klaus Schwab voor pleit in zijn boek dat luistert naar de titel… wacht even… hier komt ‘ie… COVID-19: The Great Reset. Dit is wat Build Back Better is.

Het doel is om de coronacrisis te gebruiken om de maatschappij en de economie in de hele wereld opnieuw in te richten. Alles moet anders; het moet allemaal hoegenaamd ‘klimaatvriendelijk.’ Dat is wat ‘The Great Reset’ feitelijk is (hoewel er ook nog veel meer bij komt kijken), en dat is waar de NOS vanochtend dan ook letterlijk voor pleitte.

Dit is geen “samenzweringstheorie” van een paar gekken; dit is waar deze mensen keihard voor strijden… en wat een significant doel lijkt te zijn van veel regeringen, aangezien veel beleidsmaatregelen anders totaal niet logisch zijn. En ja hoor, wat horen we het Journaal hierover zeggen? “Tientallen staatshoofden en regeringsleiders doen mee aan de online klimaattop.”

Ah, zal dit er iets mee te maken hebben waarom KLM opeens kapot wordt gemaakt door de regering? Want welke industrie wordt werkelijk gehaat door de klimaatgekkies? Yep, de luchtvaart. Omdat die zogenaamd zo extreem “vervuilend” is. Daarom zijn er zelfs klimaatextremisten die roepen dat vakantievliegreizen eigenlijk maar helemaal verboden zouden moeten worden. Ga maar op vakantie in eigen land, knurft!

We mogen er niets over zeggen. Big Tech zal ons wel weer straffen, maar dat zij dan zo. De waarheid moet gezegd worden: heel veel maatregelen worden genomen om de menselijke maatschappij en de wereldeconomie radicaal te transformeren. Voor corona konden ze daar niet mee wegkomen, maar nu zien ze hun kans schoon en gaan ze ervoor. Het is aan ons om te zeggen: tot hier en niet verder! Die Grote Reset en ‘Klimaatbestendige toekomst’ kunnen ze in hun achterwerk steken. Wij willen ons gewone leven terug! Niet Build Back Better, maar Build Back. Punt.

Overigens voor de liefhebber hier wat citaten uit het boek van Schwab, Covid-19: The Great Reset. Geniet ervan!

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal. En steun De Dagelijkse Standaard via een kleine wekelijkse bijdrage op BackMe. Alleen met jullie hulp blijven we in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. lucinde

  Interessant stuk welk mij overtuigd dat de radicaal populisten keer op keer zichzelf als slachtoffer zien.

  Eerst janken dat ze met racisten en fascisten worden vergeleken en nu worden ze uitgemaakt voor wappies.

  Als je alles ontkent en de realiteit uit het oog verliest en alleen kunt teren op angstbeelden
  dan is de term “Wappie” de enige juiste benaming voor dom rechts.

  1. DubbelZout

   Het zijn de Calimero’s van deze wereld
   De hele dag maar janken over van alles en nog wat

   1. Nostradamus

    En jij/jullie janken alleen maar over rechts. What else is new?

   2. jennifer

    Ja das makkelijk zeggen toch als je je zelf dan keer op keer in de spiegel tegenkomt.

  2. jennifer

   Wat voor naam zullen ze dan voor zo iemand als jij dan wel niet hebben, maar denk dat dat niet mogelijk is, bij jou uitspraken heeft men alleen nog een emmer nodig toch.

 2. DubbelZout

  Natuurlijk Michael, een dag niet gecomplot-wappied is een dag niet geleefd

 3. Edjan

  Never waste a good crisis …

  Corona wordt misbruikt om de democratie af te schaffen.
  Corona wordt misbruikt om een niet werkende maar politiek correcte energievoorziening door te drukken.
  Het wachten is op maatregelen om nog veel neer “vluchtelingen: toe te laten.

  1. DubbelZout

   Dat dus…

   1. Edjan

    Precies, vervelend hè? Die andere mening.

    1. Gerda2

     Ja Edjan, als je iets zegt waarmee bepaalde types het niet eens zijn, ben je een janker en daarom wordt je ingedeeld in het hokje “slachtofferrol”.
     Simpele redenatie, maar het geeft hen een zeker gevoel. Zonder hokjes wordt het leven zo onoverzichtelijk voor sommigen .

    2. DubbelZout

     Andere mening vervelend ?
     Dan moet je je grote vriend agenda2030 eens zien schelden op iedereen met een andere mening

     1. Edjan

      Ach, nu is hij al mijn grote vriend? Pas maar op, straks komt hij, dan piep je wel anders …

 4. Nostradamus

  En wie zat er in de weg bij BBB? Trump! En daarom, rigged elections! :p 😉

  1. DubbelZout

   Wel ja joh, het complot wordt steeds groter 😀

   1. Nostradamus

    Leg ik een mogelijk motief voor, is het weer niet goed.

    Geloof jij maar alles wat de MSM zegt: h**ps://www.geenstijl.nl/5157343/rectificatie-rtlnieuws-betreurt-antifa-vandalen-trump-aanhangers-te-noemen/
    Maar niets over wie de ‘vandalen’ die het partijkantoor van democraten dan wel vernielden. Welterusten DubbelZuur 🙂

    1. DubbelZout

     Wat hebben de verkiezingen met antifa tuig te maken ?

     1. driewerf

      Dombo leest net als de msn alleen dat wat hem uitkomt tja dan houd het op hahahahahaah

     2. Henrique Villiers

      @driewerf, de msm zèlf leest niet. Ù leest in de msm! Of ze lezen u voor.

 5. CZ

  Ook Rutte is er vol van.

  ht.ps://mega.nz/file/dVpkRCAa#1JVDNlOvfupWfNWJy9kx1WsYEZslaVgZDGAkhp-yats

  1. Gerda2

   CZ, Rutte is er al lang vol van.
   Kort na het uitbreken van de crisis vertelde hij dat ze nog heel weinig wisten van het virus, het percentage heb ik niet paraat.
   Maar meneer Rutte wist ons ook al heel snel te vertellen, dat we naar een nieuw normaal gingen. Dat had hij schijnbaar al doorgekregen van zijn medium of in zijn glazen bol gezien

 6. Edjan

  “Links” en “rechts” zijn zwaar verouderde termen. Beter zijn volgens mij: “populisten” en “kartellers” of wat daftiger “elite” of “establishment”.
  De mensen hier die de elite zo hartstochtelijk steunen, hopen misschien dat zij daar op de een of andere manier voor beloond worden. Maar helaas, dat is niet zo. Wél zijn ze blij met jullie inspanningen. Onder elkaar noemen ze jullie: “nuttige idioten”.

  1. Edjan

   Pardon. Dat was schelden. nuttige idioten = nuttige verstandelijk beperkten.

 7. Adriaen van Bergen

  Een klein puntje, het is 300 miljard per jaar, tegenover de 30 miljard per jaar, die het versnellen van het kapotmaken van natuur en milieu nu al kost.

 8. Linksbuster

  Er zullen weer vele besluiten genomen worden die in geen enkel verkiezingsprogramma hebben gestaan.
  En over een jaar of wat weer rechtzaken omdat we de afspraken niet kunnen nakomen…dan staat alles weer stil.
  Rutte zal weer bij elk kruisje zijn handtekening gaan zetten…

 9. RS

  dus dat verhaal uit Wuhan van die vleermuizensoep is niet waar ?

 10. Cycle25

  Stt, niet vertellen dat de banken straks nieuwe voorwaarden gaan opleggen, analisten zoals Willem Middelkoop en Kees de Kort geven al een poosje door wat gaat veranderen.

  ht*ps://www.youtube.com/channel/UCHbXl8q3lcPyjPaGSLbGKcw

  Onderzoekverslaggever Arno Wellens was hierover ook duidelijk, Rutte heeft ons genaaid…en niet zo’n klein beetje ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.